Gdzie rodzić w Krakowie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Widziałam to właśnie, prawdopodobnie ma to trochę związek z tym, że raczej nie ma tam problemów z dostaniem zzo, a niestety po nim często oksytocyna jest konieczna. Ale fakt, że nazywają ten szpital "fabryką dzieci" i wszystko ma tam być szybko tez nie jest bez znaczenia[/url]
-
pigułka wrote:Karola65 ja mam termin na ŚDM, planuje rodzić w Narutowiczu. Mam wydrukowana ta kartkę z Zikitu z symbolem SZ, jak będzie jakiś problem to będę głośno stękać to na pewno puszczą wszyscy się boja kobiety rodzącej
Ja mam termin na dziś a tutaj nic sie nie zapowiada.... ;/ zaczynam już panikować przez te SDM. Nie wiem tez jak to jest z wypisem... czy ktoś bedzie mógł normalnie wjechać w miasto aby odebrać mnie ze szpitala... -
karola65 wrote:Ja mam termin na dziś a tutaj nic sie nie zapowiada.... ;/ zaczynam już panikować przez te SDM. Nie wiem tez jak to jest z wypisem... czy ktoś bedzie mógł normalnie wjechać w miasto aby odebrać mnie ze szpitala...
-
Z tego co wiem to wypisy z Kopernika są w weekendy.Mój lekarz mnie serdecznie zaprasza na ŚDM na poród, bo mówi, że w szpitalu będzie spokój i luz - mimo wszystko wolałabym NIE D
Identyfikator na szybę samochodu i muszą puścić zarówno do porodu jak i w odwiedziny.[/url] -
Ja mam co prawda na sierpnia termin, ale mam nadzieję, że zacznie się wcześniej. Też przygotowałam te identyfikatory z ZIKITu.
Byłam we wtorek późnym wieczorem na SORze na Koperniku, bo nie czułam ruchów cały dzień i wolałam sprawdzić czy wszystko w porządku. Czekając na usg słyszałam rozmowę pomiędzy lekarką a położną, że spodziewają się w ŚDM niezłego sajgonu. Jedna z tych Pań twierdziła, że będzie spokój, bo to przecież porodówka i głównie dla ciężarnych, a druga ją próbowała wyprowadzić z błędu,że pewnie zwykłe SORy jak będą mieć obłożenie to będą podsyłać tu Panie z bólem brzucha itp.
Więc różnie może być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 11:40
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Agusienka1985 wrote:Ups biedna, masz szanse trafić w sdm... Wjazdowka wyrobiona?
Dzis jadę do szpitala na badania kontrolne... ponieważ od paru dni mam bóle brzucha i nic wiecej sie nie dzieje.a i tak dzisiejszą wizyte w szpitalu zalecił mi lekarz. Tak mam wydrukowane ta całe identyfikatory. Mam nadzieje ze ruszy cos dzis... a jak nie to wole juz poczekac ten tydzień z Zuzią w brzuszku niż stresować sie jeszcze tymi SDM... -
Magdula wrote:karola, jak sytuacja u Was?
Byłam w niedziele na kopernika, odesłali mnie do domu i kazali przyjechać dziś... dziś miałam zostać przyjeta ale nie mieli miejsc. Jutro mam się zgłosić z samego rana i mam odrazu zostać przyjeta na cesarkę, ponieważ okazuje się ze moja dzidzia jest bardzo duża a ja jestem drobną kobietą. -
karola, jesteś już świeżo upieczoną mamusią? Mam nadzieję, że wszystko poszło dobrze
hajdi, na pewno jeszcze poczekacie z porodem a śdm minie i wszystko wróci do normy
Ja na wszelki wypadek podrukowałam sobie te identyfikatory i jeżdżą w samochodzie ale wierzę, że nie będą potrzebne. -
nick nieaktualny
-
MartiMona wrote:moja siostra rodzila w medicover na podgorskiej i byla zadowolona sama jeszcxe sie waham ale pewnie tez tam sie wybiore
Jeeeej, w medicover odbierają porody?? Dlaczego ja o tym nie wiedziałam...?? Masz jakieś bliższe info na ten temat? Na stronie nic nie ma.[/url] -
nick nieaktualny
-
e.chamster wrote:Cześć dziewczyny, czy któraś w ostatnim czasie rodziła lub orientuje się co powinnam zabrać ze sobą do porodu w Rydygierze, a co zapewnia szpital?
Z góry dzięki za odpowiedzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 06:19