LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarcjana wrote:Dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik badania histopatologicznego, ale o wodniaku nic nie jest napisane... Jedynie opis jajowodu 8cm w odcinku końcowym pogrubiały do 1,5 cm
Przekrwienie, w odcinku początkowym zmiany pozapalne zwężające światło. A gdzie wodniak???
A ja nadal czekam na okres, a dziś już 34 dc -
Ja sprawdzalam zawsze wypis w szpitalu, zeby w razie niepewnosci jeszcze dopytac, a to co szlo do badania histopatologicznego to wiedzialam po konsultacji z lekarzem czego sie spodziewac.
-
nick nieaktualnyMarcjana wrote:Olcia bardzo bym ci życzyła żeby nie przyszedł ale z pozytywnym finałem. Mi też się spóźnił kilka dni, jakieś 5 dni opóźnienia.
Będę na wizycie to wszystko się wypytam -
Hipsiatko ja miałam na skierowaniu napisane że niepłodność i wodniak lewego jajowodu, ale jedna dziewczyna z forum miała również podejrzenie wodniaka, a po laparoskopii okazało się że ma torbiel endometrialna i to właśnie po badaniu histopatolgicznym.
hipisiątko lubi tę wiadomość
12.16-laparoskopia usunięcie wodniaka i lewego jajowodu. Prawy niedrożny -
Hej dziewczynki ja jestem wczoraj po monitoringu i pecherzyk jak stoi tak stoi mam 19dzc ostatnio urosł z tego rozmiaru dorósł do 24dzc i dostałam ovirtelle i jak teraz jak nie urośnie to zastrzyki ovaleap niewiem co to za lek miał ktoś?
-
Marcjana wrote:Wydaje mi się że na wypisie powinno być to co na skierowaniu napisane było.
-
Dziewczyny zdecydowalam sie na laparo, zastanawiam sie nad Iczmp lub Medeorem w Lodzi.Slyszalam ze w Medeorze maja lepszy sprzet. Bella wspominalas mi o iczmp( 4 dni spedza sie w szpitalu), a orientujecie sie jak to wyglada w Medeorze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 11:08
-
Przy drugiej laparo bylam w iczmp 3dni:
Przyjecie i badania
Laparo
Wypis - o ile wszystko jest ok
Nie wiem jak wyglada to w Medeorze, znam tylko historie z porodow w tym szpitalu. -
Jak bylam w lipcu to zakladali po podaniu narkozy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMysza ja mialam takie krwawienie od razu po laparo, trwalo dokladnie 7dni, ale to nie byla @ tylko krwawienie pozabiegowe, bo ja bylam wtedy w polowie cyklu. 12 dni po operacji mialam ovu, mimo ze operacja byla 13dc. Pokrecone to wszystko,
Olcia u mnie dzis 34dc i czekam do niedzieli na @. Narazie brzuch przestal bolec, ale ze 2 dni mnie bolal jak na @. A Ciebie boli brzuch? Ja narazie nic nie testowalam. Mam nadzieje, ze @ sie wstrzyma jeszcze przynajmniej 2 dni.
Wczoraj wrocilam do pracy i powiem Wam, ze siedzenie 8h plus ciasne spodnie (po laparo wszystkie zrobily sie ciasne) nie jest najfajniejsze. -
nick nieaktualnyjoasia1982 wrote:Mysza ja mialam takie krwawienie od razu po laparo, trwalo dokladnie 7dni, ale to nie byla @ tylko krwawienie pozabiegowe, bo ja bylam wtedy w polowie cyklu. 12 dni po operacji mialam ovu, mimo ze operacja byla 13dc. Pokrecone to wszystko,
Olcia u mnie dzis 34dc i czekam do niedzieli na @. Narazie brzuch przestal bolec, ale ze 2 dni mnie bolal jak na @. A Ciebie boli brzuch? Ja narazie nic nie testowalam. Mam nadzieje, ze @ sie wstrzyma jeszcze przynajmniej 2 dni.
Wczoraj wrocilam do pracy i powiem Wam, ze siedzenie 8h plus ciasne spodnie (po laparo wszystkie zrobily sie ciasne) nie jest najfajniejsze.
Ja też czułam ból brzucha jak na @ parę dni temu, a dziś w krzyżu mnie pobolewa. Jak długo byłaś na L4? Ja jeszcze jestem na zwolnieniu, chodze sobie w dresach po domku bo jeansach jest mi bardzo niewygodnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjoasia1982 wrote:Ale od jutra mam znowu urlop takze napracuje sie tylko 3dni
joasia1982 lubi tę wiadomość