Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak jak cykle rozne to teoretycznie zakłada sie 14 dn lutealnej... lub najdluzsza jaka miałaś (bo moje być że najdłuższa trwała 17 czy 13 dni) jeśli prowadziłaś obserwacje...

A podwójna ciocią bo kuzynka ma termin i szwagierka też za 2 tyg idzie do szpitala rodzić

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga dobrze ze mdłości odpuszczaja trochę!
    Dzięki za kciuki:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Krysiak jak cykle rozne to teoretycznie zakłada sie 14 dn lutealnej... lub najdluzsza jaka miałaś (bo moje być że najdłuższa trwała 17 czy 13 dni) jeśli prowadziłaś obserwacje...

A podwójna ciocią bo kuzynka ma termin i szwagierka też za 2 tyg idzie do szpitala rodzić
    Serio?! a to dopiero :-) Jak sie umowily z terminami :-)
    A co do drugiej fazy cyklu, sama jestem sobie winna, obserwacji nie prowadzilam. Tzn przy clo przygodzila @ punktualnie ale nie wiem czy to sie liczy :-) to musze jeszcze troche sie postresowac, te pare dni :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 10:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no serio jakoś tak wyszło...
    Kuzynka ma początek miesiąca termin a szwagierka koncem, ale 2 tyg przed terminem cesarke będzie miała więc się terminy zbiegają...

A ty się juz tam nie masz czym stresować tylko się ciążą delektuj ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    A no serio jakoś tak wyszło...
    Kuzynka ma początek miesiąca termin a szwagierka koncem, ale 2 tyg przed terminem cesarke będzie miała więc się terminy zbiegają...

A ty się juz tam nie masz czym stresować tylko się ciążą delektuj ;)
    No ja wiem, okropna jestem :-) ale czasami mysle, ze to przez to forum... Roznych historii sie tutaj naczytalam wiec tak ostroznie podchodze do tego. Ale sama dochodze i do tego samego wniosku, ze zamiast wymyslac, powinnam sie kazda chwila cieszyc :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U szwagierki bedziesz chrzestna? Czy cos pomieszalam? Moze nie pisalas nic o byciu chrzestna tylko o chrzcinach...? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie tak! Więć nie wymyślaj :P

Jejuuuu coś mi na żołądku siedzi chyba, bo jakąś taką kluchę czuję... u nas w weekend w pracy był przypadek grypy żołądkowo-jelitowej... mam nadzieję, ze nie podłapałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    U szwagierki bedziesz chrzestna? Czy cos pomieszalam? Moze nie pisalas nic o byciu chrzestna tylko o chrzcinach...? :-)
    Nie nic nie pomieszałaś, u szwagierki mam być chrzestną ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie :-) A bylas juz kiedys chrzestna? Bo ja juz 3 razy, mam same dziewczynki i moglabym tak jeszcze z 1000 razy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A grypa zoladkowa to i u nas buszuje, i w ogole fala przeziebien. jakies poltora tygodnia temu spotkalam sie z moimi kolezankami Czeszkami i tak sobie rozmawiamy az naraz jedna mowi, ze tyle co miala grype a dzien przed naszym spotkaniem jej 3 letni syn :-) i jak skonczyla mowic to mowi do mnie, ze moze miala tego nie mowic :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Ale fajnie :-) A bylas juz kiedys chrzestna? Bo ja juz 3 razy, mam same dziewczynki i moglabym tak jeszcze z 1000 razy :-)
    tak raz ale szczerze powiem że tylko wtedy ja na oczy widziałam bo to rodzina ze strony mojego ojca a ja z nim i jego rodzina juz przeszło 10 lat kontaktu nie utrzymuję...

Teraz będę chrzestą chłopca, którego będę widywać tak często jak się da

• werni Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana tempka spadla to wiedzialam ze lada chwila przylezie, po 9 brzuch zaczal bolec i zaczelam krwawic, nie wchodzilam na forum, polezalam poczytalam troche ksiazke wzielam nospe. Teraz ogarniam wszystko wokol. Pozniej do sklepu. Zaraz zadz i zamowie bilet. Dobrze ze teraz dostalam a nie w czasie jazdy do pl.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak no ja mam nadzieje ze mnie to dziadostwo nie łapie... mam cały czas nadzieje ze to ta wczorajsza niestrawność co mi się w mega wzdecia zamieniła dziś na żołądku siedzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, jaka szkoda! Nie lubimy tej @, maupa jak nie wiem :-(

• werni Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic dalej trzeba bedzie sie starac, zobacze tez jakie moj bedzie mial wyniki

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    No nic dalej trzeba bedzie sie starac, zobacze tez jakie moj bedzie mial wyniki
    Werni, a tak w ogole, to staracie sie juz dluzej? Jakos nigdy Cie o to nie spytalam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni ja niedługo pewnie dołącze do ciebie z dalszymi staraniami... Jakoś przez te dziwne reakcje organizmu coraz mniej wierzę w ten cykl... ale tez się nie łamię... jakoś to dalej poleci i kolejny bedzie lepszy

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, a ja tak czekam na czerwcowkach :-) Juz Was tam zapowiedzialam (Ciebie, Werni i alinsien) wiec nic mi tu nie wymyslac ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Roxa, a ja tak czekam na czerwcowkach :-) Juz Was tam zapowiedzialam (Ciebie, Werni i alinsien) wiec nic mi tu nie wymyslac ;-)
    nawet nie wiesz jakbym chciała miec czerwcowy poród i być w czerwcówkach... no ale jak się nie uda, to trudno będę musiała wziąć lipiec na klatę choć nie lubie tego miesiąca... może maluch mi go odczaruje

‹‹ ‹ 87 88 89 90 91 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ