Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie -Lipiec 2017.
Odpowiedz

Testowanie -Lipiec 2017.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamie wiec do wieczora pewnie sie rozkreci @

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    bosszzzz, laski nie ogarniam Was w takim tempie no ... w pracy jestem a w domu net mi nie działa chwilowo. jakieś nowe wieści?

Susanna, jaka Ty w tym cyklu w gorącej wodzie kąpana :)

ja od jutra zaczynam dupka, wiecie co czuję, że to się może udać a jeszcze teraz mam szansę na zmianę pracy i nie zdziwię się jak zmienię robotę i od razu się uda. już o tym kiedyś mówiłam, że uda się w najmniej odpowiednim momencie :)

a z tą receptą miałam dobre przeczucia, wystawił mi na 2 opakowania. walnął się po prostu
    No jestem, na szczęście nikt mi tego nie zabroni dziś jest ok przecież jak się nie uda to nie koniec świata

No z duphastonem może sie udać, może będziesz tak samo nakręcona jak ja, w końcu w tym miesiącu podjęłam leczenie i miałam z tym związane ogromne oczekiwania, podobnie jak ty do dupka teraz, także nie ma się co dziwić....

aha, 2op co za gość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix, może to tylko plamienia?

Susanna, to można sikać na testy owu? :D zaraz pójdę ich poszukać, może sie do czegoś w końcu przydadzą :D

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Zgredek gratuluję!!!

Madzix dobrze, że tata już domu wychodzi :)

Dziewczyny z @ Tulę Was :*

Kochane z negatywnymi testami tez dalej nic nie przesądzone :D

Su bądź dzielna i wytrzymaj z ciążowym, po wczorajszym wiesz, że tak będzie lepiej :)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akwarela wrote:

Susanna, to można sikać na testy owu? :D zaraz pójdę ich poszukać, może sie do czegoś w końcu przydadzą :D

nie napewno nie po 4 latach znam swoj organizm

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Udostępnisz swój wykres?

Chyba zrobiłam :) Sprawdz czy możesz zobaczyc :)

😇😁😇😇😁
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem... Trzymam kciuki za kolejny cykl!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akwarela wrote:

Nikt Ci nie zabroni przecież :)
    Coś trzeba robić i tak się już bardziej nie rozczaruję niż jestem wiec sobie siknę chociaż nieważne, że na owu
    Niby jest teoria czy urban story , że testy owu będą wychodzić pozytywne w ciąży.. no wiecie zazwyczaj są negatywne a a przy owu i ciąży pozytywne, może tak być, bo lh i hcg ma podobna strukturę, oczywiście bez nakręcania :) Kiedyś tak testowałam i była tak bladoróżowa, że jej widać nie było i była @ a teraz mam taki kolor jak ostatnio dzień przed pozytywem owu, ale nie nakręcam się tym w sobotę ciążowy :) Już niedługo

• Wyczekująca.. Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Piszę do Was bo już sama nie wiem co mam myśleć... mam dziś 55 dc wczoraj byłam u gin powiedział że ciąży nie widac, ale krwawienia też nie no i że blona śluzową powiekszona, bo aż prawie 14 mm... trochę się zdziwiłem bo max jaka miałam to 8mm. Robiłam testy wychodziły negatywne. Przepisał mi duphaston na wywołanie i ewentualne podtrzymanie... jak myślicie jest jeszcze szansa żeby to była ciaza? Czy któraś z was tak miała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pózniej siknę w takim razie... Przynajmniej czas do soboty zleci szybciej :)

SusannaDean, Jedna_z_Wielu, Rene lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekująca.. wrote:
    Witajcie. Piszę do Was bo już sama nie wiem co mam myśleć... mam dziś 55 dc wczoraj byłam u gin powiedział że ciąży nie widac, ale krwawienia też nie no i że blona śluzową powiekszona, bo aż prawie 14 mm... trochę się zdziwiłem bo max jaka miałam to 8mm. Robiłam testy wychodziły negatywne. Przepisał mi duphaston na wywołanie i ewentualne podtrzymanie... jak myślicie jest jeszcze szansa żeby to była ciaza? Czy któraś z was tak miała?

idz na bete najlepiej.choc dziwne ze testy negatywa. jednak juz o roznych przypadkach slyszalam. no i mimo wszystko gin powinien cos na usg widziec. jesli beta wyjdzie negatywna wzielabym dupka jak lekarz mowi

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akwarela wrote:
    Tez pózniej siknę w takim razie... Przynajmniej czas do soboty zleci szybciej :)
    No to siknij teraz, z owu nie trzeba rano :) i powiedz co wyszło

Wyczekująca, ja bym poszła na betę jak będzie ujemna to dupka tyle ile lekarz kazał na wywołanie

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam, mogę się przyłączyć do przedtestowego nakręcania? :-D
    Miałam się nie nakręcać bo przy ilości żołnierzy mojego eMka musiałabym liczyć na cud, ale jak na złość w tym cyklu czuje się zupełnie inaczej. Przede wszystkim nigdy nie miałam wodnistego śluzu w fazie lutealnej tylko kremowy i mało, a teraz przez 3 dni dosłownie mnie zalewał( na pewno było już grubo po owulacji). Po drugie czuję się jakbym miała jelitówkę. Coś mnie jakby "muli" w jelitach, ale nie mam biegunki(na OF tak zaznaczyłam bo nie miałam jak inaczej). A od dwóch dni muszę się kłaść na 1,5 godz. po 18 bo zasnęłabym na stojąco.
    To mój 13dpo i miałam się nie nakręcać...
    Aaa i dla żartu zrobiłam test owu...wyszedł lekko pozytywny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 11:00

Rene lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Wyczekująca.. Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jakaś masakra...

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mam wykres w miniaturce :P

😇😁😇😇😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Cześć Wam, mogę się przyłączyć do przedtestowego nakręcania? :-D
    Miałam się nie nakręcać bo przy ilości żołnierzy mojego eMka musiałabym liczyć na cud, ale jak na złość w tym cyklu czuje się zupełnie inaczej. Przede wszystkim nigdy nie miałam wodnistego śluzu w fazie lutealnej tylko kremowy i mało, a teraz przez 3 dni dosłownie mnie zalewał( na pewno było już grubo po owulacji). Po drugie czuję się jakbym miała jelitówkę. Coś mnie jakby "muli" w jelitach, ale nie mam biegunki(na OF tak zaznaczyłam bo nie miałam jak inaczej). A od dwóch dni muszę się kłaść na 1,5 godz. po 18 bo zasnęłabym na stojąco.
    To mój 13dpo i miałam się nie nakręcać...
    Aaa i dla żartu zrobiłam test owu...wyszedł lekko pozytywny...
    pokaż ten owu jak wygląda
    Ile zazwyczaj trwa twoja II faza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, obok testów owu stał test ciążowy, ten z Allegro, no i go zrobiłam :P po to, żeby je szybko wykończyć! ;)
    Wyszedł negatywny, jeszcze czekam, ale nie liczę na wiele, to tak bardziej dla zabicia czasu do soboty :D

KateHawke, witaj w naszej gorącej wodzie! :D ja dzisiaj zauważyłam żyłkę na piersi i ją oglądam juz od dwóch godzin ....

KateHawke lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    pokaż ten owu jak wygląda
    Ile zazwyczaj trwa twoja II faza?

Nie zrobiłam zdjęcia a jestem w pracy ale kreska wyglądała mniej więcej tak jak na tym teście :
    http://www.zapytajpolozna.pl/forum/media/kunena/attachments/legacy/images/DSC_0048-20130413.JPG

A moja faza trwa zazwyczaj 14-15 dni. Okres powinnam mieć w niedzielę. W zasadzie to mój 12dpo bo OF o 1 dzień za wcześnie owulkę wyznaczył.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Nie zrobiłam zdjęcia a jestem w pracy ale kreska wyglądała mniej więcej tak jak na tym teście :
    http://www.zapytajpolozna.pl/forum/media/kunena/attachments/legacy/images/DSC_0048-20130413.JPG

A moja faza trwa zazwyczaj 14-15 dni. Okres powinnam mieć w niedzielę. W zasadzie to mój 12dpo bo OF o 1 dzień za wcześnie owulkę wyznaczył.
    No mój 11 dpo dopiero mam ciemniejszą od twojej trochę, wygląda tak jakby miała być jutro owulacja , zazwyczaj taka wychodzi, więc siknę jeszcze na owu jutro a w sobotę na ciązowy lub dopiero beta..zastanowie się

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    No mój 11 dpo dopiero mam ciemniejszą od twojej trochę, wygląda tak jakby miała być jutro owulacja , zazwyczaj taka wychodzi, więc siknę jeszcze na owu jutro a w sobotę na ciązowy lub dopiero beta..zastanowie się

Ja chyba dla spokoju ducha jutro siknę na ciążowy. Przynajmniej pozbawię się złudzeń. A jak jednak nie pojawi się okres to będzie niespodzianka :P
    Ale dobrze czasem tak się razem ponakręcać :-D

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ