X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Kura kluchy kap czerwona to moje menu na dziś;-)
    Ja tam z teściowa dobrze żyje niby to wszystko na pokaz jest ona mi zrobi ona da ona mi kochaniuje a za plecami nóż w plecy ooo !
    oj ja z moją dobrze nie żyje...
    ona jest toksyczna...
    niby dobre serce i zamiary.. ale strasznie zimny człowiek... i toksyczny

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilth jak tam ? :) where are you ?

Caro a Ty pijesz te ziółka? miałam sie wcześniej już pytać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 11:14

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie

Jak to jest u Was z seksem po owulacji? Bo slyszalam ze nie powinno sie kochac zeby nie przeszkodzic w zagniezdzieniu zarodka

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie

Jak to jest u Was z seksem po owulacji? Bo slyszalam ze nie powinno sie kochac zeby nie przeszkodzic w zagniezdzieniu zarodka
    nie słyszałam o czymś takim... :)

• smerfetkaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy wszystkich :)
    Ale szybko piszecie, nie było mnie wczoraj a tu tyle czytania.
    Pytałyście to odpowiadam, rok starań, a moja anemia była z braku żelaza przy pierwszym badaniu wynik wynosił 15 przy normie (60-150)

tyle czekania a po zrobieniu testu czuję się jakoś nie tak.
    Mdli mnie cały czas, głowa mnie boli, w ustach kapeć, jajniki palą ogniem jakby miały zaraz wypaść i jak coś zjem to zaraz jest zwrot.
    Jednym słowem czuję się jak na kacu.

pozdrawiam

28lat
    Mama aniołka 3.10.2016 (*)
    29.10.2017 (*)
    3 rok starań
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam od kilku znajomych ale wlasnie nie wiem jak to sie ma z prawda... Teraz troche tak pomyslalam i stwierdzilam ze moze przez to nam sie nie udaje no ale sama juz nie wiem...

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Lulianna Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema :)

Kawę piję i witam się znad pracy ;) Gorąco okrutnie, a będzie tylko gorzej bo okna mam od zachodu :/

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulianna wrote:
    Siema :)

Kawę piję i witam się znad pracy ;) Gorąco okrutnie, a będzie tylko gorzej bo okna mam od zachodu :/
    o ho... w niedziele praca? odpoczynek się nalezy :)

• Nats Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    My wczoraj wieczorem poszliśmy jeszcze do znajomych i nie miałam już jak się odezwać. Taka mnie wczoraj naszła ochota na piwo, ze musiałam sobie strzelić Lecha Free. Wypilam prawie jednym duszkiem :P

Ktoś mnie tutaj pytał o moja historie. Więc tak w skrócie - staraliśmy się od 3 cykli. W tym 2 z mierzeniem temperatury. Mam nieregularne miesiączki (od 29 do 45 dni nawet). Owu wyznaczalo mi owulke na ok 30dc także nie za wesoło. W międzyczasie okazało się, że mam podwyższoną prolaktyne. Zaczęłam na własną rękę brać castangus.
    Później wybrałam się do nowego Gina i jak zobaczył moje wyniki PRL to przepisal Bromka. Na wizycie czułam się jak przed okresem (byłam pewna, że lada moment przyjdzie). Gin zrobił mi USG i powiedział, ze wydaje mu się,ze owulacji w tym cyklu nie było. Stwierdził, ze pogrubione Endo i kazał brać tego Bromka, bo prawdopodbnie prolaktyna blokuje owulacje. Na dokładkę stwierdził, ze mam 2 torbiele na lewym jajniku - dostałam nawet pamiątkowe zdjęcie :D
    Wizyta była we wtorek. Odrazu zaczelam brać Bromka i pogorszylo mi się trochę samopoczucie (głównie mdłości rano) - zwalilan to na skutki uboczne Bromka. W końcu przyszedł piątek i zrobiłam na obiad zupę gulaszowa. Zjadłam 4 porcje i poszłam się zdrzemnąć. Obudziłam się i cos mnie tknelo, żeby zrobić test i bum - 2 kreski.
    To był 39 dc. Oczywiście szok, no bo miało nie być owulacji :D
    Według mojego Gina dziwny ze mnie przypadek :-)
    Także nigdy nie można ptzekreslac cyklu dopóki nie ma @ :-)

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Ja slyszalam od kilku znajomych ale wlasnie nie wiem jak to sie ma z prawda... Teraz troche tak pomyslalam i stwierdzilam ze moze przez to nam sie nie udaje no ale sama juz nie wiem...
    nie sądzę że tak jest ... przecież w momencie jak się jajo zapyla to macica się zamyka... jakim cudem może zaszkodzić sex?

• Lulianna Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    o ho... w niedziele praca? odpoczynek się nalezy :)

no jak się na swoim jest, to niestety tak :) ale spoko jest - dzięki temu mam więcej czasu dla siebie ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:
    Witamy wszystkich :)
    Ale szybko piszecie, nie było mnie wczoraj a tu tyle czytania.
    Pytałyście to odpowiadam, rok starań, a moja anemia była z braku żelaza przy pierwszym badaniu wynik wynosił 15 przy normie (60-150)

tyle czekania a po zrobieniu testu czuję się jakoś nie tak.
    Mdli mnie cały czas, głowa mnie boli, w ustach kapeć, jajniki palą ogniem jakby miały zaraz wypaść i jak coś zjem to zaraz jest zwrot.
    Jednym słowem czuję się jak na kacu.

pozdrawiam
    dobrze że się tak czujesz :) chciałabym się tak czuć... uwierz hehe

• smerfetkaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dobrze że się tak czujesz :) chciałabym się tak czuć... uwierz hehe
    Wiem Wiem też Tak mówiłam Ale teraz mogę zgonic na hormony

28lat
    Mama aniołka 3.10.2016 (*)
    29.10.2017 (*)
    3 rok starań
  • Caro Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-D

Ale dzisiaj gorrrrrąco!! B-)
    Pojechałabym na działkę nad jeziorko, ale idę na uroczysty obiad z rodzinką, bo rodzice mają swoje święto :-) Rozpłynę się tam! Serio serio.

Gaduaaa no jeżeli chodzi o ziółka to chciałam zacząć od drugiej fazy, ale nie wiem czy Dupek i to to nie będzie przesada :-P Muszę tylko coś tam dokupić, nie pamiętam już co.

Smerfetkaaa Hmm czyli ewentualna anemia, bardzo wpływa na staranka? Heh, muszę powtórzyć morfologie i jeszcze raz żelazo. Bo jak badałam ok dwa miesiące temu to miałam 70. Niby norma, ale ta niska. Hmmm..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej Dziewczyny :-D

Ale dzisiaj gorrrrrąco!! B-)
    Pojechałabym na działkę nad jeziorko, ale idę na uroczysty obiad z rodzinką, bo rodzice mają swoje święto :-) Rozpłynę się tam! Serio serio.

Gaduaaa no jeżeli chodzi o ziółka to chciałam zacząć od drugiej fazy, ale nie wiem czy Dupek i to to nie będzie przesada :-P Muszę tylko coś tam dokupić, nie pamiętam już co.

Smerfetkaaa Hmm czyli ewentualna anemia, bardzo wpływa na staranka? Heh, muszę powtórzyć morfologie i jeszcze raz żelazo. Bo jak badałam ok dwa miesiące temu to miałam 70. Niby norma, ale ta niska. Hmmm..
    i ferrytyne .. powaznie...
    mój starszy miał ostatnio bardzo nisko hemoglobinę.. i doktor powiedziała że żeby wynik był miarodajny trzeba zbadać ferrytyne....
    mówię ci..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem se i ja :)

Wróciłam właśnie znad jeziorka :) Opalaliśmy się i nawet popływaliśmy ale super woda :D na ryneczku nic ciekawego nie było ale chociaż rowerkiem się przejechaliśmy. Teraz się bierzemy powoli za obiad dopiero :P A Wy gdzie wszystkie? Hę???

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Jestem se i ja :)

Wróciłam właśnie znad jeziorka :) Opalaliśmy się i nawet popływaliśmy ale super woda :D na ryneczku nic ciekawego nie było ale chociaż rowerkiem się przejechaliśmy. Teraz się bierzemy powoli za obiad dopiero :P A Wy gdzie wszystkie? Hę???
    a ja dziś nie wychodze z piżamy :P
    chcoiaż pogoda ładna... ale jakoś nie wiem... całkowity brak chęci..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja dziś nie wychodze z piżamy :P
    chcoiaż pogoda ładna... ale jakoś nie wiem... całkowity brak chęci..

No coś Ty w domu siedzisz? Trzeba łapać witaminy D jak najwięcej kochana bo później tylko łykanie zostaje tabsów ;)

• Nats Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu u mnie też brak chęci. Cały dzień przed telewizorem siedzimy i jemy. Typowo leniwa niedziela. Mieliśmy korzystać korzystać ładnej pogody,ale taki skwar, ze nawet głowy mi się nie chce na zewnątrz wystawiać.
    Laski, czy któraś bierze castangus?
    Mam prawie 2 pełne opakowania i mogę komuś podesłać, bo ja narazie nie skorzystam :)

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja z nad gorącego RODOS hehe :-P
    Nie no wypas prawie cały dzień na pełnym słońcu + basen no zaopatrzam się w witaminki:-)
    Mój przyszedł zjadł obiad poleciał do Kościoła potem biegać psa wyprowadzi i do pracy leci a ja sobie lezeeeeee jest pięknie ☉
    No no z tym seksem po owulce to różne zdania niby nie ma przeciwwskazań ale orgazmy powodują skurcze i mogą nie pozwolić jajku się zagniezdzic też tak słyszałam, ja ogólnie niewiem bo ja po owulce domniemanej się blokuje tego niechce tego a bo za mocno a bo że orgazm no tu już psycha działa

Nats a ja pytałam o przebieg Twojego starania. Bromergon to najgorsze a zarazem najlepsze dziadostwo :-/ ja po pół tabletki się zataczalam:-/

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ