Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marcowe staraczki
Odpowiedz

Marcowe staraczki

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie dajcie sie zwariowac, ja na poczatku staran ttez unikalam alko po owu ale to nie ma sensu, bo po 1) np. wino wytrwane dobrze wplywa na endometrium a po drugie zanim nasz zarodek zacznie od nas pobierac cokolwiek to troche mija i przez pierwsze klilka tygodniu nawet zaden alkohol nie szkodzi;) a wg niektoryuhc ginekologow to nawet lepiej sie napic bo ukrwienie sie pooprawia czy cos, nie wiem nie znam sie ale takie unikanie jeszcze niepotrzebnie was nakreca ;)

powodzenia wszystkim1

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:
    3cykl staran tylko jak na zlosc odkad sie staramy to sluz zniknal..
    Mi ginek powiedział, że tak przez stres może zniknąć śluz. Tez to miałam. I mi dała ginek jakieś próbki z żelem, ale potem sama kupiłam sobie jakis sprzyjający płodności. Ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    dziewczyny nie dajcie sie zwariowac, ja na poczatku staran ttez unikalam alko po owu ale to nie ma sensu, bo po 1) np. wino wytrwane dobrze wplywa na endometrium a po drugie zanim nasz zarodek zacznie od nas pobierac cokolwiek to troche mija i przez pierwsze klilka tygodniu nawet zaden alkohol nie szkodzi;) a wg niektoryuhc ginekologow to nawet lepiej sie napic bo ukrwienie sie pooprawia czy cos, nie wiem nie znam sie ale takie unikanie jeszcze niepotrzebnie was nakreca ;)

powodzenia wszystkim1
    Myślisz, że nic totalnie nie mówić? Mój mega sie boi już czy da radę. Mi ciężko nie mówić. Ale jak zrobić w tym cyklu? Boję się, że on się domysli że to dni i znowu się zablokuje....

• Adine Nowa

Wysłany: 21 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mogę dołączyć? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adine wrote:
    Hej :) mogę dołączyć? :)
    No jasne :) Witaj:) który masz cykl starań :)

• infinity888 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Mi ginek powiedział, że tak przez stres może zniknąć śluz. Tez to miałam. I mi dała ginek jakieś próbki z żelem, ale potem sama kupiłam sobie jakis sprzyjający płodności. Ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować.

- Właśnie na poczatku marca kupilam zel concencive plus - nie wiem czy pomoze ale dawał super poślizg wiec sex z nim to przyjemnosc a jak jeszcze moze pomoc :)

Cześć Adine!

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali chyba jakos teraz powinniscie sie starac o ile pamietam. Trzymam kciuki zeby się udalo!
    Infinity ja stosuje pre-seed i tez jest ok chociaz trzeba toto aplikowac strzykawka do pochwy:p w conceive jest tak samo?

• kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm mowicie ze od stresu znika sluz... kucze niby az tak sie tym nie stresuje. A mize tylko mi sie wydaje... w tym miesiącu nawet odpuscilam sobie mierzenie temperatury i caly mi3siac chodze z dobra mysla ze to ten cykl. Ale po poronieniu mij organizm calkiem zbzikowal. Robilam badania wszystko w normie niby jest.

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś rano robiłam test obu. Dziś jest 13dc i kreska jaśniejsza niż kontrolna. Widoczna owszem ale ostatnio to aż bordowa byla. Póki co nie"czuje" ovu. Nawet z ginem ustaliłam kiedy współżycie ze względu na mojego m. Ech. Zobaczę czy się uda coś. Jestem w zenicie strachu. Wiem że wyluzowanie. Ale za cholerę mi się nie udaje. W kolejnym cyklu on wyjeżdża bo praca... Rety. Mam tez żel zobaczymy. Ale on nie ma żadnych akcesoriów :/ Trzymajcie kciuki!

• Vea Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali ten cykl jest nasz!!!Ja jestem dzisiaj w 14dc wiec idziemy rowno;-).Od jutra zaczynam brac duphaston.Jak narazie nie mam cisnienia bo wiem ze znowu nic z tego...Takze wyluzowana jestem na maxa:-P.Rozchorowalam sie i w sumie ochoty na przytulanki w ogole nie mam ale ze "trzeba" to dzialamy.
    Kredkaczarna mi sie tez wszystko pokielbasilo po poronieniu to chyba normalne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 08:40

Niedoczynnosc tarczycy,poczatki Hashimoto.
    19.03.2008 - Victoria <3
    08.04.2015 - Aniolek [*]
    11 cykl staran i 2 kreseczki!!!!:-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vea:) oby był nasz :D a często się tak przytulacie? Rety ja muszę w sobie chęć odnaleźć :/ czasem żałuję że nie można kupic tabletki polknac i buch ciąża. :P

Vea, lola1 lubią tę wiadomość

• infinity888 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:
    Ninkali chyba jakos teraz powinniscie sie starac o ile pamietam. Trzymam kciuki zeby się udalo!
    Infinity ja stosuje pre-seed i tez jest ok chociaz trzeba toto aplikowac strzykawka do pochwy:p w conceive jest tak samo?

Podobno sa do tego aplikatory ale ja robilam na palec i troche do pochwy nawet wiecej w okolice i mojemu na czubek peniska dla dobrego wejscia;) ja go polecam bo zastapil moj sluz ktory kiedys byl w mega ilosciach w te dni- mozecie go aplikowac strzykawka duzo tansza a funkcja ta sama

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale strzykawka to chyba trzeba jej czubek uciąć. Chyba że jakaś jest specjalna.

• Vea Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali heheh usmialam sie:-D ,zeby to bylo takie proste...My od 8dc przytulamy sie codziennie,w niedziele byla tylko przerwa:-P

Niedoczynnosc tarczycy,poczatki Hashimoto.
    19.03.2008 - Victoria <3
    08.04.2015 - Aniolek [*]
    11 cykl staran i 2 kreseczki!!!!:-)
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Chyba się muszę wygadać.Już kieeddddyś tu byłam.Mam na imię Monika i mam 35 lat.Mam dwie wspaniałe córki jedna ma 8 lat druga 6.W 2014 w listopadzie zaszłam w ciążę...niestety moje szczęście nie trwało 9 miesięcy tylko 15 tygodni.Poroniłam w walentynki.Straciłam swojego upragnionego synka(robiłam badanie oznaczające płeć).Po trzech miesiącach ponownie zdecydowaliśmy się z mężem na dziecko i za pierwszą próbą udało się .Ze strachem ale pozytywnym myśleniem cieszyliśmy się każdym kolejnym tygodniem ciąży.Niestety dzień przed wyjazdem z dziećmi nad morze poszłam jeszcze do lekarza by się upewnić że wszystko dobrze że mogę z czystym sumieniem relaksować się morzem i gorącym piaskiem...niestety lekarz nie widział serduszka i zamiast na urlop trafiłam w 13 tygodniu na zabieg(tak straciłam córeczkę).Przeżyliśmy to strasznie.Mąż powoli zaczął rezygnować z marzeń o trzecim dziecku a ja twardo robiłam wszystko aby jakoś go przekonać.Na początek zmiana lekarza,dodatkowe badania,badania genetyczne dzieci,kolposkopia i wiele wiele innych badań-wyniki prawidłowe.Miesiąc temu strasznie zaczęłam męczyć męża że może jednak po pół roku(tyle kazał lekarz poczekać)może spróbujemy.Nie udało się ale...w tym miesiącu chyba się w końcu uda bo już pracujemy nad tym.Owulacje mam w piątek więc do piątku sex co drugi dzień.Mam nadzieję że się uda tym razem dotrwać do 9 miesiąca.To cała moja historia ,dlatego potrzebuje Waszego wsparcia,chociaż pewnie nie jedna z Was też ma trudne chwile...wspierajmy się nawzajem.Pozdrawiam każdą z osobna...

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • Adine Nowa

Wysłany: 22 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój 3 cykl starań na OF i czwarty w ogóle po odstawieniu tabletek anty :) w tym cyklu Of najpierw wyznaczyło mi owu w 12dc a dziś przeniosło na 16dc :P więc zobaczymy co z tego wyniknie :)

Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adine wrote:
    to mój 3 cykl starań na OF i czwarty w ogóle po odstawieniu tabletek anty :) w tym cyklu Of najpierw wyznaczyło mi owu w 12dc a dziś przeniosło na 16dc :P więc zobaczymy co z tego wyniknie :)

Miłego dnia :)
    A nie robisz testów ovu? Tylko to co na OF?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monique1981 wrote:
    Hej dziewczyny.Chyba się muszę wygadać.Już kieeddddyś tu byłam.Mam na imię Monika i mam 35 lat.Mam dwie wspaniałe córki jedna ma 8 lat druga 6.W 2014 w listopadzie zaszłam w ciążę...niestety moje szczęście nie trwało 9 miesięcy tylko 15 tygodni.Poroniłam w walentynki.Straciłam swojego upragnionego synka(robiłam badanie oznaczające płeć).Po trzech miesiącach ponownie zdecydowaliśmy się z mężem na dziecko i za pierwszą próbą udało się .Ze strachem ale pozytywnym myśleniem cieszyliśmy się każdym kolejnym tygodniem ciąży.Niestety dzień przed wyjazdem z dziećmi nad morze poszłam jeszcze do lekarza by się upewnić że wszystko dobrze że mogę z czystym sumieniem relaksować się morzem i gorącym piaskiem...niestety lekarz nie widział serduszka i zamiast na urlop trafiłam w 13 tygodniu na zabieg(tak straciłam córeczkę).Przeżyliśmy to strasznie.Mąż powoli zaczął rezygnować z marzeń o trzecim dziecku a ja twardo robiłam wszystko aby jakoś go przekonać.Na początek zmiana lekarza,dodatkowe badania,badania genetyczne dzieci,kolposkopia i wiele wiele innych badań-wyniki prawidłowe.Miesiąc temu strasznie zaczęłam męczyć męża że może jednak po pół roku(tyle kazał lekarz poczekać)może spróbujemy.Nie udało się ale...w tym miesiącu chyba się w końcu uda bo już pracujemy nad tym.Owulacje mam w piątek więc do piątku sex co drugi dzień.Mam nadzieję że się uda tym razem dotrwać do 9 miesiąca.To cała moja historia ,dlatego potrzebuje Waszego wsparcia,chociaż pewnie nie jedna z Was też ma trudne chwile...wspierajmy się nawzajem.Pozdrawiam każdą z osobna...
    Jejku, straszna tragedia Ciebie spotkała!!! Bardzo współczuję! Mam nadzieję, ze sie uda. Stracie się przed ovu? Mi ginek kazała od ovu co 2 dzien...

• Brychra Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc:) ja uskutecznialam staranka od soboty do dzisiaj:) wg obliczen mialam dni plodne a owulacje wczoraj:) cykle mam regularne:) od wczoraj mam strszne bole jajnika lewego i bol jak na okres brzucha i plecow:) temperatury nie mierze.. ale mam dobre przeczucie:) moze sie uda:))

Brychta
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vea wrote:
    Ninkali ten cykl jest nasz!!!Ja jestem dzisiaj w 14dc wiec idziemy rowno;-).Od jutra zaczynam brac duphaston.Jak narazie nie mam cisnienia bo wiem ze znowu nic z tego...Takze wyluzowana jestem na maxa:-P.Rozchorowalam sie i w sumie ochoty na przytulanki w ogole nie mam ale ze "trzeba" to dzialamy.
    Kredkaczarna mi sie tez wszystko pokielbasilo po poronieniu to chyba normalne....
    jak bym czytala o sobie:)

Brychta
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ