Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Kura kluchy kap czerwona to moje menu na dziś;-)
    Ja tam z teściowa dobrze żyje niby to wszystko na pokaz jest ona mi zrobi ona da ona mi kochaniuje a za plecami nóż w plecy ooo !
    oj ja z moją dobrze nie żyje...
    ona jest toksyczna...
    niby dobre serce i zamiary.. ale strasznie zimny człowiek... i toksyczny

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilth jak tam ? :) where are you ?

Caro a Ty pijesz te ziółka? miałam sie wcześniej już pytać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 11:14

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie

Jak to jest u Was z seksem po owulacji? Bo slyszalam ze nie powinno sie kochac zeby nie przeszkodzic w zagniezdzieniu zarodka

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie

Jak to jest u Was z seksem po owulacji? Bo slyszalam ze nie powinno sie kochac zeby nie przeszkodzic w zagniezdzieniu zarodka
    nie słyszałam o czymś takim... :)

• smerfetkaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy wszystkich :)
    Ale szybko piszecie, nie było mnie wczoraj a tu tyle czytania.
    Pytałyście to odpowiadam, rok starań, a moja anemia była z braku żelaza przy pierwszym badaniu wynik wynosił 15 przy normie (60-150)

tyle czekania a po zrobieniu testu czuję się jakoś nie tak.
    Mdli mnie cały czas, głowa mnie boli, w ustach kapeć, jajniki palą ogniem jakby miały zaraz wypaść i jak coś zjem to zaraz jest zwrot.
    Jednym słowem czuję się jak na kacu.

pozdrawiam

28lat
    Mama aniołka 3.10.2016 (*)
    29.10.2017 (*)
    3 rok starań
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam od kilku znajomych ale wlasnie nie wiem jak to sie ma z prawda... Teraz troche tak pomyslalam i stwierdzilam ze moze przez to nam sie nie udaje no ale sama juz nie wiem...

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Lulianna Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema :)

Kawę piję i witam się znad pracy ;) Gorąco okrutnie, a będzie tylko gorzej bo okna mam od zachodu :/

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulianna wrote:
    Siema :)

Kawę piję i witam się znad pracy ;) Gorąco okrutnie, a będzie tylko gorzej bo okna mam od zachodu :/
    o ho... w niedziele praca? odpoczynek się nalezy :)

• Nats Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    My wczoraj wieczorem poszliśmy jeszcze do znajomych i nie miałam już jak się odezwać. Taka mnie wczoraj naszła ochota na piwo, ze musiałam sobie strzelić Lecha Free. Wypilam prawie jednym duszkiem :P

Ktoś mnie tutaj pytał o moja historie. Więc tak w skrócie - staraliśmy się od 3 cykli. W tym 2 z mierzeniem temperatury. Mam nieregularne miesiączki (od 29 do 45 dni nawet). Owu wyznaczalo mi owulke na ok 30dc także nie za wesoło. W międzyczasie okazało się, że mam podwyższoną prolaktyne. Zaczęłam na własną rękę brać castangus.
    Później wybrałam się do nowego Gina i jak zobaczył moje wyniki PRL to przepisal Bromka. Na wizycie czułam się jak przed okresem (byłam pewna, że lada moment przyjdzie). Gin zrobił mi USG i powiedział, ze wydaje mu się,ze owulacji w tym cyklu nie było. Stwierdził, ze pogrubione Endo i kazał brać tego Bromka, bo prawdopodbnie prolaktyna blokuje owulacje. Na dokładkę stwierdził, ze mam 2 torbiele na lewym jajniku - dostałam nawet pamiątkowe zdjęcie :D
    Wizyta była we wtorek. Odrazu zaczelam brać Bromka i pogorszylo mi się trochę samopoczucie (głównie mdłości rano) - zwalilan to na skutki uboczne Bromka. W końcu przyszedł piątek i zrobiłam na obiad zupę gulaszowa. Zjadłam 4 porcje i poszłam się zdrzemnąć. Obudziłam się i cos mnie tknelo, żeby zrobić test i bum - 2 kreski.
    To był 39 dc. Oczywiście szok, no bo miało nie być owulacji :D
    Według mojego Gina dziwny ze mnie przypadek :-)
    Także nigdy nie można ptzekreslac cyklu dopóki nie ma @ :-)

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Ja slyszalam od kilku znajomych ale wlasnie nie wiem jak to sie ma z prawda... Teraz troche tak pomyslalam i stwierdzilam ze moze przez to nam sie nie udaje no ale sama juz nie wiem...
    nie sądzę że tak jest ... przecież w momencie jak się jajo zapyla to macica się zamyka... jakim cudem może zaszkodzić sex?

• Lulianna Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    o ho... w niedziele praca? odpoczynek się nalezy :)

no jak się na swoim jest, to niestety tak :) ale spoko jest - dzięki temu mam więcej czasu dla siebie ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:
    Witamy wszystkich :)
    Ale szybko piszecie, nie było mnie wczoraj a tu tyle czytania.
    Pytałyście to odpowiadam, rok starań, a moja anemia była z braku żelaza przy pierwszym badaniu wynik wynosił 15 przy normie (60-150)

tyle czekania a po zrobieniu testu czuję się jakoś nie tak.
    Mdli mnie cały czas, głowa mnie boli, w ustach kapeć, jajniki palą ogniem jakby miały zaraz wypaść i jak coś zjem to zaraz jest zwrot.
    Jednym słowem czuję się jak na kacu.

pozdrawiam
    dobrze że się tak czujesz :) chciałabym się tak czuć... uwierz hehe

• smerfetkaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dobrze że się tak czujesz :) chciałabym się tak czuć... uwierz hehe
    Wiem Wiem też Tak mówiłam Ale teraz mogę zgonic na hormony

28lat
    Mama aniołka 3.10.2016 (*)
    29.10.2017 (*)
    3 rok starań
  • Caro Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-D

Ale dzisiaj gorrrrrąco!! B-)
    Pojechałabym na działkę nad jeziorko, ale idę na uroczysty obiad z rodzinką, bo rodzice mają swoje święto :-) Rozpłynę się tam! Serio serio.

Gaduaaa no jeżeli chodzi o ziółka to chciałam zacząć od drugiej fazy, ale nie wiem czy Dupek i to to nie będzie przesada :-P Muszę tylko coś tam dokupić, nie pamiętam już co.

Smerfetkaaa Hmm czyli ewentualna anemia, bardzo wpływa na staranka? Heh, muszę powtórzyć morfologie i jeszcze raz żelazo. Bo jak badałam ok dwa miesiące temu to miałam 70. Niby norma, ale ta niska. Hmmm..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej Dziewczyny :-D

Ale dzisiaj gorrrrrąco!! B-)
    Pojechałabym na działkę nad jeziorko, ale idę na uroczysty obiad z rodzinką, bo rodzice mają swoje święto :-) Rozpłynę się tam! Serio serio.

Gaduaaa no jeżeli chodzi o ziółka to chciałam zacząć od drugiej fazy, ale nie wiem czy Dupek i to to nie będzie przesada :-P Muszę tylko coś tam dokupić, nie pamiętam już co.

Smerfetkaaa Hmm czyli ewentualna anemia, bardzo wpływa na staranka? Heh, muszę powtórzyć morfologie i jeszcze raz żelazo. Bo jak badałam ok dwa miesiące temu to miałam 70. Niby norma, ale ta niska. Hmmm..
    i ferrytyne .. powaznie...
    mój starszy miał ostatnio bardzo nisko hemoglobinę.. i doktor powiedziała że żeby wynik był miarodajny trzeba zbadać ferrytyne....
    mówię ci..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem se i ja :)

Wróciłam właśnie znad jeziorka :) Opalaliśmy się i nawet popływaliśmy ale super woda :D na ryneczku nic ciekawego nie było ale chociaż rowerkiem się przejechaliśmy. Teraz się bierzemy powoli za obiad dopiero :P A Wy gdzie wszystkie? Hę???

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Jestem se i ja :)

Wróciłam właśnie znad jeziorka :) Opalaliśmy się i nawet popływaliśmy ale super woda :D na ryneczku nic ciekawego nie było ale chociaż rowerkiem się przejechaliśmy. Teraz się bierzemy powoli za obiad dopiero :P A Wy gdzie wszystkie? Hę???
    a ja dziś nie wychodze z piżamy :P
    chcoiaż pogoda ładna... ale jakoś nie wiem... całkowity brak chęci..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja dziś nie wychodze z piżamy :P
    chcoiaż pogoda ładna... ale jakoś nie wiem... całkowity brak chęci..

No coś Ty w domu siedzisz? Trzeba łapać witaminy D jak najwięcej kochana bo później tylko łykanie zostaje tabsów ;)

• Nats Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu u mnie też brak chęci. Cały dzień przed telewizorem siedzimy i jemy. Typowo leniwa niedziela. Mieliśmy korzystać korzystać ładnej pogody,ale taki skwar, ze nawet głowy mi się nie chce na zewnątrz wystawiać.
    Laski, czy któraś bierze castangus?
    Mam prawie 2 pełne opakowania i mogę komuś podesłać, bo ja narazie nie skorzystam :)

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja z nad gorącego RODOS hehe :-P
    Nie no wypas prawie cały dzień na pełnym słońcu + basen no zaopatrzam się w witaminki:-)
    Mój przyszedł zjadł obiad poleciał do Kościoła potem biegać psa wyprowadzi i do pracy leci a ja sobie lezeeeeee jest pięknie ☉
    No no z tym seksem po owulce to różne zdania niby nie ma przeciwwskazań ale orgazmy powodują skurcze i mogą nie pozwolić jajku się zagniezdzic też tak słyszałam, ja ogólnie niewiem bo ja po owulce domniemanej się blokuje tego niechce tego a bo za mocno a bo że orgazm no tu już psycha działa

Nats a ja pytałam o przebieg Twojego starania. Bromergon to najgorsze a zarazem najlepsze dziadostwo :-/ ja po pół tabletki się zataczalam:-/

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ