IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Opu cudownie, ze masz dwa babelki. Kibicuje mocno.
Mam dwie przyjaciolki, ktore chca aby bardzo mi sie udalo. Ale chyba zadna kobieta, ktora nie przechodzi przez to co my to nie zrozumie naszych zmagan.
Dbaj o siebie Opu.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyJusti86 wrote:Opu, dlaczego piszesz, ze musicie liczyc na cud? Cos poszlo nie tak? Mam ogromna nadzieje, ze sie uda! Wiara czyni cuda:)
Pani doktor przywitala nas wiadomoscia, ze mam 4 zarodki. Dwa z nich bardzo slabo sie dziela i sa dwukomorkowe czy dwublastomerowe ( a powinny byc szescio- osmio-). Jeden tylko zarodek ladnie sie dzieli i dobrze rokuje. Podano mi dwa zarodki najlepsze... 6B i 5 nie wiem z jaka literka ... pozostale dwa beda dalej w hodowli jak rozwina sie do blastek zostana zamrozone, ale szanse sa niewielkie ...
Generalnie jak to usyszalam to powietrze ze mnie uszlo ... I mam czarne mysli, ze sie nie uda... choc pani dokrot kazala wierzyc w tego 6b ...
sam transfer przebiegl dobrze i szybko choc pielegniarka zapomniala mi dac zastrzyk... dostalam lezac juz na fotelu, bylam spieta a czulam ze sie uspokoilam jak lezalam juz pod kocykiem z 10 minut wiec mam nadzieje ze to nie przeszkodzi...
Wyszlam z tego gabinetu, usiadlam na krzesle i sie poryczalam ... zamiast sie cieszyc zalamalam sie ... lezac na tkm fotelu modlilam sie i plakalam jednoczesnie ...
Widzialam biala kropeczke w usg ...
Dostalam dodatkowo acard, magnez, nospe, relanium, zastrzyki prolutex, dupka...
Wobec takich wiadomosci nawet nie chcialam juz pytac o szanse ... chyba balam sie odpowiedzi ... plakac mi sie chce ...
przeprszam za tak chaotyczna wypowiedzWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 13:55
-
Opu literki literkami, cyferki cyferkami a natura zadecyduje.
Niestety im wiecej wiemy tym bardziej zamartwiamy sie.
Opu powtorze za moim lekarze, ze sa badania naukowe mowiace o tym, ze zarodki nadrabiaja w macicy wiec wierze, ze u Ciebie im lepiej niz w labo. Opu masz w sobie malutki cud wiec mysl pozytywnie. Wiem, ze latwo sie pisze ale to wazne.
Sciskamopu lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
opu, ja chyba coś przeoczyłam, czemu się martwisz Skarbie? Masz dwa maluszki które będą walczyć, żeby zostać zamrożone, i dwa podane, w tym klasy B, która jest bardzo dobra, ja też miałam takiego podanego, a drugiego C, i się udało. Przecież widzałyśmy już na tym forum piękne ciąże z B i C właśnie.
Wiem, że to straszne emocje są, masz prawo płakać, ile tylko potrzebujesz, sama uroniłam łzę czytając Twój wpis, bo czuję, jak się boisz, jak przeżywasz...ale naprawdę nie jest źle opu. Postaraj się teraz wypocząć i broń boże nie miej czarnych myśli, bo naprawdę jest dobrze, zobaczysz, za kilka/ kilkanaście dni będziemy śpiewać i tańczyć, ja tam wierzę i w Ciebie i w Twoje maluchy! Zaskoczcie mamę maluchy, pokażcie jej! Buziakopu, Antonelka, Bianka4, Konwalia, ComeToMeBaby, Mimbla lubią tę wiadomość
-
IVA wrote:Dziękuję dziewczyny za pomoc,ale dzwoniłam do lekarza u którego robiłam cytologie rok temu, jest wszystko ok.
Przepraszam za mętlik:(
Uff, no to super! I nie przepraszaj, po to jesteśmy. Cieszę się, że się wyjaśniło wszystko -
nick nieaktualnydzieki dziewczyny
ale jeszcze sobie placze wlasnie
i zdecydowalam sie jednak ze biore l4, nie chce sobie potem wyrzucac ze nie zrobilam wszystkiego co moglam
.. narazie mam na dzis i jutro zwolnienie, doktor pytala czy chce do 11 grudnia ... powiedzialam ze nie, ale teraz mysle sobie ze biore i leze plackiem ... jak to sie zmienia punkt widzenia ...
zaskoczylo mnie to ze powiedziala ze pierwszy raz maja taki przypadek ze zardoki sie nie chca dzielic... jak to pierwszy raz to co jest az tak do dupy ... nie wierze... -
Agnieszka_A. wrote:Mi lekarz przypisał Glucophage 850 dwa razy po 1 tabletce, Vigantoletten 1000 dwa razy po 1 tabletce (dostałam od lekarza po zbadaniu poziomu wit D - teraz przed wizytą 15 grudnia po 2 miesiacach branai mam badanie ponowić) i kwas foliowy 5 mg 1/2 tabletki dziennie.
Od siebie biorę jeszcze magnez i od endokrynologa Euthyrox 88.
Przed stymulacją piłam infolic a teraz już lekarz nie zalecił bo w sumie nie ma konkretnie potwierdzenia, że działa a sporo kosztuje mimo wszystko.
Powinnam jeszcze za dietę się wziąć ale jakoś kiepsko mi to ostatnimi czasy idzie niestety.
A moja koleżanka dziś rano plamiła. Pojechała do ginekologa. Na usg nic nie było widać. W pon miała bete 855, dziś nie ponawiała. Dostała w końcu luteinę 50mg dwa razy po jednej tabletce.... I ma przyjechać na kontrolę w piątek. Lekarka jej powiedziała, że albo ciąża jest młodsza niż z terminu miesiączki ostatniej wynika albo to ciąża pozamaciczna. I teraz się podłamała i jeszcze bardziej się boi.
Dziś ponowiła betę i wyszło 1401. Kalkulator pokazuje, że przyrost 44,8% i że poniżej normy. I progesteron 10,8.
To już chyba nic dobrego nie wróży.
-
Oooo proszę jak tu Nas dużo, ja tez jestem rocznik '87
Shooa teraz patrze i ja badan na chlamydie nie mam zleconych. Ani tych płatnych ode mnie ani płatnych z MZ.
Rozyczki przed procedura tez nie kazali mi robic wiec nie mam. Pewnie dlatego teraz musze się przebadać. Przypuszczam, ze jak wszystko będzie ok to za 3 miesiące będę miała z tym spokoj.
Dodatkowo poza wirusami zoltaczkowymi, kiły i HIV mam toxoplasme, której wyniku tez nigdzie wcześniej u siebie nie znalazłam.
shooa lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Opu glowa do góry! Tak jak mowi Inska zobacz jej się udało wiec dlaczego Tobie miałoby się nie udac ? Ja miałam podanego zarodka 4AB podobno przepiekny nawet polozna jak uslyszala jaka klasa to po transferze podeszla przytulila mnie i powiedziała, ze z takich zawsze jest ciaza. No i nie wyszlo.
Teraz nie myśl o tych, ktore się dzielą bo w tej wlasnie chwili jesteś w ciąży i najważniejsze aby dzieciaki z Toba zostały! Wszystko będzie dobrze, dbaj o siebie wypoczywaj ile się da i myśl pozytywnie!Antonelka lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualnyMuszynko dziekuje za wsparcie
zjadlam obiadek wzielam leki i polozylam sie moze pospie troche
Jestem w ciazy ... Przynajmniej prez 12 dniAntonelka, agulas, Inska, pragnaca dzidziusia, Bianka4, muszynka, V., Mimbla, Fedra, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Opu to i ja dołóżę swoje trzy grosze
ja miałam podany 4A i co? Dupa! Tu nie ma żadnej matematyki ani reguły. Więc dziewczyny wiedzą co mówią i trzeba je słuchać
wszystko będzie dobrze, trzeba w to wierzyć! Trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 15:18
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016