Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Bree wrote:dziewczyny czy to prawda ze juz po samym poronieniu samoistnym przy wczesnej ciazy - 6tc moze wystapic owulacja? znajoma mi wczoraj powiedziala ze tak miala ale jakos nie wierze....
Bree lubi tę wiadomość
-
Mama84 wrote:Owulacja może sie pojawic zaraz po poronieniu, ja tak miałam przy poronieniu samoistnym w 7 tc, po ustaniu krwawienia poszłam na wizyte kontrolna do ginekologa i lekarz stwierdził owulację(było to 15 dni od daty rozpoczęcia poronienia), normalną miesiaczke dostałam po 33 dniach od poronienia, wczesniej miałam cykle 28-30 dniowe ale ze staraniami o dzidzie lekarz zalecił czekac 3 miesiące
No wlasnie ja mam dylemat bo lekarz powiedzial ze nie musze nic czekac a nawet nie potrzebuje robic zadnych badan...tylko jak poczuje sie na silach to mam dzialac...to samo powiedziano mi w szpitalu...dodam ze mieszkam w UK a oni tutaj do wielu spraw maja inne "naturalne" podejscie...w sensie zostaiaja sprawy samym sobie i nie podaja lekow na podtrzymanie...w zasadzie nie wiem jakie sa przeciwskazania do zajscia w ciaze tuz po poronieniu... -
Ja mieszkam w Dublinie Bree
wiem o czym piszesz.
Z Maksem w 5 m c wyladowalam w szpitalu i tak nadal twierdzili ze wszystko zalezy od mother nature..
Teraz kazali mi chodzic co tydzien na usg..pozniej tydzien czekalam na zabieg acteraz okazalo sie ze i tak go spartolili i ciagnie sie to w nieskonczonoscBree lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Bree rozmawialam z wieloma lekarzami tutaj i oni tez uwazaja ze po 1 cyklu mozna sie starac ze organizm fizycznie jest gotowy..ja mialam usuwanego polipa we wrzesniu i czekalismy 3 m i co?? Moim zdsniem jesli ma byc dobrze to bedzie.
Bree, macduska lubią tę wiadomość
-
Lilka a z jakiego powodu wyladowalas w 5mc w szpitalu? nie robiono Ci zadnych badan tylko polozyli i obserwowali? Az mi wlosy stanely na rekach jak to przeczytlam
chodzilas co tydzien na usg? to w jakim celu? wiesz ze ja mialam pierwsza wizyte wyznaczona na 18 marca...12 tc a mam 41 lat...niestety jej nie doczekalam...troche mnie to przerasta...
-
Witajcie Kochane, pozwólcie , że dołącze do Was. Czytam was od samego poronienia tj. 14.01 2015 (8 tydz.). Dzięki wam jakoś przetrwałam najgorsze chwile. Wiecie, teraz wiem jak to jest cieszyć sie i smucić jednocześnie. Miałam termin porodu tydzień przed córką. Cieszę się,że jej dzidzia rośnie, a jednocześnie jest mi przykro, że mojej nie ma
-
Kierzanka, mam nadzieję, że badanie wskaże przyczynę. Ja długo nie mogłam uwierzyć, że to tylko niewydolność szyjki i na siłę szukałam sobie chorób ale teraz "cieszę się" że to "tylko" szyjka.Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
KW
-
cazrna, super wieści, bardzo mocno trzymam kciuki, rośnijcie zdrowo;)
ja na wczorajszym usg zobaczyłam naszego babla, ma 1,09cm i bije serduszko;) dostalam l4 i wizyta za 3tyg;)
MUSI BYĆ DOBRZE!Lilka, Czarnaa94, Anastazja85 lubią tę wiadomość
-
Bree wrote:Mersiak... ja tez tu wyladowalam... moze nasze fasolki chcialy sie urodzic na swieta a nie w pazdzierniku?
Mi lekarz powiedział, ze nawet po zabiegu łyżeczkowania trzeba uwazać, bo owu moze pojawic sie od razu w tym samym cyklu i jak obserwuje swoj organizm, to na pewno miałam owuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 07:36
Bree lubi tę wiadomość
-
Marlena wrote:Kitaja byłam i to nie u jednego. Każdy zaleca co innego. Jeden hsg, CLO i inseminacje, drugi badanie nasienia (pierwszy twierdze ze narazie szkoda na to kasy), trzeci dal skierowanie na prolaktynę i kazał zrobić usg 3 dni po wizycie. Bo był pęcherzyk dominujący ale nie wiadomo czy urośnie. Usg nie zrobiłam bo nie wiedziałam gdzie.
W końcu poszliśmy na badanie nasienia i czekamy na wyniki. A ja czekam na @ żeby umówić się na hsg. Ale denerwuje mnie mnie gadzina bo powinna pojawić się wczoraj a ja sobie czekam i czekam. I od razu mówię że nie jestem w ciąży - test negatywny.
Marlena ja jestem w podobnej sytuacji, to mój 7 cykl starań (8 od poronienia) i nic. Troche jestem zaskoczona ze chcesz robić HSG - ja będę miała histeroskopie i słyszałam, że najpierw histeroskopia - sparwdzi czy nie ma jakiś blizn/zrostów po zabiegach. CLO próbowałam 3 m-ce i efektem była tylko 4,5 cm torbiel. Tylko że ja mam owulacje co miesiąc/nawet naturalnie więc nie tu problem. tak strasznie zazdroszcze Wam dziewczyny, które zaszły w ciąże szybko po poronieniach/zabiegach... oddałabym wszystko aby być na Waszym miejscu
MARYSIA
2 straty
-
nick nieaktualnyMarlena wrote:Cześć Dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było, ale piszę w sprawie DropBoxa. Niektóre z Was pewnie wiedza o co chodzi. Utworzyłam na potrzeby Aniołkowych Mam tzw. dysk w chmurze. Tam dodałam książki typu "Kiedy dziecko każe na siebie czekać" czy "Niebo istnieje naprawdę". Dziewczyny błagam nie usuwajcie z tego dysku nic i nie dodawajcie osobistych zdjęć. Bo ja nie zawsze zauważę że coś zostało usunięte.
Basita, wyślę Ci zaproszenie i na priv wyślę Ci wiadomość jak wejść na owy dysk bo jest tam książka której poszukujesz.
Ps. Witam wszystkie Aniołkowe Mamy i wierzcie mi że bardzo mi przykro że tu dołączyliście.
Ps. U mnie bez zmian, nadal nic. Boje się że dłużej nie dam rady znosić tej sytuacji. Nieudane próby i bezsilność wysysają ze mnie resztki życia -
Zajoma zaszla w ciaze zaraz po poronieniu (niecale 2 tyg pozniej) teraz sie boi ze moze byc cos nie tak... nawet nie chce isc do lekarza w obawie ze uslyszy cos zlego...tak naprawde to co jej moze grozic? Zupelnie sie n atym nie znam...
-
nick nieaktualnyMajka4 wrote:Witajcie Kochane, pozwólcie , że dołącze do Was. Czytam was od samego poronienia tj. 14.01 2015 (8 tydz.). Dzięki wam jakoś przetrwałam najgorsze chwile. Wiecie, teraz wiem jak to jest cieszyć sie i smucić jednocześnie. Miałam termin porodu tydzień przed córką. Cieszę się,że jej dzidzia rośnie, a jednocześnie jest mi przykro, że mojej nie ma
Majka4 przykro że dołączyłaś ale razem łatwiej przetrwać ten trudny czas.Ściskam Cię serdecznieBree lubi tę wiadomość
-
Ja jestem na ovu odkad zaszlam w ciaze z Maksem co pewnie widac po ilosci postow.Z dziewczynami sie zaprzyjaznilysmy bardZo to one pierwsze wiedzialy o ciazy i o poronieniu.
Bree lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny