X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Gdzie rodzić w Krakowie?
Odpowiedz

Gdzie rodzić w Krakowie?

Oceń ten wątek:
  • Benus Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam to właśnie, prawdopodobnie ma to trochę związek z tym, że raczej nie ma tam problemów z dostaniem zzo, a niestety po nim często oksytocyna jest konieczna. Ale fakt, że nazywają ten szpital "fabryką dzieci" i wszystko ma tam być szybko tez nie jest bez znaczenia

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • karola65 Debiutantka

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy na kopernika wypisują też w weekendy? i czy są tu Panie które mają termin porodu w okolicach Swiatowych Dni Młodzieży?? Gdzie chcecie rodzić i jak ewentualnie sie dostać do szpitala bez problemu? Jak to planujecie?

• pigułka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola65 ja mam termin na ŚDM, planuje rodzić w Narutowiczu. Mam wydrukowana ta kartkę z Zikitu z symbolem SZ, jak będzie jakiś problem to będę głośno stękać to na pewno puszczą :D wszyscy się boja kobiety rodzącej :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • karola65 Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Karola65 ja mam termin na ŚDM, planuje rodzić w Narutowiczu. Mam wydrukowana ta kartkę z Zikitu z symbolem SZ, jak będzie jakiś problem to będę głośno stękać to na pewno puszczą :D wszyscy się boja kobiety rodzącej :P

Ja mam termin na dziś a tutaj nic sie nie zapowiada.... ;/ zaczynam już panikować przez te SDM. Nie wiem tez jak to jest z wypisem... czy ktoś bedzie mógł normalnie wjechać w miasto aby odebrać mnie ze szpitala...

• pigułka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola65 wrote:
    Ja mam termin na dziś a tutaj nic sie nie zapowiada.... ;/ zaczynam już panikować przez te SDM. Nie wiem tez jak to jest z wypisem... czy ktoś bedzie mógł normalnie wjechać w miasto aby odebrać mnie ze szpitala...
    Na pewno będą musieli wpuścić, przecież ludzie też mieszkają i pracują w tych strefach. Trzeba mieć tylko ten identyfikator.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to wypisy z Kopernika są w weekendy.Mój lekarz mnie serdecznie zaprasza na ŚDM na poród, bo mówi, że w szpitalu będzie spokój i luz - mimo wszystko wolałabym NIE :) D
    Identyfikator na szybę samochodu i muszą puścić zarówno do porodu jak i w odwiedziny.

• boo123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co prawda na sierpnia termin, ale mam nadzieję, że zacznie się wcześniej. Też przygotowałam te identyfikatory z ZIKITu.
    Byłam we wtorek późnym wieczorem na SORze na Koperniku, bo nie czułam ruchów cały dzień i wolałam sprawdzić czy wszystko w porządku. Czekając na usg słyszałam rozmowę pomiędzy lekarką a położną, że spodziewają się w ŚDM niezłego sajgonu. Jedna z tych Pań twierdziła, że będzie spokój, bo to przecież porodówka i głównie dla ciężarnych, a druga ją próbowała wyprowadzić z błędu,że pewnie zwykłe SORy jak będą mieć obłożenie to będą podsyłać tu Panie z bólem brzucha itp.
    Więc różnie może być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 11:40

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapewne trochę ciężarówek na dni młodzieży przyjedzie :) ja tez w kncowce drugiego trymestru podróżowałam :)

relganliumoc9u3n.png
  • karola65 Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej czekam.... :( Termin minął dwa dni temu...

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola65 wrote:
    A ja dalej czekam.... :( Termin minął dwa dni temu...
    Ups biedna, masz szanse trafić w sdm... Wjazdowka wyrobiona?

relganliumoc9u3n.png
  • karola65 Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Ups biedna, masz szanse trafić w sdm... Wjazdowka wyrobiona?

Dzis jadę do szpitala na badania kontrolne... ponieważ od paru dni mam bóle brzucha i nic wiecej sie nie dzieje.a i tak dzisiejszą wizyte w szpitalu zalecił mi lekarz. Tak mam wydrukowane ta całe identyfikatory. Mam nadzieje ze ruszy cos dzis... a jak nie to wole juz poczekac ten tydzień z Zuzią w brzuszku niż stresować sie jeszcze tymi SDM...

• Magdula Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, jak sytuacja u Was?

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • karola65 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    karola, jak sytuacja u Was?

Byłam w niedziele na kopernika, odesłali mnie do domu i kazali przyjechać dziś... dziś miałam zostać przyjeta ale nie mieli miejsc. Jutro mam się zgłosić z samego rana i mam odrazu zostać przyjeta na cesarkę, ponieważ okazuje się ze moja dzidzia jest bardzo duża a ja jestem drobną kobietą.

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, całe szczęście, ze juz Cie przyjmą jutro, moze to przez ta aferę z kobieta, u której na Kopernika nie wykryli dużego dziecka i kazali rodzic naturalnie...

relganliumoc9u3n.png
  • hajdi Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama tez sie boje ze zacznie mi sie porod wczesniej jak te dni w krakowie trwaja ;/ zwlaszcza ze jestem w pierwszej strefie i tu dopiero sajgon ;/

trzymam kciuki zeby poszlo dobrze!

fc38d3637f.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, jesteś już świeżo upieczoną mamusią? :) Mam nadzieję, że wszystko poszło dobrze :)

hajdi, na pewno jeszcze poczekacie z porodem a śdm minie i wszystko wróci do normy :)

Ja na wszelki wypadek podrukowałam sobie te identyfikatory i jeżdżą w samochodzie ale wierzę, że nie będą potrzebne.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra rodzila w medicover na podgorskiej i byla zadowolona :) sama jeszcxe sie waham ale pewnie tez tam sie wybiore ;)

• Benus Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartiMona wrote:
    moja siostra rodzila w medicover na podgorskiej i byla zadowolona :) sama jeszcxe sie waham ale pewnie tez tam sie wybiore ;)

Jeeeej, w medicover odbierają porody?? Dlaczego ja o tym nie wiedziałam...?? Masz jakieś bliższe info na ten temat? Na stronie nic nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś w ostatnim czasie rodziła lub orientuje się co powinnam zabrać ze sobą do porodu w Rydygierze, a co zapewnia szpital?
    Z góry dzięki za odpowiedzi.

hajdi lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.chamster wrote:
    Cześć dziewczyny, czy któraś w ostatnim czasie rodziła lub orientuje się co powinnam zabrać ze sobą do porodu w Rydygierze, a co zapewnia szpital?
    Z góry dzięki za odpowiedzi.
    Na forum babyboom ktoś wkleił rozpiskę na jednej z ost stron, wątek poród w szpitalu rydygiera. Generalnie szpital nic nie zapewnia i musisz ze sobą mieć wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 06:19

relganliumoc9u3n.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ