X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • etola Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe słowa:) mój przypadek jest jednak bardziej złożony niż się wydaje Chyba muszę zgłosić się do dr House'a:D

Kim87 lubi tę wiadomość

27 lat
    2 lata starań
    luty 2014 - 5 tc - Aniołek :*
    czerwiec 2014 - 6 tc - Aniołek :*
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Robić testa o 22? :p Bo się zgubiłam :p
    Tak wiem.. ludze się ze jednak zobacze ta druga kreche naa owu ;p

Ja do tej pory robiłam około 22 nawet chwilę po i pięknie wskzywaly kiedy owu. Ale ostatnio spotkałam się z info ze między 10-12 i 16-18 i dziewczyny piszą ze tak robią. Więc sama już nie wiem kiedy najlepiej :( Na pewno nie rano po przebudzeniu.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja sobie w Polsce do zielarskiego pójde i poprosze o taką mieszankę i też zacznę pić :)

Ja zioła piję od 8d obecnego cyklu, dzisiaj mam 27dc i o dziwo pierwszy raz od wielu miesięcy nie bolą mnie piersi przed @, a zwykle tak mnie bolały, że nie dało się ich dotknąć, więc coś w tym jest. Ja piję cały cykl mieszankę na owulację

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja do tej pory robiłam około 22 nawet chwilę po i pięknie wskzywaly kiedy owu. Ale ostatnio spotkałam się z info ze między 10-12 i 16-18 i dziewczyny piszą ze tak robią. Więc sama już nie wiem kiedy najlepiej :( Na pewno nie rano po przebudzeniu.

No ja też tak robie :) jeszcze się ludze ze może będzie... ale przeszła mi koło nosa w week :(

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tak robie :) jeszcze się ludze ze może będzie... ale przeszła mi koło nosa w week :(

A w weekend miałaś pozytywne testy czy nie robilas?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ja zioła piję od 8d obecnego cyklu, dzisiaj mam 27dc i o dziwo pierwszy raz od wielu miesięcy nie bolą mnie piersi przed @, a zwykle tak mnie bolały, że nie dało się ich dotknąć, więc coś w tym jest. Ja piję cały cykl mieszankę na owulację

Sprawdzałam na allegro ale serio ździerstwo za takie gotowce, a ze sklepu zielarskiego za wszystkie składniki zapłaciłam niecałe 15 zł za 400 g mieszanki, plus przesyłka rzecz jasna (8zł)

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A w weekend miałaś pozytywne testy czy nie robilas?
    Na wyjezdzie bylam... nie mialam testów... przed wyjazdem byl cień kreski (w pt) a dziś cień.. tylko że to 15dc więc raczej po fakcie.

• etola Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilam przez jakiś czas ta mieszankę Nie widziałam różnicy i nie udało mi się zajść być może dlatego że u mnie problem tkwi gdzie indziej Widoczne różnice miałam po stosowaniu wiesiołka Śluzu plodnego aż można było pływać:D

Bella_Bella lubi tę wiadomość

27 lat
    2 lata starań
    luty 2014 - 5 tc - Aniołek :*
    czerwiec 2014 - 6 tc - Aniołek :*
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyjezdzie bylam... nie mialam testów... przed wyjazdem byl cień kreski (w pt) a dziś cień.. tylko że to 15dc więc raczej po fakcie.

Ja raz miałam 16dc przy 30 dniowym.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    Kim87 wrote:
    Hej dziewczyny więc moja koleżanka która wiedziała że poronilam oznajmiła mi dzisiaj ze jest w ciąży...nie to że życzę jest źle czy coś ale strasznie mnie to zabolało że nie zachowała tego dla siebie na trochę dłużej. Ehhh

kim tulam mocno <3
    u mnie ostatnio była koleżanka i tak sobie siedzimy, rozmawiamy a ona nagle zmieniła temat rozmowy i wypaliła z testem "no a Wy kiedy macie zamiar postarać się o drugie" a mnie zatkało, nie wiedziałam co mam powiedzieć, momentalnie łzy w oczach. Myślałam że jestem twarda, że się ogarnę ale jednak to siedzi we mnie i dalej boli. Odcięłam się od koleżanek, bo one wiedzą że od kwietnia zaczęliśmy starania. Teraz siedzę cicho nie odzywam się do nich, bo boję się właśnie takich pytań jak ostatnio mi zadano :(
    Wcześniej widok ciężarnej dziewczyny cieszył moje oko a teraz wywołuje smutek. Przed wczoraj popłakałam się bo podczas porządków znalazłam moje pozytywne testy ciążowe, jakoś nie potrafię ich wyrzucić :( Teraz mam dni płodne i czuję że jajniki pracują i tak bardzo chciałabym spróbować ale cóż muszę czekać do sierpnia ... eh!

Cikosz i Tulisku gratuluję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 21:30

Kim87 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja raz miałam 16dc przy 30 dniowym.

U mnie było raz w 17... raz w 11... 13...
    Zobaczymy jutro . Jeśli jestem po to powoli bedzie znikać do zera...

• Caro Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    witam

kim tulam mocno <3
    u mnie ostatnio była koleżanka i tak sobie siedzimy, rozmawiamy a ona nagle zmieniła temat rozmowy i wypaliła z testem "no a Wy kiedy macie zamiar postarać się o drugie" a mnie zatkało, nie wiedziałam co mam powiedzieć, momentalnie łzy w oczach. Myślałam że jestem twarda, że się ogarnę ale jednak to siedzi we mnie i dalej boli. Odcięłam się od koleżanek, bo one wiedzą że od kwietnia zaczęliśmy starania. Teraz siedzę cicho nie odzywam się do nich, bo boję się właśnie takich pytań jak ostatnio mi zadano :(
    Wcześniej widok ciężarnej dziewczyny cieszył moje oko a teraz wywołuje smutek. Przed wczoraj popłakałam się bo podczas porządków znalazłam moje pozytywne testy ciążowe, jakoś nie potrafię ich wyrzucić :( Teraz mam dni płodne i czuję że jajniki pracują i tak bardzo chciałabym spróbować ale cóż muszę czekać do sierpnia ... eh!

Cikosz i Tulisku gratuluję <3

Szatynka, ja swój test również sobie zostawiłam..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • ankaa81 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    etola wrote:
    Jeden lekarz zaleca żebym zrobiła usuwanie zrostów i drożność laparoskopowo a drugi że jest to kwestia bardzo zastanawiająca Mam czekać aż skonsultuje się z innymi kolegami lekarzami i wtedy się okaże Wykonanie drożności z kontrastem mi odradzają z tego względu że w moim przypadku byłoby to baaardzo bolesne (że względu na wszechobecne zrosty) i zdarza się że jajowody pękają A dlaczego będą ci naklowac jajniki?

Mam PCOS i dlatego chcą mi ponakłuwać jajniki. Nie mam owulacji. Moje jajniki są otoczone taką grubą powłoką przez którą nie mogą się wydostać pęcherzyki. Trzeba tą powłokę ponacinać:) Ot i cały problem. Czuję, że zbliża mi się @:( Brzuch mnie pobolewa.

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynko tule mocno <3

Caro tule <3

Caro lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzuniu trzymam kciuki żeby się okazało, że owu była!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Waldi, wstawiam to tu, aby każdy widział jakie Ty masz dobre serducho!! I wielkie <3 <3 Dziękuję, dziękuję, dziękuję <3 Bardzo miły akcent w stosunku do jutrzejszego dnia. Teraz będę czekać z niecierpliwością, aby ich użyć i odwdzięczyć Ci się tak jak się umawiałyśmy ;-) Ale obiecuję, że zrobię i więcej. Jesteś Kochana!! <3 <3

2h4lv8z.jpg

Cieszę się kochana że mogłam sprawić Tobie choć trochę radości <3 <3

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Hej dziewczyny więc moja koleżanka która wiedziała że poronilam oznajmiła mi dzisiaj ze jest w ciąży...nie to że życzę jest źle czy coś ale strasznie mnie to zabolało że nie zachowała tego dla siebie na trochę dłużej. Ehhh

No zgadza się.. Mogła zaczekać.. Heh.. Ludzie to nie myślą..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja sobie w Polsce do zielarskiego pójde i poprosze o taką mieszankę i też zacznę pić :)

To Ty się nie zabierzesz z powrotem.. He he

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    etola wrote:
    Najgorsze jest to że wtedy nie otrzymałam od niej żadnej pomocy i zrozumienia a teraz jest w takiej sytuacji życiowej że wręcz wymaga ode mnie abym ja wysłuchała Żal mam też o ttoi nie chce byc zle zrozumiana bo sama tez bym sie cieszyla gdybym urodzila ale ona opowiadała wiecznie o wnukach jacy są super i w ogóle podczas gdy moje dzieciątka szły do nieba Totalny brak zrozumienia Ale trzeba być silnym Chcę być dalej silna i moc powiedzieć w przyszłości być może moim żywym dzieciom że mimo przeciwności losu maja silna mamę Może kiedyś ziści się to moje marzenie

Kochanie spełni się.. Każdej z nas po kolei się spełnia <3

etola lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    etola wrote:
    Dziękuję za ciepłe słowa:) mój przypadek jest jednak bardziej złożony niż się wydaje Chyba muszę zgłosić się do dr House'a:D

Mój gin ma miano dr House'a.. He he..

‹‹ 2334 2335 2336 2337 2338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ