X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra a ty jwk się czujesz, jakieś oznaki,

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Anette, witaj i za fiebie również trzymam kciuki, kiedy planujesz zaczac

Czekam na wizyte w piatek i zapytam lekarke kiedy mozemy. No ale mam zamiar juz w tym cyklu, nie nede czekac na @

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette witaj i życzę powodzenia

Anette lubi tę wiadomość

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żadnych oznak, ale powiem szczerze, że przy dwóch poprzednich ciążach ani jednej oznaki nie miałam ;) prędzej się okresu spodziewałam niż ciąży ;) poza tym, że przy każdej około 7-8 tygodnia plamienia miałam, więc du... obowiązkowo ale tylko pierwszy miesiąc :) no ale wtedy o ciąży już wiedziałam ;) jak powiedział gin taki mój urok, że jak macica rośnie to lekko plamię :)

także staram się jak mogę nie doszukiwać się objawów, bo ja ich po prostu nie miałam nigdy do tej pory ;) nawet mdłości ;) tylko zgaga mnie z synem złapała, ale dopiero pod koniec :)

także czekam :) a u Was Dziewczyny jak ? jakieś objawy?

qbxwkvq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette, mam nadzieję że dostaniecie zielone światło :)
    Kasandra 6 dni zleci szybko, trzymam kciuki za dobre wieści za tydzień,

mama hani a co u ciebie?

U mnie masakra, 33 dzień cyklu, @ nie ma - jeszcze nigdy tak nie miałam.... och zaczynam się martwić

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jutro mam wizytę u gina zobaczymy :) na pewno nic nie będzie widać, ale liczę na jakieś światełko nadziei, a przynajmniej, że powie, że wszystko jest ok :)

aga.just jak u Ciebie ? czujesz owulkę ?

Anastazjaaa a miałaś już kiedyś jakieś problemy z hormonami?

qbxwkvq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam nigdy problemu z hormonami ale w tym cylku wyjęłam wkładkę hormonalną i stąd pewnie te dziwne zmiany.... od 6 lat miałam wkładkę więc organizm chyba musi dojść do siebie, jak do weekendu nie dostanę @ idę do lekarza

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    No jutro mam wizytę u gina zobaczymy :)

koniecznie zdaj nam relację ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to napewno przez te zmianę, organizm może czuć się nieco skołowany, ja nigdy nie brałam ani tabletek, ani wkładek nie używałam, więc u mnie wszystko jak w zegarku, choć jestem zdziwiona, bo od razu po odstawieniu Synka miałam regularne miesiączki jak w zegarku :) także nie powiem, że dużo spokojniejsza jestem dzięki temu :) tylko resztki pokarmu mam, więc o tym mu powiem :)

koniecznie wybierz się do lekarza pewnie hormony trzeba będzie zbadać, ale trzymam kciuki za wszystko :)

koniecznie Wam dam znać :) usg też będę miała, ale prędzej z badania wyjdzie coś niż z usg ;) ale dzisiaj albo jutro przyjdą testy 10ml z allegro, więc ciężko będzie się powstrzymać ;)

jutro już 8dpo, a ja mam fl 12, więc już końcówka :) ale to najgorsze ;) tak koło 10dpo zazwyczaj tempka już powoli spada więc zawsze widzę 2 dni przed @, że nadchodzi ;) zobaczymy :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myślałaś o becie? te badanie wykrywa fasolki znacznie wcześniej niż testy.

trzymam mocno kciuki,

jak przyjdą testy to może poczekaj do weekendu i.... testuj ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą gin może coś zobaczy,

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas oj czułam owulkę...
    Wczoraj podczas <3 czułam straszny ból. Gdyby nie starania nie dałabym się tknąć chłopu. Teraz już ok. Temp 37,22 więc wg mnie już po owulce, bo w I fazie nigdy w dzień nie miałam wyższej niż 37.
    Oby pęchol pękł! No i dalej plan już ten pęchol zna! Zapłodnienie, zagnieżdżenie i ma rosnąć <3
    Od dziś pasek św. Dominika na brzuszku, ziółka na progesteron i po wyznaczonej owulce nie mierzę temp :) A jak mnie coś podkusi to proszę o burę!

Kas kciuki za wizytę :) A masz ją w celu podejrzenia czy się udało, czy ot kontrolnie? No i za testowanie też kciukiam :)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulki brak :(
    Kasandra to trzymam mocno kciuki za zieloną kropeczkę :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kontrolnie :) zawsze w okolicy urodzin idę na cytologię :) także zobaczymy nie nastawi się :) ale szyjkę mam wysoko choć to nie wyznacznik ;) zobaczymy tempkę 10dpo i wtedy zobaczymy czy jest nadzieja ;) jak nie teraz to na wiosnę ;) al wiecie co jakbym teraz była w ciąży to prawie na urodzony mojej Córci byłby termin ;) co ma być tp będzie teraz już nic zrobić nie mogę ;)

dzięki dziewczyny za wsparcie i oczywiście odezwę się jeszcze pewnie wieczorem i na pewno dam jutro znać jak wizyta :) mam około 14, więc popołudniu dam znać :)

aga.just trzymam kciuki :) to bardzo ładna tempka :)

dorocia trzymam kciuki :)

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia a może spróbuj dong q? U mnie zdziałał cuda. Owulki miałam nie mieć...

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just z takim obliczeniem to musi się udać, mocno trzymam kciuki ;)

dorocia, przykro mi - tule mocno

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Anastazja walczyła o tę owulkę jak lwica :) I o dziwo jak się okazało, że cykl bez owu jakoś nie dopadła mnie załamka. Co ma być to będzie.
    Na kolejny cykl już mam opracowany plan działania - chłop robi badania, ja nadal dong :) Choć wiadomo, że jest NADZIEJA, ale plan B już jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 14:57

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy bierze się dong i na co on konkretnie jest?
    Ja mam bardzo nieregularne cykle, więc może ten będzie długi i będzie jeszcze owulka. Ten poprzedni miałam najkrótszy od kiedy pamiętam 30 dni! Poczekamy, zobaczymy.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donga możesz wziąć w dowolnym dniu cyklu, tylko nie podczas @. Ma estrogeny, pomaga pojawić się owulce. Mi na dongu urósł pęcherzyk w tydzień :)
    Zobacz na medycznym - jest wątek o dongu :) Pomógł nie tylko mi. Na pewno nie zaszkodzi, a pomóc może jak widać :)

• aga.just Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia a czemu masz nieregularne? Wiesz? Miałaś może monitoring robiony? Jakieś badania? Bo nieregularne cykle przy staraniach to tak średnio chyba.

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ