X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl mam bardzo dziwny a mianowicie piersi bolały mnie potwornie od około 7 do 21 dnia cyklu czyli przestały boleć jakby po owilulacji która u mnie występuje właśnie ok 20 dnia z racji 35-36 dniowych cykli.zazwyczaj piersi bolą mnie od ok 20 dc aż do miesiaczki czyli na odwrót. Kłócie i to potworne momentami jajnikow od ok 15 do 21 dc
    Teraz jestem.w 26 dc i odczuwam ból macicy jak na zbliżającą się miesiączkę do tego bolą mnie kostki i łydki , jestem osłabiona i wieczorami mam pelno śliny w ustach. Biegne szybko do łazienki i czuje się tak fatalnie ze musze sobie pomóc zwymiotowac.
    Boje się ze sobie tylko w kręcą bo przecież za wcześnie na jakiekolwiek objawy ale w głębi serca chciałabym po 8 mcach starań zobaczyć dwie kreski. ..

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dec1fae7bd7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 13:44

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dleyk wrote:
    ciri22 Dzięki wielkie za podpowiedź. Jeśli byłoby tak jak mówisz, to dlaczego temperatura nie spadła poniżej tej, którą uważa się za owulacyjną? Jeśli db rozumiem, to jeśli plamienie należałoby traktować jako nowy cykl, to bardziej trzeba by skupić się na tych, które nadejdą, a wskazywałyby na "nowy" dzień owulacji? Pozdrawiam
    Mnie nigdy nie spada ponizej tej lini. Ona podobno w owu nic nie oznacza.tak dokladnie.teraz patrz na ten cykl tak jakby plamie ie zaczynalo (mniej wiecej) nowy cykl i jak skoczy temperaturka a to powinno byc ok 12-14 dnia od poerwszego plamienia ;) oczywiscie moze w ogole jej nie byc ale na sie sklaniam ze moze do niej dojsc ;D ale wiesz tak naprawde mysle ze nawet lekarz nie powiedzial by ci co sie wydarzy. Ale jesli cykl bedzie trwal wiecej niz 60 dni.... Idz do lekarza bo to juz trzeba skonsultowac. Czasem zdarzaja sie takie cykle jakby podwojne bo jeden z nich nyl bezowulacyjny.

Aga Inwestująca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Nie no 10 dni przesada. Dzisiaj jest 19 dc. Cykle 28-29 dni- nie mierzyłam temp ale przypuszczam że owu miałam 13 lub 14 dc.
    To troche za wczesnie na jakiekolwiek objawy. Ja pierwsze objawy mam dopiero teraz. Jedyny objaw wczesniejszy to pms bardzo wczesny i bol brzucha na @ wczesniejsz. I dzien przed testem jednorazowy metaliczny posmak w ustach po coca coli

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Czy miałyście w pieszych dniach ciąży (jeszcze przed testowaniem) że "ciągnął" Was pępek? Głupie pytanie ale pierwszy raz tak mam. Jeszcze za wcześnie na testowanie ale tak to mnie ciekawi że musiałam zapytać :D
    Nie chciała bym robić złudnych nadziei ale ja tak właśnie miałam. Takie dziwne uczucie od pępka do macicy ok 8 dni po ovu i kilka dni później też. Ale nie kojarzyłam tego z jakimiś objawami tylko czekałam na plamienie implantacyjne. A że się nie pojawiło to ogromnie się zdziwiłam jak wyszedł test pozytywny.
    Trzymam za Ciebie kciuki :).

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka dzięki za słowa otuchy,ale od wczoraj jakoś mam wrażenie że to zwykły PMS :( brzuch boli jak na @. Mogłabym zjeść wiadro słodyczy a więc wszystko wskazuje na to że to cykl do tyłu :(
    Dzisiaj rano ttestowałam (wiem że za wsześnie) oczywiście jedna krecha i od razu morale -100 :(

dqprwn15leplej5m.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jeszcze jedna sprawa , czy ktoras po paru dniach od owulacji zauwazyla nitki krwi w sluzie? nie mialam tak wczesniej i nie wiem co to moze oznaczac.... pytam o to wszedzie :-(

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam rożowe plamienie nie wychodzace na zewnatrz (tylko przy szyjce wlasnie z nitkami na poczatku) trwalo ze 4-5 godziny z bolem pod brzusza i w okolicy jajnika 6dpo. niestetty ten cykl mimo ze wskazywal by na implantacje nie wie czy to byla ona i sie nie powiodla ale to u CIEBIE tez moze byc spowodowane hormonami...

ruda69742 lubi tę wiadomość

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bardzo bym chciala aby to byla fasolka ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • Olye Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miała któraś z was tak,że piersi bolały po owu a przestały w dzień spodziewanej @ a mimo to byłyście w ciąży ?

<3 <3
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od dwóch dni straszliwie swędzi pępek i okolice. W nocy budzę się co 2 godz i przy okazji drapię... Tylko u mnie pewnie @ się dzisiaj jeszcze rozkręci :(

• Asmee Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    hej dziewczyny jeszcze jedna sprawa , czy ktoras po paru dniach od owulacji zauwazyla nitki krwi w sluzie? nie mialam tak wczesniej i nie wiem co to moze oznaczac.... pytam o to wszedzie :-(

Czytałam na innych forach, że u wielu dziewczyn w ten sposób objawiła się implantacja. Trzymam kciuki, żeby to było to! :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze przed spodziewaną miesiączką miałam cztery objawy:
    - zeżarłam słoik musztardy oraz słoik pieczarek w occie popijając tym octem (MUSIAŁAM)
    - bardzo gorące i nabrzmiałe piersi
    - rozbeczałam się i poleciały krokodyle łzy z jakiegoś durnego powodu - trwało to 5 min i samo przeszło, zupełnie poza moją kontrolą ;)
    - ciągniecie w brzuchu jak przed @

mój mąż patrzył na mnie z niedowierzaniem i kazał mi robić od razu następnego dnia rano test ciążowy, więc mu powiedziałam, żeby się postukał w głowę, bo byłam w 14 dc u pani doktor (teraz mam innego lekarza już) i ona wówczas powiedziała, że w tym cyklu nic, bo ani nie widać pęcherzyka, ani nie widać żeby było już po owulce.. tak czy inaczej - test zrobiłam i okazało się że to jednak ciąża, nieszczęśliwa, ale jednak ciąża :)

• Kitty1986 Nowa

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

jestem tu nowa. Chcialam Wam opisac sytuacje w jakiej jestem. Mam 19 dc i cholernie dziwnie sie czuje, jak nigdy zreszta. Mam synka, ktory nie byl planowany- zaszlam w ciaze stosujac pigulki ( dopiero zaczynalam opakowanie) i prezerwatywe (na awarie, tak, cud jak diabli! ale bylismy szczesliwi)). W zwiazku z powyzszym moim szczesciem mam kolejne obawy. Okres dostalam 29 czerwca, a do stosunku kilkakrotnego doszlo 27 czerwca (dni bezplodne, podobienstwo zajscia w ciazy w zasadzie zadne, ale zdarzaja sie takie wypadki). Dzis czuje sie fatalnie, zreszta od kilki dni- jestem zmeczona, mam zawroty glowy, nudnosci, troche bialego, lepkiego sluzu i ciagle czuje sie jakby wilgotna, mam tez podwyzszona temperature i ciagle klucie w podbrzuszu. Klucie w podbrzuszu zaczelo sie 12 lipca, po czym mialam z 2 dni przerwy i kluje mnie albo lewy jajnik, albo srodek. Robilam test kilka dni temu, ale wyszedl ujemny, owszem, mozliwe ze zrobilam go zbyt szybko, ale te nudnosci mnie przestraszyly i od razu wolalam sie upewnic. Myslicie, ze to po prostu przypadek jakis i to np oslabienie organizmu, czy kolejna cudowna ciaza? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze raczej tak sie czujesz na owulacje, moze pogoda tak wplywa na Ciebie ale stawiam ze to jest po owulacji ale bez wykresu raczej nie da sie tego stwierdzic :)

• Kitty1986 Nowa

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cykle mam 28 dniowe, wiec stawiam, ze owulacja byla tego 12 lipca; dziwne to jest, chyba nie zostaje mi nic innego jak czekac na @ :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli seksiku nie bylo w okolicy owulacji to tak na okres czekaj ale Twoje bole moga wskazywac na to ze owulacja zostal przebyta ja w ktorym cyklu myslalam ze mam jakas torbiel od 21 dc do 38 (spozniona owulacja) umieralam z bolu tak mnie bolal brzucj i mialam podobne objawy a potem bardzo skapy okres. lekarz potem mi powiedzial ze to wlasnie z powodu dobrej owulacko po odstawieniu tabletek mam takie schizy i czasem tak bywa po prostu ze sie tak paskudnie przechodzi ta druga czesc cyklu.

• adm Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie : )
    jestem tu nowa i tak naprawde staram sie od 4 miesiecy.
    W tym miesiacu sie wspomagalam zelem ktory dla wielu okazal sie cudotworca.
    Wiem, ze kazda z Nas ma objawy mimo braku ciazy tez czesto.
    Staram sie onserwowac i notowac wszystko zeby zauwazyc ewentualne zmiany:)
    Owulacja byla prawdopodobnie we wtorek (21.07).
    Mam duzooo bialego sluzu, piersi mam male wiec widze ze sa wciaz opuchniete. I czuje jakby byly "podgrzewane" caly czas.
    nie wiem jak to opisac... troche pieka, teoche swedza.
    Wczoraj wstalam i pierwsza rzec o ktorej pomyslalam to papieros. A nie pale z rana nigdy.
    Takze nie wiem. Wierze ze moze tym razem... oby! i trzymam kciuki za Wszystkie!

adm
  • adm Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s dla sprostowania nie pale teraz tez juz:) ale chodzilo o to ze kiesy palilam nigdy nie palilam z rana. a tu taka chetka.

adm
  • Olye Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adm wrote:
    Witam Was wszystkie : )
    jestem tu nowa i tak naprawde staram sie od 4 miesiecy.
    W tym miesiacu sie wspomagalam zelem ktory dla wielu okazal sie cudotworca.
    Wiem, ze kazda z Nas ma objawy mimo braku ciazy tez czesto.
    Staram sie onserwowac i notowac wszystko zeby zauwazyc ewentualne zmiany:)
    Owulacja byla prawdopodobnie we wtorek (21.07).
    Mam duzooo bialego sluzu, piersi mam male wiec widze ze sa wciaz opuchniete. I czuje jakby byly "podgrzewane" caly czas.
    nie wiem jak to opisac... troche pieka, teoche swedza.
    Wczoraj wstalam i pierwsza rzec o ktorej pomyslalam to papieros. A nie pale z rana nigdy.
    Takze nie wiem. Wierze ze moze tym razem... oby! i trzymam kciuki za Wszystkie!

Hej, to jesteśmy w podobnej sytuacji, ja owulacje miałam prawdopodobnie w środę (22.07) u mnie żadnych objawów,tylko śluz jakiś dziwny taki kremowy ale rozciągliwy jak ten płodny.Cykle mam 26-27 dniowe a Ty jakie?
    Będziesz testować? Jak tak to kiedy ?:)

<3 <3
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ