Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zatestowała 11go... Ale wciąż będę w dziczy (pewnie Turcja) i głupio mi szukać tu testów :P Zresztą w ogóle nie wiem czy da się to kupić :P A poza tym ten miesiąc mam poniżej promila szans na zajście więc to i dobrze :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Nieukowa zdobyłaś szczyta? Pewnie o tym pisałaś tylko ja się obijalam i nie doczytałam :P

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Momo: Metaxa, ja nie wierzę w to trzymanie nóg do góry :P KIedyś trzymałam spermę długo leżac na świecę i załapałam co najwyżej infekcję intymną :P

To Ty chyba pisałaś o tym że plemniory żyją w pochwie 15min. Prawda? Moja macica w tym cyklu jakaś wygłodniała bo zasysała wszystko do środka ;)

• METAXA Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    No w malopolsce niby padalo, nawet zalalo okolice limanowej, ale chyba w robocie bedac tego nie zauwazam, no i w weekend sie ostro podpalilam nad miejskim jeziorku.. dzis tez git a jutro ponoc ma byc pieknie wszedzie....

Gastro mam... Faaak

ja mieszkam tak na pograniczu śląskiego i małopolski, ale słońca brak, w sumie jestem "ostatnia wioską sląską" potem małopolska

• METAXA Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To Ty chyba pisałaś o tym że plemniory żyją w pochwie 15min. Prawda? Moja macica w tym cyklu jakaś wygłodniała bo zasysała wszystko do środka ;)
    15 minut?????????????

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    METAXA wrote:
    15 minut?????????????
    Tyle mają czasu żeby wpłynąć do macicy bo PH pochwy je zabija :)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upał pieprzony...zmęczona żem.
    Całuję <3

momo1009, Nieukowa, Blondik lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Upał pieprzony...zmęczona żem.
    Całuję <3
    Nenuś!!!! Kochana!!!!! Wróciłaś!!!!! Jak było opowiadaj jak zdróweczko?

Nenaaa lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nena :D Miło Cię znowu widzieć :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • METAXA Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam kiedys że jak z orgazmem, to prawdobodobieństwo chłopca, a jak bez to dziewuchy, bo otrgazm zmienia srodowisko "kaśki" na zasadowe wię chłopak... to co? czeka mnie kilka cykli bez większej przyjemności? :-/

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczyta prawie zdobylam :) Weszlam na przełęcz na >4000mnpm.

Ano plemniki krótko żyją w kwasie w pochwie :) Może jak się chwilę poleży to mają szansę jak są jakieś anatomiczne przeszkody typu spodziectwo faceta albo tylozgiecie u kobiety.., ale generalnie liczy się to co się dzieje zaraz po wytrysku. Tak slyszalam od embriologa i to samo widzialam w mikroskopie jak sobie wymaz zrobilam po porannym bzykanku :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    METAXA wrote:
    Czytałam kiedys że jak z orgazmem, to prawdobodobieństwo chłopca, a jak bez to dziewuchy, bo otrgazm zmienia srodowisko "kaśki" na zasadowe wię chłopak... to co? czeka mnie kilka cykli bez większej przyjemności? :-/
    Ja tak mam córkę... Trzy lata się staraliśmy i nic... Aż pewnego dnia małż powiedział : kładź się zrobię Ci dziecko; No i zrobił... Zero przyjemności, takie 3 minutowe bzyknięcie i wyszła córka... :)

momo1009, nick nieaktualny, konwalianka, Blondik lubią tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    METAXA wrote:
    Rozumiem, że celujecie w dziewczynkę :)

********Gang 18+********
  • METAXA Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sensie, że świeca podczas stosunku i basta!!!!!!! :-P

• Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Szczyta prawie zdobylam :) Weszlam na przełęcz na >4000mnpm.

Podziwiam.... Ja się boję na drabinę wejść :P

momo1009 lubi tę wiadomość

• METAXA Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Rozumiem, że celujecie w dziewczynkę :)
    ja mam dwóch synów :-)
    jden ma 8 lat, a drugi w pażdzierniku 3- ale wszyscy mowią do niego, jak do dziewczynki, bo taki ma wygląd, no dziewczęca uroda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 22:36

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Podziwiam.... Ja się boję na drabinę wejść :P
    Oj ja też podziwiam :). Zresztą juz się kiedyś powywnętrzałam jak bardzo podziwiam osoby, które sobie tak po górkach biegają :)

********Gang 18+********
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    METAXA wrote:
    ja mam dwóch synów :-)
    jden ma 8 lat, a drugi w pażdzierniku 3- ale wszyscy mowią do niego, jak do dziewczynki, bo taki ma wygląd, no dziewczęca uroda.

Aaaa, tej teorii o wpływie orgazmu na płeć to nie znalam, ale ponoć im wcześniej przed owuklą będziecie serduszkować tym łatwiej o dziewuszkę. Oczywiscie w granicach żywotności plemniorów :)

********Gang 18+********
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Aaaa, tej teorii o wpływie orgazmu na płeć to nie znalam, ale ponoć im wcześniej przed owuklą będziecie serduszkować tym łatwiej o dziewuszkę. Oczywiscie w granicach żywotności plemniorów :)
    Też tak czytałam... To jeśli bym zaszła w tym cyklu to chłopak murowany... Tak mi się małż postarał że ho ho ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Nenuś!!!! Kochana!!!!! Wróciłaś!!!!! Jak było opowiadaj jak zdróweczko?
    Anusia...piczko, jeszcze nigdzie nie wyjechałam :D Zalatana byłam a do Pl lecę pojutrze. I boję się trochę tej podróży... czuję się nawet ok ale ta parówa na dworze mnie wykańcza. Mdłości praktycznie odpuściły, zostało tylko lekkie osłabienie. Ale jak czytam opowieści Tamki i Kroko, to na swoje objawy nie powinnam chyba nigdy narzekać ;) Trzymajcie się Kochane a propo!
    Podczytuje Was, niezmiennie trzymam kciuki, troszkę musiałam się przygotować do wyjazdu i tak zeszło... :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 1598 1599 1600 1601 1602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ