Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyroxa wrote:Dobrze ze z tel mozesz z nami pisac haha...
Fajnie ze masz takie przerwy i mozesz sobie wyjsc na chwile... zawsze sie to inaczej pracuje... U nas niby tez jest 30 min przerwy ale malo kiedy czas zeby cale 30 min na raz wykorzystac... Za to na tym oddziale gdzie wczoraj bylam to odpoczynek pol dnia... no tak sie wczoraj wynudzilam tam ze szok... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyroxa wrote:Lo matko! To mi ok 10-15 starczy jak jade...
no ja tez najczesciej z tel... rano jak mam czas to z laptopa popisze... a tak w ciagu dnia to tel... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrysiak no ja na szczescie z malego miasta wiec zawsze szybko do drugiego dojezdzam do pracy...
A zjadlam poki co chlebek slonecznikowy z salami, a zaraz biore sie za makaron w sosie w stylu bolonskim z miesem mielonym i pomidorami... to bede miala jeszcze na jutro... tak sobie troche obiad z kolacja zamienilam haha... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIlosc to mi duzo nie powie. Bardzoej interesuje mnie procent ruchow postepowych A B i tych ktore sie ledwo lub nie ruszaja C i D oraz morfologia...
No.ale mowisz ze wszystko tam jest w normie to skad ten czarny scenariusz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 18:47
-
nick nieaktualnyMakota, ja na parametrach plemników nie znam sie niestety. Czytałam gdzieś kiedys jedynie ze przy parametrach poniżej 4% plemników prawidłowej budowy szanse na naturalne poczęcie dziecka sa nikłe. A to czy inne metody zapłodnienia sie powiodą zależy pewnie od form zniekształcenia plemników.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 19:01
-
roxa wrote:Ilosc to mi duzo nie powie. Bardzoej interesuje mnie procent ruchow postepowych A B i tych ktore sie ledwo lub nie ruszaja C i D oraz morfologia...
No.ale mowisz ze wszystko tam jest w normie to skad ten czarny scenariusz?
w normie są hormony i ruchliwość, ale patologicznych plemników jest 98% przy pierwszym badaniu było 99% i właśnie stąd rozpacz... -
A nam urolog ani % nie podał, powiedział tylko że niektóre wolniejsze. Moj chce iść znow sam od siebie na badania.
A co do obywatelstwa to mialam fajna sytuacje w pracy, kiedy kolega spytał kiedy biorę ślub, bo przecież chce miec obywatelstwo a ja mu na to... wyciągnęłam dowód niemiecki i oznajmiłam że obywatelstwo niemieckie to mialam juz nie mówiąc po niemiecku -mina bezcenna- haha a za karę nie wytłumaczyłam dlaczego. Pff i tak się czasem czuje idac do kekarzy,patrzą na mnie (lub ten tekst a po co Ci dziecko? ) jakby chciała niemca na siłę i na siłę tu zostać. Ochh gdyby oni wiedzieli... -
nick nieaktualnyjesli morfologia wynosi 2% to bardzo ciezko o ciaze naturalna... inseminacja tez nie za olbrzymi procent ale tez szansa i wieksza jak naturalnie z tym ze podaja nasienie z tego co wiem jak spreparowane nasienie wynosi jakas tam konkretna liczbe... no a ivf to wiadomo...
Z ta morfoligia to jest tak ze za norme uznaje sie od 4% wzwyż tak wiec bardzo nisko jest postawiona granica normy... -
nick nieaktualnyAlinsien no pewnie ze sie uda!
Dziwne ze nic wam nie dali my doatalismy od urologa pelen wynik badania
Nie nie pracuje jako pielegniarka... Pracuje w domu seniora na oddziale z ludzmi z demencja starcza i tych przyklutych juz do wozka lub do lozka bo na wozej juz nie dadza nawet rady... -
nick nieaktualny