X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani86 wrote:
    Powiem wam szczerze, ze wcale nie podobają mi sie te odpowiedzi od 'eksperta'. Niektóre odpowiedzi są wręcz od czapy, napisane na szybko i sorki, ale tyle to i ja wiem, a profesorem doktorem habilitowanym nie jestem.
    W dziale o trudnościach z poczęciem są aż dwie strony pytań, jednak ekspertowi nie chciało sie zerknąć na druga stronę mimo iż niektóre pytania na tejże wlasnie stronie miały wiecej lajkow a zostały zignorowane.
    przeczytałam kilka i jestem zadowolona z odpowiedzi czego unikać w fazie lutealnej. Poza tym mam wrażenie, że to on układa te złote myśli dla ovu ;) ale spoko, zawsze to jakieś urozmaicenie. Chociaż lepiej pytać swojego gina po prostu
    Smoczyca mąż już pytał czy ma jechać do obi po rurę meblową ;)
    Zdrówko dziewczyny, stosuje się do zaleceń pana prof. dr hab. i piję winko, a co, uwielbiam wino czerwone, półwytrawne, musujące z lidla :D

Smoczyca1, Misi@ lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    przeczytałam kilka i jestem zadowolona z odpowiedzi czego unikać w fazie lutealnej. Poza tym mam wrażenie, że to on układa te złote myśli dla ovu ;) ale spoko, zawsze to jakieś urozmaicenie. Chociaż lepiej pytać swojego gina po prostu
    Smoczyca mąż już pytał czy ma jechać do obi po rurę meblową ;)
    Zdrówko dziewczyny, stosuje się do zaleceń pana prof. dr hab. i piję winko, a co, uwielbiam wino czerwone, półwytrawne, musujące z lidla :D
    Na zdróweczko rureczko :) Tylko nie właź na rurę po pijaku ;)
    Mąż jak to mąż wiedziałam, że takie Twoje umiejętności mu podpasują :D

marissith lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marishii za te pozycje moj maz chyba by mi zaplacil zebym tak umiala :)

ja dopeiro teraz piszw bo dopieor niedawno wrocilismy '
    Co do rozmowy .. przebiegla poki co dosc pomyslnie ...zaproponowano mi ..stanowisko.. jakby zastepcy kierownika.. pan to okreslil jako jego prawa reka .. do konca roku ma mi przesac przykladowy zakres obowiazkow.. a raczej jakby kilka takich zakresow i wynagrodzenie do tych zakresow a ja mam mu dac odp na ktory bym przystala generalnie ten pan pracuje w Warszawie i jest tu tylko co drugi dzien ja bym miala byc osoba od NFZ oraz nadzorujaca dzialanie placowki oczywiscie mimo iz powiedzialam ze mam dzialanosc pan zaproponowal umowe o prace .. wiec zobaczymy

Ani86, Malenq, Misi@, Arienna, marissith, konwalianka, Pati Belgia, ara, Nieukowa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh tylko wiecie co. mam mieszane uczucia,,.. bo jak powiedzialam mezowi o tym.. to niby sie ucieszyl..ale.. mialam wrazenie jakby zalowal ze wteyd zrezygnowal z tej pracy .a raczejze ja go namowilam..co mial umowe .. i teraz nie wiem...jak to rozgryzc niby mowi ze tu jest ok..nauczyl sie nowych rzeczy..moze jak otworzy ta wlasna dzialanosc to odzyje ...

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmutku ciesze sie ze dziecie zdrowe :)

Pati trzymam za Was wszytskich kciuki.. mam nadzieje ze Sebastian szybko dojdzie do siebie i te dwa rzesy beda tylko jakms zlym wspomnieniem :)

Anuska - Gameta RZgów ?? my w Gamecie kielce robimy badania nasienia :)

Dziewczyny co do sluzyby zdrowia niestety.. ale czesc lekarzy wyzej sra niz dupe ma ;/

eee... chyba gadam do siebie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 20:58

Pati Belgia, marnut lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bardzo sie ciesze, ze rozmowa poszla dobrze. To chy a fajna propozycja dla Ciebie.... poczekaj spokojnie do momentu kiedy dostaniesz zakresy obowiazkow do wyboru....
    O meza sie nie martw to poprostu facet... musi sie odnalezc w sytuacji.....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę nyny, dobranoc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu super. Trzymam kciuki:)
    A mój maz zaczął poszukiwać wózka..zaczął mi pokazywać i tłumaczyć. KT maja lepsze opinie. I jakie do sutka pasuje...mężczyźni :p I tak mi sie smutno zrobiło, bo on tak entuzjastycznie do tego podchodzi. A ja sie boje ze nam sie nie uda:(
    Edit: miało być autka a tel zmienia na sutka...nawet teraz musialam kilka razy poprawiać...hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 22:50

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Dziewczynki w ciąży, wszystko będzie dobrze, trzymam za Was bardzo mocno kciuki!
    Dziewczynki testujące/owulujące i starające się - za Was też trzymam kciuki!
    Pati, brat wyzdrowieje i wszystko będzie dobrze!
    Aniu, trzymam kciuki za pracę :)

Przepraszam Was, ale ostatnio na nic nie mam czasu :( wczoraj i dzisiaj w pracy po 11-12h :( koniec roku już czuję...
    A jutro na przymusowym urlopie, po południu monitoring, zobaczymy, jak tym razem zareagowałam na Clo... no i konsultacja wyników męża - na szczęście zarówno TSH, prolaktynę, jak i testosteron ma w normie. Po cichu liczę na to, że jednak leki dają pozytywny rezultat i będzie dobrze... choć nie mam czasu nawet o tym myśleć, ale to może i dobrze ;)

marnut lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Marnut, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Dziewczynki w ciąży, wszystko będzie dobrze, trzymam za Was bardzo mocno kciuki!
    Dziewczynki testujące/owulujące i starające się - za Was też trzymam kciuki!
    Pati, brat wyzdrowieje i wszystko będzie dobrze!
    Aniu, trzymam kciuki za pracę :)

Przepraszam Was, ale ostatnio na nic nie mam czasu :( wczoraj i dzisiaj w pracy po 11-12h :( koniec roku już czuję...
    A jutro na przymusowym urlopie, po południu monitoring, zobaczymy, jak tym razem zareagowałam na Clo... no i konsultacja wyników męża - na szczęście zarówno TSH, prolaktynę, jak i testosteron ma w normie. Po cichu liczę na to, że jednak leki dają pozytywny rezultat i będzie dobrze... choć nie mam czasu nawet o tym myśleć, ale to może i dobrze ;)
    Tzymam kciuki za Ciebie męża Wasze wyniki i przyszła kropencje ;)

Asiula86 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze któraś :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, wszystkie poszły spać, a mnie się nie chce, bo przeciez od wczoraj nic nie robię tylko śpię :P

Opowiem wam żarcik z zycia wzięty. Żarcik dotyczy służby zdrowia w kraju 'pierwszego swiata' czyli Anglii.
    Nastka sie rejestruje do nowej przychodni i rezerwuje swoja pierwsza wizytę, tzw. General health check up.

Nastka przychodzi na tę konsultację i na miejscu ma zmierzone ciśnienie, zostaje zważona i zmierzona. I to by było na tyle. Tak wygląda 'general health check up' w UK.

A teraz sytuacja z kraju 'trzeciego świata' jak to niektórzy mówią, gdzie podobno zacofanie, bida i nędza, czyli Indie. :D
    Nastka ląduje w Indiach i idzie na 'general health check up'. Na miejscu ma pobrana krew, zbadany mocz, EKG, prześwietlenie klatki piersiowej, ultrasonografię dopochwową oraz sprawdzone wszystkie hormony kobiece.
    Ot, taka różnica ;)

Wiem, kiepski żarcik, ale historia jak najbardziej prawdziwa. :)

Blondik, Misi@, Malenq, ara, beszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Wow Nastka niesamowita różnica o.O
    Dziewczynki witam sie i życzę udanego dnia :)
    Dzis juz nie biorę Donga czekam na rozwój sytuacji. Temp spadła i dalej czekam na owi...
    Buziaki

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dybry :)
    Nastka no jednak co trzeci świat to trzeci :D Oni reprezentują nasz poziom ;) A w krajach pierwszego świata jakoś inaczej jest, może tam kobiety zdrowsze i nie potrzebują takich badań ;)

Misia trzymam kciuki za piękną owulkę :)

Ania84 kciukam za pracę :) A męża namawiaj do działalności, mój też był sceptyczny a teraz nie wyobraża sobie pracy na etacie :)

Kurczę dziewczyny mam dylemat.... Zaczyna się u mnie w pracy sezon naprawdę ciężkiej pracy, a co za tym idzie będzie można od stycznia do czerwca zarobić fajne pieniążki i teraz kurczę nie wiem co mam ze sobą zrobić, boję się że zajdę w trakcie i będzie wszystko nie tak :( Ja bym się chciała wstrzelić z ciążą tak żeby sobie kierowniczka mogła na moje miejsce kogoś zatrudnić bez uszczerbku dla firmy a mi wypłacić całą należną prowizję :) No i jak bym się ładnie z firmą rozstała to mogłabym tam później wrócić... A z drugiej strony nie wyobrażam sobie że miałabym przestać się starać na pół roku bo mam wrażenie że czas mi ucieka przez palce :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 07:34

Misi@ lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki...

Obudzily mnie mdlosci I bol glowy... chyba jakies chorobsko sie przyplatalo.... na 9:15 jade z Marcelem do pediatry.... maly ma chyba zapalenie ucha... a ja sie zastanawiam jak ja z tymi mdlosciami dojade...

Misia trzymam kciumi za owocna owulke:-) daj czadu malenka;-)
    Nastka ciekawa roznica z tymi badaniami....

Misi@ lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia wiem z doswiadcznienia, ze zawsze cos wyskoczy.... dlatego odradzam wstrzymanie staran....ale to kochanie tylko moja opinia. Sama musisz zadecydowac....

Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Anusia wiem z doswiadcznienia, ze zawsze cos wyskoczy.... dlatego odradzam wstrzymanie staran....ale to kochanie tylko moja opinia. Sama musisz zadecydowac....
    W sumie masz rację :) Są jakieś priorytety... Starać się będziemy nadal a jak/jeśli zajdę to wtedy będę myślała co dalej :) I niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba :P

PS Uprzedzam lojalnie, że z okazji zbliżającej się gorączki przedświątecznej będzie mnie tu trochę mniej :) Ale myślę że Wy wszystkie też niebawem wpadniecie w szał porządkowo świąteczny, więc mnie zrozumiecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 07:44

Ania_84, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska kobcentruj sie na pracy to pomaga a ciaza wtedy bedzie z zaskoczenia ;-)

Anuśka, Asiula86, Misi@ lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od 3-4 niefobrze jak cholera :-(

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Anuśka ja bym skoncentrowała się na rodzinie a nie na pracy. Pracuje w takim miejscu, gdzi enikt nie ma sentymentów, także nie ma co się przejmować i odkładać starania aż na pół roku.
    Misi@ trzyma kciuki za ovulkę :)
    Ania współczuję mdłosci, masz jakąś grypę żołądkową?
    Pati zdrówka dla Ciebie i młodego!

Anuśka, Misi@, Pati Belgia lubią tę wiadomość

‹‹ 3207 3208 3209 3210 3211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ