X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A czy Wasi mężowie tez sa takimi urodzonymi optymistami i lekarzami?😅 moj od rana chodzi i mówi 'w ciąży jestes mowie ci nawet testow nie musisz robić' a jak zobaczyl ze temperatura z rana wynosi 37.5 to juz byl pewien ze na sto procent to ciąża 😂 dzis nawet kosz z praniem za mną niósł bo powiedzial ze ja nie powinnam dźwigać w tym stanie, za nic nie słucha ze test wyszedl negatywny 🙈 biedny, ostatnio przyznał mi się sam ze pol internetow przegrzebał żeby poszukać jak się kochać żeby zajsc w ciaze, i jakie są pierwsze objawy. Nie wiedziałam że on az tak bardzo się w to zaangażował 🙈

Hania123, Justyna Es lubią tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięta wrote:
    Dziewczyny A czy Wasi mężowie tez sa takimi urodzonymi optymistami i lekarzami?😅 moj od rana chodzi i mówi 'w ciąży jestes mowie ci nawet testow nie musisz robić' a jak zobaczyl ze temperatura z rana wynosi 37.5 to juz byl pewien ze na sto procent to ciąża 😂 dzis nawet kosz z praniem za mną niósł bo powiedzial ze ja nie powinnam dźwigać w tym stanie, za nic nie słucha ze test wyszedl negatywny 🙈 biedny, ostatnio przyznał mi się sam ze pol internetow przegrzebał żeby poszukać jak się kochać żeby zajsc w ciaze, i jakie są pierwsze objawy. Nie wiedziałam że on az tak bardzo się w to zaangażował 🙈

Mój ma prorocze sny, przed moim pozytywnym testem śniło mu się że jestem w ciąży także może coś w tym jest 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 14:09

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięta wrote:
    Mój też tak miał, pamiętam jak w lipcu okres spóźnił mi się całe 5 dni - już mnie kładł do łóżka, a ja mu mówiłam, że musiała mi się owulacja przesunąć, bo test owu był pozytywny kilka dni później.
    Ciężko było mi później patrzeć, jak się dziwi i cały czas twierdził, że MUSIAŁO coś być. 🙄🙈

Ale może Twój ma jednak ten szósty zmysł! 🖤😻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 14:54

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i cos jest na rzeczy z tymi naszymi facetami :) Mój przy kolacji Wigilijnej nakladal mi jedzonko mowiac jedz Kochanie za dwoje :) a to dopiero owulacja byla :) ale jak przynioslam mu pierwszy test ciazowy to powtarzal: "spokojnie, spokojnie, daj ulotke musze doczytac...." :D

Niewyspana, jak sie czujesz?

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:
    Moze i cos jest na rzeczy z tymi naszymi facetami :) Mój przy kolacji Wigilijnej nakladal mi jedzonko mowiac jedz Kochanie za dwoje :) a to dopiero owulacja byla :) ale jak przynioslam mu pierwszy test ciazowy to powtarzal: "spokojnie, spokojnie, daj ulotke musze doczytac...." :D

Niewyspana, jak sie czujesz?
    Jestem na L4 🙄
    Nie dam rady pracować z tym, jak się czuję. Do popołudnia jestem wyłączona z życia, 3 razy w ciągu tygodnia wzięłam urlop, więc podczas piątkowej wizyty dostałam L4.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Jestem na L4 🙄
    Nie dam rady pracować z tym, jak się czuję. Do popołudnia jestem wyłączona z życia, 3 razy w ciągu tygodnia wzięłam urlop, więc podczas piątkowej wizyty dostałam L4.

Ale chociaz troszke lepiej z tymi nudnosciami?

Ja narazie jestem na urlopie i dobrze zaprzyjaznilam sie z lozkiem :( caly czas chce mi sie pic i ciagle biegam do łazienki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 16:14

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:
    Ale chociaz troszke lepiej z tymi nudnosciami?

Ja narazie jestem na urlopie i dobrze zaprzyjaznilam sie z lozkiem :( caly czas chce mi sie pic i ciagle biegam do łazienki :(
    Dwa dni temu wymiotowałam nawet o 2 w nocy 😂 dzisiaj jakby lżej, ale wydaje mi się, że to przez zmianę diety, znaczy, to dopiero początek, ale zjadam na śniadanie teraz lekkie pieczywo z twarożkiem i lepiej mi.

Ja też jestem w cudownym związku z moim łóżkiem. Nie możemy się rozstać, więc Cię rozumiem. 🤣

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Dwa dni temu wymiotowałam nawet o 2 w nocy 😂 dzisiaj jakby lżej, ale wydaje mi się, że to przez zmianę diety, znaczy, to dopiero początek, ale zjadam na śniadanie teraz lekkie pieczywo z twarożkiem i lepiej mi.

Ja też jestem w cudownym związku z moim łóżkiem. Nie możemy się rozstać, więc Cię rozumiem. 🤣

Wczoraj mialam mega kryzys i bylo mi w sumie poerwszy raz niedobrze. Dzisiaj jem juz malenkie porcje i jest wzglednie dobrze. Podejrzewam ze te moje wczesniejsze problemy z bolem podbrzusza spowodowane byly pecherzem i wieksza potrzeba biegania do toalety.

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam podbrzusze nadal boli dzień w dzień i to też normalne, więc bez stresu 😁

Kiedy teraz jakaś kontrola?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 16:45

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Mnie tam podbrzusze nadal boli dzień w dzień i to też normalne, więc bez stresu 😁

Kiedy teraz jakaś kontrola?

Ide na usg 21.01. To bedzie 6+2 z miesiaczki. A liczac od owulacji 6+0 chyba.

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już niedługo🖤
    U mnie dzisiaj 7+5 a teraz muszę wytrzymać do 5 lutego.
    Umrę z nerwów, ale i tak po pierwszym USG człowiek już spokojniejszy. 😊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze was po owulacji bolał brzuch jak na okres?

niewyspana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miło się Was tu czyta 😊 gratuluje dodatnich kreseczek i maluszków. Aż zazdroszcze- pozytywnie oczywiście 😊 ja niestety staram się bezskutecznie jak narazie. A i ten cykl jakiś dziwny.. chyba bezowulacyjny..

• Marienn Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabialam troche :) widze ze tutaj sie wydarzylo

Ja te kreski niebieskie znam z Clearblue i on sie zadko myli, wiec mysle ze mozna Ci pogratulowac :) 🥰 Le daj znam e
    Rano znac jeszcze jak test powtorzysz :)

____

Tylozgieta jak ci maz tak mowi to moze cos byc na rzeczy, skoro staracie sie tak dlugo i nigdy tak nie myslal to moze on to teraz czuje ;) chyba ze sie oboje nakrecacie😂😻 ale ja wierze ze wam sie udalo...
    ___
    Ja wykorzystuje czas malpy ja klucenie sie ze swoim mezczyzna zeby potem w owulke miec tylko godzenie sie 😂😂😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PełnaNadziei wrote:
    Cześć dziewczyny, miło się Was tu czyta 😊 gratuluje dodatnich kreseczek i maluszków. Aż zazdroszcze- pozytywnie oczywiście 😊 ja niestety staram się bezskutecznie jak narazie. A i ten cykl jakiś dziwny.. chyba bezowulacyjny..

Hej, dobrze ze tu trafiłaś w takim razie bo to forum ma magiczna moc 😂 trzymam kciuki, a na jakim etapie cyklu jesteś?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn możemy przybić Sobie 5😂 u mnie to samo... cały czas kłótnie przez ten okres 😂😂😂
    PelnaNadziei znam te cykle bezowu.. ostatnio miałam takie 3.. więc w tamtym cyklu jak zobaczyłam płodny to pobiegłam od razu do gienia, żeby potwierdzić 😂fajnie, że jesteś 🥰
    Anka nie zawsze, dopiero jak zaczęłam się mocno wsłuchiwać w ciało to zaczęłam zauważać takie „bóle”

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania ja wlasnie lubie sie tak wyrzyc na nim 😂 potem mam czas placzu i lamentu typu 'tymnie juz tak nie kochasz' 😂 a potem czekam na owulacje 😂🥰😻 hahaha
    Dzis mu to powiedzialam cos w stylu'ty zawsze musisz mnie wkurzac na @ zeby potem sie godzic po@?'
    I uslyszalam ze 'to jedyny czas kiedy moge cie powkurzac🥰😂 haha wiec on chyba tez mysli tak jak ja... 😂
    Ps. Hania ty mnie wyprzedzasz z owulacja itp wiec bede trzymala kciuki!

Magiczna Moc tutaj jest ! Wiec ja sie z tad nie ruszam na kolejny cykl 🥰

Anka- po owulacji mnie czasem bolal jak na malpe, obserwowalam to i jestem zdania ze niektore cykle sa intensywniejsze przy staraniach ale potem nagle dzieje sie cos ze ten bąbelek nie chce 'usiasc'tam gdzie trzeba i przychodzi malpa. Inaczej tego nie umiem wytlumaczyc , skad mamy takie obfite bole jak na @ lub inne objawy po owulacji... cos w tym jest.

Lenka ja czekam na USG z toba🥰🥰

Tylozgieta kiedy testujesz ponownie?😻💪🤞

Niewyspana fajnie ze z nami nadal jestes 😻

Alutka konsultowalas z Ginem czy wszystko tam juz dobrze sie oczyscilo? 🥰🥰

<sorki ze taki post ale mialam intensywny czas ostatnio i chcialabym tutaj nadrobic kontakt z wami> 😻

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Hania ja wlasnie lubie sie tak wyrzyc na nim 😂 potem mam czas placzu i lamentu typu 'tymnie juz tak nie kochasz' 😂 a potem czekam na owulacje 😂🥰😻 hahaha
    Dzis mu to powiedzialam cos w stylu'ty zawsze musisz mnie wkurzac na @ zeby potem sie godzic po@?'
    I uslyszalam ze 'to jedyny czas kiedy moge cie powkurzac🥰😂 haha wiec on chyba tez mysli tak jak ja... 😂
    Ps. Hania ty mnie wyprzedzasz z owulacja itp wiec bede trzymala kciuki!

Magiczna Moc tutaj jest ! Wiec ja sie z tad nie ruszam na kolejny cykl 🥰

Anka- po owulacji mnie czasem bolal jak na malpe, obserwowalam to i jestem zdania ze niektore cykle sa intensywniejsze przy staraniach ale potem nagle dzieje sie cos ze ten bąbelek nie chce 'usiasc'tam gdzie trzeba i przychodzi malpa. Inaczej tego nie umiem wytlumaczyc , skad mamy takie obfite bole jak na @ lub inne objawy po owulacji... cos w tym jest.

Lenka ja czekam na USG z toba🥰🥰

Tylozgieta kiedy testujesz ponownie?😻💪🤞

Niewyspana fajnie ze z nami nadal jestes 😻

Alutka konsultowalas z Ginem czy wszystko tam juz dobrze sie oczyscilo? 🥰🥰

<sorki ze taki post ale mialam intensywny czas ostatnio i chcialabym tutaj nadrobic kontakt z wami> 😻
    No ja tak pierwszy raz mam no ale może tak być cycki też bola więc pewnie okres i tak przyjdzie 😏 więc pierwsza stymulacja nie udana ale chociaż do owulacji doszło jeden plus 🤭

• Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli okres nie przyjdzie testuje w weekend, ale coś czuje ze będzie, bo brzuch co i raz szarpnie. Nie jestem rozczarowana.. znaczy jestem, ale nie aż tak jak zawsze 😅 wiedzialam ze w tym miesiącu sa nikłe szanse, mimo obiecujących objawów. Teraz tylko modlić się żeby owulacja zgrała się ze zjazdem męża 🙏🙏🙏

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    zawsze was po owulacji bolał brzuch jak na okres?
    Mnie brzuch na okres bolał dopiero w dzień okresu. W szczęśliwym cyklu zaczął boleć wcześniej i tak sobie pobolewa nadal.
    Każdy organizm działa inaczej, musisz wsłuchać się w swój i będziesz wiedziała co jest nowe, a co nie. Podobno zapisywanie objawów pomaga. 😊😊

Marien, muszę przypilnować, żebyście wszystkie zaszły w ciążę! 😁

Tyłozgięta, a ja i tak mam nadzieję, że ta paskudna @ nie przyjdzie!!! 🖤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 08:16

Hania123, Tyłozgięta , M-ka1990, amaniii lubią tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ