My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAni86 wrote:Powiem wam szczerze, ze wcale nie podobają mi sie te odpowiedzi od 'eksperta'. Niektóre odpowiedzi są wręcz od czapy, napisane na szybko i sorki, ale tyle to i ja wiem, a profesorem doktorem habilitowanym nie jestem.
W dziale o trudnościach z poczęciem są aż dwie strony pytań, jednak ekspertowi nie chciało sie zerknąć na druga stronę mimo iż niektóre pytania na tejże wlasnie stronie miały wiecej lajkow a zostały zignorowane.ale spoko, zawsze to jakieś urozmaicenie. Chociaż lepiej pytać swojego gina po prostu
Smoczyca mąż już pytał czy ma jechać do obi po rurę meblową
Zdrówko dziewczyny, stosuje się do zaleceń pana prof. dr hab. i piję winko, a co, uwielbiam wino czerwone, półwytrawne, musujące z lidlaSmoczyca1, Misi@ lubią tę wiadomość
-
marissith wrote:przeczytałam kilka i jestem zadowolona z odpowiedzi czego unikać w fazie lutealnej. Poza tym mam wrażenie, że to on układa te złote myśli dla ovu
ale spoko, zawsze to jakieś urozmaicenie. Chociaż lepiej pytać swojego gina po prostu
Smoczyca mąż już pytał czy ma jechać do obi po rurę meblową
Zdrówko dziewczyny, stosuje się do zaleceń pana prof. dr hab. i piję winko, a co, uwielbiam wino czerwone, półwytrawne, musujące z lidlaTylko nie właź na rurę po pijaku
Mąż jak to mąż wiedziałam, że takie Twoje umiejętności mu podpasująmarissith lubi tę wiadomość
-
marishii za te pozycje moj maz chyba by mi zaplacil zebym tak umiala
ja dopeiro teraz piszw bo dopieor niedawno wrocilismy '
Co do rozmowy .. przebiegla poki co dosc pomyslnie ...zaproponowano mi ..stanowisko.. jakby zastepcy kierownika.. pan to okreslil jako jego prawa reka .. do konca roku ma mi przesac przykladowy zakres obowiazkow.. a raczej jakby kilka takich zakresow i wynagrodzenie do tych zakresow a ja mam mu dac odp na ktory bym przystala generalnie ten pan pracuje w Warszawie i jest tu tylko co drugi dzien ja bym miala byc osoba od NFZ oraz nadzorujaca dzialanie placowki oczywiscie mimo iz powiedzialam ze mam dzialanosc pan zaproponowal umowe o prace .. wiec zobaczymyAni86, Malenq, Misi@, Arienna, marissith, konwalianka, Pati Belgia, ara, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
ehh tylko wiecie co. mam mieszane uczucia,,.. bo jak powiedzialam mezowi o tym.. to niby sie ucieszyl..ale.. mialam wrazenie jakby zalowal ze wteyd zrezygnowal z tej pracy .a raczejze ja go namowilam..co mial umowe .. i teraz nie wiem...jak to rozgryzc niby mowi ze tu jest ok..nauczyl sie nowych rzeczy..moze jak otworzy ta wlasna dzialanosc to odzyje ...
-
Marmutku ciesze sie ze dziecie zdrowe
Pati trzymam za Was wszytskich kciuki.. mam nadzieje ze Sebastian szybko dojdzie do siebie i te dwa rzesy beda tylko jakms zlym wspomnieniem
Anuska - Gameta RZgów ?? my w Gamecie kielce robimy badania nasienia
Dziewczyny co do sluzyby zdrowia niestety.. ale czesc lekarzy wyzej sra niz dupe ma ;/
eee... chyba gadam do siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 20:58
Pati Belgia, marnut lubią tę wiadomość
-
Aniu bardzo sie ciesze, ze rozmowa poszla dobrze. To chy a fajna propozycja dla Ciebie.... poczekaj spokojnie do momentu kiedy dostaniesz zakresy obowiazkow do wyboru....
O meza sie nie martw to poprostu facet... musi sie odnalezc w sytuacji.....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniu super. Trzymam kciuki:)
A mój maz zaczął poszukiwać wózka..zaczął mi pokazywać i tłumaczyć. KT maja lepsze opinie. I jakie do sutka pasuje...mężczyźni :p I tak mi sie smutno zrobiło, bo on tak entuzjastycznie do tego podchodzi. A ja sie boje ze nam sie nie uda:(
Edit: miało być autka a tel zmienia na sutka...nawet teraz musialam kilka razy poprawiać...heheWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 22:50
-
Marnut, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Dziewczynki w ciąży, wszystko będzie dobrze, trzymam za Was bardzo mocno kciuki!
Dziewczynki testujące/owulujące i starające się - za Was też trzymam kciuki!
Pati, brat wyzdrowieje i wszystko będzie dobrze!
Aniu, trzymam kciuki za pracę
Przepraszam Was, ale ostatnio na nic nie mam czasuwczoraj i dzisiaj w pracy po 11-12h
koniec roku już czuję...
A jutro na przymusowym urlopie, po południu monitoring, zobaczymy, jak tym razem zareagowałam na Clo... no i konsultacja wyników męża - na szczęście zarówno TSH, prolaktynę, jak i testosteron ma w normie. Po cichu liczę na to, że jednak leki dają pozytywny rezultat i będzie dobrze... choć nie mam czasu nawet o tym myśleć, ale to może i dobrzemarnut lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Marnut, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Dziewczynki w ciąży, wszystko będzie dobrze, trzymam za Was bardzo mocno kciuki!
Dziewczynki testujące/owulujące i starające się - za Was też trzymam kciuki!
Pati, brat wyzdrowieje i wszystko będzie dobrze!
Aniu, trzymam kciuki za pracę
Przepraszam Was, ale ostatnio na nic nie mam czasuwczoraj i dzisiaj w pracy po 11-12h
koniec roku już czuję...
A jutro na przymusowym urlopie, po południu monitoring, zobaczymy, jak tym razem zareagowałam na Clo... no i konsultacja wyników męża - na szczęście zarówno TSH, prolaktynę, jak i testosteron ma w normie. Po cichu liczę na to, że jednak leki dają pozytywny rezultat i będzie dobrze... choć nie mam czasu nawet o tym myśleć, ale to może i dobrze
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO, wszystkie poszły spać, a mnie się nie chce, bo przeciez od wczoraj nic nie robię tylko śpię
Opowiem wam żarcik z zycia wzięty. Żarcik dotyczy służby zdrowia w kraju 'pierwszego swiata' czyli Anglii.
Nastka sie rejestruje do nowej przychodni i rezerwuje swoja pierwsza wizytę, tzw. General health check up.
Nastka przychodzi na tę konsultację i na miejscu ma zmierzone ciśnienie, zostaje zważona i zmierzona. I to by było na tyle. Tak wygląda 'general health check up' w UK.
A teraz sytuacja z kraju 'trzeciego świata' jak to niektórzy mówią, gdzie podobno zacofanie, bida i nędza, czyli Indie.
Nastka ląduje w Indiach i idzie na 'general health check up'. Na miejscu ma pobrana krew, zbadany mocz, EKG, prześwietlenie klatki piersiowej, ultrasonografię dopochwową oraz sprawdzone wszystkie hormony kobiece.
Ot, taka różnica
Wiem, kiepski żarcik, ale historia jak najbardziej prawdziwa.Blondik, Misi@, Malenq, ara, beszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dybry
Nastka no jednak co trzeci świat to trzeciOni reprezentują nasz poziom
A w krajach pierwszego świata jakoś inaczej jest, może tam kobiety zdrowsze i nie potrzebują takich badań
Misia trzymam kciuki za piękną owulkę
Ania84 kciukam za pracęA męża namawiaj do działalności, mój też był sceptyczny a teraz nie wyobraża sobie pracy na etacie
Kurczę dziewczyny mam dylemat.... Zaczyna się u mnie w pracy sezon naprawdę ciężkiej pracy, a co za tym idzie będzie można od stycznia do czerwca zarobić fajne pieniążki i teraz kurczę nie wiem co mam ze sobą zrobić, boję się że zajdę w trakcie i będzie wszystko nie takJa bym się chciała wstrzelić z ciążą tak żeby sobie kierowniczka mogła na moje miejsce kogoś zatrudnić bez uszczerbku dla firmy a mi wypłacić całą należną prowizję
No i jak bym się ładnie z firmą rozstała to mogłabym tam później wrócić... A z drugiej strony nie wyobrażam sobie że miałabym przestać się starać na pół roku bo mam wrażenie że czas mi ucieka przez palce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 07:34
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki...
Obudzily mnie mdlosci I bol glowy... chyba jakies chorobsko sie przyplatalo.... na 9:15 jade z Marcelem do pediatry.... maly ma chyba zapalenie ucha... a ja sie zastanawiam jak ja z tymi mdlosciami dojade...
Misia trzymam kciumi za owocna owulke:-) daj czadu malenka;-)
Nastka ciekawa roznica z tymi badaniami....Misi@ lubi tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Anusia wiem z doswiadcznienia, ze zawsze cos wyskoczy.... dlatego odradzam wstrzymanie staran....ale to kochanie tylko moja opinia. Sama musisz zadecydowac....
Są jakieś priorytety... Starać się będziemy nadal a jak/jeśli zajdę to wtedy będę myślała co dalej
I niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba
PS Uprzedzam lojalnie, że z okazji zbliżającej się gorączki przedświątecznej będzie mnie tu trochę mniejAle myślę że Wy wszystkie też niebawem wpadniecie w szał porządkowo świąteczny, więc mnie zrozumiecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 07:44
Ania_84, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Anuska kobcentruj sie na pracy to pomaga a ciaza wtedy bedzie z zaskoczenia
Anuśka, Asiula86, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Anuśka ja bym skoncentrowała się na rodzinie a nie na pracy. Pracuje w takim miejscu, gdzi enikt nie ma sentymentów, także nie ma co się przejmować i odkładać starania aż na pół roku.
Misi@ trzyma kciuki za ovulkę
Ania współczuję mdłosci, masz jakąś grypę żołądkową?
Pati zdrówka dla Ciebie i młodego!
Anuśka, Misi@, Pati Belgia lubią tę wiadomość