X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    dziewczyny czy to prawda ze juz po samym poronieniu samoistnym przy wczesnej ciazy - 6tc moze wystapic owulacja? znajoma mi wczoraj powiedziala ze tak miala ale jakos nie wierze....
    Owulacja może sie pojawic zaraz po poronieniu, ja tak miałam przy poronieniu samoistnym w 7 tc, po ustaniu krwawienia poszłam na wizyte kontrolna do ginekologa i lekarz stwierdził owulację(było to 15 dni od daty rozpoczęcia poronienia), normalną miesiaczke dostałam po 33 dniach od poronienia, wczesniej miałam cykle 28-30 dniowe ale ze staraniami o dzidzie lekarz zalecił czekac 3 miesiące

Bree lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Owulacja może sie pojawic zaraz po poronieniu, ja tak miałam przy poronieniu samoistnym w 7 tc, po ustaniu krwawienia poszłam na wizyte kontrolna do ginekologa i lekarz stwierdził owulację(było to 15 dni od daty rozpoczęcia poronienia), normalną miesiaczke dostałam po 33 dniach od poronienia, wczesniej miałam cykle 28-30 dniowe ale ze staraniami o dzidzie lekarz zalecił czekac 3 miesiące

No wlasnie ja mam dylemat bo lekarz powiedzial ze nie musze nic czekac a nawet nie potrzebuje robic zadnych badan...tylko jak poczuje sie na silach to mam dzialac...to samo powiedziano mi w szpitalu...dodam ze mieszkam w UK a oni tutaj do wielu spraw maja inne "naturalne" podejscie...w sensie zostaiaja sprawy samym sobie i nie podaja lekow na podtrzymanie...w zasadzie nie wiem jakie sa przeciwskazania do zajscia w ciaze tuz po poronieniu...

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Dublinie Bree :) wiem o czym piszesz.
    Z Maksem w 5 m c wyladowalam w szpitalu i tak nadal twierdzili ze wszystko zalezy od mother nature..
    Teraz kazali mi chodzic co tydzien na usg..pozniej tydzien czekalam na zabieg acteraz okazalo sie ze i tak go spartolili i ciagnie sie to w nieskonczonosc

Bree lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree rozmawialam z wieloma lekarzami tutaj i oni tez uwazaja ze po 1 cyklu mozna sie starac ze organizm fizycznie jest gotowy..ja mialam usuwanego polipa we wrzesniu i czekalismy 3 m i co?? Moim zdsniem jesli ma byc dobrze to bedzie.

Bree, macduska lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka a z jakiego powodu wyladowalas w 5mc w szpitalu? nie robiono Ci zadnych badan tylko polozyli i obserwowali? Az mi wlosy stanely na rekach jak to przeczytlam :P chodzilas co tydzien na usg? to w jakim celu? wiesz ze ja mialam pierwsza wizyte wyznaczona na 18 marca...12 tc a mam 41 lat...niestety jej nie doczekalam...troche mnie to przerasta... :P

preg.png
  • Majka4 Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, pozwólcie , że dołącze do Was. Czytam was od samego poronienia tj. 14.01 2015 (8 tydz.). Dzięki wam jakoś przetrwałam najgorsze chwile. Wiecie, teraz wiem jak to jest cieszyć sie i smucić jednocześnie. Miałam termin porodu tydzień przed córką. Cieszę się,że jej dzidzia rośnie, a jednocześnie jest mi przykro, że mojej nie ma :-(

• Lilka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krwawilam nie polozyli nie obserwowali wyslali do domu.mialam nisko lozysko

• unbeldi Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzanka, mam nadzieję, że badanie wskaże przyczynę. Ja długo nie mogłam uwierzyć, że to tylko niewydolność szyjki i na siłę szukałam sobie chorób ale teraz "cieszę się" że to "tylko" szyjka.

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cazrna, super wieści, bardzo mocno trzymam kciuki, rośnijcie zdrowo;)

ja na wczorajszym usg zobaczyłam naszego babla, ma 1,09cm i bije serduszko;) dostalam l4 i wizyta za 3tyg;)

MUSI BYĆ DOBRZE!

Lilka, Czarnaa94, Anastazja85 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Mersiak... ja tez tu wyladowalam... moze nasze fasolki chcialy sie urodzic na swieta a nie w pazdzierniku?

Mi lekarz powiedział, ze nawet po zabiegu łyżeczkowania trzeba uwazać, bo owu moze pojawic sie od razu w tym samym cyklu i jak obserwuje swoj organizm, to na pewno miałam owu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 07:36

Bree lubi tę wiadomość

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • MARYSIA Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Kitaja byłam i to nie u jednego. Każdy zaleca co innego. Jeden hsg, CLO i inseminacje, drugi badanie nasienia (pierwszy twierdze ze narazie szkoda na to kasy), trzeci dal skierowanie na prolaktynę i kazał zrobić usg 3 dni po wizycie. Bo był pęcherzyk dominujący ale nie wiadomo czy urośnie. Usg nie zrobiłam bo nie wiedziałam gdzie.
    W końcu poszliśmy na badanie nasienia i czekamy na wyniki. A ja czekam na @ żeby umówić się na hsg. Ale denerwuje mnie mnie gadzina bo powinna pojawić się wczoraj a ja sobie czekam i czekam. I od razu mówię że nie jestem w ciąży - test negatywny.

Marlena ja jestem w podobnej sytuacji, to mój 7 cykl starań (8 od poronienia) i nic. Troche jestem zaskoczona ze chcesz robić HSG - ja będę miała histeroskopie i słyszałam, że najpierw histeroskopia - sparwdzi czy nie ma jakiś blizn/zrostów po zabiegach. CLO próbowałam 3 m-ce i efektem była tylko 4,5 cm torbiel :(. Tylko że ja mam owulacje co miesiąc/nawet naturalnie więc nie tu problem. tak strasznie zazdroszcze Wam dziewczyny, które zaszły w ciąże szybko po poronieniach/zabiegach... oddałabym wszystko aby być na Waszym miejscu :(

MARYSIA

2 straty

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Dawno mnie tu nie było, ale piszę w sprawie DropBoxa. Niektóre z Was pewnie wiedza o co chodzi. Utworzyłam na potrzeby Aniołkowych Mam tzw. dysk w chmurze. Tam dodałam książki typu "Kiedy dziecko każe na siebie czekać" czy "Niebo istnieje naprawdę". Dziewczyny błagam nie usuwajcie z tego dysku nic i nie dodawajcie osobistych zdjęć. Bo ja nie zawsze zauważę że coś zostało usunięte.

Basita, wyślę Ci zaproszenie i na priv wyślę Ci wiadomość jak wejść na owy dysk bo jest tam książka której poszukujesz.

Ps. Witam wszystkie Aniołkowe Mamy i wierzcie mi że bardzo mi przykro że tu dołączyliście.
    Ps. U mnie bez zmian, nadal nic. Boje się że dłużej nie dam rady znosić tej sytuacji. Nieudane próby i bezsilność wysysają ze mnie resztki życia :(
    witaj Marlena czy mogłabym prosić równiez o udostępnienie dysku ?

• Bree Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajoma zaszla w ciaze zaraz po poronieniu (niecale 2 tyg pozniej) teraz sie boi ze moze byc cos nie tak... nawet nie chce isc do lekarza w obawie ze uslyszy cos zlego...tak naprawde to co jej moze grozic? Zupelnie sie n atym nie znam...

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka4 wrote:
    Witajcie Kochane, pozwólcie , że dołącze do Was. Czytam was od samego poronienia tj. 14.01 2015 (8 tydz.). Dzięki wam jakoś przetrwałam najgorsze chwile. Wiecie, teraz wiem jak to jest cieszyć sie i smucić jednocześnie. Miałam termin porodu tydzień przed córką. Cieszę się,że jej dzidzia rośnie, a jednocześnie jest mi przykro, że mojej nie ma :-(

Majka4 przykro że dołączyłaś ale razem łatwiej przetrwać ten trudny czas.Ściskam Cię serdecznie :)

Bree lubi tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet wracam do kolezanek z fioletowej strony i jakos tam lapie pozytywna energie chociaz na poczatku wydawalo mi sie to bardzo zlym pomyslem... ;)

preg.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na ovu odkad zaszlam w ciaze z Maksem co pewnie widac po ilosci postow.Z dziewczynami sie zaprzyjaznilysmy bardZo to one pierwsze wiedzialy o ciazy i o poronieniu.

Bree lubi tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW jestem na stronie nr 666 czy to dobry znak? ;)

kierzynka lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Bree to ja tez muszę tu być :)

Bree lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh To ja tez :)

Bree lubi tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha czuje sie jak w "Omenie" ;)

preg.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ