Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Gdzie rodzić w Krakowie?
Odpowiedz

Gdzie rodzić w Krakowie?

Oceń ten wątek:
  • Benus Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam to właśnie, prawdopodobnie ma to trochę związek z tym, że raczej nie ma tam problemów z dostaniem zzo, a niestety po nim często oksytocyna jest konieczna. Ale fakt, że nazywają ten szpital "fabryką dzieci" i wszystko ma tam być szybko tez nie jest bez znaczenia

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • karola65 Debiutantka

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy na kopernika wypisują też w weekendy? i czy są tu Panie które mają termin porodu w okolicach Swiatowych Dni Młodzieży?? Gdzie chcecie rodzić i jak ewentualnie sie dostać do szpitala bez problemu? Jak to planujecie?

• pigułka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola65 ja mam termin na ŚDM, planuje rodzić w Narutowiczu. Mam wydrukowana ta kartkę z Zikitu z symbolem SZ, jak będzie jakiś problem to będę głośno stękać to na pewno puszczą :D wszyscy się boja kobiety rodzącej :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • karola65 Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Karola65 ja mam termin na ŚDM, planuje rodzić w Narutowiczu. Mam wydrukowana ta kartkę z Zikitu z symbolem SZ, jak będzie jakiś problem to będę głośno stękać to na pewno puszczą :D wszyscy się boja kobiety rodzącej :P

Ja mam termin na dziś a tutaj nic sie nie zapowiada.... ;/ zaczynam już panikować przez te SDM. Nie wiem tez jak to jest z wypisem... czy ktoś bedzie mógł normalnie wjechać w miasto aby odebrać mnie ze szpitala...

• pigułka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola65 wrote:
    Ja mam termin na dziś a tutaj nic sie nie zapowiada.... ;/ zaczynam już panikować przez te SDM. Nie wiem tez jak to jest z wypisem... czy ktoś bedzie mógł normalnie wjechać w miasto aby odebrać mnie ze szpitala...
    Na pewno będą musieli wpuścić, przecież ludzie też mieszkają i pracują w tych strefach. Trzeba mieć tylko ten identyfikator.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to wypisy z Kopernika są w weekendy.Mój lekarz mnie serdecznie zaprasza na ŚDM na poród, bo mówi, że w szpitalu będzie spokój i luz - mimo wszystko wolałabym NIE :) D
    Identyfikator na szybę samochodu i muszą puścić zarówno do porodu jak i w odwiedziny.

• boo123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co prawda na sierpnia termin, ale mam nadzieję, że zacznie się wcześniej. Też przygotowałam te identyfikatory z ZIKITu.
    Byłam we wtorek późnym wieczorem na SORze na Koperniku, bo nie czułam ruchów cały dzień i wolałam sprawdzić czy wszystko w porządku. Czekając na usg słyszałam rozmowę pomiędzy lekarką a położną, że spodziewają się w ŚDM niezłego sajgonu. Jedna z tych Pań twierdziła, że będzie spokój, bo to przecież porodówka i głównie dla ciężarnych, a druga ją próbowała wyprowadzić z błędu,że pewnie zwykłe SORy jak będą mieć obłożenie to będą podsyłać tu Panie z bólem brzucha itp.
    Więc różnie może być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 11:40

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapewne trochę ciężarówek na dni młodzieży przyjedzie :) ja tez w kncowce drugiego trymestru podróżowałam :)

relganliumoc9u3n.png
  • karola65 Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej czekam.... :( Termin minął dwa dni temu...

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola65 wrote:
    A ja dalej czekam.... :( Termin minął dwa dni temu...
    Ups biedna, masz szanse trafić w sdm... Wjazdowka wyrobiona?

relganliumoc9u3n.png
  • karola65 Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Ups biedna, masz szanse trafić w sdm... Wjazdowka wyrobiona?

Dzis jadę do szpitala na badania kontrolne... ponieważ od paru dni mam bóle brzucha i nic wiecej sie nie dzieje.a i tak dzisiejszą wizyte w szpitalu zalecił mi lekarz. Tak mam wydrukowane ta całe identyfikatory. Mam nadzieje ze ruszy cos dzis... a jak nie to wole juz poczekac ten tydzień z Zuzią w brzuszku niż stresować sie jeszcze tymi SDM...

• Magdula Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, jak sytuacja u Was?

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • karola65 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    karola, jak sytuacja u Was?

Byłam w niedziele na kopernika, odesłali mnie do domu i kazali przyjechać dziś... dziś miałam zostać przyjeta ale nie mieli miejsc. Jutro mam się zgłosić z samego rana i mam odrazu zostać przyjeta na cesarkę, ponieważ okazuje się ze moja dzidzia jest bardzo duża a ja jestem drobną kobietą.

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, całe szczęście, ze juz Cie przyjmą jutro, moze to przez ta aferę z kobieta, u której na Kopernika nie wykryli dużego dziecka i kazali rodzic naturalnie...

relganliumoc9u3n.png
  • hajdi Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama tez sie boje ze zacznie mi sie porod wczesniej jak te dni w krakowie trwaja ;/ zwlaszcza ze jestem w pierwszej strefie i tu dopiero sajgon ;/

trzymam kciuki zeby poszlo dobrze!

fc38d3637f.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, jesteś już świeżo upieczoną mamusią? :) Mam nadzieję, że wszystko poszło dobrze :)

hajdi, na pewno jeszcze poczekacie z porodem a śdm minie i wszystko wróci do normy :)

Ja na wszelki wypadek podrukowałam sobie te identyfikatory i jeżdżą w samochodzie ale wierzę, że nie będą potrzebne.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra rodzila w medicover na podgorskiej i byla zadowolona :) sama jeszcxe sie waham ale pewnie tez tam sie wybiore ;)

• Benus Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartiMona wrote:
    moja siostra rodzila w medicover na podgorskiej i byla zadowolona :) sama jeszcxe sie waham ale pewnie tez tam sie wybiore ;)

Jeeeej, w medicover odbierają porody?? Dlaczego ja o tym nie wiedziałam...?? Masz jakieś bliższe info na ten temat? Na stronie nic nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś w ostatnim czasie rodziła lub orientuje się co powinnam zabrać ze sobą do porodu w Rydygierze, a co zapewnia szpital?
    Z góry dzięki za odpowiedzi.

hajdi lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.chamster wrote:
    Cześć dziewczyny, czy któraś w ostatnim czasie rodziła lub orientuje się co powinnam zabrać ze sobą do porodu w Rydygierze, a co zapewnia szpital?
    Z góry dzięki za odpowiedzi.
    Na forum babyboom ktoś wkleił rozpiskę na jednej z ost stron, wątek poród w szpitalu rydygiera. Generalnie szpital nic nie zapewnia i musisz ze sobą mieć wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 06:19

relganliumoc9u3n.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ