X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to duzo. Dzwonilam do gina wiec nie kazal wczesniej przychodzic czyli wizyte mam na 10 sierpnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On wie lepiej, ale ja bym poszła wcześniej 10 sierpień to bardzo późno. No, ale z tego co mówisz to jest sprawdzony, nie masz powodu by mu nie ufać. Ja bym jednak nie wytrzymała.
    a co do snu słyszałam, że to jest sprawa bardzo indywidualna i nie ma tak, że ktoś jest spiochem niektóre organizmy potrzebują więcej snu żeby normalnie.funkcjonować inne mniej. Ja mmuszę tak ok 7h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale z drugiej strony pojde i bedzie juz wszystko serduszko i w ogole. Z jednej strony moze lepiej z drugiej wiadomo chcialabym ta kropke wczesniej obejrzec.

• Olasia Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny dawno mnie tu nie bylo gdyz stwierdzilam ze odpuszcze i co ma byc to bedzie;)) i jest jestem meeega szczesliwa zrobilam dzis test dwie wyrazne krechy;)
    razem z narzeczonym jestesmy tacy szczesliwi ale tez przerazeni.

Jesli komus to pomoze ja nie mialam jakis kontretnych obiawow zdecydowalam sie na test gdyz w 23dc zaczela mi jeszcze bardziej rosnac temperatura z 36,6 z dnia na dzien doszlo do 37 gdzie po owulacji nigdy tyle ni mialam, Do tego skurcze i bol podbrzusza Dzis 27dc ovu mialam miedzy 9 a 11dc.Juz myslalam ze to stracony cykl gdyz mam suchosc w pochwie tzn nie jakos przesadnie ale nie leje sie ze mnie jak to dziewczyny opisuja. No i na razie czeka mnie ustalenie wizyty u GP mieszkam w Anglii a tu prowadzi ciaze lekarz pierwszego kontaktu i polozna co mnie troche przeraza. ale na szczescie jest tez polski ginekolog ktorego tez na pewno odwiedze.Jutro dla pewnosci drugi test i trzymam za wszystkie kciuki;))))

_analiza lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri ja bym nie wytrzymala pozatym jak chcesz np becikowemusisz miec 1 wizyte przed 10 tygodniem ciazy a 10 sierpnia chyba juz miniesz 10 tydzien, chociazby dlatego wolalabym isc na Twoim miejscu wczesniej:-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem... Zobacze... Poczytam zobacze. Przed koncem 3 miesiaca chyba trzeba miec wizyte... Zadzwonilam zapytalam najwyzej pojde bez zapisu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia masz racje minimum od 10 tygodnia... A to bedzie wg owu plus 14 dni to 10 tydzien i 4 dni a wg okresu to 11 plus 4 dni

• Iriss Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, ja też wolałabym iść wcześniej, bo na tej pierwszej wizycie dostaniesz skierowanie na badania z krwi (jest tego trochę :P ), no i jeszcze badania prenatalne, które najlepiej robić w 11-14 tygodniu, a na to też się trzeba zapisać (niestety to już nie jest refundowane, chyba że spełnia się określone warunki...). No ale to Twój wybór :)
    Ja się pochwalę, na wczorajszej wizycie dzidziuś miał 1,83cm :D

Ja poszłam na wizytę wcześniej (5t3d) bo zależało mi upewnić się, czy ciąża jest umiejscowiona prawidłowo itp, tak dla własnego spokoju sprawdzić czy jest jak powinno :)

Baronowa_83, _analiza lubią tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ostatecznosci pojde na wizyte prywatnie pierwsza a potem juz na nfz do swojego

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że warto dla Twojego spokoju, żebyś nie dumała, nie stresowała sie czy wszystko ok, czy nie za późno.

• lisa Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wczoraj na wieczor dostalam lekkiego krwawienia a juz dzisiaj mnie zalalo...... i ten cykl stracony jest mi bardzo smutno bo po tych cieniach co widzialam mialam cicha nadzieje ze sie udalo.. musze troche odpuscic w tym cyklu bede mierzyla tylko temperature na reszte nie bede zwracala uwagi co ma byc to bedzie :(.... milego dnia wam zycze

ccc9ea16bb159b4c07ab9ca5ba255b6b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss gratulacje, pięknie rośnie dzidzia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mam jest genialna. Powiedziala zebym do przychodni bez zapisu poszla w 7-8 tygodniu i powiedziala ze potrzebuje do pracy zaswiadczenia ze jestem w ciazy bo mam prace zmianowa i na nicki ;) tak zrobie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisa wrote:
    Hej dziewczyny! Wczoraj na wieczor dostalam lekkiego krwawienia a juz dzisiaj mnie zalalo...... i ten cykl stracony jest mi bardzo smutno bo po tych cieniach co widzialam mialam cicha nadzieje ze sie udalo.. musze troche odpuscic w tym cyklu bede mierzyla tylko temperature na reszte nie bede zwracala uwagi co ma byc to bedzie :(.... milego dnia wam zycze
    Kochan ja tak zrobilam. Popijaj winko na endo i sie niczym nie przejmuj ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olasia wrote:
    Hey Dziewczyny dawno mnie tu nie bylo gdyz stwierdzilam ze odpuszcze i co ma byc to bedzie;)) i jest jestem meeega szczesliwa zrobilam dzis test dwie wyrazne krechy;)
    razem z narzeczonym jestesmy tacy szczesliwi ale tez przerazeni.

Jesli komus to pomoze ja nie mialam jakis kontretnych obiawow zdecydowalam sie na test gdyz w 23dc zaczela mi jeszcze bardziej rosnac temperatura z 36,6 z dnia na dzien doszlo do 37 gdzie po owulacji nigdy tyle ni mialam, Do tego skurcze i bol podbrzusza Dzis 27dc ovu mialam miedzy 9 a 11dc.Juz myslalam ze to stracony cykl gdyz mam suchosc w pochwie tzn nie jakos przesadnie ale nie leje sie ze mnie jak to dziewczyny opisuja. No i na razie czeka mnie ustalenie wizyty u GP mieszkam w Anglii a tu prowadzi ciaze lekarz pierwszego kontaktu i polozna co mnie troche przeraza. ale na szczescie jest tez polski ginekolog ktorego tez na pewno odwiedze.Jutro dla pewnosci drugi test i trzymam za wszystkie kciuki;))))

Gratulacje:)

Olasia lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisa wrote:
    :/ wiem co czujesz. Współczuje. Dwa cykle temu miałam 2 krechy na jednym teście. Na drugi dzien juz nie, pewnie trafiłam na jakiś felerny:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie chyba już wszystko jasne. Byłam u gina wczoraj, zrobił mi usg i stwierdzil, ze po pierwsze ciazy nie ma, po drugie blona w macicy jest tak cienka, ze nie ma z czego byc okresu. Przed okresem powinna byc dosc gruba i zaczac zluszczac i wtedy by przyszla @, a u mnie to wyglada jakby bylo po @, a tak naprawde nie ma z czego byc ten okres...
    Dostalam luteine pod jezyk, mam brac od 30.06, potem czekac na @ jaka by ona tam nie byla, zrobic prolaktyne i przyjsc znowu na wizyte. Prawdopodobnie nie ma okresu wlasnie przez prolaktyne :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze kochana. Od nowego cyklu winko czerwone na endometrium pamietaj wytrawne badz polwytrawne. Podobno sprawdza sie.. Tule... Jej masakra...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poprzednia gin mowila, ze endo mam ok, ladne, dwie warstwy widac itp. Juz sama sie pogubilam w tym wszystkim, jeden lekarz mowi to, drugi tamto. Teraz bede brac ta luteine i zobaczymy co z tego wyniknie. Obym jakiejs krwawicy dostala, nawet byle jakiej i mogla zaczac od nowa :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja mialam dwa cykle temu ze okres baaaaedzo skapy lekko rozowy... I gin powiedzial ze niedomagalo cos tam dlstego tak ale kolejny byl normalny juz.

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ