Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kruszyna89 wrote:Nie było łatwo o podjęcie takiej decyzji ale tak pragniemy dziecka ze nie ma znaczenia w jaki sposób będzie poczęte. Mąż sam zaproponował takie rozwiazanie. Znaleźliśmy bank nasienia w którym mogliśmy wybrać dawcę najbardziej podobnego do męża (dołączone były zdjęcia z dzieciństwa dawców) wybraliśmy z jak największym MOTem bo aż 40. Czyli najlepsze nasienie jakie może być. Teraz chyba zaczniemy doszukiwać sie problemu u mnie bo przy takiej jakości nasienia brak ciąży to mało prawdopodobne. A koszty zakupu nasienia, inseminacji, monitoringów są ogromne... teraz musimy dokupić kolejne dawki nasienia by moc od nowa z czymś ruszyć. Juz noe wiem czy to ze mną jest jakiś problem, blokada czy w klinice robią coś nie tak.
Może po prostu trzeba czasu widzisz, niektóre pary są zdrowe, wszystko ok, a jednak nie udaje się zajść w ciążę czemu tak jest żaden lekarz nie potrafi wytłumaczyć...
A mogę spytać ile kosztuje Was to wszystko? -
nick nieaktualnyAnia95 wrote:Może po prostu trzeba czasu widzisz, niektóre pary są zdrowe, wszystko ok, a jednak nie udaje się zajść w ciążę czemu tak jest żaden lekarz nie potrafi wytłumaczyć...
A mogę spytać ile kosztuje Was to wszystko? -
nick nieaktualnyAnia95 wrote:Mi ginekolog powiedział, że ma być poniżej 2,5. Potem endokrynolog powiedział, że między 1-2. A mojej przyjaciółce endokrynolog powiedział, że 1-1,5 a poniżej 1 jest bardzo łatwo zajść w ciąże, ale jest ryzyko chorego serduszka u maleństwa. Gdzie prawda nie wiem
-
nick nieaktualny
-
Ania95 wrote:Może po prostu trzeba czasu widzisz, niektóre pary są zdrowe, wszystko ok, a jednak nie udaje się zajść w ciążę czemu tak jest żaden lekarz nie potrafi wytłumaczyć...
A mogę spytać ile kosztuje Was to wszystko?
Zakup nasienia w dwóch dawkach to około 5,5tys w banku European Sperm Bank. Każde USG 80zl gdzie przy monitoringu cyklu w ciągu tygodnia jeździmy 5 razy do kliniki oddalonej o 110km. Do tego leki clostilbegyt, ovitrelle, inseminacja 600zl i później duphaston aż do testowania.11.05.18 - AID - nie udane
09.06.18 - AID - nie udane
HSG - drożne, Hashimoto - Letrox, AMH - 4,24, mąż - azoospermia -
Kruszyna89 wrote:Zakup nasienia w dwóch dawkach to około 5,5tys w banku European Sperm Bank. Każde USG 80zl gdzie przy monitoringu cyklu w ciągu tygodnia jeździmy 5 razy do kliniki oddalonej o 110km. Do tego leki clostilbegyt, ovitrelle, inseminacja 600zl i później duphaston aż do testowania.
O rety jesteście niesamowicie silni i na pewno zwróci się Wasz cały trud w postaci małego człowieczka -
nick nieaktualnyPlamka_92 wrote:Co do leku na prolaktyne to ja czytałam opinie, ze po bromergonie (nie wiem czy tak sie to pisze :p) sa fatalne skutki uboczne a po dostinexie wlasnie nie ale nie wiem ile w tym prawdy
-
nick nieaktualnyKruszyna89 wrote:Zakup nasienia w dwóch dawkach to około 5,5tys w banku European Sperm Bank. Każde USG 80zl gdzie przy monitoringu cyklu w ciągu tygodnia jeździmy 5 razy do kliniki oddalonej o 110km. Do tego leki clostilbegyt, ovitrelle, inseminacja 600zl i później duphaston aż do testowania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 16:56
-
Kruszyna nigdy nie myślałam, że AID jest takie drogie... Choć moja koleżanka musiałam mieć in vitro i udało się za 7 razem! Wiem jak Ona strasznie to przeżywała, jak cała ich rodzina tak na prawdę....
Wszystko jednak skończyło się dobrze, więc i U Was tak będzie! :*
Najsmutniejsze jest to, że najczęściej Ci co nie chcą dzieci mają je od razu... A Ty starasz się, dmuchasz, chuchasz i jeszcze pełno przeszkód na Twojej drodze... Ot życie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 17:11
Ania95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja dziewczyny dzisiaj zrobiłam test ciazowy... Może trochę przedwcześnie ale jutro mam iść do fryzjera na farbowanie i tak z głupoty zrobiłam. I widzę cień cienia.... Nie wiem czy się nakręcam czy coś tam jest. Rano chce iść na bete... I zobaczę czy to zwidy. ale się boję....trzymajcie kciuki
Kasiulka90, Ania95, Plamka_92, Marza89, Malwa13 lubią tę wiadomość
7tydz [*]
8t3dz serduszko przestalo bić
Hashimoto-hiperprolaktynemia
Mutacja MTHFR_677C-T hetero i PAI 1 homo -
Kruszyna, nie wiem zupełnie, co Ci napisać. Chyba tylko spróbuję dodać otuchy - nie poddawaj się. Plus jest taki, że masz wspaniałego faceta. Nie ogląda się ani na pieniądze ani nie ma problemu z tym, żeby przyjąć dziecko nie oryginalnie ze swojego nasienia, nie poddaje się i próbuje na wszelkie sposoby. Szkoda, że in vitro nie wchodzi w grę. Wydacie dużo kasy i czasu i energii na to wszystko, ale takich rzeczy się nie zlicza, kiedy jest się tak blisko spełnienia marzeń. Trzymam za Was mocno kciuki!
Ania95, Kruszyna89, Plamka_92, Marza89, Malwa13, MammaN lubią tę wiadomość
-
PaolaD wrote:A ja dziewczyny dzisiaj zrobiłam test ciazowy... Może trochę przedwcześnie ale jutro mam iść do fryzjera na farbowanie i tak z głupoty zrobiłam. I widzę cień cienia.... Nie wiem czy się nakręcam czy coś tam jest. Rano chce iść na bete... I zobaczę czy to zwidy. ale się boję....trzymajcie kciuki
Wstaw zdjęcie