WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjana wrote:
    Dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik badania histopatologicznego, ale o wodniaku nic nie jest napisane... Jedynie opis jajowodu 8cm w odcinku końcowym pogrubiały do 1,5 cm
    Przekrwienie, w odcinku początkowym zmiany pozapalne zwężające światło. A gdzie wodniak???
    Dobrze, że masz już wyniki, lekarz najlepiej Ci wszystko wyjaśni :-)
    A ja nadal czekam na okres, a dziś już 34 dc

• Marcjana Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia bardzo bym ci życzyła żeby nie przyszedł ale z pozytywnym finałem. Mi też się spóźnił kilka dni, jakieś 5 dni opóźnienia.
    Będę na wizycie to wszystko się wypytam :-)

12.16-laparoskopia usunięcie wodniaka i lewego jajowodu. Prawy niedrożny
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzalam zawsze wypis w szpitalu, zeby w razie niepewnosci jeszcze dopytac, a to co szlo do badania histopatologicznego to wiedzialam po konsultacji z lekarzem czego sie spodziewac.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjana wrote:
    Olcia bardzo bym ci życzyła żeby nie przyszedł ale z pozytywnym finałem. Mi też się spóźnił kilka dni, jakieś 5 dni opóźnienia.
    Będę na wizycie to wszystko się wypytam :-)
    Chyba po laparo może tak być. Ja raczej się nie łudzę, że to ciąża bo juz zrobiłam 2 testy i wyszły negatywnie, jeszcze najwyżej powtórzę w śr lub czw.

• Marcjana Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipsiatko ja miałam na skierowaniu napisane że niepłodność i wodniak lewego jajowodu, ale jedna dziewczyna z forum miała również podejrzenie wodniaka, a po laparoskopii okazało się że ma torbiel endometrialna i to właśnie po badaniu histopatolgicznym.

hipisiątko lubi tę wiadomość

• Marcjana Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że na wypisie powinno być to co na skierowaniu napisane było.

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja jestem wczoraj po monitoringu i pecherzyk jak stoi tak stoi mam 19dzc ostatnio urosł z tego rozmiaru dorósł do 24dzc i dostałam ovirtelle i jak teraz jak nie urośnie to zastrzyki ovaleap niewiem co to za lek miał ktoś?

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjana wrote:
    Wydaje mi się że na wypisie powinno być to co na skierowaniu napisane było.
    To co bylo na skierowaniu, powinno byc na pierwszej str na wypisie, cos w stylu "z czym pacjentka trafila do szpitala"

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdecydowalam sie na laparo, zastanawiam sie nad Iczmp lub Medeorem w Lodzi.Slyszalam ze w Medeorze maja lepszy sprzet. Bella wspominalas mi o iczmp( 4 dni spedza sie w szpitalu), a orientujecie sie jak to wyglada w Medeorze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 11:08

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy drugiej laparo bylam w iczmp 3dni:
    Przyjecie i badania
    Laparo
    Wypis - o ile wszystko jest ok
    Nie wiem jak wyglada to w Medeorze, znam tylko historie z porodow w tym szpitalu.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a cewnik zakladaja jak Cie uspia czy wczesniej?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam w lipcu to zakladali po podaniu narkozy.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bella

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Dziołchy, po laparo z histero okres mam już 7 dzień, niezbyt intensywny ale stały... komyś też się tak przedłużał? oszaleć idzie ;p a końca nie widać ;)

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a ja nadal czekam na @, dziś już 35 dc (2 dni temu test wyszedł negatywny i jutro znów zrobię).

Joasia, Domiszka - jak u Was? Dostałyście już okres?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja mialam takie krwawienie od razu po laparo, trwalo dokladnie 7dni, ale to nie byla @ tylko krwawienie pozabiegowe, bo ja bylam wtedy w polowie cyklu. 12 dni po operacji mialam ovu, mimo ze operacja byla 13dc. Pokrecone to wszystko,

Olcia u mnie dzis 34dc i czekam do niedzieli na @. Narazie brzuch przestal bolec, ale ze 2 dni mnie bolal jak na @. A Ciebie boli brzuch? Ja narazie nic nie testowalam. Mam nadzieje, ze @ sie wstrzyma jeszcze przynajmniej 2 dni.

Wczoraj wrocilam do pracy i powiem Wam, ze siedzenie 8h plus ciasne spodnie (po laparo wszystkie zrobily sie ciasne) nie jest najfajniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Mysza ja mialam takie krwawienie od razu po laparo, trwalo dokladnie 7dni, ale to nie byla @ tylko krwawienie pozabiegowe, bo ja bylam wtedy w polowie cyklu. 12 dni po operacji mialam ovu, mimo ze operacja byla 13dc. Pokrecone to wszystko,

Olcia u mnie dzis 34dc i czekam do niedzieli na @. Narazie brzuch przestal bolec, ale ze 2 dni mnie bolal jak na @. A Ciebie boli brzuch? Ja narazie nic nie testowalam. Mam nadzieje, ze @ sie wstrzyma jeszcze przynajmniej 2 dni.

Wczoraj wrocilam do pracy i powiem Wam, ze siedzenie 8h plus ciasne spodnie (po laparo wszystkie zrobily sie ciasne) nie jest najfajniejsze.

Ja też czułam ból brzucha jak na @ parę dni temu, a dziś w krzyżu mnie pobolewa. Jak długo byłaś na L4? Ja jeszcze jestem na zwolnieniu, chodze sobie w dresach po domku bo jeansach jest mi bardzo niewygodnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia 3 tygodnie, myslalam, ze uda sis wrocic po 2, ale bylam za slaba :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale od jutra mam znowu urlop takze napracuje sie tylko 3dni ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Ale od jutra mam znowu urlop takze napracuje sie tylko 3dni ;)
    a to fajnie, odpoczniesz sobie :-) Ja jeszcze trochę na L4 i cieszę się chwilami wolności, zwłaszcza, że zaraz święta :-) A okresu ani widu ani słychu, dziś 36 dc, wzięłam lutkę może coś przyśpieszy :-)

joasia1982 lubi tę wiadomość

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ