Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malwa13 wrote:Beta negatywna, zaczynam od nowa, mam nadzieję, że teraz będzie już wszystko normalnie...
-
Plamka_92 wrote:Ale będą emocje!!
Miss z dupkiem Ci nie pomogę, bo nie mam bladego pojęcia co i jak
Ale coś podejrzewam, że będę musiała się zapoznać z tym tematem, bo i u mnie występuje chyba niedomoga lutealna. Zawsze mam plamienia przed @ -
Ania95 wrote:W planach testowanie 10 czerwca, ale nie wiem czy się nie skuszę wcześniej
Plamka_92, Ania95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie zrobiłam dzisiaj badania czyli wprowadzając 32 dc równo tydzień po pozytywnym teście owulacyjnym:
TSH 1,310
Progesteron 12,96 ng/ml (norma dla fazy lutealnej 1,83-23,9)
Prolaktyna 15,3 ng/ml
Podsumowując tsh całkiem ładne wyszło. Progesteron w porównaniu do zeszłego cyklu (4,96 ng/ml) już tez całkiem ładny. Prolaktyna też ładna mimo licznych stresów ostatnimi czasy. -
MissKathy92 wrote:A badalas progesteron te 7dpo? U mnie jest słabiutko bo najwięcej miałam tylko 11.5 dobrze że dostałam tego dupka bo moze pomóc a na pewno nie zaszkodzi
Ale plamienia mam zawsze! Więc pewnie mi gwałtownie prog spada przed @. Ale na szczęście da się temu zaradzić
Także ja też liczę, że dostanę dupka Teraz jak mam opis HSG to mogę się znowu na wizytę do gina zapisywać
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Plamka_92 wrote:Badam dość często. W tamtym roku miałam piękny progesteron, bo wartości od 18 do 21. Mimo to i tak miałam plamienia przed @. W tym roku trochę gorzej bo wartości od 11 do 14. Niby tragedii nie ma, bo jednak do owulacji dochodzi.
Ale plamienia mam zawsze! Więc pewnie mi gwałtownie prog spada przed @. Ale na szczęście da się temu zaradzić
Także ja też liczę, że dostanę dupka Teraz jak mam opis HSG to mogę się znowu na wizytę do gina zapisywać -
MissKathy92 wrote:Wow to faktycznie ładne progi miałaś na zachodzenie w ciąże idealne ja plamien nigdy nie miałam ale noze ffaktycznie za gwałtownie Ci prog spada i stąd one ja z ciekawości w tym cyklu zbadam proga skoro biorę dupka to powinien być trochę lepszy niż 11 nie? Czy dupek nie ma wpływu na wynik ? Bo czytałam że dupek nie zakłóca wyniku a luteina tak
Ja też czytałam, że luteina podnosi wynik progesteronu, a dupek nie
Więc nawet jak będziesz miała wynik np 11 to raczej nie ma się co martwić Zabezpieczona i tak będziesz lekiem
Ja bym najchętniej co cykl badała, ale szkoda żył, więc najczęściej wychodzi, że badam przy okazji jak muszę inne badania też zrobić Celuję wtedy ze wszystkimi 7 dpo
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Plamka_92 wrote:Ja też czytałam, że luteina podnosi wynik progesteronu, a dupek nie
Więc nawet jak będziesz miała wynik np 11 to raczej nie ma się co martwić Zabezpieczona i tak będziesz lekiem
Ja bym najchętniej co cykl badała, ale szkoda żył, więc najczęściej wychodzi, że badam przy okazji jak muszę inne badania też zrobić Celuję wtedy ze wszystkimi 7 dpo -
MissKathy92 wrote:Haha ja mam takie same podejscie- badalabym co miesiąc ale weź tak lataj do laboratorium co miesiąc ja w tym miesiącu zrobię razem z tsh bo dawno nie badalam kurczę mam nadzieję że teraz będzie trochę więcej niż te nieszczęsne 11 żebym mogła w spokoju czekać na rozwój sytuacji
Jak dla mnie to możesz mieć nawet 30-40 progesteron
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Dziewczyny mam takie w sumie glupie dosc pytanie... bo czesto piszecie o dupku albo luteinie, wiele z Was je bierze po owulacji. Jak to wyszlo ze musicie je brac? Jakie hormony I kiedy badane maja zle wyniki? Wybaczcie ja w tym troche zielona bo niby wyniki mam wszystkie w normie ale czasani tez mam plamienia, to moze cos sie zmienilo albo cos nie jest jeszcze zbadane
-
Plamka_92 wrote:Jak dla mnie to możesz mieć nawet 30-40 progesteron
Plamka_92 lubi tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Dziewczyny mam takie w sumie glupie dosc pytanie... bo czesto piszecie o dupku albo luteinie, wiele z Was je bierze po owulacji. Jak to wyszlo ze musicie je brac? Jakie hormony I kiedy badane maja zle wyniki? Wybaczcie ja w tym troche zielona bo niby wyniki mam wszystkie w normie ale czasani tez mam plamienia, to moze cos sie zmienilo albo cos nie jest jeszcze zbadane
Pamiętaj, że nie ma głupich pytań
Dupek albo luteina wspomaga organizm, gdy progesteronu jest za mało, aby podtrzymać ciążę, ewentualnie jeśli nie doszło do zapłodnienia to wpływa na wywołanie miesiączki.
Albo nawet jak progesteron 7 dpo jest w normie, ale np gwałtownie spada przed @ i dochodzi do plamień to wtedy się go bierze.
A bierze się go po owulacji, bo brany przed owulką ją blokuje.
To tak ogólnie, bo ja tak do końca to też nie siedzę w tym temacieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 16:16
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
trzydziecha wrote:Dziewczyny mam takie w sumie glupie dosc pytanie... bo czesto piszecie o dupku albo luteinie, wiele z Was je bierze po owulacji. Jak to wyszlo ze musicie je brac? Jakie hormony I kiedy badane maja zle wyniki? Wybaczcie ja w tym troche zielona bo niby wyniki mam wszystkie w normie ale czasani tez mam plamienia, to moze cos sie zmienilo albo cos nie jest jeszcze zbadane
-
Plamka_92 wrote:Przepraszam, źle napisałam odstawienie dupka/luteiny wpływa na wywołanie miesiączki
-
Plamka_92 wrote:Kurcze tego to nie wiem Może jest tutaj jakiś wątek o dupku, żeby podpytać?