Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
werka93 wrote:Tak myślałam, ze jak tu od rana zajrzę to będę piękna dwie kreseczki! Oleczka, tak się cieszę kochana
Powiedz mi teraz, kiedy możesz zapisać się najwcześniej do lekarza? Wiem że tam u Was jest z tym ciężko, ale skoro lekarz stwierdził PCOS i kazał brać duphaston to musiałabyś iść jak najszybciej
Ogolnie w pon mam gp bo ostatnio robilam badania tsh i hormonow bo chcialam zeby mnie wyslali do kliniki leczenia nieplodnosci takze moja lekarka sie zdziwi jak jej test pokaze... no i dobierze mi odpow dawke leku na tarczyce.
A gp skan robi ok 12 tyg ciazy... ja pojde prywatnie za okolo 3tygodnie.10.09.2019 Marcel -
agniecha2101 wrote:Kochana podejrzewam, że beta też by Cię nie do końca uspokoiła, bo potem byś się martwiła czy przyrost ok, czy nie za mała itp Zresztą teraz sporo zmartwień przed Tobą, ciąża to taki ciągły stres o to maleństwo a po urodzeniu kolejne stresy i zmartwienia
A no i nie badaj już tej szyjki, w ciąży lepiej już "tam" nie grzebać samemu
Noo powiem ci ze ja juz teraz mam stresa a co dopiero bedzie potem
Alee sama chcialamagniecha2101 lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Magdoczka wrote:Oleczka, link mi się nie otwiera, ale sądząc po reakcji dziewczyn, są tam dwie kreseczki.
Gratuluję, bardzo się cieszę
Co u Ciebie Magdoczka??Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 14:23
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Po kombinacjach z cytuj zobaczyłam. Piękne kreseczki A ta z 1.10 to żaden bladzioch tylko całkiem porządn krecha Fajnie, że po kolei nam się udaję.
Ja za chwilę zaczynam trzeci trymestr. Kiedy to zleciało Brzuszek powoli rośnie, zgada, wzdęcia na porządku dziennym. Byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia - nuda straszna
Powoli będę kompletować wyprawkę dla synka, bo póki co mamy tylko wózek W weekend jadę do znajomej, która ma półroczną córeczkę i wezmę trochę rzeczy od niej.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Oleczka94 wrote:Kurcze to nie wiem czemu.
https://naforum.zapodaj.net/85e5a3cd8931.jpg.html a teraz?
Jak wrzucasz zdjęcie z Zapodaj, to kopiuj ten trzeci link ten BBCode, to będzie odrazu tu widać zdjęcieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 17:31
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Wrzucam taką ściągawkę
Tricki forumowe:
[ img ] [ /img ] jest do zdjęć- pomiędzy img dajesz adres zdjęcia
[ url ] [ /url ] jest do przekierowania na daną stronę - pomiędzy url dajesz adres strony, aby po kliknięciu w niego przekierowało nas na podaną stronę
[ b ] [ /b ] dla pogrubienia liter
[ u ] [ /u ] do podkreślenia wyrazu/ów, zdań/zdania
[ i ] [ /i ] to kursywa
[ color = red (tu możesz wpisać dowolny każdy kolor po angielsku) ] do napisania czegoś w kolorze , później trzeba wrócić na czarny ,czyli [ color = black ]
[ center ] [ /center] wyśrodkowuje
Jak wrzucić zdjęcie na forum?
1. Wchodzisz na https://naforum.zapodaj.net
2. Klikasz "wybierz plik" i wybierasz plik z serwera
3. Wybierasz ostatni wygenerowany link i wklejasz na forum bez żadnych dodatkówWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 17:35
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Jak będę mieć chwilę i uda mi się zrobić jakieś zdjęcie brzusia to wstawię Aguś :*
A z tą szyjką to racja, ja od razu jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży przestałam ją badać
Dobrze Oleczka, że masz akurat w poniedziałek wizytę, bo na pewno Cię to trochę uspokoi i będziesz mogła dopytać o niektóre rzeczy :*agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
werka93 wrote:Jak będę mieć chwilę i uda mi się zrobić jakieś zdjęcie brzusia to wstawię Aguś :*
A z tą szyjką to racja, ja od razu jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży przestałam ją badać
Dobrze Oleczka, że masz akurat w poniedziałek wizytę, bo na pewno Cię to trochę uspokoi i będziesz mogła dopytać o niektóre rzeczy :*
Ja do konca sama jeszcze nie wierze. Uwierze chyba jak zobacze na usg. I uslysze. Planuje isc pod koniec 7 tyg. Zeby miec pewnosc ze juz cos bedzie.10.09.2019 Marcel -
Aga1000000 wrote:Sprzedam Duphaston - 2 nowe opakowania
Data ważności: 08.2022 r.
Możliwa wysyłka kurierem
Jestem z Uk. Koszty pokryje10.09.2019 Marcel -
Babeczki moje kochane powiedzcie mi co o tym myślicie. Dziś zrobiłam badanie progesteronu i mam wynik 27,12. A norma jest do 27. Czyli lekko ponad normę. Myślicie ze to ok ? Dziś mam 6 dpo albo 5dpo bo tak jak widać na wykresie nie zmierzyłam tempki akurat w tym jednym dniu bo byłam na weselu. Progesteron jest najwyższy 7 dpo czy 7 dni przed miesiaczka? Bo moja faza lutealna to 12 dni to by się zgadzało w sumie jak 7 dni przed miesiączka
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:Babeczki moje kochane powiedzcie mi co o tym myślicie. Dziś zrobiłam badanie progesteronu i mam wynik 27,12. A norma jest do 27. Czyli lekko ponad normę. Myślicie ze to ok ? Dziś mam 6 dpo albo 5dpo bo tak jak widać na wykresie nie zmierzyłam tempki akurat w tym jednym dniu bo byłam na weselu. Progesteron jest najwyższy 7 dpo czy 7 dni przed miesiaczka? Bo moja faza lutealna to 12 dni to by się zgadzało w sumie jak 7 dni przed miesiączka10.09.2019 Marcel
-
Oleczka94 wrote:7dpo
Hmm ale to w sumie trochę dziwne no bo każda z nas ma inną długość fazy. To co ja mam za wysoki ten progesteron?
Gdzieś przed chwilą przeczytałam że jak wysoki progesteron to może ciąża, bo wtedy jest wyższy, ale to tylko jakiś tekst na forum i nie chce się nakręcac...17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:Hmm ale to w sumie trochę dziwne no bo każda z nas ma inną długość fazy. To co ja mam za wysoki ten progesteron?
Gdzieś przed chwilą przeczytałam że jak wysoki progesteron to może ciąża, bo wtedy jest wyższy, ale to tylko jakiś tekst na forum i nie chce się nakręcac...10.09.2019 Marcel -
Dziewczyny, wstawiam mój brzusio
Według USG to już 19 tydzień, więc prawie połowa
Chyba zaczynam już czuć pierwszą ruchy maleństwa (tak przynajmniej myślę, bo nigdy wcześniej tego nie czulam)
Zadzwiwiajace, że dziecko daje o sobie znać zawsze jak się kładę do łóżka, w ciągu dnia nie czuje jego ruchów
Wstawię też zdjęcia swoich brzuszków :*
A Ty Oleczka? Jak Twoje samopoczucie? Mam nadzieję, że dzisiaj po wizycie u lekarza napiszesz co Ci powiedział pewnie będzie w szoku
https://zapodaj.net/234a0a7d07521.jpg.htmlMagdoczka, alicjaaa_d, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
werka93 wrote:Dziewczyny, wstawiam mój brzusio
Według USG to już 19 tydzień, więc prawie połowa
Chyba zaczynam już czuć pierwszą ruchy maleństwa (tak przynajmniej myślę, bo nigdy wcześniej tego nie czulam)
Zadzwiwiajace, że dziecko daje o sobie znać zawsze jak się kładę do łóżka, w ciągu dnia nie czuje jego ruchów
Wstawię też zdjęcia swoich brzuszków :*
A Ty Oleczka? Jak Twoje samopoczucie? Mam nadzieję, że dzisiaj po wizycie u lekarza napiszesz co Ci powiedział pewnie będzie w szoku
https://zapodaj.net/234a0a7d07521.jpg.html
Jaki śliczny zgrabiniutki brzusio
Mi lekarz mówił, że na tym etapie lepiej się sugerować terminem z OM, bo z usg może wychodzić tydzień w jedną albo tydzień w drugą stronę. U mnie na prenatalnych niby wyszło, że jest ponad tydzień starszy, a na połówkowych, że jest dwa dni starszy
Bardzo możliwe, że czujesz już ruchy. Takie szczuplutkie dziewczyny czują zazwyczaj wcześniej. Ja poczułam na początku 19 tc i były to już lekkie kopniaczki. Jakichś motylków, rybek czy innych takich nie czułam
Tak to już jest - jak się poruszamy, to kołysanie utula dzidzię do snu, a jak odpoczywamy, to zaczyna szaleć
Ja dziś idę na drugie zajęcia do szkoły rodzenia, a jutro wizyta
Później poproszę męża, żeby mi zdjęcie zrobił, bo moje lustra wyszczuplająagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Jaki śliczny zgrabiniutki brzusio
Mi lekarz mówił, że na tym etapie lepiej się sugerować terminem z OM, bo z usg może wychodzić tydzień w jedną albo tydzień w drugą stronę. U mnie na prenatalnych niby wyszło, że jest ponad tydzień starszy, a na połówkowych, że jest dwa dni starszy
Bardzo możliwe, że czujesz już ruchy. Takie szczuplutkie dziewczyny czują zazwyczaj wcześniej. Ja poczułam na początku 19 tc i były to już lekkie kopniaczki. Jakichś motylków, rybek czy innych takich nie czułam
Tak to już jest - jak się poruszamy, to kołysanie utula dzidzię do snu, a jak odpoczywamy, to zaczyna szaleć
Ja dziś idę na drugie zajęcia do szkoły rodzenia, a jutro wizyta
Później poproszę męża, żeby mi zdjęcie zrobił, bo moje lustra wyszczuplają