X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    A co to ten infolic?
    Kwas foliowy + kompleks witamin, które ponoć w tych magicznie dobranych proporcjach działają cuda. Ja się dałam namówić, takie argumenty to do mnie trafiają :).

Lena83 lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo fajny WallE :)
    Inofolic = kwas foliowy + inozytol (wit B8).
    Przepłacacie za to ;/ Ja polecam brać osobno foliowy i osobno inozytol, można kupić w aptekach. Jest o połowę taniej (jak nie więcej) a efekt ten sam ...

momo1009 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    A co to ten infolic?
    kwas foliowy i inozytol ponoc działa cuda :P hehe wiec łapie sie wszystkiego

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 6 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Biedroś Ty pamiętaj, że od gina to bierzesz dla całej "silnej grupy inofolikowo-dongowej) ;)

Pamietam mam nadzieje ze uda sie wydębić co nieco :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 6 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Przepłacacie za to ;/ Ja polecam brać osobno foliowy i osobno inozytol, można kupić w aptekach. Jest o połowę taniej (jak nie więcej) a efekt ten sam ...
    ja znalazłam 27zł sam inozytol plus kwas to ok 30zł a za 29 mam inofolik o ile nie uda sie u gina :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    A dziękuję :). Co ja przeszłam, żeby go tu wstawić ;)
    Również wielkie dzięki za cenne informacje. Ale jeśli komuś takie kombinowane specyfiki pomagają nawet na zasadzie "efektu placebo", niech bierze :). Ja jeszcze nie nabywałam, w przyszłym cyklu będę się głowiła co kupić

********Gang 18+********
  • Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy od kregoslupa moga pojawic sie bole przy napinaniu miesni brzucaoraz przy kaszlu pod prawa persia jak zebra tak z boku ..bo ja juz ocipialam.. jak sie poloze prosto to jest ok jak siedze przy kompie , albo chodze to sie pojawi taki bol jak przy naciagnieciu miesni ;/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • choco Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Nieukowa o to chciałam spytać, ktoś tu kiedyś pisał że można brać odddzielne suplementy. Czytasz w moich myślach :-)

Nie dodało mi w poprtzedniej wiadomości że chciałam ogłosić wszem i wpbec, iż moja owulacja chyba nadciąga. Boli mnie prawy jajnik. Mam nadzieję ze poczeka z wykluciem mojego jajka do wizyty u gina w środę.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inofolic to kwas foliowy i inozytol TYLKO
    ja brałam i w 2 miesiącu się udało, jajniki ruszyły:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 10:55

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa co u Ciebie? jak się czujesz? Ból ustąpił?

********Gang 18+********
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ide do apteki po inozytol...i już se dziś zaaplikuję

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo, nie, no następna, która na duchu podupada. I to jeszcze będąc fazie cyklu wskazującej na duże możliwości wpływu na przyszłe macierzyństwo ;). Czy to zbiorowa jesienna depresja czy podświadome wołanie o Donga na poprawę nastroju ;)?

Maniek - jak ja się starałam o dziecko i jechałam na "podziwianie" nowo narodzonego dziecka do mojej koleżanki, to wiadomo jakie emocje temu towarzyszyły. No i odwiedziłam sklep, w końcu z pustymi rękami iść nie wypada. Dla jej synka kupiłam jakieś ogrodniczki i bodziaka i tak mi się smutno zrobiło, że to nie dla mojego...że kupiłam jeszcze malutką czapeczkę i kaftanik i zachowałam dla mojego dziecka :D. Wiem, że to głupie, ale jak patrzyłam na tego noworodka i pomyślałam o tej czapeczce i kaftaniku schowanych u mnie w torbie, to jakaś nadzieja się we mnie tliła (że może nie teraz, zaraz, już, ale przecież będę miała to dziecko, kupiłam mu już kaftanik ;)!!!) zamiast wyłącznie żalu i rozgoryczenia. Choć w tej chwili wydaje mi się to głupie, to wtedy bardzo mi pomogło.

Biedronka - czy do Twojego gina można podjechać TIRem? Bo widzę więcej chętnych na ten darmowy specyfik ;).

Wysłany: 6 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Momo, nie, no następna, która na duchu podupada. I to jeszcze będąc fazie cyklu wskazującej na duże możliwości wpływu na przyszłe macierzyństwo ;). Czy to zbiorowa jesienna depresja czy podświadome wołanie o Donga na poprawę nastroju ;)?

Maniek - jak ja się starałam o dziecko i jechałam na "podziwianie" nowo narodzonego dziecka do mojej koleżanki, to wiadomo jakie emocje temu towarzyszyły. No i odwiedziłam sklep, w końcu z pustymi rękami iść nie wypada. Dla jej synka kupiłam jakieś ogrodniczki i bodziaka i tak mi się smutno zrobiło, że to nie dla mojego...że kupiłam jeszcze malutką czapeczkę i kaftanik i zachowałam dla mojego dziecka :D. Wiem, że to głupie, ale jak patrzyłam na tego noworodka i pomyślałam o tej czapeczce i kaftaniku schowanych u mnie w torbie, to jakaś nadzieja się we mnie tliła (że może nie teraz, zaraz, już, ale przecież będę miała to dziecko, kupiłam mu już kaftanik ;)!!!) zamiast wyłącznie żalu i rozgoryczenia. Choć w tej chwili wydaje mi się to głupie, to wtedy bardzo mi pomogło.

Biedronka - czy do Twojego gina można podjechać TIRem? Bo widzę więcej chętnych na ten darmowy specyfik ;).
    a wiesz TIRa pewnie by sie gdzies tam zaparkowało :P zeby tylko tyle darmowego infoliku miał :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Momo, nie, no następna, która na duchu podupada. I to jeszcze będąc fazie cyklu wskazującej na duże możliwości wpływu na przyszłe macierzyństwo ;). Czy to zbiorowa jesienna depresja czy podświadome wołanie o Donga

No chyba jesienna ....
    Ja to widząc rano dzis mine mojego W na moje kolejne marudzenia zapytałam wprost "czy ja juz do psychiatry powinnam sie zapisać" ... Nic nie odpowiedział tylko przytulił aczkolwiek brak wyraźnego NIE uznaje za TAK ....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Witam się z wami ciepło.
    Nieukowa pilnuj się żeby nie rozwinąć choróbska..

A ja dziś jak ostatnio, humor zesrany,,patrze na ten mój wykres i mam ochotę rzucić monitorem w cholerę...mnie niestety znów fasolkowe rozdanie ominie:(

Maniulek, Ty masz jakoś lekarza teraz na dniach, prawda? to się wszystko wyjaśni, bo faktycznie zagadka ten Twój wykres, ale jak piszą dziewczyny - na pewno się lekami wszystko ładnie ustawi!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka - zapytaj. Bierzemy każdą ilość :D.

Lena - jeśli psychiatra zapisze Ci jakieś leki na poprawę nastroju, to też zapytaj czy nie może zapisać ilości hurtowych, bo masz kilka znajomych z forum ;)...

Lena83, MANIEK, momo1009 lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jakos tak kurcze luzacko narazie depresji brak co nie oznacza ze nie przyjdzie :P
    mierzenie luz sex luz wogóle jakos tak przeszłam w otępienie i odrętwienie tym wszystkim

konwalianka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut a czemu my Cie na fejsie nie mamy hmmmmm??????

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Biedronka - zapytaj. Bierzemy każdą ilość :D.

Lena - jeśli psychiatra zapisze Ci jakieś leki na poprawę nastroju, to też zapytaj czy nie może zapisać ilości hurtowych, bo masz kilka znajomych z forum ;)...
    Ja dziękuję za leki :) Mam Donga :D Szkoda że można go brać tylko w pierwszej fazie cyklu :D

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Maniulek, Ty masz jakoś lekarza teraz na dniach, prawda? to się wszystko wyjaśni, bo faktycznie zagadka ten Twój wykres, ale jak piszą dziewczyny - na pewno się lekami wszystko ładnie ustawi!

nie słońce ja już po lekarzu - byłam w 17dc i na prawym jajniku dużo pęcherzyków i żadnego dominującego. pfffff dupa dupa poprostu.
    a do gina mam iść w listopadzie.
    No i inozytol zakupiłam (29 zł) mam jeszcze całe op kwasu to akurat mi starczy potem przyjdzie inofolic i będzie git.

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 2386 2387 2388 2389 2390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ