LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,przeczytałam cały ten wątek i mam mieszane uczucia. Ja mam mieć laparoskopie robiona w UK za jakieś 6-8 tygodni. Szczerze to pytałam lekarza i stwierdził że bez znaczenia jest w jakiej fazie cyklu będę a o jakichkolwiek szczepieniach nie wspomniał. Powiedział tylko, że rano stawie się do szpitala a wieczorem już mnie wypuszcza o ile nie będzie powikłań.
Mam jednak pytanie czy są wśród tu obecnych jakieś dziewczęta co przechodziły laparoskopie w UK. Za każdą informację byłabym wdzięczna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 22:57
-
hej dziewczyny jestem tydzien po laparoskopii, zw szpitalu spedzilam 3 dni, jeden przed zabiegiem i prawie 2 po, na pocztku bylo strasznie i wcale nie przez bol w miejscu ran tylko przez to powietrze w brzuchu, bolal mnie zoladek i jelita, zle mi sie oddychalo i ciaglelo cos strasznie od brzucha do barkow, teraz juz jest ok ale od wczoraj zaczelo mnie bolec z prawej strony w okolicach rany a do tego jest lekko spuchniete i pod skora czuje jakby guz. Czy ktos mial cos podobnego?Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
aniolek [*] 20/06/2012 6tc
aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
aniolki [*] 23/10/2014 8tc -
zaba25 wrote:hej dziewczyny jestem tydzien po laparoskopii, zw szpitalu spedzilam 3 dni, jeden przed zabiegiem i prawie 2 po, na pocztku bylo strasznie i wcale nie przez bol w miejscu ran tylko przez to powietrze w brzuchu, bolal mnie zoladek i jelita, zle mi sie oddychalo i ciaglelo cos strasznie od brzucha do barkow, teraz juz jest ok ale od wczoraj zaczelo mnie bolec z prawej strony w okolicach rany a do tego jest lekko spuchniete i pod skora czuje jakby guz. Czy ktos mial cos podobnego?
A szwy już Ci wyciągnęli ? Ja miałam taką gulkę która mi narosła bo mi szwów nie wyciągnęli po tygodniu bo pielęgniarki powiedziały że się rozpuszczą...
No jednak okazało się że nie są rozpuszczalne i gin mi na wizycie po 2 tyg je usunął i powiedział że gulka zniknie sama i jak na nią nacisnął to wypłynęło trochę ropy kazał przemywać octiseptem i faktycznie zniknęła i ranki się ładnie zagoiłyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 20:37
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
wlasnie wyciagneli mi, moze cos zostalo... jutro moze uda mi sie umowic do lekarza niech to zobaczy. Dzieki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 21:02
Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
dziewczyny mam pytanie, ile z Was miała laparoskopie z powodu niedrożności jajowodu i którym sie udało udrożnić,
i jeszcze pytanie czy wróciły Wam potem naturalne cykle, bo ja teraz mam problem z regularnymi cyklami i jestem na lekach i mam taka cicha nadzieje, że po laparoskopii może wrócą naturalne cykle ?GYNCENTRUM
31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
- zamrożona wczesna blastocysta AB
10 dpt-0 -
u mnie podczas laparoskopi gdzie mialam miec usuwane cysty, okazalo sie ze mialam zrosniety jajowod z jelitem, zostal rozdzielony i teraz mam drozne jajowody, slyszalam ze czasem przy sprawdzaniu droznosci udaje sie odblokowac jajowody ale nie wiem nic dokladnie.Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
Madzia85 wrote:dziewczyny mam pytanie, ile z Was miała laparoskopie z powodu niedrożności jajowodu i którym sie udało udrożnić,
i jeszcze pytanie czy wróciły Wam potem naturalne cykle, bo ja teraz mam problem z regularnymi cyklami i jestem na lekach i mam taka cicha nadzieje, że po laparoskopii może wrócą naturalne cykle ? -
dziewczyny powiedzcie czy zaraz po laparo mozna zaczac sie starac jestem 1,5 tg po i chyba niedlugo bedzie owulka czy mozemy strac sie juz w tym cyklu? moj gin kazal przez miesiac -2 brac mi anty dopiero potem sie starac a ja sie zastanawiam czy nie zaczac odrazu.Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
zaba25 -też pierwsze słyszę o anty, mi lekarz zaraz po laparo kazał wręcz działać i dobrze się bawić udało się po 10tyg w 2dim cyklu po laparo, niestety była to c. biochemiczna, ale pocieszam się że była w ogóle. Jak się dobrze czujesz to powinnaś działać powodzenia100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
Ja po pierwszej Laparoskopii brałam tabletki pół roku ale stwierdzono u mnie Endometriozę i musiałam się podleczyć.
Po tabletkach miałam drugą Laparo ze sprawdzeniem drożności i dostałam po niej tylko jedna @
Gethrin lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68999.png -
Koza wrote:Ja po pierwszej Laparoskopii brałam tabletki pół roku ale stwierdzono u mnie Endometriozę i musiałam się podleczyć.
Po tabletkach miałam drugą Laparo ze sprawdzeniem drożności i dostałam po niej tylko jedna @
po pierwszej? To miałaś więcej?
Tak w ogóle to witam! Podczytuję Was od jakiegos czasu i przygotowuję psychikę do tego zabiegu... -
kicinia wrote:Też miałam jajnik zrośnięty z jelitem , jajowody udrożnione we wrześniu , ale do tej pory z pewnością znów są niedrożne.
Z pewnością niedrożne? Tak przypuszczasz, czy masz jakąś większą wiedzę na ten temat? Pytam, bo ja do tej pory miałam tylko HSG i było to już 7 miesięcy temu. Niby udrożnione, ale tylko trochę kontarstu przeszło.
Mój gin twierdził, że mam złe podejście, gdy mu miesiąc temu powiedziałam, że może dlatego nadal nie wychodzi, bo może z tego względu już wszystko z powrtem niedrożne. A on patrzył na mnie jak na kosmitę.
Natomiast jak byłam u innego i pokazałam mu wyniki badania, to odrazu kazał się szykować na laparo...
-
Macierzanka:) wrote:po pierwszej? To miałaś więcej?
Tak w ogóle to witam! Podczytuję Was od jakiegos czasu i przygotowuję psychikę do tego zabiegu...
Po tabletkach 10 grudnia miałam kolejną Laparoskopie ze sprawdzeniem drożności.
Nie bardzo byłam zadowolona z 2 Laparoskopii w ciągu 6 miesięcy ale widać zdziałałoMacierzanka:) lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68999.png -
Macierzanka:) wrote:Z pewnością niedrożne? Tak przypuszczasz, czy masz jakąś większą wiedzę na ten temat? Pytam, bo ja do tej pory miałam tylko HSG i było to już 7 miesięcy temu. Niby udrożnione, ale tylko trochę kontarstu przeszło.
Mój gin twierdził, że mam złe podejście, gdy mu miesiąc temu powiedziałam, że może dlatego nadal nie wychodzi, bo może z tego względu już wszystko z powrtem niedrożne. A on patrzył na mnie jak na kosmitę.
Natomiast jak byłam u innego i pokazałam mu wyniki badania, to odrazu kazał się szykować na laparo...Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
Bardzo dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi!
Jesteście bardzo dzielne!
A co ze szczepieniem na żółtaczkę? Pasowałoby zrobić?
I czy można się starać w trakcie brania dawek?
Każda informacja dla mnie będzie cenna!
Pozdrawiam!dżona lubi tę wiadomość
-
Macierzanka:) wrote:Bardzo dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi!
Jesteście bardzo dzielne!
A co ze szczepieniem na żółtaczkę? Pasowałoby zrobić?
I czy można się starać w trakcie brania dawek?
Każda informacja dla mnie będzie cenna!
Pozdrawiam!
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."