X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tym dziewczyna którym udało się teraz zajść w ciążę gratuluję serdecznie i życzę zdrówka

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • Joanka87 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dopiero od niedawna sie staramy z mężem, ale co sie okazało problemem u mnie jest brak owulacji...teraz mam pierwszy cykl ze stymulacja, z usg lekarz kazal zaplanowac randke z mężem w czwartek i sobote :p mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie :) trzymam też kciuki za pozostałe satarjące się dziewczyny :)

Skarpeta lubi tę wiadomość

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanka87 wrote:
    Hej dziewczyny, dopiero od niedawna sie staramy z mężem, ale co sie okazało problemem u mnie jest brak owulacji...teraz mam pierwszy cykl ze stymulacja, z usg lekarz kazal zaplanowac randke z mężem w czwartek i sobote :p mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie :) trzymam też kciuki za pozostałe satarjące się dziewczyny :)

Hej a co masz na ta stymulacje? Ja tez nie mialam owu i bylam stymulowana :)

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Joanka87 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Hej a co masz na ta stymulacje? Ja tez nie mialam owu i bylam stymulowana :)
    Clo plus estrofem na endometrium no i duphaston. Wczoraj na usg pięknie urósł pęcherzyk więc jak na razie coś się przynajmniej ruszyło :) Widzę, że Ty już w ciązy :P jak szybko po stymulacji wyszło?

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanka87 wrote:
    Clo plus estrofem na endometrium no i duphaston. Wczoraj na usg pięknie urósł pęcherzyk więc jak na razie coś się przynajmniej ruszyło :) Widzę, że Ty już w ciązy :P jak szybko po stymulacji wyszło?

W sumie to byly trzy pierwsza z clo ale nic nie uroslo pozniej lametta duphaston i zastrzyk owitrelle

Joanka87 lubi tę wiadomość

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś przykro mi :( Ale mam nadzieję, że właśnie teraz zaczął się Twój szczęśliwy cykl :)
    Moja @ się wyciszyła jak zaczarowana :D W nd tak dała czadu jakby już miała ruszyć, a teraz od czasu do czasu zaboli.
    No ale ma termin dziś lub jutro :) No i potem zobaczymy.
    Muszę wrócić do basenu żeby się wyciszyć bo kiepsko mi to idzie. Może jakieś inne zajęcia... ale z organizacją czasu ciężko

Aguś 90 lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ten nowy cykl był szczęśliwy dla każdej z nas

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • Annahanna89 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć wszystkim kobietkom :) powoli zaczynamy z Mężem myślec o maluchu - póki co nie nastawiamy sie, ze to musi być juz i teraz jednak jak sie zdarzy - bede szczęśliwa :) zapraszam do rozmowy i do mojego wykresu - to moj pierwszy i zupełnie nie wiem jak go interpretować - jeśli ktoś ma ochotę pomoc zapraszam do komentowania wykresu :)
    Powodzenia Kobietki

8p3osek2fbn19b8d.png
    1 cykl starań = ciąża :)
  • mar1tusia Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) Mam nadzieję, że mogę się do was przyłączyć :) to juz 3 cykl starań i niestety bezowocny. Od 4 lat biorę leki na hiperprolaktynemie (dostinex). Marze o dziecku już od 3 lat ale zawsze coś stało na drodze, a to poczatek pracy, nieskończone studia itp. W końcu wszystko jakoś sie ułożyło i zaczęliśmy starania o dzidziusia. Jestem właśnie po owulacji, mam nadzieje ze tym razem sie uda :)

Annahanna89, futuremama lubią tę wiadomość

f2w3ikgnystddcxf.png
  • jagoda229 Znajoma

Wysłany: 7 marca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymajcie jutro kciuki @ nie przyszła.... jak jutro nie spadnie temperatura to testuje.

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wszystkim aby na te nadchodzące święta spotkała nas miła niespodzianka.
    W poniedziałek rano odstawialam anty, od wtorku strasznie źle się czuję, tak dziwnie, zawsze robiłam po 3 tyg anty przerwę i czułam się normalnie dostawałam krwawienia i tyle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 18:15

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • MamaIgnacego Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    A kiedy odstawiasz
    Ostatnią tabletke wzięłam 28 stycznia, dostalam krwawienie z odstawienia 1 lutego i juz wiecej nie zaczynałam opakowania. W Poniedziałek 5 marca dostalam@ , wyglad na to ze to juz normalny po odtsawieniu tabletek.

MamaIgnaca
  • Zaneta92 Znajoma

Wysłany: 7 marca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zrobilam test 23dc i to o godz 18... Glupia jeszcze raz glupia. Przeciez wiem ze nawet jesli to i tak by nie wyszedl ale wkurzylam sie mimo wszystko. Kobiety glowa jest jednak skonstruowana bardzo dziwnie przynajmniej moja..

Witam nowe dziewczyny:)

Zaneta92
  • MamaIgnacego Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaneta92 wrote:
    Wlasnie zrobilam test 23dc i to o godz 18... Glupia jeszcze raz glupia. Przeciez wiem ze nawet jesli to i tak by nie wyszedl ale wkurzylam sie mimo wszystko. Kobiety glowa jest jednak skonstruowana bardzo dziwnie przynajmniej moja..

Hej,te zagladam tutaj jako nowa ; )

MamaIgnaca
  • jagoda229 Znajoma

Wysłany: 7 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaneta92 wrote:

wszystkie tak mamy ja czekam do rana ale dwa dni temu też przed czasem zrobiłam a nic nie mogło wyjść...

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeczyny testujcie przynajmniej 14 dni po owulacji bo zagniezdzenie moze byc nawet do 12 dnia

A gdzie ciasteczko cos umilkla juz jej dawno nie widziałam i nie czytalam na forum co tam u ciebie ja tu jeszcze zagladam i czekam na ciebie

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaneta92 wrote:

Oj tam, ja poprzednio chyba 6dpo zrobiłam ale z pełnym przekonaniem że będzie negatyw :D Bo doszukiwałam się objawów i stwierdziłam że jak test bety nie wykaże to nie ma objawów bo to ona jest za nie odpowiedzialna :D

3i49o7esfkybvicx.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ciasteczko nam się zgubiła ale może jej tego trzeba :) Mam nadzieję że wróci :)
    Ciekawe też jak Darinka i RozoweSlońce czy wyjaśniła się jej rozmazana krecha

3i49o7esfkybvicx.png
  • magdzi Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) troszkę się tutaj pozytywnych rzeczy zadziało...bardzo się ciesze i gratuluję!!:) dzisiaj mam 26dc a w piątek idę na betę...mam mieszane uczucia-z jednej strony wydaje mi się, że może coś się zadziało a z drugiej nie chcę sobie robić nadziei bo jakichkolwiek objawów brak. Niech już będzie piątek...

atdc2n0adheyq10q.png
  • jagoda229 Znajoma

Wysłany: 7 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzi wrote:
    Witajcie :) troszkę się tutaj pozytywnych rzeczy zadziało...bardzo się ciesze i gratuluję!!:) dzisiaj mam 26dc a w piątek idę na betę...mam mieszane uczucia-z jednej strony wydaje mi się, że może coś się zadziało a z drugiej nie chcę sobie robić nadziei bo jakichkolwiek objawów brak. Niech już będzie piątek...
    brak objawów masz jak u mnie - choć dla mnie też objaw :P ważne że objawów @ brak

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ