start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mungo wrote:Ilonku,
testy owu możesz kupic pakowane po 5, ale w aptece, czy rossmanie, to koszt około 20-25zł. Najlepiej je zamówić na Allegro, bo tam są pi razy oko po 1zł, a działają tak samo, a przy okazji i ciążowe możesz kupić, za jakieś śmieszne pieniądze.
Dziękuję Ci....:-*chyba zamowie na allegro i bede wklepywala wyniki w wykres -
Klaudiaa wrote:Kobitki znacie jakis przepis na ciasto ale nie skomplikowany?;>
Klauduś
ten przepis mam od amerykańskiej ciotki, a to lenie, więc jest banalny i co najważniejsze zawsze się udaje
składniki:
4 jajka
3 szkalnki maki
1 szklanka oliwy
1 szklanka cukru
2 płaskie łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 jabłka, 1 cukinia (można tez dodać skórkę pomarańczową, orzechy, rodzynki, albo pozostać przy samych jabłkach)
jajka ubić z cukrem, dodać cynamon, sodę, proszek do pieczenia, mąkę i wymieszać dokładnie. do powstałej masy wlać oliwę. (może być na początku ciężko wymieszać, ale spokojnie na pewno się uda)- do tak przygotowanej masy wrzucić pokrojone w kostkę jabłka i cukinię. ja czasami dodaję też truskawki albo wiśnie, tylko jak są mrożone, to po rozmarznięciu opruszam je mąką, żeby za dużo soku nie puściły.
ciacho piecze się około 1 godziny, ja ustawiam 160 termoobieg albo 180 normalnie.
i smacznego
a na pewno lepiej samej ciacho zrobić, bo przynajmniej wiesz co w nim będzie a w takim kupnym to więcej chemii niż czegokolwiek niestety -
Ja owu teoretycznie powinnam mieć w piątek, wiec już działamy
Wczoraj były przytulańce, dziś przerwa bo mąż pojechał na szkolenie, ale jutro nadrobimy
ja na szczęście na swojego nie mogę narzekać, jemu się prawie zawsze chce
Margotka trzymam kciuki! 10dni to już niedużo
Gosia nadżerką się wcale nie przejmuj!ja miałam i lekarka mi powiedziała że będziemy ją narazie obserwować i zobaczymy co dalej... i wtedy zaszłam w ciąże a ona sama zniknęła
Plumb no to się mąż postarał ! super
Paulina do owulki się pogodzicie! Ja wiem że starając się tak bardzo o dzidziusia może być między wami napięta sytuacja, przygotu wam może jakąś kolacje przy świecach
Ja jeszcze testów owulacyjnych nigdy nie robiłam, ale jak by coś to w przyszłym miesiącu kupie, ale tfu, tfu oby nie były juz potrzebne!!Margotka87, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniu zalezy jakie dlugie masz cykle...ja ostatnio mialam 32 dniowy a owulke dopiero na 17dc...A druga rzecz to 2x do roku moga sie zdarzyc cykle bezowulacyjne-to jest calkiem normalne....Spokojnie nie martw sie....najwazniejsze to nie poddawac się :-*
-
Ania1986 wrote:Babeczki czy to mozliwe ze testy owu wychodza mega negatywne, tempka wogule nie owulacyjna, sluz raz wodnisty raz kremowy, przy czym szyjka jest otwarta????????wczoraj bylo i dzis tez i nic nie wylecialo na zewnątrz..
Aniu, Ilonek ma rację ja oczywiście wierzę, że to będzie cykl z woluką (i Owocny), ale to dopiero 11 dzień cyklu. niepotrezbnie się nakręcasz
w którym dniu miałaś we wcześniejszych cyklach Owulację?
może po prostu za wcześnie zaczęłaś robić testy?! ja też nie powinnam w sumie jeszcze testować, bo owulkę miałam ostatnio w 16 dniu, ale jak nakupowałam na allegro całą masę teściorów, to korciło i też od poniedziałku robię, mimo, że liczę się z tym że mogą wyjść negatywne... i póki co wychodzą.
3mam kciuki bedzie dobrze -
Dzień Dobry moje rybki kochane chciałam Wam życzyć miłego dnia w tak brzydką pogodę ale miłego...
Dziękuję Wam za wsparcie z mężem lepiej tylko nie mam ochoty na przytulanki zobaczymy co będzie dalej.... chyba ten stera związany z pracą daje mi siwe znaki i na nic nie mam ochoty ale zaraz czas zaczynać mąż się śmiał że nawet jajka ogoli dla mnie żebym tylko nabrała ochoty na igraszki hihi:)
Ania we wszystkim zgadzam się z dziewczynkami nie stresuj sie to dopiero 11dc....
Całuję do wieczora kochane:)Plumb80, mungo lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Paulia87 wrote:Dzień Dobry moje rybki kochane chciałam Wam życzyć miłego dnia w tak brzydką pogodę ale miłego...
Dziękuję Wam za wsparcie z mężem lepiej tylko nie mam ochoty na przytulanki zobaczymy co będzie dalej.... chyba ten stera związany z pracą daje mi siwe znaki i na nic nie mam ochoty ale zaraz czas zaczynać mąż się śmiał że nawet jajka ogoli dla mnie żebym tylko nabrała ochoty na igraszki hihi:)
Ania we wszystkim zgadzam się z dziewczynkami nie stresuj sie to dopiero 11dc....
Całuję do wieczora kochane:) -
Ja od pewnego czasu tez tak mam przy zapisywaniu temp.musze zobaczyc co u kogo słychać :-)Dobrego dzionka Ci zycze, ja jutro bede ciezko pracowac wiec i dzis musze sie po malu przygotować...Dzieki za przyjecie zaproszenia
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej sloneczka
Koniec dobrego i teraz codziennie mam na popoludniu.. Okropnie mi sie nie chce, ale jeszcze 1,5 miesiaca i pozegnam sie z ta firma..
Aniu ja tez mysle, ze owu jeszcze przed Toba
Ja sie podlamalam temp dalej 36,5 wiec cykl bezowu zaluje ze wczoraj do gina nie poszlam... Stracony miesiac.. I jak sie nie dolowac?
Paulia spokojnej pracki
Wszystkim kochane milego dnia:) -
nick nieaktualny
-
Margotka87 wrote:ja sie nie nakrecam na nic poki co bo sie okazalo ze mam ciulate wynik TSH a przy tarczycy sa problemy z zafasolkowaniem ale nadzieja umiera ostatnia
ja tez TSH do dupy idę 29.10 do endo niech coś da na zbicie
A tak wogole to witam was wszystkie kobitki -
czesc Dziewczyny :* jak tam dzien mija? pogoda do dupy leje caly czas nic sie czlowiekowi nie chce mój R stwierdził ze jestem uzalezniona od ovu i sie nabijal ze mnie wiec foszek lekki jest pozdrawiam Was cieplo :*
Plumb80, mungo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie Ja dziś niestety dostałam @ ;/ Na razie się nie załamuję i będę dokładniej się sprawdzać w tym cyklu Także nie Jesteście same na listopad nasz pociąg się nieco opóźni ( jak to na nasze pkp przystało) ale dojedzie na stacje wreszcie pozdrawiam cieplutko i życzę spokojnego dnia
Margotka87, Plumb80, mungo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruda glowa do gory Kochana :* a wizja sylwestra z ukochanym w londynie to super sprawa:) zazdroszcze my chyba w gory pojedziemy zeby troche odpoczac a w oghole to juz mnie korci zeby testowac kupie mlotek i bede sie bila po glowie az do terminu @ to moze sobie glupoty z glowy wybije
-
Cześć dziewczynki Musiałam nadrabiać kilka stron, bo od soboty chyba mnie tu nie było. Dopóki nie dostałam okresu to siedziałam na owu non stop, a teraz jakoś tak lajtowo do sprawy podchodzę. Niby mierzę temp, biorę Lacibios i witaminy od gin i serduszkujemy już (śluz miałam rozciągliwy w ostatnim dniu plamienia i jajnik pobolewa), ale jakoś tak bez spiny, nie wiem dlaczego. Dzisiaj ta pogoda taka bura, dobrze, że mam wolne i nie muszę z domu wychodzić, bo nic się nie chce. Dobrego dzionka dla Was