X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to duzo. Dzwonilam do gina wiec nie kazal wczesniej przychodzic czyli wizyte mam na 10 sierpnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On wie lepiej, ale ja bym poszła wcześniej 10 sierpień to bardzo późno. No, ale z tego co mówisz to jest sprawdzony, nie masz powodu by mu nie ufać. Ja bym jednak nie wytrzymała.
    a co do snu słyszałam, że to jest sprawa bardzo indywidualna i nie ma tak, że ktoś jest spiochem niektóre organizmy potrzebują więcej snu żeby normalnie.funkcjonować inne mniej. Ja mmuszę tak ok 7h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale z drugiej strony pojde i bedzie juz wszystko serduszko i w ogole. Z jednej strony moze lepiej z drugiej wiadomo chcialabym ta kropke wczesniej obejrzec.

• Olasia Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny dawno mnie tu nie bylo gdyz stwierdzilam ze odpuszcze i co ma byc to bedzie;)) i jest jestem meeega szczesliwa zrobilam dzis test dwie wyrazne krechy;)
    razem z narzeczonym jestesmy tacy szczesliwi ale tez przerazeni.

Jesli komus to pomoze ja nie mialam jakis kontretnych obiawow zdecydowalam sie na test gdyz w 23dc zaczela mi jeszcze bardziej rosnac temperatura z 36,6 z dnia na dzien doszlo do 37 gdzie po owulacji nigdy tyle ni mialam, Do tego skurcze i bol podbrzusza Dzis 27dc ovu mialam miedzy 9 a 11dc.Juz myslalam ze to stracony cykl gdyz mam suchosc w pochwie tzn nie jakos przesadnie ale nie leje sie ze mnie jak to dziewczyny opisuja. No i na razie czeka mnie ustalenie wizyty u GP mieszkam w Anglii a tu prowadzi ciaze lekarz pierwszego kontaktu i polozna co mnie troche przeraza. ale na szczescie jest tez polski ginekolog ktorego tez na pewno odwiedze.Jutro dla pewnosci drugi test i trzymam za wszystkie kciuki;))))

_analiza lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri ja bym nie wytrzymala pozatym jak chcesz np becikowemusisz miec 1 wizyte przed 10 tygodniem ciazy a 10 sierpnia chyba juz miniesz 10 tydzien, chociazby dlatego wolalabym isc na Twoim miejscu wczesniej:-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem... Zobacze... Poczytam zobacze. Przed koncem 3 miesiaca chyba trzeba miec wizyte... Zadzwonilam zapytalam najwyzej pojde bez zapisu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia masz racje minimum od 10 tygodnia... A to bedzie wg owu plus 14 dni to 10 tydzien i 4 dni a wg okresu to 11 plus 4 dni

• Iriss Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, ja też wolałabym iść wcześniej, bo na tej pierwszej wizycie dostaniesz skierowanie na badania z krwi (jest tego trochę :P ), no i jeszcze badania prenatalne, które najlepiej robić w 11-14 tygodniu, a na to też się trzeba zapisać (niestety to już nie jest refundowane, chyba że spełnia się określone warunki...). No ale to Twój wybór :)
    Ja się pochwalę, na wczorajszej wizycie dzidziuś miał 1,83cm :D

Ja poszłam na wizytę wcześniej (5t3d) bo zależało mi upewnić się, czy ciąża jest umiejscowiona prawidłowo itp, tak dla własnego spokoju sprawdzić czy jest jak powinno :)

Baronowa_83, _analiza lubią tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ostatecznosci pojde na wizyte prywatnie pierwsza a potem juz na nfz do swojego

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że warto dla Twojego spokoju, żebyś nie dumała, nie stresowała sie czy wszystko ok, czy nie za późno.

• lisa Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wczoraj na wieczor dostalam lekkiego krwawienia a juz dzisiaj mnie zalalo...... i ten cykl stracony jest mi bardzo smutno bo po tych cieniach co widzialam mialam cicha nadzieje ze sie udalo.. musze troche odpuscic w tym cyklu bede mierzyla tylko temperature na reszte nie bede zwracala uwagi co ma byc to bedzie :(.... milego dnia wam zycze

ccc9ea16bb159b4c07ab9ca5ba255b6b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss gratulacje, pięknie rośnie dzidzia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mam jest genialna. Powiedziala zebym do przychodni bez zapisu poszla w 7-8 tygodniu i powiedziala ze potrzebuje do pracy zaswiadczenia ze jestem w ciazy bo mam prace zmianowa i na nicki ;) tak zrobie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisa wrote:
    Hej dziewczyny! Wczoraj na wieczor dostalam lekkiego krwawienia a juz dzisiaj mnie zalalo...... i ten cykl stracony jest mi bardzo smutno bo po tych cieniach co widzialam mialam cicha nadzieje ze sie udalo.. musze troche odpuscic w tym cyklu bede mierzyla tylko temperature na reszte nie bede zwracala uwagi co ma byc to bedzie :(.... milego dnia wam zycze
    Kochan ja tak zrobilam. Popijaj winko na endo i sie niczym nie przejmuj ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olasia wrote:
    Hey Dziewczyny dawno mnie tu nie bylo gdyz stwierdzilam ze odpuszcze i co ma byc to bedzie;)) i jest jestem meeega szczesliwa zrobilam dzis test dwie wyrazne krechy;)
    razem z narzeczonym jestesmy tacy szczesliwi ale tez przerazeni.

Jesli komus to pomoze ja nie mialam jakis kontretnych obiawow zdecydowalam sie na test gdyz w 23dc zaczela mi jeszcze bardziej rosnac temperatura z 36,6 z dnia na dzien doszlo do 37 gdzie po owulacji nigdy tyle ni mialam, Do tego skurcze i bol podbrzusza Dzis 27dc ovu mialam miedzy 9 a 11dc.Juz myslalam ze to stracony cykl gdyz mam suchosc w pochwie tzn nie jakos przesadnie ale nie leje sie ze mnie jak to dziewczyny opisuja. No i na razie czeka mnie ustalenie wizyty u GP mieszkam w Anglii a tu prowadzi ciaze lekarz pierwszego kontaktu i polozna co mnie troche przeraza. ale na szczescie jest tez polski ginekolog ktorego tez na pewno odwiedze.Jutro dla pewnosci drugi test i trzymam za wszystkie kciuki;))))

Gratulacje:)

Olasia lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisa wrote:
    :/ wiem co czujesz. Współczuje. Dwa cykle temu miałam 2 krechy na jednym teście. Na drugi dzien juz nie, pewnie trafiłam na jakiś felerny:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie chyba już wszystko jasne. Byłam u gina wczoraj, zrobił mi usg i stwierdzil, ze po pierwsze ciazy nie ma, po drugie blona w macicy jest tak cienka, ze nie ma z czego byc okresu. Przed okresem powinna byc dosc gruba i zaczac zluszczac i wtedy by przyszla @, a u mnie to wyglada jakby bylo po @, a tak naprawde nie ma z czego byc ten okres...
    Dostalam luteine pod jezyk, mam brac od 30.06, potem czekac na @ jaka by ona tam nie byla, zrobic prolaktyne i przyjsc znowu na wizyte. Prawdopodobnie nie ma okresu wlasnie przez prolaktyne :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze kochana. Od nowego cyklu winko czerwone na endometrium pamietaj wytrawne badz polwytrawne. Podobno sprawdza sie.. Tule... Jej masakra...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poprzednia gin mowila, ze endo mam ok, ladne, dwie warstwy widac itp. Juz sama sie pogubilam w tym wszystkim, jeden lekarz mowi to, drugi tamto. Teraz bede brac ta luteine i zobaczymy co z tego wyniknie. Obym jakiejs krwawicy dostala, nawet byle jakiej i mogla zaczac od nowa :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja mialam dwa cykle temu ze okres baaaaedzo skapy lekko rozowy... I gin powiedzial ze niedomagalo cos tam dlstego tak ale kolejny byl normalny juz.

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ