Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kto testuje 26.08 ??
Odpowiedz

Kto testuje 26.08 ??

Oceń ten wątek:
  • Rozgadana Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za 2 dni termin @. Strasznie mnie korci ale wyjeżdżam jutro i wracam dopiero po weekendzie więc testowanie przełożone na poniedziałek :) przynajmniej myśleć nie będę nadmiernie.. A i dopadło mnie wczoraj przeziębienie jakieś.. Katar zimno i ból gardła i jeszcze wydaje mi się dziś że zapalenie pęcherza, żebym weekendu pod kołdrą nie przeleżała (z ciążowymi myślami o zgrozo!) :D

Tym którym nie pogratulowałam to serdecznie GRATULUJĘ!
    A tym, które jeszcze czekają życzę powodzenia i ściskam kciuki!!

679e1df94cc564708ac7076b55943913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem tutaj nowa. Ja bede testowala 28/8. Dzis robilam test owulacyjny i odziwo kreska testowa bardziej wyrazna niz kontrolna... Probowalyscie kiedykolwiek testow owu. po owulacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja próbowałam, ale mi wychodzą zawsze 2 pozytywne a potem już negatywy. coraz bledsza kreska testowa az do prawie zaniku

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to te pozytywne wychodza wczasie wszystkich dni owulacji, czy po tez? Bo ja juz jestem po owu. 6 dni (wg wykresu) i moich odczuc tez...

• Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)Owu mialam prawdopodobnie 19.08...jaak myslicie kiedy najwczesniej moge zrobic test? No i jaki polecacie

Zakochana
  • Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredka wrote:
    Hej. Jestem tutaj nowa. Ja bede testowala 28/8. Dzis robilam test owulacyjny i odziwo kreska testowa bardziej wyrazna niz kontrolna... Probowalyscie kiedykolwiek testow owu. po owulacji?

w lipcu robilam przed i po...zawsze wychodzily pozytywne

Zakochana
  • bilibili Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredka ja tak miałam w tym cyklu że około 5 i6 dpo miałam pozytywy! Dziwne bo już nie powinny być po owulce pozytywe...

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
    [img][/img]6sut3e3k6nypft3a.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredka wrote:
    A to te pozytywne wychodza wczasie wszystkich dni owulacji, czy po tez? Bo ja juz jestem po owu. 6 dni (wg wykresu) i moich odczuc tez...

To zależy, bo u jednych poziom LH spada niedługo po piku, a czasami utrzymuje się długo na wyższym poziomie, dlatego testy owulacyjne robi się tylko do pierwszego pozytywnego wyniku. Temperatura i inne obserwacje potwierdziły owulkę? Czasami jest też tak, że organizm przygotowuje się do owulacji a do niej nie dochodzi i potem może być następne podejście.
    Mówi się też, że test owulacyjny może (nie musi) wykryć ciąże wcześniej niż ciążowy, ale to naprawdę różnie bywa, ja bym w to nie wierzyła.

• martika Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana wrote:
    hej dziewczyny :)Owu mialam prawdopodobnie 19.08...jaak myslicie kiedy najwczesniej moge zrobic test? No i jaki polecacie

Ja miałam dzień wcześniej niż Ty i robię 31go chociaż zastanawiam się czy to nie za wcześnie.

ROZGADANA kuruj się! Gdy czas zorganizowany to szybciej leci;)

• Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez tak zrobie,jesli wytrzymam. Weekend jakos zleci,potem szykowanie cory do szkoly to tez nie bede miala czasu myslec :) a 8 mam wyniki cytologi u gin

Zakochana
  • Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgadana wrote:
    U mnie za 2 dni termin @. Strasznie mnie korci ale wyjeżdżam jutro i wracam dopiero po weekendzie więc testowanie przełożone na poniedziałek :) przynajmniej myśleć nie będę nadmiernie.. A i dopadło mnie wczoraj przeziębienie jakieś.. Katar zimno i ból gardła i jeszcze wydaje mi się dziś że zapalenie pęcherza, żebym weekendu pod kołdrą nie przeleżała (z ciążowymi myślami o zgrozo!) :D

Tym którym nie pogratulowałam to serdecznie GRATULUJĘ!
    A tym, które jeszcze czekają życzę powodzenia i ściskam kciuki!!

ja dzisiaj wstalam z takim bolem garda ze sliny nie mam jak przelkac...dodam ze w kwietniu i lipcu mialam angine i kuracje antybiotykami..

Zakochana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic tylko uzbroic sie w cierpliwisc... :/ choc to wcale nie jest latwe... ale jak nie bedzie terax to bedzie nastepny cykl... nic straconego :) jestem pozytywnie nastawiona- staram sie przynajmniej...

• Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredka wrote:
    Nic tylko uzbroic sie w cierpliwisc... :/ choc to wcale nie jest latwe... ale jak nie bedzie terax to bedzie nastepny cykl... nic straconego :) jestem pozytywnie nastawiona- staram sie przynajmniej...

my zaczelismy od kwietnia ale wtedy pol miesiaca bralam Augmentin,w maju zaczelam prace w wiekszosci noce wiec nadrabialismy w dzien,czerwiec to samo...lipiec znowu Augmentin (ta angina mnie wykonczy)...dopiero w sierpniu jakos tak czuje ze jest inaczej,przyłożylismy sie,nie jest juz "na wariata" zaczelam obserwowac cykle,owulacje....bylam u lekarza kory uspokoil mnie ze to za krotko aby sie martwic,ja chcialam na juz,teraz juz mysle inaczej,tymbardziej ze w sierpniu sa to starania 100%,mam cichą nadzieje ze sie uda...a jak nie ?
    Napewno sie nie poddamy :)

Zakochana
  • bilibili Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj poszłam na krew! Wypuścić Mamuskę z domu to oooo głupie pomysły przychodza do głowy! oczywiście negatyw ;( buuu no ale jeszcze mam nadzieje!

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
  • aciulka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilibili a jak długie masz cykle?

Córeczka 16.11.2017❤
    Synuś 31.05.2015❤
    Córeczka 09.12.2000❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilibili ja dzis owulacyjny mialam poz. a ciazowy neg. Ovu mialam 16/8... za tydzien @ zobaczymy... ale te czekanie... masakra

• Storczyk3 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bilibili wrote:
    A ja dzisiaj poszłam na krew! Wypuścić Mamuskę z domu to oooo głupie pomysły przychodza do głowy! oczywiście negatyw ;( buuu no ale jeszcze mam nadzieje!

Nie wytrzymała :D

• bilibili Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nieee :P i teraz żałuję....

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Będę jest to mój 2 cykl starań a pierwszy tak narawde kontrolowany. Będę testować 31 sierpnia :)

Jest to mój pierwszy wykres:) i też tu często zaglądam :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 20:16

• Storczyk3 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma czego teraz żałować :)

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ