X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w pracy, wszystko ok szósty tydzień i trzeci dzień i widziałam serduszko. Za miesiąc kontrola. Dziękuję moje kochane za kciuki. <3

ciri22, aaagaaatka, Ajka, kr0pka, Cebulka, D-dawna, Hatfe, Mirabelka30, madlenka, Kena1983, Morisek28, Klaudia N., Nymeria, Befff lubią tę wiadomość

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ważka :) Gratuluję :)

ważka lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dal posluchac serducha czy tylko pokazal? :) Mnie tak wczesnie nie wlaczyl ale pytam bo innej kolezance to juz dal posluchac :)

Klaudia mam nadzieje ze sie nie mylisz :) Ja przeczucia nie mialam ze sie udalo ale jak mowilam sikajac na test mialam ten wewnetrzny spokoj :D

• Viki Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka to dobrze, że się nie zmienia.Powinnaś wyczuwać już dno macicy nad spojeniem łonowym. Może to Cie uspokoi.
    Jest naprawdę niewielkie. Więc jakim cudem ma być brzuszek większy.

Ja teraz juz ma nad pępkiem :O

Ważka gratuluje!!!!!

ważka lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko widziałam i tak się popłakałam że szkoda gadać.

ciri22, aaagaaatka, kr0pka lubią tę wiadomość

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno na początku lepiej nie włączać dźwięku. Potwierdził mi to lekarz. Tkanki się nagrzewają czy cóś...
    Viki a mi już wystaje... Na marcówkach dziewczyna jest w 11t i wygląda jak w 6 m-cu :D Także różnie to bywa :)

f2w3sek2i28gayyb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Wiecie co mnie dziwi to juz 14 tydzien a moja waga stoi w miejscu... Nawet ksztalt brzucha mi sie nie zmienil...
    Ja mam kilogramy w dol :P Ale brzuch to mam... malo ciazowy ale jest wiekszy niz przed ciaza

• kamka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    kamka to dobrze, że się nie zmienia.Powinnaś wyczuwać już dno macicy nad spojeniem łonowym. Może to Cie uspokoi.
    Jest naprawdę niewielkie. Więc jakim cudem ma być brzuszek większy.

Ja teraz juz ma nad pępkiem :O

Ważka gratuluje!!!!!
    Viki ale nie o to chodzi ze sie martwie tylko u mnie w rodzinie wszystkie kobiety bardzo szybko przybieraly w ciazy i w 4m-cu tak jak ja jestem to bylo juz sporo na plusie jedyny wyjatek to 2 ciaza mojej siostry... No i teraz ja...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie - każdy organizm jest inny i nie ma się co porównywać :)

f2w3sek2i28gayyb.png

• Viki Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak. Ale trochę dla mnie przesada jak w 9 tygodniu dziewczyny wypinały brzuch( znaczy się tłuszczyk) i fotki wrzucały jaki to one maja ciążowy brzuch.

A ja schizowałam ,że coś jest ze mną nie tak. Bo dopiero teraz odrobinę wylazł, tak że inni widzą.

kamka jak się zdrowo odżywiasz to nie przytyjesz więcej niż 4 kg tak do połowy ciąży. Potem ci dojdą upragnione kilogramy ;)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ja tam nie wrzucam bo tłuszczyk i tak na nim jest, ale nie muszę wypinać żeby było widać różnicę przed ciążą i teraz ;) I to nie tylko ja widzę. A jestem 2kg lżejsza niż przed ciążą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 16:02

ciri22 lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co oczywiście w ogóle nie oznacza, że jak komuś nie widać w 12 czy 14 to jest coś nie tak. Każdy ma inną budowę, inną siłę mięśni brzucha itp... Nie jest to żaden wyznacznik.

f2w3sek2i28gayyb.png

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważka <3
    Klaudia, też mam jakieś takie przeczucie, że teraz Twoja kolej :)
    Domi, qrde, wyluzuj...wrzody...ze stresu...w tak młodym wieku....ech....bidulo - pilnuj się.
    Moris, też zamierzam się jutro odkazić ;) tylko normalnie rodzina mi się wysypuje...a mieliśmy w końcu "opić" sypialnię...
    A ja przy okazji wizyty u kumpeli kosmetyczki - dałam podciąć grzywkę(w salonie fryzjerskim)- byłej uczennicy (którą nawet o mały włos nie usadziłam)...ale miałyśmy ubaw... co chwilę było - szefowa (właścicielka salonu) patrz na ręce jak jej się trzęsą...no zaraz grzywkę zrobi mi przy samej skórze...chce wbić mi nożyczki w oko...
    oczywiście dziewczyna była dzielna i nie spartoliła roboty ;) obiecałam, że następnym razem pozwolę jej ściąć włosy - niech się dziecko uczy :)
    @ się powoli zapowiada...czuję się jakbym nosiła cegłę w brzuchu...mam dziś makabrycznie senny dzień - dziwna pogoda...duszno....szaro...co chwila pada parę kropel deszczu...

• madlenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ja się opier...lalam z tym pakowaniem i sprzataniem.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze gdybym sie mogla wprowadzic do swojego mieszkania to bardziej bym sie spieszyla a tak to mi wszystko jedno.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm, Ajka jest tu na pewno "szpecjalistką bankową"....jakieś podpowiedzi - jak wziąć kredyt 30 tys., żeby nie oddawać za dużo :)
    w banku, w którym mam konto....jak mi pani powiedziała, że "chce" 10% prowizji to zapytałam jej czy jaja sobie ze mnie robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 18:29

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <popłakała się ze śmiechu>

Morisek28 lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropnie mi jest:( żołądek boli, nie mam apetytu, jem tylko jak głodna jestem i to na sile.. Mam nadzieje ze tabletki szybko zaczną działać.

Morisku współczuję z ta teściowa.
    Ważka ciesze się strasznie.

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Aaaaaaaaaaaaa źle mi!!!! Tak bardzo mi źle;/ czemu tabletkę dzisiaj połknęłam! Na trzeźwo nie zniosę tego ....znalazłam u teściowej w szafce krem do wybielania odbytu i warg sromowych....

Az mnie z wrażenia zatoki przestały boleć! Matko i corko!!!

Moris, opróżnij i zapodaj klej :D

Morisek28 lubi tę wiadomość

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam ale dlatego, że jakiś czas temu była "afera" że niby w reklamie wykorzystali nielegalnie zdjęcie Siwiec czy kogoś tam. Też wtedy takie o.0 oczy zrobiłam..

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ