Forum Starając się - ogólne Zimowe staranka :)
Odpowiedz

Zimowe staranka :)

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papi, to mój trzeci cykl z duphastonem, z tym że z jedną przerwą na luteinę. Betę robiłam w dzień spodziewanej @ czyli 29-11 i potem 4-12. Przed tabletkami anty cykle miałam co 36-37 dni, ale nie wiem, czy teraz to ma jakieś znaczenie, skoro od pół roku jestem praktycznie cały czas na jakiś tabletkach wspomagających zajście...

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Fidelissa Autorytet
    Postów: 3385 3376

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Martii regularna @

    nie wiem skąd miałam przez tydzien poprzedzajacy @ to uczucie rozpychania w dole brzucha do tego stopnia,ze w nocy trudno sie bylo ulozyc....i znowu rozczarowanie....

    qq87j44jhto0od0f.png


  • Strażaczka90 Autorytet
    Postów: 1830 2364

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Piękne:* ja właśnie robię pizze potem sie odezwe:*

    Katha81 lubi tę wiadomość

  • Papi77 Ekspertka
    Postów: 146 76

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Papi, to mój trzeci cykl z duphastonem, z tym że z jedną przerwą na luteinę. Betę robiłam w dzień spodziewanej @ czyli 29-11 i potem 4-12. Przed tabletkami anty cykle miałam co 36-37 dni, ale nie wiem, czy teraz to ma jakieś znaczenie, skoro od pół roku jestem praktycznie cały czas na jakiś tabletkach wspomagających zajście...
    Takie ilości hormonów mogą rozregulować cykl. Nawet kiedyś moja gin mówiła, że wielu lekarzy zamiast dokładnie przyjrzeć się pacjentce i jej cyklowi, to przepisuje od razu luteinę albo duph. A to nie zawsze działa na korzyść. A miałaś robione badania hormonów? Może gospodarka Ci wariuje. Ja miałam tak samo, czasami nie miałam @ po 3 miesiące, ale wtedy jeszcze nie starałam się o dzidzię. Dopiero moja gin po badaniach hormonów itd. dała mi takie leki, które mi w miarę uregulowały.

    20130914050120.png201207104662.png
  • Papi77 Ekspertka
    Postów: 146 76

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Niestety Martii regularna @

    nie wiem skąd miałam przez tydzien poprzedzajacy @ to uczucie rozpychania w dole brzucha do tego stopnia,ze w nocy trudno sie bylo ulozyc....i znowu rozczarowanie....
    Kochana, znam to rozczarowanie, ale trzeba się podnieść, otrzepać i iść dalej. A co do bólu brzucha, to organizm kobiety to jedna wielka zagadka. Próbujemy dalej!

    Fidelissa lubi tę wiadomość

    20130914050120.png201207104662.png
  • Papi77 Ekspertka
    Postów: 146 76

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    hej Piękne:* ja właśnie robię pizze potem sie odezwe:*
    Hmm.. zjadłabym sobie taką domową, prześlij kawałek :P w sumie to co mi po kawału, jak zaraz mały się dopadnie, teraz ma etap "jem wszystko co rodzice" :P

    Katha81 lubi tę wiadomość

    20130914050120.png201207104662.png
  • Papi77 Ekspertka
    Postów: 146 76

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam straszny apetyt, chociaż nie tylko na jedzenie :P Nie mogę znaleźć smaku, najlepiej wszystko bym wciągała, a jeszcze lepiej jakby mi pod nos podstawili :P Czyli zbliża się owu, zmienia się śluz, zaczyna pobolewać podbrzusze, a męża brak..

    20130914050120.png201207104662.png
  • Fidelissa Autorytet
    Postów: 3385 3376

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam od nowa. Jestem umówiona jutro po receptę u giinekolog na wspomaganie uwulacji. Mój tez zażywa i do tego jeszcze k. foliowy. Czy tez tak macie, ze niby sie nie nadstawiacie ale rozczarowanie jest tak ogromne, ze odczuwam fizyczny ból.....

    qq87j44jhto0od0f.png


  • mycha28 Autorytet
    Postów: 1145 1372

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę pomóżcie w interptetacji wynikow

    anty TPO < 0,80 norma <18
    anty TG < 6,4 norma < 8
    nie wiem czy to dobrze czy żle?

    FSH 4,4 norma dla I fazy 3.9 - 12,0
    LH 1,9 norma dla I fazy : 1,5 - 8,0
    Estriadol 40,50 norma dla I fazy 18 - 147

    stosunek LH do FSH 0,43 :( za niski chyba co to oznacza?

    Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Katha81 Autorytet
    Postów: 1291 988

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    a mój znowu zawsze po alku by chał się seksić:) hehe bez alku też...i codziennie mówi to jak bardzo mnie Kocha powtarza to pare razy dziennie:) i że świata poza mną nie widzi.a jak jestem w pracy to pisze eski że tęskni...:* Kochany jest:)a jak mówie że Go Kocham to On mi odpowiada że On mnie bardziej:)niż ja Jego heh

    moj M odkad zaczelismy sie starac to obojetnie czy po alk czy bez i tak caly czas by chcial sie seksic a zwlaszcza w okolicach owulki :) i tez ciagle mi mowi i pisze ze kocha i teskni i pyta czy po serduszkowaniu wszystko ok i czy nic nie boli i czy nie mam plamien. to naprawde mile :)
    a u nas jest tak ze jak ja powiem pierwsza ze go kocham to on mowi ze on *bardziej* a ja wtedy mowie ze *tak samo sie kochamy* ;)

    sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet
    Postów: 1291 988

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    hej Piękne:* ja właśnie robię pizze potem sie odezwe:*

    pycha a ja robilam dzis kurczaka grilowanego :)

    Strażaczka90 lubi tę wiadomość

    sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • JagoodkaK Autorytet
    Postów: 1839 1271

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziękuję!!!
    Jesteście kochane, wasze słowa otuchy wiele dają :*
    Trzymam za Was wszystkie bardzo mocno, co do seksu po alko to mój tż też ma chcice. Jeśli chodzi o zafasolkowanie to jakoś mi opadły skrzydełka w tym miesiącu, raz że sobie poczytałam o problemach z zajściem i jakoś wszystko sobie przypisuję :(

    Strażaczka90 lubi tę wiadomość

    h84fkrhm4lz65cww.png
  • anka8820 Ekspertka
    Postów: 201 161

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski w ten ponury dzień

    ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • Papi77 Ekspertka
    Postów: 146 76

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Dziewczyny proszę pomóżcie w interptetacji wynikow

    anty TPO < 0,80 norma <18
    anty TG < 6,4 norma < 8
    nie wiem czy to dobrze czy żle?

    FSH 4,4 norma dla I fazy 3.9 - 12,0
    LH 1,9 norma dla I fazy : 1,5 - 8,0
    Estriadol 40,50 norma dla I fazy 18 - 147

    stosunek LH do FSH 0,43 :( za niski chyba co to oznacza?
    Uf, aby byka nie walnąć. Powiem Ci co pamiętam po swoich wynikach. Anty TPO ładnie, jego w ogóle nie powinno być, ale wiadomo, że zawsze minimalnie coś tam będzie. Anty TG też ok. Co do stosunku LH do FHS to trzeba brać pod uwagę również wynik FSH i LH. Jeżeli LH jest zbyt wysokie (czyli powyżej 8.0) a FSH za niskie (czyli mniej niż 3.9), to wówczas tak niski stosunek może oznaczać niedomogę jajników, a dokładnie PCO. Ale ja po Twoich wynikach nie widzę żadnej tragedii. Ale najlepiej zapytaj swojego gina, on zadecyduje czy Ci podać jakieś hormony dla poprawienia pracy jajników ;)
    No chyba, że wykryto u Ciebie PCO? A miałaś badany progesteron po owu? Bo tak trochę można wróżyć, że po prostu po owu masz go za mało, więc też ciężej o ciążę. Uff.. mam nadzieję, że coś tam pomogłam :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 19:48

    20130914050120.png201207104662.png
  • Papi77 Ekspertka
    Postów: 146 76

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, błąd! Normy mi się mieszają. Przy PCO stosunek musi być powyż 1, ja miałam chyba 1.7, jakoś tak. Czyli to może być jakieś małe niedomaganie jajników, ale najlepiej sprawdzić progesteron po owu. No i jajniki na USG. Ah, telefon mi przeszkadza. Wyniki nie są złe, z tego co pamiętam FSH im wyższe tym gorzej, poniżej też coś tam nie tak, z przysadką chyba.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 19:53

    20130914050120.png201207104662.png
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papi, miałam hormony robione pół roku temu i były ok. Teraz mąż mi mówi, żebyśmy powtórzyli oboje wyniki. Ja nie widzę sensu, żeby on robił, bo u niego wyszło ok. Ale ja chyba powtórzę badania.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie u dentysty... Normalnie szczęka mi zdrętwiała. Ale czego się nie robi, żeby w razie ciąży ząbki były w porządku :)

    Strażaczka90, Chanela lubią tę wiadomość

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • mycha28 Autorytet
    Postów: 1145 1372

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papi77 wrote:
    Mycha, błąd! Normy mi się mieszają. Przy PCO stosunek musi być powyż 1, ja miałam chyba 1.7, jakoś tak. Czyli to może być jakieś małe niedomaganie jajników, ale najlepiej sprawdzić progesteron po owu. No i jajniki na USG. Ah, telefon mi przeszkadza. Wyniki nie są złe, z tego co pamiętam FSH im wyższe tym gorzej, poniżej też coś tam nie tak, z przysadką chyba.



    dziękuję ci bardzo kochana :) <3
    martwiłam się tymi przeciwciałami bo nie wiedziałam jak interptetować te widełki ;)

    PCO nie mam stwierdzonego , cykle regularne ok 30 dni. Też czytałam że to może być niedomoga ciałka zólłtego więc po owulce zbadam progesteron bo jeszcze nie badałam. W poniedziałek idę do gina na USG może coś mi da chociaż on taki niezbyt współpracujący jest ale zobaczymy ;)

    Strażaczka90 lubi tę wiadomość

    Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Papi77 Ekspertka
    Postów: 146 76

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Papi, miałam hormony robione pół roku temu i były ok. Teraz mąż mi mówi, żebyśmy powtórzyli oboje wyniki. Ja nie widzę sensu, żeby on robił, bo u niego wyszło ok. Ale ja chyba powtórzę badania.
    Pewnie, że powtórz. Jak u męża jest ok, a niedawno miał robione to też nie widzę sensu. Ale Ty zrób jak najbardziej. Jak przechodziłam kurację hormonalną, to robiłam badania co 3 miesiące. Dlatego zawsze się śmieyję, że mój syn był bardzo drogi w poczęciu ;)
    Nie mów o dentyście, brr.. ja też muszę iść w końcu. I do okulisty, bo migreny cholernie, a nie wiem czy to nie przez to, że okulary do czytania itd. już za słabe.

    20130914050120.png201207104662.png
  • Strażaczka90 Autorytet
    Postów: 1830 2364

    Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziewczynki dziękuję!!!
    Jesteście kochane, wasze słowa otuchy wiele dają :*
    Trzymam za Was wszystkie bardzo mocno, co do seksu po alko to mój tż też ma chcice. Jeśli chodzi o zafasolkowanie to jakoś mi opadły skrzydełka w tym miesiącu, raz że sobie poczytałam o problemach z zajściem i jakoś wszystko sobie przypisuję :(
    Przestan czytać głupoty....W internecie same głupoty piszą ja też dużo czytałam o głupich sprawach teraz żałuję bo wtedy wylam jak nie powiem co głupia byłam jak but z lewej nogi.!!!!nie ma co wierzyć w głupoty....Wrzuc na luuz

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego