X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Hejooooooo Groszku:) co tam? jak tam?
    Hej... U mnie dupowato lecz stabilnie ;) Owulka mi się opóźnia... Podobnie jak u Smarty, test pozytywny ale skoku na wyższy poziom z tempką jakoś brak :/

• Blondik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam sobie w Empiku taki kalendarz, tam jest miejsce na codzienne notatki, zapiski z badań, są porady i opisy co się dzieje tydzien po tygodniu.
    kiedys kupiłam go siostrze, teraz kolej na mnie;)
    Jacek stwierdził, że bedziemy miec 7 takich

http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-na-dziecko-dziennik-murkoff-heidi-mazel-sharon,p1044722992,ksiazka-p

Krokodylica, Malenq, Tamka lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    zamówiłam sobie w Empiku taki kalendarz, tam jest miejsce na codzienne notatki, zapiski z badań, są porady i opisy co się dzieje tydzien po tygodniu.

http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-na-dziecko-dziennik-murkoff-heidi-mazel-sharon,p1044722992,ksiazka-p
    Hi hi dobry ten Twój małż :) Ja mojemu też powiedziałam, że robimy dwójkę od razu żeby się razem bawiły dzieciaczki :) Bo jedno już mieliśmy i bardzo absorbująca jest do tej pory a jakby miała rodzeństwo w swoim wieku to bawiliby się razem i byłoby fajnie :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ale sie rozpisałyście. :)

Co u Ashy?

Trzymam kciuki za owulantki żeby tempki w końcu skoczyły. :)

Malenq, Anuśka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:

Chyba sobie też zamówię, a w środku fajny jest? :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Z szyjka tez cos nie tak, bo sie cholera tak zamknela ze taka zamknieta to jeszcze nie byla nigdy, wogole to jeszcze ledwo ja znalazla bo sie cholera schowala z tylu calakiem wysoko jak nigdy, wyzej niz na owulacje, ktos z was tak mial? Bo normalnie to juz sie otwieralaa....moze to po tej witaminie b6 tak? Ale calkiem inaczej, jeszcze takiej to jej nie widzialam
    Asha, kochanie szyjka w ciąży podnosi się na wysokość nawet 5cm! i jest maksymalnie zamknieta, noo z tym to różnie bywa, bo u rodzących i to niedawno jest lekko uchylona mimo wszystko :) aa i skarbie, raczej się nie badaj.. na pewnych etapach ciąży unika się tego..

Dzień doberek..póki co mam dobry nastrój..

Smoczku, zgredka, Krysi - ale wy młode jesteście.. co ja bym oddała, aby mieć w przyszłym roku 30lat :)

Ania_84 - ułoży się wszystko.. zobaczysz..muscie spaść na samo dni (dosłownie) aby się odbić,, wiem co mówię.. sama to przeszłam.. wrzesień - torbiel krwotoczna, październik - poronienie, listopad- odrzucono mnie w staraniu się o pracę, na 6-tym etapie!, grudzień - przewlekła choroba synka (trwająca do kwietnia), luty - teść w szpitalu,marzec - odrzucenie wniosku o odszkodowanie, początek czerwca - ospa synka i moja, zwolnienie z pracy..i teraz: koniec czerwca - ciąża, lipiec - przywrócenie do pracy, wakacje.. zaczyna się układać; zobaczysz u Was też będzie dobrze!

Blondik - gratulacje, teraz czekamy na serduszko
    beszka - jak tam? o której masz dziś wizytę?
    Krokodylku, Blondik - podobny kalendarz prowadziłam przy Tymku, ale on był z Baby Ono - też fajny

Ja lecę na usg o 12.40 - trzymać kciuki proszę
    Mój Tysiek nadal chory, wczoraj dopadła go gorączka 38.6 leciał przez ręce - jak ja tego nienawidzę, nie mogę patrzeć na chore dzieci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 08:17

Malenq, Krokodylica, Asha, olka30 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Chyba sobie też zamówię, a w środku fajny jest? :)

bardzo fajny, sa dwie wersje okładkowe: jedna w takiej półytwardej okładce,a druga chyba starsza wersja -okładka niebieskawa i w formie kołonotatnika.

są zakładki, miejsca na fotografie...porady, pomiary. wszystko w 1 miejscu.
    jak masz empik blisko to sobie podskocz obejrzec. w Matrasie tez kiedys je widzialam

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalia będę trzymać kciuki za usg i za synka, żeby wyzdrowiał.

Ja wczoraj robiłam i piłam syrop z cebuli... bleee

konwalianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianko dużo, dużo zdrówka dla tygryska:)
    oj to dużo też przeszłaś w tak krótkim czasie - kolejna twarda kobitka....my tutaj to same super woman jesteśmy:)

konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzień dobry :)

Ale sie rozpisałyście. :)

Co u Ashy?

Trzymam kciuki za owulantki żeby tempki w końcu skoczyły. :)
    A u Ashy nic...to samo co bylo ;-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak lubicie zamówić więcej książek to ta sama pozycja jest tańsza:
    http://aros.pl/ksiazka/w-oczekiwaniu-na-dziecko-dziennik-3
    ale opłaca się jak kilka książek się zamawia:)
    ja nie mam tego dziennika., ale mam tą książkę:)

• Asha Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2000 lajkow kurna musza byc blizniaki do cholery w kule lece czy jak sie pytam ;-)

Krokodylica, zgredka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zniknelam na chwie a te juz napierniczyly stron ;P

ja wlasnie zajezzam ryba :P otworzylam makrele w sosie pomidoroym :D

Konwalijko dziekuje :)
    a Ty uwazj na ynka bo teraz w powietrzu panuje wirus taki 3-4 dni temp do 40 C przez 3 dni ;/
    a no i Bostonka panuje kolezanki cora na to choruje masakra takie cos jak ospa ale tylko w jamie ustnej , na rekach ina stopach podobno w przeszkolu osatnio to jakas plaga ;/

Asha, konwalianka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia trzymam kciuki... Widzę że Ty też babka z jajami ;) Malenq masz rację same super woman :)

Malenq, konwalianka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    2000 lajkow kurna musza byc blizniaki do cholery w kule lece czy jak sie pytam ;-)
    az nie dam lajka :P

Asha lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Asha Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    zniknelam na chwie a te juz napierniczyly stron ;P

ja wlasnie zajezzam ryba :P otworzylam makrele w sosie pomidoroym :D

Konwalijko dziekuje :)
    a Ty uwazj na ynka bo teraz w powietrzu panuje wirus taki 3-4 dni temp do 40 C przez 3 dni ;/
    a no i Bostonka panuje kolezanki cora na to choruje masakra takie cos jak ospa ale tylko w jamie ustnej , na rekach ina stopach podobno w przeszkolu osatnio to jakas plaga ;/
    Ja makrelke pociska codzien na sniadanko w sosiku...pychotka...moja ulubiona...niech inni sie martwia zapachem ;-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    az nie dam lajka :P
    I dobrze, bo ladnie tak wyglada ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja myślę że chyba jestem w wieku przekwitania ta moja ovulka z testami teraz ten śluz dziś mi gorąca a najbardziej to mnie moja temp wkurza bo gdyby nawet jak byłabyś to powinna się trzymać mniej więcej a ja mam takie dziwne spadki nie mowie juz o tym zjebanym termometrze eh kuffffa

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ale ja nic nie robię.. po prostu taka kolej rzeczy.. już z mężem to zauważyliśmy, ze jest taki okres w życiu, że wszystko się wali.. ale trzeba zacisnąć zęby i iść do przodu, wtedy mówimy: minie, trzeba przeczekać, nie załamywać się, iść do przodu.. (oczywiście bywałam załamana, ale jednak starałam się myśleć pozytywnie)
    zapewne większość z Was miała problemy i także sobie z nimi radziłyście - to domena kobiet, niby delikatne jak piórko, ale wewnątrz stalowe! w końcu to my rodzimy dzieci nie mężczyźni!

Anuśka, smarta, olka30, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    A kiedy masz termin @ ? Pytam bo mi w pierwszej ciąży cień cienia wyszedł dopiero 3 dni po terminie. I to było tak że nasikałam, nic nie wyszło, załamana pojechałam do babci się wypłakać, (bo mamy już nie miałam) i jak wróciłam po kilku godzinach weszłam do łazienki i okazało się że zapomniałam wyrzucić testa, więc rzuciłam okiem a tam cień cienia :)

Blondik lubi tę wiadomość

‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ