Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak, jestem w ciąży i nie mogą mnie zwolnić. Wolę pójść na L4, bo i tak tam nie wrócę, skoro mnie nie chcą. O ciąży poinformuję po 11 tygodniu, bo to mój pechowy tydzień ciąży.
CC wykonywały dwie świetne lekarki i z zewnątrz blizna śliczna, widać że szyte kobiecą ręką Moja pani doktor powiedziała, że po pół roku możemy starać się o kolejne, że blizna nie nabiera mocy z czasem - jak się zagoi tak będzie.Mama Ani (2014) i Ewy (2015) -
Od chyba zeszłego roku jest tak, ze masz 20 tygodni macierzyńskiego, potem 6 tyg dodatkowego macierzyńskiego i pozostała cześć ( czyli do roku) to urlop rodzicielski, którym możesz zamieniać sie z mężem. I dodatkowo macierzyński płatny 100 procent, a rodzicielski 60 lub jeśli od razu zadeklarujemy, ze bierzesz cały to przez cały urlop dostajesz 80 procent średniej pensji. Dopiero potem jest wychowawczy. Tak, wiec zmiany korzystne
-
a ja od września dostałam umowę na stałę więc teraz mogą mi skoczyć jak w ciązy będę ale dziewczyny wychowawczy jest bezpłatny nie? bo moja wizja jest taka jak większość z was pewnie przez moje konwersyjne forum wie że jestem położną a ponieważ minęło 5 lat od ukończenia studiów muszę przejsć taki kurs "przypominający" żeby móc pracować w szpitalu( a muszę wrócić do tego bo oszaleję ja to kocham i chcę się tym zajmować na codzień) i wracając do tematu to taki kurs trwa ok 6 miesięcy i mam zamiar wykorzystać na to urlop macierzyński albo wychowawczy ale nie wiem czy za wychowawczy płacą...Justi2
-
Z tymi powrotami do pracy, to masakra... Zamiast spokojnie wracać, to człowiek się stresuje... ehm...
Już dwa tygodnie w robieniu dłuższych przerw w karmieniu. Ciekawe, czy wystarczy, żebym ruszyła z owulką.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualnyHej.
Ja tez staram się o rodzeństwo dla mojego syna. Póki co jest jedynakiem - bardzo nieszczęśliwym jedynakiem.
Przestraszyłam się jak poczytałam o tym że jednej z Was nie należało sie becikowe. Ale popatrzyłam na to kryterium dochodowe i już jestem spokojna Tu gdzie mieszkamy mamy dodatkowe becikowe od burmistrza
Tak - tylko trzeba najpierw w tą ciążę zajść i donosić
Pozdrawiam ciepło. -
Witam, jestem nowa od wczoraj... Staramy sie trzeci cykl o trzecie dziecko. Starsi maja syn-10 corcia-8 i strasznie nakrecilismy sie na maluszka. Testowac zamierzam 25 i oby sie udalo. Co do tych urlopow to naprawde jest porażka, ja mam umowr na stale, ale watpie ze gdybym wrocila z macierzynskiego to mialabym swoje miejsce pracy.