Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnulka24 wrote:no na pewno się uda ! trzymam kciuki ;* dobrze że jesteś zadowolona z ginekologa a mogę o coś zapytać ?
bo widzę że bierzesz euthyrox .. mi ostatnio wyszła tarczyca 2,7 przy czym w 1 trymestrze powinna być max 2,5 no ale gin mówił żebym brała wit z jodem i zbadała za jakieś 3 tyg jak się będzie zwiększać to da mi euthyrox .. ( dodam że w pierwszej i 2 ciąży byłą bardzo ładna bo 1.7 .. czy to prawda że po tym leku się tyje ???
Metabolizm mi przyspieszył - jem więcej niż mój chłop - od 3 tyg nie biegałam bo nie mam czasu a waga poleciała w dółczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:no na pewno się uda ! trzymam kciuki ;* dobrze że jesteś zadowolona z ginekologa a mogę o coś zapytać ?
bo widzę że bierzesz euthyrox .. mi ostatnio wyszła tarczyca 2,7 przy czym w 1 trymestrze powinna być max 2,5 no ale gin mówił żebym brała wit z jodem i zbadała za jakieś 3 tyg jak się będzie zwiększać to da mi euthyrox .. ( dodam że w pierwszej i 2 ciąży byłą bardzo ładna bo 1.7 .. czy to prawda że po tym leku się tyje ???
Po euthyroxie raczej się ma tendencję do chudnięcia Bo przy zbyt wysokim TSH ma się zwolniony metabolizm i krążenie, a biorąc go obniżasz TSH czyli w drugą stronę Ja tak mam, moja waga i uczucie lekkości/ciężkości zależy od TSH
Ale można to chyba zauważyć przy większych wahaniach TSH.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Pączek wrote:Ja biore ten lek i ja mam wrażenie że chudnę
Metabolizm mi przyspieszył - jem więcej niż mój chłop - od 3 tyg nie biegałam bo nie mam czasu a waga poleciała w dół
No właśnie
Pączuś kiedy wizyta? W styczniu? -
Biorę około 1,5 ms i nie przytylam ani gramaczarnulka24 lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Znam to moja droga. Dlatego od roku nie piję praktycznie wcale. Szczególnie mocnych alkoholi. Latem skuszę się na piwo bez % i mi wystarczy.
Nie muszę się później wstydzić i zastanawiać co tym razem odjebalam. Teraz z niesmakiem patrzę na pijane kobiety o metnym wzroku z rozmazanym makijażem które jeszcze kilka godzin temu wyglądały w miarę ładnie ( nie wszystkie ) i cieszę się że to nie ja
ja też malo pije ale zdarza się że pozwole sobie na wiecej chociaż mam granice i ich nie przekraczam raz tylko tak popiłam (dla niie duzo to butelka wina ) ze popełniłam najwiekszą życiową głupote a zarazem szczęście dwa w jednym i kto zrozumie kobiete? nigdy nie zapomne tego dnia... -
AniaŁ123 wrote:Po euthyroxie raczej się ma tendencję do chudnięcia Bo przy zbyt wysokim TSH ma się zwolniony metabolizm i krążenie, a biorąc go obniżasz TSH czyli w drugą stronę Ja tak mam, moja waga i uczucie lekkości/ciężkości zależy od TSH
Ale można to chyba zauważyć przy większych wahaniach TSH.
ja nie chudne a miałam TSH 0,33 i do 1 zawsze było a teraz gdy mam prawie 3 kg to 1 kg mi spadło a biore juz pod 8 lat, mi się wydaje że mi waga się unormowałą odkąd metformine biorę czyli jakieś 4 lata, kiedyś przy 178 cm ważyłam 82 kg, później własnie po metforminie zeszłam do 68 kg i tyle ważyam gdy zaszłąm w ciąze, w ciązy przed porodem ważyłam 76 kg wiec tylko 8 kg mi naszło a po 4 miechach po porodzie 60 kg zobaczyłam na wadze ale przy moim wzrośćie to mało było i teraz tak 64 kg trzymam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 10:42
-
DZIĘKUJĘ wam dziewczyny za info odnośnie leku euthyrox
to fajnie że się nie tyje ja na razie ważę 55 kg przy 169 ale odżywiam się zdrowo morfologia - hemoglobina ok . nie boję się przytyć w ciąży od dzidziusia tylko się czasami słyszy że po niektórych lekach się puchnie w oczach oczywiście nawet gdyby się tyło to dla dzidzi bym brała wszystko co bym musiała ... ale tak chciałam wiedzieć ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 12:06
Ewi28 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Juz bym chciala zeby zlecialy te dwa tyg, zeby zobaczyc czy leki dzialaja i zaczac glupio sie tak czeka na niewiadomo co
-
czekajacanacud1 wrote:dziewczyny czyny myslicie ze wit b12 mogla jakos mi wplybac na hormony i temp? zaczelam ja lykac i porownalam cykle w tamtym temp mi na poczatku swirowala z gory na dol teraz jakos tak to lepiej chyba wyglada bo nie ma takich skokow:)
-
Matko ale mam pracy Musiałam nagle zniknąć, a później już ani chwilki nawet na podglądanie
I znowu muszę uciekać, bo kończę pracę i lecę na zakupy, muszę kupić prezent dla mojego na urodziny i może jakiegoś Mikołaja