Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Bierka wrote:Hej dziewczynki:-) pol nocy nie spalam przez wiatr! Okropność. Chce lata i upałów 30 st. Wygrzewania na słonku.
ja też nie bardzo noc przespana, straszne wietrzysko było momentami myślałam że dach zerwie.09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Hej!
A ja się zdenerwowałam od ranajestem pierwszy cykl na clo, dziś ostatnia tabletka, byłam pewna że w poniedziałek na monitoring do mojego gina, dzwonie mówię mu jaka sytuacja a on że idzie na urlop od poniedziałku..
Jutro 10dc i do niego na szpital mam przyjść, to mi sprawdzi co i jak - to niby ok, ale sądziłam że sprawdzi mi to kilka razy, żeby jajka ewentualnie za duże nie urosły i jak nie pękną, żeby się torbiel nie zrobiłai chciałam z nim obgadać jeszcze parę kwestii a pewnie w szpitalu nie będzie miał czasu, ehhh..
Jutro mamy z mężem 5 rocznicę ślubu a ja zamiast mężowi to lekarzowi będę się pokazywać
Sorki, musiałam się wypisać29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
nick nieaktualnyTuliska wrote:Co do LUFu dzioszki moje...
Jest to zespół luteinizacji niepekajacego pęcherzyka. Oznacza to że pecherzyk rośnie i rośnie ale nie pęka właściwie. U mnie pecherzyki dochodziły ok. 28 mm. Zdarza się że robią się z tego jeszcze większe torbiele. Ale u mnie na szczęście tak się nie działo. Jak diagnozowac? Monitoringi prowadzić. Miałam 5 czy sześć z rzędu. U mnie wogole cykle była bardzo długie. Przy okazji prolaktynemie czynnosciowa się pojawila ale Bromka bralam tylko od poczatku szczesliwego cyklu wiec to chyba nie to. Co do diagnozy powiem wam jeszcze ze co lekarz, to opinia. Raz trafiłam do innej ginekolozki, bo mój się urlopowal, i ona uznała że wszystko jest w porzadku, ciałko żółte widziała. Hmmm... mój spojrzał na zdjecie i z miejsca powiedział że to raczej napekniety jedynie pecherzyk. Mówił mi że może się zdarzyć że w jakiś sposobów jajeczko może się wydostać, ale jego zdaniem w takim stanie rzeczy raczej możliwości takiej brak. Na wyregulowanie cyklu kazal mi brać Ovarin. Śmiałam się z niego, bo to suplement. A przy trzecim opakowaniu zauwazylam różnice. Po pierwsze owu pierwszy raz w życiu była w 15 dc. Dotąd minimum 21 dc. No i kolejny monit i niespodzianką o 22:30, gin mi mówi że warto było, bo widzi piękny pęknięty pecherzykpo 9 miesiącach jeden jedyny raz pękł i zaskoczyło. Roznica na zdjęciach usg: nipekniete dalej miały dość symetryczny kształt, dalej były dość okragle ale mniejsze. A peknietego ciężko znaleźć bo jest rozmazany i rozlany. Aaaa u mnie były piekne wzrosty temperatur, testy ovu idealnie pozytywne, śluz, szyjka wysoko więc to tylko pozory, że wszystko się zgadza. Więc ja ubostwiam monitoringi, bo to jedyny sposób żeby owu potwierdzic badz raczej jej zaprzeczyć. U mnie gin ,jak widać w efektach, był bezbledny.
3 miesiące bralam castagnusa wiec moze on moze tez prolaktyne wyregulowal troszke.
Nie wiem o czym zapomniałam. Jeśli macie jeszcze pytania to piszcie ale z góry przepraszam odpisze dopiero wieczorem bo w pracy młyn a jeszcze do gina muszę się wyrwać w międzyczasieściskam kochane, nie ma sytuacji bez wyjścia, tam do gory ktoś nad nami czuwa
dzidzie szukają odpowiedniego momentu żeby "zaatakowac" i nas zaskoczyć
dzięki jak coś jeszcze wiesz to się dziel :* -
LILITH.P wrote:mój wczoraj stwierdził, że jestem taka inteligentna, bo mam wysoki poziom testosteronu
odpyskował, że musi teraz uważać podczasi zastanowić się, czy chce, bo może z czasem wyrośnie mi kluska
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualny
-
Nutka88 wrote:Dziewczyny, potrzebuje wsparcia.
Ciągle siedzę i myślę, czy na pewno jestem w ciąży? Czy to się mogło udać? Ciągle w głowie pytania i wątpliwości.2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
Cross match 29,8 %❌
NK 14% ❌
ANA3- 1:100
KIR AA
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀 -
nick nieaktualnyHej dziewuszki!
Pytanie, czy żołnierzyki w płynie mogą być rozciągliwe?
Bo mam tak, lekki ból owulacyjny dzisiaj, rozciągliwe żołnierzyki (chyba, że nie mogą być rozciągliwe) i lekki skok temperatury, co myślicie na ten temat?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 11:10
-
nick nieaktualny
-
Hejka
Nutka
nie mozliwe, zeby tyle testow sie mylilo, dziewczynki maja racjegratulacje!
Parsleyek
a jak dlugie sa Twoje cykle? Ja mak 28-29 dniowe. Swoja owulacje mialam w 11-13 dc zazwyczaj, ale zawsze bo jeden pecherzyk, wiec tez bralam Clo od 3 dc przez 5 dni i urosly 2 na lewym jajniku i myslalam, ze owulka bedzie szybciej a byla 14-15 dc
ja dzisiaj mam 3 dc i tez zaczelam wlasnie Clo.. pani doktor sie zdzwilia ze sie nie udalo, bo mialam 2 dominujace pecherzyki i endo 12 mm, owulka po iui, wiec wydawalo sie ze bedzie git a tu dupa... no i teraz sie zastanawiala co zrobic zeby jeszcze zwiekszyc szanse, al stwierdzila, ze nie ma co zmieniac bo w tamtym m-cu bylo ladnie, wiec dzisiaj mam wziac 2 tabletki Clo i potem po jednej przez kolejne 4 dni... zobaczymy, obiecalam sobie ze nie bede tak fiksowac jak w poprzednim miesiacu, bo tylko nerwy i nerwy... aj trzymajcie kciuki oby udalo mi sie wytrwac w tym postanowieniubo to jest najtrudniejsze...
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Cherry_Blossom wrote:13.07, 13 dpo - 135 mlU/ml
15.07, 15 dpo - 443 mlU/ml
Wisienka pięknie -
Cześć Laseczki!
U mnie średnio od rana, bo temperatura znowu w dółDzisiaj już wzięłam luteinę, więc jeśli jutro wzrośnie, to już nie będę wiedziała czy sama tak chciała czy przez luteinę
Obawiam się właśnie tego LUFu, bo tak właśnie u mnie jest
Najgorsze że czytałam na ten temat i tak naprawdę ot nie wiadomo dlaczego się tak dzieje