X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ide we czwartek 27 sierpnia na prywatne usg a na panstwowe nie wiem albo 25 sierpnia albo 1 wrzesnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 16:05

• arien Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stosujące wiesiołek. Mam do oddania pełne opakowanie oeparolu (60 kapsułek) plus 32 kapsułki z rozpoczętego. Któraś chętna? :)

Ciri, tez mam usg 27ego. pierwsze od chwili kiedy zobaczylam pecherzyk. Koszmarem dla mnie jest to, że w sumie powinnam po drodze mieć jeszcze jakies usg serduszkowe, ale przez urlop gina mi przepadlo. Pierwsze miałam w 5t6d a teraz kolejne będę miala w 10t6d. Boshe, nie mogę sie juz doczekać, żeby poznac bąbla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 16:08

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, dopochwowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien nie musisz miec wczesniej, mnie wczoraj pytali po co mialam w 8 tyg skoro pierwsze to usg prenatalne ktore na nfz robia. noo ale nie wazne. dostalam skierowanie wiec poszlam.

narodowa komisja do spraw zdrowia czy cos takiego zaleca 3 usg. prenatalne, polowkowe i juz przed porodem... na pewno 3...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 16:13

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ich jest??

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to chyba współczesny trend chodzenia na USG bardzo często i jak najszybciej. Trudno się zresztą dziwić, jak jest możliwość podejrzenia i sprawdzenia czy wszystko ok.
    Ja bym chciała nie chodzić na za wiele, jeśli teraz pojawi się serduszko, to kolejne już zrobić to prenatalne tylko. Ale jak nie bedzie serducha, to pewnie za dwa kolejne tygodnie pojdziemy raz jeszcze.

7v8rikgni12rlaff.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala juz serce uslyszec.....no ale niestety trzeba czekac...

NO i prenatalne a myslalam ze bede musiala za nie płacic... tak jak 7 lat temu.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nawet Ci każa przyjsc jak nie bedzie widac serduszka :P no ja gdyby nie wizyta w szpitalu mialam w 8 tyg wizyte (dostalam skierowanie na nfz) i teraz na prenatalne (choc nie szczegolowe tylko takie normalne usg) wiec dwa i potem podejrzewam ze dostane wlasnie na polowkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 16:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam równo co 4 tygodnie usg do 30 tygodnia :) Potem już i tak ruchy wyraźne i widoczne gołym okiem, a tętna się na takim dziwnym detektorze słuchaliśmy z ginem, nie było potrzeby.

Ciri, prenatalnego genetycznego z pomiarem przezierności karkowej, kości nosowej i innych parametrów, co pomagają diagnostykę różnych trisomii, nie robią na nfz :/ Jak nie masz wskazań (wiek 35+, przypadek chorego dziecka w rodzinie i jeszcze dwa inne tam były wymienione), to taka przyjemność kosztuje od 250zł wzwyż.
    A wciąż uważam, że powinno to być refundowane, bo to naprawdę ważne badanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 16:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja place za to na prywatne (kasiurke na to dostalam od cioci) a na nfz mam normalne

Ale Ty i tak chodzilas prywatnie prawda? cala ciaze? To co innego bo na nfz zalecane saa 3 choc wiem ze niektorzy lekarza daja wiecej.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Dziewczyny stosujące wiesiołek. Mam do oddania pełne opakowanie oeparolu (60 kapsułek) plus 32 kapsułki z rozpoczętego. Któraś chętna? :)

Ciri, tez mam usg 27ego. pierwsze od chwili kiedy zobaczylam pecherzyk. Koszmarem dla mnie jest to, że w sumie powinnam po drodze mieć jeszcze jakies usg serduszkowe, ale przez urlop gina mi przepadlo. Pierwsze miałam w 5t6d a teraz kolejne będę miala w 10t6d. Boshe, nie mogę sie juz doczekać, żeby poznac bąbla :)

mysle ze bylabym chetna:) za niedlugo starania znowu pelna para a mi sie skonczyl:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, na nfz chodziłam, żeby za badania krwi nie płacić ;) Poza tym u mojego lekarza się wchodzi z miejsca, żadnych zapisów na x tygodni przed.
    Tylko na genetyczne i połówkowe szłam prywatnie, bo mi zależało na tych wszystkich NT, NB, komorach serca i innych (i na płytce z nagraniem całego połówkowego :D)

Że nfz zaleca tylko 3, to wie każdy ;) w praktyce, jak tylko chciałam, to miałam usg robione. Aczkolwiek już bym wolała, żeby były tylko 3, ale porządne i szczegółowe. Ale to chyba wynika z tego, że mało lekarzy ma kursy pokończone i uprawnienia do robienia specjalistycznych pomiarów (w moim mieście dużo ginów, a uprawnienia takie ma chyba tylko dwóch)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 16:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A noo widzisz, ja do swojego sie zapisuje ale ogolnie w ciazy tez sie wchodzi bez zapisu, ale jak mam zapis to wtedy na pobranie dostaje termin na 1-2 dni przed wizyta zeby miec na swiezo badania, zobaczymy tak naprawde co bedzie z ty usg moze moj tez bedzie mi dawal co miesiac :P nie wiem nie pytalam. Ja prenatalne tez mam prywatnie i na polowkowe tez pojde pewnie prywatnie :P

A nie wiem jak to jest bo ja do innej placowki dostalam skierowanie na usg ale maja chyba dobry sprzet i lekarza z uprawnieniami bo mnie baba w rejestracji zapytala wczoraj czy na to szczegolowe polowkowe czy kazal mi zrobic lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 16:38

D-dawna lubi tę wiadomość

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D-dawna u nas jest refundowane w tym roku z Unii.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli bez żadnych dodatkowych warunków, to zazdroszczę, serio :)

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie bez.. nie trzeba miec 35+ lekarz mi powiedzial ze na nast wizycie poda mi nr telefonów gdzie robią.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem, ale raczej bede sie zegnac i to na dluzej. Mam leki, jestem pod opieja endokrynologa i...tyle. Generalnie gugantyczna dupa, dziecka nie bedzie w najblizsxyn i dluzszym czasie. Nic wiecej.
    A nie pisze bo nie bardzo mam co napisac, przepraszam. Nie mam absolutnie nic do powiedzenia. Jutro wyjezdzam na urlop wiec bede odcieta od swiata.

Zatem, wszystkuego dobrego kochane:*

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypoczywaj Morella i ciesz się urlopem!

7v8rikgni12rlaff.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Hej! Jestem, ale raczej bede sie zegnac i to na dluzej. Mam leki, jestem pod opieja endokrynologa i...tyle. Generalnie gugantyczna dupa, dziecka nie bedzie w najblizsxyn i dluzszym czasie. Nic wiecej.
    A nie pisze bo nie bardzo mam co napisac, przepraszam. Nie mam absolutnie nic do powiedzenia. Jutro wyjezdzam na urlop wiec bede odcieta od swiata.

jedź, odpocznij, wcinaj leki i melduj się co jakiś czas. a już na pewno jak będzie fasol, bo unormowanie tarczycy działa cuda

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:

Kochana odpoczywaj ale mialam nadzieje ze cos powiesz o diagnozie czy cos... co powiedzial o wynikach...

Ale oczywisce jak nie chcesz to nie :P

Mam nadzieje ze po lekach zajdziesz raz dwa u sie zdziwisz ze tak szybko sie udalo...

Noo i wypoczywaj na tym urlope i wracaj z wiekszymi silami :D

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ