X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Tez mi tak mowia. Ale w moim przypadku ponad 2 lata to chyba już nie wina psychiki...
    ja starałam się z byłym 4 lata i dzidzi nie było wiec.... 4 lata psychika blokowała, jak tylko uwolniłam sie z mojego nie ciekawego srodowiska wyjezdzajac do uk nagle z nowym partnerem zaszłam 1.5 miech ;) a czułam się taka wolna jak nowo narodzona i do tego taka niespodzianka mnie spotkała :)

Karolla ale zrozum kobieto ze nie mozesz tak ! Szkodzisz tylko sobie...Test jak bedzie miał wyjsc - to i tak wyjdzie ,żadne czekanie bóg wie ile w niczym nie pomoże.
    Nie ty jedna sie rozczarowujesz jak widzisz 1 kreske...wiesz ile kobiet tak ma?kazda z nas pragnie ujrzec 2 kreseczki to logiczne.
    Dlatego lepiej troche wyluzowac

• Vesper Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsuyoshi, może to psychika, ale może też Twój nowy mężczyzna jest bardziej płodny i razem się zgraliście ;)? to, oczywiście, tylko gdybanie, ale faktycznie, często się słyszy na forum, że któraś "wyluzowała", "odpuściła" i bach, jest ciąża :)

katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    ja starałam się z byłym 4 lata i dzidzi nie było wiec.... 4 lata psychika blokowała, jak tylko uwolniłam sie z mojego nie ciekawego srodowiska wyjezdzajac do uk nagle z nowym partnerem zaszłam 1.5 miech ;) a czułam się taka wolna jak nowo narodzona i do tego taka niespodzianka mnie spotkała :)

Karolla ale zrozum kobieto ze nie mozesz tak ! Szkodzisz tylko sobie...Test jak bedzie miał wyjsc - to i tak wyjdzie ,żadne czekanie bóg wie ile w niczym nie pomoże.
    Nie ty jedna sie rozczarowujesz jak widzisz 1 kreske...wiesz ile kobiet tak ma?kazda z nas pragnie ujrzec 2 kreseczki to logiczne.
    Dlatego lepiej troche wyluzowac
    Ale te 4 letnie niepowodzenia to nie były z winy bylego partnera? Może nie po Twojej stronie był problem

katsuyoshi lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Tez mi tak mowia. Ale w moim przypadku ponad 2 lata to chyba już nie wina psychiki...
    Przyznam, że aż tak w luz nie wierzę ;) czasem wystarczy jakiś mały hormonik podreperować i dziecko się pojawia. Podstawa to dobry lekarz, który szybko to obada ;)

Ev, maluutka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Katsuyoshi, może to psychika, ale może też Twój nowy mężczyzna jest bardziej płodny i razem się zgraliście ;)? to, oczywiście, tylko gdybanie, ale faktycznie, często się słyszy na forum, że któraś "wyluzowała", "odpuściła" i bach, jest ciąża :)
    To tez własnie o tym pisze. o tym wyluzowaniu.
    A to czy nowy partner bardziej płodny tez możliwe.
    Tylko koleżanka za bardzo sie stresuje a to moze jej wcale w niczym nie pomoc .

Bobitta, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Ale te 4 letnie niepowodzenia to nie były z winy bylego partnera? Może nie po Twojej stronie był problem
    Twoje 2 lata to jest inna sprawa jak sama pisałas masz pewne problemy
    Ale jesli kobieta zdrowa itp a sie tak stresuje od razu to sama sobie szkodzi o to mi chodzi ;)

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Przyznam, że aż tak w luz nie wierzę ;) czasem wystarczy jakiś mały hormonik podreperować i dziecko się pojawia. Podstawa to dobry lekarz, który szybko to obada ;)
    Hormony i badania u nas ok. teraz tylko niedrożny jajowod pozostal. jeszcze trzeba sprawdzić czy wogole mam owulacje z tego drożnego. bo tak chyba tez się może zdarzyć ze może być tylko z jednego jajowodu niedrożnego.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz po "fajnej" pogodzie , przyszły chmurki i chyba bd padac :((

katsuyoshi lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Hormony i badania u nas ok. teraz tylko niedrożny jajowod pozostal. jeszcze trzeba sprawdzić czy wogole mam owulacje z tego drożnego. bo tak chyba tez się może zdarzyć ze może być tylko z jednego jajowodu niedrożnego.

nie pamiętam teraz, więc wybacz, jeśli już o tym pisałaś. miałaś hsg tak? laparo też?

kciukam za Twoje zdrówko :)

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Natali, trzymam kciuki w takim razie :) a który to Wasz cykl starań?
    po ponad 2 latach w maju sie udalo i w lipcu poronilam :(

• Ev Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    po ponad 2 latach w maju sie udalo i w lipcu poronilam :(

Przepraszam ze pytam , ale wiesz co bylo przyczyna poronienia ?

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Przepraszam ze pytam , ale wiesz co bylo przyczyna poronienia ?
    szczerze jeden ze infekcja a drugi gin ze nie bylo przyczyny

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    U mnie juz po "fajnej" pogodzie , przyszły chmurki i chyba bd padac :((
    U mnie tak chmurzy się od godzinki też :(
    Synek własnie zasnął a ja robie sobie teraz gorąca herbatke i kłade się pod kocyk bo jest mi zimno...i tak lapka koło siebie położe :D

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    nie pamiętam teraz, więc wybacz, jeśli już o tym pisałaś. miałaś hsg tak? laparo też?

kciukam za Twoje zdrówko :)
    miałam laparo a przy okazji sprawdzanie drożności. i wyszlo ze jedna strona nieaktywna

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    szczerze jeden ze infekcja a drugi gin ze nie bylo przyczyny

Infekcja ? oo ... rozumiem .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    U mnie tak chmurzy się od godzinki też :(
    Synek własnie zasnął a ja robie sobie teraz gorąca herbatke i kłade się pod kocyk bo jest mi zimno...i tak lapka koło siebie położe :D

No zimnooo :(( ja tez zaraz chyba wskocze pod koc :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale taki silny stres w drugiej połowie cyklu chyba nie wplywa na ewentualne zagniezdzenie? Jeśli ma się udać to się uda, tak mi się wydaje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla nie mam juz na ciebie dzisiaj sily wybacz ;)
    Tak dla jasnosci wszystko ma wplyw tym bardziej nie potrzebny stres...

Bobitta lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że mamy sie wspierać ale jeśli mamy wyprzeć ze swych mózgownic stres to po pierwsze musimy o nim przestać rozmawiać !!!
    Dziewczyny, bo to działa jak to - nie myśl o różowym słoniu - i wszyscy sobie wyobrażają tego różowego słonia. Tak samo jest z tym stresem !!!

Karolla i Zuzanna (mylicie mi się przez podobne zdjęcie jeśli chodzi o Wasze historie)
    ale do tej która stara sie pierwszy cykl ? - dobrze pamiętam RADA : tylko spokój Ci pomoże!!!
    a do tej która stara się długo - myślę, że szybciorkiem zaczęłabym się obserwować, żeby mieć jakieś podstawowe info o swoim ciele podczas cyklu i na badanka raz, dwa i chwalić się nam jak Ci poszło

Vesper, Ev, słońce82 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta do obserwacji tez trzeba podejsc na chlodno i przede wszystkim na spokojnie, bo jakbym zaczela mierzyc temperature i po owu zaczelaby ona spadac to mogloby mi odebrac jakies nadzieje, ech, trudne to wszystko.

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ