Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe starania
Odpowiedz

Październikowe starania

Oceń ten wątek:
  • martika Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mierzyć tak jak mierzę, czyli jak teraz mierzę o 7 obecnego czasu to potem będę mierzyć o 7 nowego czasu.

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    witam i oby to była ostatnia @ na najbliższy rok :)

dziewczyny błagam spójrzcie na mój wykres, bo czuje że w tym cyklu u mnie w ogóle nie będzie owu:(
    ty na pewno jesteś jeszcze przed ovu. Zobaczysz, że zaraz będzie skok :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja87 wrote:
    Ja myślę ,że październikowe starania nie przyniosły wymarzonego efektu, jutro mam dzień spodziewanej @ i czuję się tak jak zawsze przed. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów czułam się normalnie, nic się nie działo co by przepowiadało ciążę. Czasami czytam ,że dziewczyny miały objawy jak na @ a ona nie przychodziła, co miesiąc się łudzę ,że i może to bóle jak na @ nie są jeszcze pewne ,że przyjdzie, smutno mi, jestem na wychowawczym, chcę urodzic drugie dzieciątko i wtedy iśc do pracy, ale jak już 5 miesiąc nie wychodzi, to dla mnie w tej sytuacji strasznie długo. Wiem,że inni się znacznie dłużej starają, ale mnie to przygnębia bo już jestem prawie 3 lata w domu z córeczką , dlatego mam czas na 1000 rozważań :((

ja w pierwszej ciąży 2 tyg chodziłam w podpasce, bo mnie właśnie brzuch bolał jak na @ i myślałam że w każdej chwili dostane, a później zrobiłam test i II były:)
    też siedzę w domu z małą od porodu i też chce drugie odchować i iść do pracy

patrycja87 lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja87 wrote:
    Ja myślę ,że październikowe starania nie przyniosły wymarzonego efektu, jutro mam dzień spodziewanej @ i czuję się tak jak zawsze przed. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów czułam się normalnie, nic się nie działo co by przepowiadało ciążę. Czasami czytam ,że dziewczyny miały objawy jak na @ a ona nie przychodziła, co miesiąc się łudzę ,że i może to bóle jak na @ nie są jeszcze pewne ,że przyjdzie, smutno mi, jestem na wychowawczym, chcę urodzic drugie dzieciątko i wtedy iśc do pracy, ale jak już 5 miesiąc nie wychodzi, to dla mnie w tej sytuacji strasznie długo. Wiem,że inni się znacznie dłużej starają, ale mnie to przygnębia bo już jestem prawie 3 lata w domu z córeczką , dlatego mam czas na 1000 rozważań :((

Patrycja, doskonale Cie rozumiem. Mój synek ma 5 lat i zdaje sobie sprawę że to duża różnica wieku. Wcześniej nie decydowalismy się z różnych powodów, ale na pewno nie dlatego ze nie chcieliśmy, więc tym bardziej chce mocno jak najszybciej :)

Dzięki za wsparcie dziewczyny :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Przeczytałam cały wątek, dziś odebrałam wyniki bety i wynik to 64,81 :)
    Chciałam wam napisać że mój przypadek był beznadziejny i chyba od niechcenia w tym cyklu lekarz mi przepisał clo co okazało się strzałem w 10.

A już miałam robić AMH bo wyniki FSH i estradiolu wskazywały na mocno obniżoną rezerwę jajnikową.
    Trzymam za was wszystkie mocno kciuki.

kahaśka, Rozgadana, martika, Madlene84, Kotowa lubią tę wiadomość

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • believe Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa1977 wrote:
    Witam

Chciałam wam napisać że mój przypadek był beznadziejny i chyba od niechcenia w tym cyklu lekarz mi przepisał clo co okazało się strzałem w 10.

A już miałam robić AMH bo wyniki FSH i estradiolu wskazywały na mocno obniżoną rezerwę jajnikową.

agawa1977, gratulacje! ;)

Ja się dzisiaj zaczęłam zastanawiać nad moim śluzem. Jak podglądam Wasze wykresy, to macie około 3 - 4 dni śluzu rozciągliwego pod rząd, a u mnie były tylko 2 i to z przerwą. Sama nie wiem co o tym myśleć. A poza tym śluzu jest bardzo mało. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale zaczyna mnie to martwić coraz bardziej.

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa1977 wrote:
    Witam

GRATULACJE!!!:)

v40cu9h.png
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu może miałam 1 dzień śluz. Być może był gdzieś tam w środku natomiast wizualnie było go bardzo mało

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam owulację różnie, z zeszłym cyklu była już w 14 DC, ale rzeczywiście może być później bo nieraz miałam cykle nawet 35dni.

Ale możecie macie racje ,że będzie uff...;)
    Może prl też zadziała dobrze ale bym się cieszyła - ciągle myślę o tym tylko żeby być już w ciąży;) pewnie jak każda z WAS !!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 20:18

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa1977 gratulacje !!!:)

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    ja mam owulację różnie, z zeszłym cyklu była już w 14 DC, ale rzeczywiście może być później bo nieraz miałam cykle nawet 35dni.

Ale możecie macie racje ,że będzie uff...;)
    Może prl też zadziała dobrze ale bym się cieszyła - ciągle myślę o tym tylko żeby być już w ciąży;) pewnie jak każda z WAS !!! :D
    Juwelka serduszkuj tempka ci spadła pięknie na owu ;-) to że śluz nie płodny to nic :-P a łatwo przegapić ;-)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namówiłaś mnie hehe :D
    będzie <3

kahaśka lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Namówiłaś mnie hehe :D
    będzie <3
    To dobrze :-) od jutra tempka pójdzie w górę zobaczysz :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 20:43

• juwelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25staraczka25 wrote:
    To dobrze :-) od jutra tempka pójdzie w górę zobaczysz :-P
    Zobaczymy:D
    Humor mi się poprawił;) w sam raz na <3

Matkooooo czemu to wszystko skomplikowane -kiedyś myślałam, że jeden miesiąc bez zabezpieczeń i będę w ciąży :) hehe

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa1977 wrote:
    Witam

Gratulacje! Spokojnej i pięknej ciąży!

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka odpoczywaj jesli tylko mozesz. Wiem co to bol glowy be przerwy, mam migreny i dzis juz 5 dzien z rzedu. Mam dosc :( Trzymam kciuki zeby samopoczucie dobre wszystko wrocilo i byla sila na <3

Juwelka moim zdaniem jestes przed ovu. Jak mowi staraczka serduszkujcie jak czesto sie da, bo latwo przegapic (mnie sie w zeszlym cyklu udalo :P - przegapic oczywiscie).

Mnie migrena męczy - mam dośc, na nic nie mam siły, lezalabym tylko. Jak jutro nie minie to się wybieram po jakiś domiesniowy specyfik :) Do wypatrywania ovu jakis tydzien... moze z hakiem, musze wrocic do formy i sił na <3

Miłego wieczoru dziewczyny :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:

Matkooooo czemu to wszystko skomplikowane -kiedyś myślałam, że jeden miesiąc bez zabezpieczeń i będę w ciąży :) hehe
    Nie Ty jedna. Ja już od wakacji miałam być na L4 :P

nick nieaktualny, Morwa lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:

Juwelka ja też tak myślałam :)

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już planowałam co kto za mnie w pracy będzie robił - najbardziej planowałam grudzień - ale na to jest jeszcze szansa że będę na L4 hehe;)

kahaśka lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Agaja Ekspertka

Wysłany: 22 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w ogóle wrażenie, że większość ludzi uważa, że zaplanowanie ciąży to jak zaplanowanie urlopu :P i nie rozumieją, że to nie tak hop!

Kahaśka, a propo tego bólu piersi, to ja tak mam już od kilku cykli, że od około 4 dpo do @ boli mnie mega lewa pierś i tak najbardziej to pod pachą właśnie. Po @ ból mija i wraca jak w zegarku w kolejnym cyklu. Nic sama sobie nie wybadałam, za kilka dni idę na usg, ale w poprzednich też nic nie wyszło. Podobno takie bóle w fazie lutelanje są zupełnie normalne. Mnie tylko martwi, że to zawsze ta sama pierś, ale ona jest większa i baaaardzo gruczołowa więc to pewnie dlatego.

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ