X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Tak myślałam, ze jak tu od rana zajrzę to będę piękna dwie kreseczki! Oleczka, tak się cieszę kochana <3
    Powiedz mi teraz, kiedy możesz zapisać się najwcześniej do lekarza? Wiem że tam u Was jest z tym ciężko, ale skoro lekarz stwierdził PCOS i kazał brać duphaston to musiałabyś iść jak najszybciej :)
    Dziekuje. :-) lekarz kazal odstawic duphaston ale sama podjelam decyzje ze bede go dalej brala. Tylko jedna tabl dziennie a moze akurat tego mi trzeba.
    Ogolnie w pon mam gp bo ostatnio robilam badania tsh i hormonow bo chcialam zeby mnie wyslali do kliniki leczenia nieplodnosci :-) takze moja lekarka sie zdziwi jak jej test pokaze... no i dobierze mi odpow dawke leku na tarczyce.
    A gp skan robi ok 12 tyg ciazy... ja pojde prywatnie za okolo 3tygodnie. :-)

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kochana podejrzewam, że beta też by Cię nie do końca uspokoiła, bo potem byś się martwiła czy przyrost ok, czy nie za mała itp ;-) Zresztą teraz sporo zmartwień przed Tobą, ciąża to taki ciągły stres o to maleństwo ;-) a po urodzeniu kolejne stresy i zmartwienia ;-)
    A no i nie badaj już tej szyjki, w ciąży lepiej już "tam" nie grzebać samemu ;-)
    Hehe wiem. Badalam tylko raz :-)
    Noo powiem ci ze ja juz teraz mam stresa a co dopiero bedzie potem :-)
    Alee sama chcialam :-)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka, link mi się nie otwiera, ale sądząc po reakcji dziewczyn, są tam dwie kreseczki.
    Gratuluję, bardzo się cieszę :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Oleczka, link mi się nie otwiera, ale sądząc po reakcji dziewczyn, są tam dwie kreseczki.
    Gratuluję, bardzo się cieszę :-)
    Mi też jakiś ucięty ten link się wyświetla, ale wzięłam "cytuj" wtedy widziałam już cały i skopiowałam, a cytuj anulowałam ;-) Takie kombinacje :-P
    Co u Ciebie Magdoczka??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 14:23

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to nie wiem czemu.
    https://naforum.zapodaj.net/85e5a3cd8931.jpg.html a teraz?

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kombinacjach z cytuj zobaczyłam. Piękne kreseczki :-) A ta z 1.10 to żaden bladzioch tylko całkiem porządn krecha ;-) Fajnie, że po kolei nam się udaję.
    Ja za chwilę zaczynam trzeci trymestr. Kiedy to zleciało :-D Brzuszek powoli rośnie, zgada, wzdęcia na porządku dziennym. Byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia - nuda straszna :-D
    Powoli będę kompletować wyprawkę dla synka, bo póki co mamy tylko wózek :-) W weekend jadę do znajomej, która ma półroczną córeczkę i wezmę trochę rzeczy od niej.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Kurcze to nie wiem czemu.
    https://naforum.zapodaj.net/85e5a3cd8931.jpg.html a teraz?
    Dalej ucięty. Nie wiem czemu ale tak czasem się dzieje na Ovu :-/
    Jak wrzucasz zdjęcie z Zapodaj, to kopiuj ten trzeci link ten BBCode, to będzie odrazu tu widać zdjęcie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 17:31

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam taką ściągawkę ;-)

Tricki forumowe:
    [ img ] [ /img ] jest do zdjęć- pomiędzy img dajesz adres zdjęcia
    [ url ] [ /url ] jest do przekierowania na daną stronę - pomiędzy url dajesz adres strony, aby po kliknięciu w niego przekierowało nas na podaną stronę
    [ b ] [ /b ] dla pogrubienia liter
    [ u ] [ /u ] do podkreślenia wyrazu/ów, zdań/zdania
    [ i ] [ /i ] to kursywa
    [ color = red (tu możesz wpisać dowolny każdy kolor po angielsku) ] do napisania czegoś w kolorze , później trzeba wrócić na czarny ,czyli [ color = black ]
    [ center ] [ /center] wyśrodkowuje

Jak wrzucić zdjęcie na forum?
    1. Wchodzisz na https://naforum.zapodaj.net
    2. Klikasz "wybierz plik" i wybierasz plik z serwera
    3. Wybierasz ostatni wygenerowany link i wklejasz na forum bez żadnych dodatków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 17:35

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę mieć chwilę i uda mi się zrobić jakieś zdjęcie brzusia to wstawię Aguś :*
    A z tą szyjką to racja, ja od razu jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży przestałam ją badać :)
    Dobrze Oleczka, że masz akurat w poniedziałek wizytę, bo na pewno Cię to trochę uspokoi i będziesz mogła dopytać o niektóre rzeczy :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalcie sie brzuszkami, wlasnie !:-)

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Jak będę mieć chwilę i uda mi się zrobić jakieś zdjęcie brzusia to wstawię Aguś :*
    A z tą szyjką to racja, ja od razu jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży przestałam ją badać :)
    Dobrze Oleczka, że masz akurat w poniedziałek wizytę, bo na pewno Cię to trochę uspokoi i będziesz mogła dopytać o niektóre rzeczy :*
    Noo Werka troszku sie podowiaduje, apropo mojego tsh i tak dalej.
    Ja do konca sama jeszcze nie wierze. Uwierze chyba jak zobacze na usg. I uslysze. Planuje isc pod koniec 7 tyg. Zeby miec pewnosc ze juz cos bedzie.

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1000000 wrote:
    Sprzedam Duphaston - 2 nowe opakowania
    Data ważności: 08.2022 r.
    Możliwa wysyłka kurierem
    Ja ja ja!!!! Dawalam.wlasnie ogloszenia na belly i spadlas mi z nieba! Potrzebuje obydwa opakowania. To jest 40tabletek?
    Jestem z Uk. Koszty pokryje

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki moje kochane powiedzcie mi co o tym myślicie. Dziś zrobiłam badanie progesteronu i mam wynik 27,12. A norma jest do 27. Czyli lekko ponad normę. Myślicie ze to ok ? Dziś mam 6 dpo albo 5dpo bo tak jak widać na wykresie nie zmierzyłam tempki akurat w tym jednym dniu bo byłam na weselu. Progesteron jest najwyższy 7 dpo czy 7 dni przed miesiaczka? Bo moja faza lutealna to 12 dni to by się zgadzało w sumie jak 7 dni przed miesiączka

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Babeczki moje kochane powiedzcie mi co o tym myślicie. Dziś zrobiłam badanie progesteronu i mam wynik 27,12. A norma jest do 27. Czyli lekko ponad normę. Myślicie ze to ok ? Dziś mam 6 dpo albo 5dpo bo tak jak widać na wykresie nie zmierzyłam tempki akurat w tym jednym dniu bo byłam na weselu. Progesteron jest najwyższy 7 dpo czy 7 dni przed miesiaczka? Bo moja faza lutealna to 12 dni to by się zgadzało w sumie jak 7 dni przed miesiączka
    7dpo

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    7dpo

Hmm ale to w sumie trochę dziwne no bo każda z nas ma inną długość fazy. To co ja mam za wysoki ten progesteron? :/
    Gdzieś przed chwilą przeczytałam że jak wysoki progesteron to może ciąża, bo wtedy jest wyższy, ale to tylko jakiś tekst na forum i nie chce się nakręcac...

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Hmm ale to w sumie trochę dziwne no bo każda z nas ma inną długość fazy. To co ja mam za wysoki ten progesteron? :/
    Gdzieś przed chwilą przeczytałam że jak wysoki progesteron to może ciąża, bo wtedy jest wyższy, ale to tylko jakiś tekst na forum i nie chce się nakręcac...
    Ale 5dpo nic ci progesteron nie powie. A o ciazy to juz w ogole. Powtorz za kilka dni :-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wstawiam mój brzusio :D
    Według USG to już 19 tydzień, więc prawie połowa :)
    Chyba zaczynam już czuć pierwszą ruchy maleństwa (tak przynajmniej myślę, bo nigdy wcześniej tego nie czulam) :)
    Zadzwiwiajace, że dziecko daje o sobie znać zawsze jak się kładę do łóżka, w ciągu dnia nie czuje jego ruchów :)
    Wstawię też zdjęcia swoich brzuszków :*
    A Ty Oleczka? Jak Twoje samopoczucie? Mam nadzieję, że dzisiaj po wizycie u lekarza napiszesz co Ci powiedział :D pewnie będzie w szoku :D
    https://zapodaj.net/234a0a7d07521.jpg.html

Magdoczka, alicjaaa_d, agniecha2101 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Dziewczyny, wstawiam mój brzusio :D
    Według USG to już 19 tydzień, więc prawie połowa :)
    Chyba zaczynam już czuć pierwszą ruchy maleństwa (tak przynajmniej myślę, bo nigdy wcześniej tego nie czulam) :)
    Zadzwiwiajace, że dziecko daje o sobie znać zawsze jak się kładę do łóżka, w ciągu dnia nie czuje jego ruchów :)
    Wstawię też zdjęcia swoich brzuszków :*
    A Ty Oleczka? Jak Twoje samopoczucie? Mam nadzieję, że dzisiaj po wizycie u lekarza napiszesz co Ci powiedział :D pewnie będzie w szoku :D
    https://zapodaj.net/234a0a7d07521.jpg.html

Jaki śliczny zgrabiniutki brzusio :-)
    Mi lekarz mówił, że na tym etapie lepiej się sugerować terminem z OM, bo z usg może wychodzić tydzień w jedną albo tydzień w drugą stronę. U mnie na prenatalnych niby wyszło, że jest ponad tydzień starszy, a na połówkowych, że jest dwa dni starszy :-)
    Bardzo możliwe, że czujesz już ruchy. Takie szczuplutkie dziewczyny czują zazwyczaj wcześniej. Ja poczułam na początku 19 tc i były to już lekkie kopniaczki. Jakichś motylków, rybek czy innych takich nie czułam :-D
    Tak to już jest - jak się poruszamy, to kołysanie utula dzidzię do snu, a jak odpoczywamy, to zaczyna szaleć :-)
    Ja dziś idę na drugie zajęcia do szkoły rodzenia, a jutro wizyta :-)
    Później poproszę męża, żeby mi zdjęcie zrobił, bo moje lustra wyszczuplają :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko okej. Mam sie umowic do poloznej za kilka tyg :-)
    A takto umowilam sie prywatnie na 27pazdziernika zeby zobaczyc i uslyszec serduszko. Nie wiem jak wytrzymam do tego czasu :-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Jaki śliczny zgrabiniutki brzusio :-)
    Mi lekarz mówił, że na tym etapie lepiej się sugerować terminem z OM, bo z usg może wychodzić tydzień w jedną albo tydzień w drugą stronę. U mnie na prenatalnych niby wyszło, że jest ponad tydzień starszy, a na połówkowych, że jest dwa dni starszy :-)
    Bardzo możliwe, że czujesz już ruchy. Takie szczuplutkie dziewczyny czują zazwyczaj wcześniej. Ja poczułam na początku 19 tc i były to już lekkie kopniaczki. Jakichś motylków, rybek czy innych takich nie czułam :-D
    Tak to już jest - jak się poruszamy, to kołysanie utula dzidzię do snu, a jak odpoczywamy, to zaczyna szaleć :-)
    Ja dziś idę na drugie zajęcia do szkoły rodzenia, a jutro wizyta :-)
    Później poproszę męża, żeby mi zdjęcie zrobił, bo moje lustra wyszczuplają :-D
    Wstaw zdjecie koniecznie i napisz jutro jak tan na wizycie :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ