X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Te PCOS to właśnie niepekniete pęcherzyki. Tak ja to rozumuje. I wydaje mi się ze z czasem jak się to leczy to one jednak popękają. Moze tak bylo u Ciebie Duska?

Mi tez jeden gin powiedzial ze mam prawy policystyczny w 16dc. A gin-endo ze to jest obraz po owu. I komu wierzyć to juz sama nie wiem. Narazie anty bede brać od czwartku i zobaczymy co wyjdzie jak juz Tii wróci w maju :)

U mnie dalej pęcherzyki są widoczne... ale może te co zostały to już będą, a nowe juz normalnie pękają :)

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Te PCOS to właśnie niepekniete pęcherzyki. Tak ja to rozumuje. I wydaje mi się ze z czasem jak się to leczy to one jednak popękają. Moze tak bylo u Ciebie Duska?

Mi tez jeden gin powiedzial ze mam prawy policystyczny w 16dc. A gin-endo ze to jest obraz po owu. I komu wierzyć to juz sama nie wiem. Narazie anty bede brać od czwartku i zobaczymy co wyjdzie jak juz Tii wróci w maju :)
    co tp bedzie co to bedzie? Mały Bąbelek bedzie :):)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to już nie wiem co mi jest :) mój ginek chyba też nie ;) nadal diagnozuje... Ale obrazu pcos w jajcorach nie mam:)
    elunia a nie wiesz jak to jest z tym stosunkiem lh do fsh?

8p3ovfxm8uset94e.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetny avatar Tuliska! :) Uśmiecham się za każdym razem jak mi mignie :D
    Mamo ten czas oczekiwania jest koszmarny :/ tyyyyyyyle czasu jeszcze :P

Tuliska lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa mam komunie córki 29maja i oboje z Tii liczymy ze zdąży na nia przyjechać :)
    Ale Niemiec jak Niemiec :/ nie wiadomo czy go puści. 4lata temu jak starsza miala komunie to Niemiec nie odpuścił i Tii wrócił dwa dni po imprezie do domu :(

Gaduaaa lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Gaduaaa mam komunie córki 29maja i oboje z Tii liczymy ze zdąży na nia przyjechać :)
    Ale Niemiec jak Niemiec :/ nie wiadomo czy go puści. 4lata temu jak starsza miala komunie to Niemiec nie odpuścił i Tii wrócił dwa dni po imprezie do domu :(
    A to dupek jeden no :/ wrrrr pazurami bym go potraktowała :) dwa dni w tą czy w tamtą...

Malinka dzieki:) no i po to właśnie te niebieskie oczka są :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 20:52

zapachmalin lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmienie avka chyba jak Tii wróci. Narazie mam żałobę po nim :D

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu takie oczyska wielkie tylko brązowe, aż czarne prawie :D najcudowniejsze <3 :D

Tuliska lubi tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ja zmienie avka chyba jak Tii wróci. Narazie mam żałobę po nim :D
    Nooo czarno u ciebie, czarno;) ale jescze troszke i dildo nie bedzie potrzebny hihi :D

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A ja to już nie wiem co mi jest :) mój ginek chyba też nie ;) nadal diagnozuje... Ale obrazu pcos w jajcorach nie mam:)
    elunia a nie wiesz jak to jest z tym stosunkiem lh do fsh?

1 do 1 powinien być
    W prawidłowym cyklu stosunek LH/FSH jest zbliżony do 1 ( z wyjątkiem jajeczkowania), w niewydolności podwzgórzowo-przysadkowej zmniejsza się do 0,5-0,6, po menopauzie zmniejsza się do 0,4-0,7, a w zespole policystycznych jajników wzrasta powyżej 1,5-3. IU/l=mIU/ml

Tuliska, Allmita lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ze jeszcze w tym tyg cos zielonego wstawie :D tak żeby nadziei troszke dodac :D
    Trza cos poszukać :D

zapachmalin, Tuliska lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Ja mam w domu takie oczyska wielkie tylko brązowe, aż czarne prawie :D najcudowniejsze <3 :D
    No ja nie mam niestety;) ale jeśli to się stanie kiedyś to też będą raczej brazowe ślepka na nas patrzyly ;) jak ja o tym marzę ehh ;) małe stópki, paluszki. Zacaluje na śmierć :******

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    1 do 1 powinien być
    W prawidłowym cyklu stosunek LH/FSH jest zbliżony do 1 ( z wyjątkiem jajeczkowania), w niewydolności podwzgórzowo-przysadkowej zmniejsza się do 0,5-0,6, po menopauzie zmniejsza się do 0,4-0,7, a w zespole policystycznych jajników wzrasta powyżej 1,5-3. IU/l=mIU/ml
    Jesteś wspaniała wiesz???
    Widzisz u mnie ostatnio było 1,8 a wcześniej zbyt późno robilam i było ponad dwa. Ale obrazu charakterystycznego brak :/ narazie kazal brać Ovarin.

Elunia lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    No ja nie mam niestety;) ale jeśli to się stanie kiedyś to też będą raczej brazowe ślepka na nas patrzyly ;) jak ja o tym marzę ehh ;) małe stópki, paluszki. Zacaluje na śmierć :******

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a98146521e79.jpg

a to te moje ślepka kochane <3 :D

WaldhauzerM, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Waldiii wyślij mi loda z bounty <3

Wysyłam... Późno ale masz..

Sylwia91 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:

Jakie slicznosci :) faktycznie duże ma te oczęta i przesliczne :) nic tylko patrzec i patrzc, ja sie zakochalam, to cóż to będą dziewczyny za kilka lat robic hehe ;);)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Hehehe znowu wcinam najdroższe cukierki w Warszawie:-)))

A które to??

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Jakie slicznosci :) faktycznie duże ma te oczęta i przesliczne :) nic tylko patrzec i patrzc, ja sie zakochalam, to cóż to będą dziewczyny za kilka lat robic hehe ;);)

haha, wszystkie panny w piaskownicy będą jego :D Aż się sama boję co to będzie jak co tydzień będzie inną przyprowadzał :D

91patka91, Tuliska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:

Ale śliczne oczęta:)

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj a ja właśnie zauważyłam że już pół tysiaca wyskrobałam ;) ale numer :)
    A więc należy się dedykacją...

Hmmm....

No więc... kochane moje to wszystko dla was. Za to że pocieszacie tulicie gdy trzeba, za to że dajecie kopa do działania, sprowadzacie na ziemię ale też że z wami można pofruwac, poszybowac w chmurach. Ojj tak. Uzależnilam sie od was, nie przeczytam ,nie potrafię funkcjonować. Humor poprawiacie bezbłędnie i bezboleśnie dajecie przejść przez kolejne niepowodzenia. I za to że tu najczęstszym słowem jest "nadzieja"

No co, no?? No BOSKIEEEEEEEEEEEEEEEEE jestescie :):):)

Aaaa i za to ze tutaj mogę być zupełnie glupkowataaa :) takich tekstów jak tutaj nigdzie się nie usłyszy... szały macicy, dżiny i opowiesci jak i kiedy i czemu i po co serducha sie pojawiaja na wykresach:) takie rzeczy tylko tutajjj <3

Dziękuję Paniom za uwagę !

zapachmalin, Gizmo, WaldhauzerM, Margaretka89, 91patka91, Gaduaaa, Sylwia91, Allmita lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ