Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
Odpowiedz

Jak sobie radzicie z rozczarowaniem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 października 2016, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Cześć laseczki :) Ponieważ nie każda ma udostępniony wykres zawirusuje tu cały wątek. A co! A wiecie, że moje wiruski to jakieś mutanty, więc tu się musi zazielenić!
    wrozka-ruchomy-obrazek-0098.gif


    Biorę jednego wiruska, akurat dzisiaj mam owu :P

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 października 2016, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka nie dziękuję :) obyś miała rację ;)

    Nika312 lubi tę wiadomość

  • ana1122 Autorytet
    Postów: 5997 2158

    Wysłany: 7 października 2016, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też łapie wiruski. Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki. Bo W końcu musi się udać. Witam też nowe koleżanki

    Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2016, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana a co u Ciebie? Zniknęłas nam ostatnio.

  • ana1122 Autorytet
    Postów: 5997 2158

    Wysłany: 8 października 2016, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ana a co u Ciebie? Zniknęłas nam ostatnio.
    Można powiedzieć że odpoczywam przed poważna walka. Musiałam czymś się zająć żeby nie swirowac. Więc jestem po histeroskopii i czekam na wynik. Mieliśmy miesiac odpoczynku bo długo krwawilam. Ten cykl na luzie A na następny uruchamiamy ciężkie Wojska

    Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2016, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to planujecie dalej się starć tak jak wcześniej czy macie inny plan? oczywiscie jeśli można zapytać :)

  • ana1122 Autorytet
    Postów: 5997 2158

    Wysłany: 9 października 2016, 00:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podchodzimy do ivf

    Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Kinga13 Autorytet
    Postów: 1888 1709

    Wysłany: 9 października 2016, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, daj znać kiedy trzymać kciuki ;**

    08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

    konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • ana1122 Autorytet
    Postów: 5997 2158

    Wysłany: 9 października 2016, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Ana, daj znać kiedy trzymać kciuki ;**
    Koniec października dostaje @ i startujemy A na Koniec listopada robię teścik I będę Już mamusia:-) takie moje małe marzenie:)

    Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2016, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, to jest bardzo realistyczny plan :) a później na święta w prezencie oficjalnie mówisz że jesteś w ciąży :) ja miałam taki plan ale się nie wyrobie do świąt raczej.

    ana1122 lubi tę wiadomość

  • Ahata Znajoma
    Postów: 26 16

    Wysłany: 9 października 2016, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam badanie w 3. dniu cyklu: TSH, FSH, LH, PRL, FT3 i FT 4 - wszystko w normie :) :) :)

  • Kinga13 Autorytet
    Postów: 1888 1709

    Wysłany: 9 października 2016, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahata wrote:
    Zrobiłam badanie w 3. dniu cyklu: TSH, FSH, LH, PRL, FT3 i FT 4 - wszystko w normie :) :) :)

    Gratulacje dobrych wyników ;)

    Ana, chyba każdy marzy o takim prezencie pod choinkę ;) my mamy rocznicę ślubu 17.10 też marzy mi się ten prezent dla męża... Tylko sikam 13.10 i on już wie, że się nakręcam to jak ukryję to parę dni? xD

    ana1122 lubi tę wiadomość

    08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

    konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 9 października 2016, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahata wrote:
    Zrobiłam badanie w 3. dniu cyklu: TSH, FSH, LH, PRL, FT3 i FT 4 - wszystko w normie :) :) :)
    Norma normą... Może chce Ci się napisać swoje wyniki wraz z normami z laboratorium?

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • MrsKiss Autorytet
    Postów: 462 408

    Wysłany: 9 października 2016, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Podczytuję Was od pewnego czasu i chciałabym dołączyć. Spróbuję w tym wątku ;) Zaczęliśmy starania miesiąc temu, niestety pierwsze podejście bez sukcesu. Teraz będzie drugi cykl starań. Zacznę może od tego, że półtora roku temu poroniłam w 7 tygodniu. To była taka zupełnie niespodziewana ciąża, zero przygotowań, jak się dowiedziałam, że jestem w ciązy dopiero zaczęłam działać - kwas foliowy, witaminy. Niestety po niecałych dwóch tygodniach wszystko się skończyło. Był to bardzo ciężki czas no ale... przeżyłam. Tym razem podeszłam do sprawy inaczej, od czterech już miesięcy łykam kwas foliowy, poszłam do lekarza wcześniej i okazało się, że.... mam niedoczynność tarczycy! Nigdy bym się tego nie spodziewała... TSH już wyrównane, przyjmuję jeszcze jod. I poprzedni miesiąc był na mega spince, od kiedy wyliczyłam sobie, że mogę mieć owulację, zero alkoholu, unikanie zakatarzonych ludzi (w czasie poronienia byłam też bardzo mocno przeziębiona). No i... Nic. Szukałam u siebie jakiś objawów, miałamm kłucia w brzuchu, bardzo bolały mnie piersi. Okres przyszedł dokładnie w czasie w którym powinien. Była chwila załamania, ale kilka dni później podchodzę już do tego inaczej - mam nadzieję, że mi się uda - na większym luzie, nie chcę już wypatrywać żadnych oznak, starania będą oczywiście całą parą, do tego zamówiłam na alledrogo testy owulacyjne... Co ma być to będzie :)

    lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Ahata Znajoma
    Postów: 26 16

    Wysłany: 9 października 2016, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Norma normą... Może chce Ci się napisać swoje wyniki wraz z normami z laboratorium?

    FT3: 5,2 ref.: 3,5-6,5
    FT4:18,6, ref.: 11,5-22,7
    PRL: 10,7 ref.:2,8-29,2
    TSH: 2,25 ref.:0,55-4,78
    FSH: 6,2 ref. dla f. folikularnej: 2,5-10,2
    LH: 10,2 ref. f. folikularnej: 1,9-12,5

  • MrsKiss Autorytet
    Postów: 462 408

    Wysłany: 9 października 2016, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahata, nie znam się na reszcie, ale po ostatnich moich przygodach, wiem, że TSH powinno być w okolicy 1... Ja miałam 3,5, obecnie 1,5 po Euthyroxie i teraz endokrynolog powiedział, że jest ok.

    lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • anemic Ekspertka
    Postów: 137 169

    Wysłany: 9 października 2016, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Witam :) Podczytuję Was od pewnego czasu i chciałabym dołączyć. Spróbuję w tym wątku ;) Zaczęliśmy starania miesiąc temu, niestety pierwsze podejście bez sukcesu. Teraz będzie drugi cykl starań. Zacznę może od tego, że półtora roku temu poroniłam w 7 tygodniu. To była taka zupełnie niespodziewana ciąża, zero przygotowań, jak się dowiedziałam, że jestem w ciązy dopiero zaczęłam działać - kwas foliowy, witaminy. Niestety po niecałych dwóch tygodniach wszystko się skończyło. Był to bardzo ciężki czas no ale... przeżyłam. Tym razem podeszłam do sprawy inaczej, od czterech już miesięcy łykam kwas foliowy, poszłam do lekarza wcześniej i okazało się, że.... mam niedoczynność tarczycy! Nigdy bym się tego nie spodziewała... TSH już wyrównane, przyjmuję jeszcze jod. I poprzedni miesiąc był na mega spince, od kiedy wyliczyłam sobie, że mogę mieć owulację, zero alkoholu, unikanie zakatarzonych ludzi (w czasie poronienia byłam też bardzo mocno przeziębiona). No i... Nic. Szukałam u siebie jakiś objawów, miałamm kłucia w brzuchu, bardzo bolały mnie piersi. Okres przyszedł dokładnie w czasie w którym powinien. Była chwila załamania, ale kilka dni później podchodzę już do tego inaczej - mam nadzieję, że mi się uda - na większym luzie, nie chcę już wypatrywać żadnych oznak, starania będą oczywiście całą parą, do tego zamówiłam na alledrogo testy owulacyjne... Co ma być to będzie :)

    Hej.
    U mnie TSH 1,690 (norma: 0,27-4,2). A P/C anty TPO (przeciwciała) miałaś robione? U mnie 172,20 (0,00- 8,00). Dla mojej endokrynolog te przeciwciala były OK, mimo iż mówiłam jej o długich staraniach się. Natomiast GIN powiedziała, że sporo za wysoko, przeciwciała mogą utrudniać zagnieżdzenie oraz poronienie. Przepiała mi sterydy PABI-DEXAMETHASON. Na razie biorę 3 tygodnie więc jeszcze nie umiem określić czy skuteczy na przeciwciała, ale testuję za ok 5 dni :)

    f2w33e3krygmun4e.png

    12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5

    22.06 transfer-5t 5dz - Strata :(
    ANA 2 - dodatni 1:320
    NK: 50,1%, hashimoto
  • MrsKiss Autorytet
    Postów: 462 408

    Wysłany: 9 października 2016, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anemic wrote:
    Hej.
    U mnie TSH 1,690 (norma: 0,27-4,2). A P/C anty TPO (przeciwciała) miałaś robione? U mnie 172,20 (0,00- 8,00). Dla mojej endokrynolog te przeciwciala były OK, mimo iż mówiłam jej o długich staraniach się. Natomiast GIN powiedziała, że sporo za wysoko, przeciwciała mogą utrudniać zagnieżdzenie oraz poronienie. Przepiała mi sterydy PABI-DEXAMETHASON. Na razie biorę 3 tygodnie więc jeszcze nie umiem określić czy skuteczy na przeciwciała, ale testuję za ok 5 dni :)

    Przeciwciała miałam robione, wyszły mi jakieś dolne granice (anty TPO <5 (norma <34), anty TG 11 (norma <115)), dwóch lekarzy powiedziało, że to jest ok, wszystko w porządku. W ostateczności wyszło po usg, że mam po prostu za małą tarczycę - wzięła i nie urosła :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 17:58

    lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 9 października 2016, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahata wrote:
    FT3: 5,2 ref.: 3,5-6,5
    FT4:18,6, ref.: 11,5-22,7
    PRL: 10,7 ref.:2,8-29,2
    TSH: 2,25 ref.:0,55-4,78
    FSH: 6,2 ref. dla f. folikularnej: 2,5-10,2
    LH: 10,2 ref. f. folikularnej: 1,9-12,5
    A to luzik, faktycznie ładne wyniki :) zrób sobie jeszcze progesteron 7 dni po owulacji i będziesz miała dobry komplet :)

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Ahata Znajoma
    Postów: 26 16

    Wysłany: 9 października 2016, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Ahata, nie znam się na reszcie, ale po ostatnich moich przygodach, wiem, że TSH powinno być w okolicy 1... Ja miałam 3,5, obecnie 1,5 po Euthyroxie i teraz endokrynolog powiedział, że jest ok.

    Kurcze, z czego to wynika? Normy różnią się od siebie (różne laboratoria), ale wszędzie 2,25 jest OK.

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego