Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
Odpowiedz

Jak sobie radzicie z rozczarowaniem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo dzisiaj na fejsie na jednej z grup dziewczyna pisała, że stara się rok o dziecko i pytała o wizytę u gina. I miała profilowe jak Twoje z kotem XD. I od razu pomyślałam to Ty :-D

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaha no to nieźle! Ale nie upadlam jeszcze na głowę żeby o takich rzeczach pisać na fejsie!

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Maciejowa no widzisz, a my się jeszcze wstrzymywaliśmy ze staraniami po ślubie, a bo to mieszkania nie było, potem kredyt, remont, a może by się w tedy udało :(
    a może nie ;)
    Takie gdybanie jest bez sensu.
    Ja bym mogła powiedzieć, że mogłam zrobić badanie tarczycy przed staraniami, przecież tyle się o niej pisze w necie ;) może zaoszczędziłabym pół roku... kto wie.
    Cóż, nie wszystko przewidzisz.

Maciejowa zdanie na wagę złota :)

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie zrobiłam wszystkie badania przed staraniami nawet na HIV, różyczkę, toksoplazmozę i inne mało prawdopodobne choroby, dlatego wiem, że mam niedoczynność, którą już leczę 2 lata, małopłytkowość, PCOS i parę innych ;p

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka no więc widzisz. Masz wszystkie ważne badania, problemy wykryte, leczone. Teraz pozostaje się uzbroić w cierpliwość i być dobrej myśli :) Ciąża potrafi zaskoczyć ;)
    ja w czwartek kupiłam podpaski, w środę dwa piwa na sobotę, zamówiłam inofem na nowy cykl, opłaciłam kartę Multisporta w pracy. Tak byłam pewna że @ przyjdzie ;)
    Wierzę że i ciebie ciąża za niedługo zaskoczy <3

Zieziulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Ahaha no to nieźle! Ale nie upadlam jeszcze na głowę żeby o takich rzeczach pisać na fejsie!

I dokładnie tak samo później pomyślałam. Że raczej sądząc po Twoich wpisach tutaj nie napisałabyś tak otwarcie na fejsie ;) No ale te inne podobieństwa mnie zaciekawiły :P

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    I dokładnie tak samo później pomyślałam. Że raczej sądząc po Twoich wpisach tutaj nie napisałabyś tak otwarcie na fejsie ;) No ale te inne podobieństwa mnie zaciekawiły :P
    Najbliższa rodzina nie wie o naszych staraniach. Ale nie dziwię się, że tak pomyślałaś skoro nawet kot okularnik był ten sam :-D

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Natalek Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    hej dziewczyny <3
    Melduję, że z urlopu wróciliśmy w trójkę <3 <3 <3
    Gratuluje!:) Powiedz mi pls tak ci temperatura spadła 16 dc? Popsuł ci się termometr? Łudzę się jeszcze że mój spadek to nie okres... Ale chyba powinnam szykować się psychicznie na niepowodzenie i w tym miesiącu...

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się komuś wygadać. W maju ubiegłego roku postanowiliśmy się zacząć starać o dzidzie. Niestety miałam mega nieregularne cykle. Dopiero w grudniu okazało się, że mam nadczynność tarczycy i hiperprolaktynemie. Biorę leki. Od 7 cykli. Najpierw się okazało, że za duża dawka i zmniejszyła mi lekarka dawke na tarczyce, a na prolaktyne kazała odstawić. Tarczyca się uregulowała, ale prolaktyna strasznie wzrostla. Znowu pol dawki brałam. Potem kazała odstawic, żeby sprawdzić, czy się uregulowało. Niestety. Potem brałam pół dawki znowu i teraz okazało się, że mam za niska prolaktyne. Biorę 1/4 dawki. Oczywiście cały czas się staramy. Ale już nie mam do tego sił. Po tabletkach przytyłam prawie 10 kg ( nawyki żywieniowe nie zmieniłam), które próbuje bezskutecznie zbić. Mój narzeczony nie wspiera mnie w tym, bo twierdzi, że jak odpuszczę to wtedy się pojawi dzidzia. Nie zdaje sobie chyba sprawy, że bez tabletek i leczenia raczej nic z tego nie będzie. To nie jest tak, że on ma to gdzieś, bo kiedyś po rozmowie stwierdził, że też to przeżywa, ale na swój sposób. W przyszłym roku ślub, więc będę musiała za kilka cykl przerwać starania, bo cięzko mi będzie w zaawansowanej ciązy ( jeżeli w ogóle by się udało). Po ślubie znowu planujemy budowę, ja studia zaoczne i praca i boję się, że wtedy ani tyle się nie uda. Tak jak powiedziałam nie mam sił już sprawdzać owulacji, temperatury, brac leków, chodzić po lekarzach, a potem i tak przychodzi @. Wiem, że wiele z Was ma gorszą sytuację, ale po prostu musiałam się wygadać.

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Z południa:) a czemu pytasz?
    Maciejowa to my może sąsiadki ;) ?? południowy wschód czy południowy zachód?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Zieziulka no więc widzisz. Masz wszystkie ważne badania, problemy wykryte, leczone. Teraz pozostaje się uzbroić w cierpliwość i być dobrej myśli :) Ciąża potrafi zaskoczyć ;)
    ja w czwartek kupiłam podpaski, w środę dwa piwa na sobotę, zamówiłam inofem na nowy cykl, opłaciłam kartę Multisporta w pracy. Tak byłam pewna że @ przyjdzie ;)
    Wierzę że i ciebie ciąża za niedługo zaskoczy <3

I tak wlasnie powinno byc. Nalezy robic plany i nie podporzadkowywax ich ewentualnej ciąży a jak sie uda to plany mozna dostosowac :)
    Ja juz przestalam sie nastawiac, ze sie udalo, czuje brzuch, plamienia sie pojawily, to kogo ja mam osZukiwać i robic sobie niepotrzebne nadzieje. Tyn razen jest mi troche prZykro bo na mazurach jestesmy u rodziny z półrocznym dzieckiem, ktorego moj maz jest chrzestnym.

• daktylek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko masz rację! mi w lipcu mija rok jak całe swoje życie podporządkowałam pod ciążę - której nie ma.... rok stałam w mijescu bo czekałam na ciążę. czas zacząć żyć normalnie - ale to wiąże się z tym ze musze swój mózg oswoić z tym, że nie jestem w ciąży i nie wiem kiedy będę - a nawet czy w ogóle będę....

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję jajko 22, endometrium 9, e2 353. I co najlepsze iui miała być W piątek A tu lekarz mówi do mnie że jutro czyli 27.07:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to po prostu żyj normalnie A jak się uda to się uda i będziesz się cieszyć. tylko leki musisz brać bo później będziesz długo zbijac. Ja np z prolaktyna już walczę ok roku.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Agich Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Ana :D to Ty jutro już może ciąży będziesz :D,mi mój gin na ostatniej wizycie zaczął wspominać o IUI, trzymam mocno kciuki!!!

ana1122 lubi tę wiadomość

A po nocy przychodzi dzień...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana iui w rocznicę to juz chyba musi sie udac :) a ja doszlam do wniosku że zrobilam w tyn cyklu wszystko co moglam zeby sie udalo wiec nie powinnam sie czuc winna.

ana1122, Agich lubią tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zawsze robimy wszystko aby trochę szczęścia nam brakuje do 2 kresek. Ale cały czas walczymy

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Agich Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego męża dzisiaj oświeciło :D jedziemy w sobotę na 2-tygodniowy urlop w góry, @ spodziewam się sobota/niedziela, przybiegł dzis i pyta"słuchaj, a jak Ty nie dostaniesz tego @ to co??? zaliczki wpłacone!" więc tym razem jak się pojawi, przyjmiemy to CHYBA na spokojnie, no bo przecież zaliczki :P

A po nocy przychodzi dzień...
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny melduję jajko 22, endometrium 9, e2 353. I co najlepsze iui miała być W piątek A tu lekarz mówi do mnie że jutro czyli 27.07:-)

Trzymam za Ciebie mocno kciuki!! Jak Tobie się uda to i dla mnie jest nadzieja. Mój M wreszcie dostał skierowania na badania i po powrocie z urlopu będziemy to wszytko robić, sama jestem ciekawa co wyjdzie.

A co do zaliczek to mój to samo się martwił jak my pojedziemy jak będę w ciąży...no ale nie jestem, a chyba wolałabym mieć ten problem...

ana1122 lubi tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    teraz biore cały czas 75.
    dziś byłam u endo i dostałam zalecenie 7x 75.
    2 tygodnie temu miałam wynik tsh 0,10, brałam więc 2x 50 i 1x 75 i dzisiejszy wynik to 0,63. Nie wiem na ile 2 tygodnie są rzetelne, no ale tsh sporo podskoczyło.
    Trzymam kciuki aby u ciebie tsh się ładnie wyrównało <3

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ