LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:No ja też się bardzo cieszę, okropnie sie bałam:) też już bym @ chciała. normalnie jak nigdy ) Ja clo mam brać od 2 do 6 dc potem od 7 do 12 estrofem i od 20 do 25 luteinę. Ciekawę czemu jeden lekarz każe brac tak clo a inny inaczeć. Czy to od czegoś jest zależne czy tylko od lekarza?)
Ola a na co jest ten Estrofem??Edyta
-
pudelekpl wrote:hej,
dziewczyny jak długo czekałyście na okres po laparoskopii? miałam laparo 2 stycznia i jak na razie cisza...... a to już 33 dc. wcześniej miałam różnie cykle ale 28 dni to był max.Edyta
-
Aleksandrakili własnie nie dokońca wiem kiedy ta owulacja była. W poniedziałek w 25dc było ciałko żółte, ale kiedy sama owulacja ? śluz miałam prawie że od 12 dc dłuższy czas, nawet kilka dni po usg na którym było widać ciałko żółte pojawił się długi rozciągliwy śluz. Nie wiem co o tym myśleć. czekam do wizyty, a jak nie wytrzymam to może bete pojutrze zrobię
Po laparoskopii nic nie brałam. 3 miesiące mam odpoczywać od leków, ale coś mi się wydaje że nic z tego i luteina pójdzie w ruch
Nie wspomniałam że w laparoskopii miałam udrażniane jajowody jeden był lekko zaczopowany śluzem i zrobiono mi kilka dziurek w jajnikach. -
widzicie co lekarz to inna opinia i strategia
pudelekpl - dziewczyna po laparoskopii miała robione to co ja ma 3 miesiące zrobić sobie przerwy od leków
ja plimka - też po laparoskopii i lekarz uznał że od 1-szego cyklu trzeba ruszyć ze wszystkiem tj. clo, duphostan, pregnyl. metformax żeby wykorzystać tą laparo
cholercia wie które postępowanie jest lepszeEdyta
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:nie wiem, ja kiedyś brałam od 3 czy od 2dc do 7dc . Może eksperymentują . Ja mam nadzieję że dostanę @ normalnie chociaż nie wiadomo bo po laparoskopii chyba różnie bywa, chociaż mój lekarz twierdzi że powinnam dostać normalnie.
Ola a na co jest ten Estrofem?? -
nick nieaktualnypudelekpl wrote:Aleksandrakili własnie nie dokońca wiem kiedy ta owulacja była. W poniedziałek w 25dc było ciałko żółte, ale kiedy sama owulacja ? śluz miałam prawie że od 12 dc dłuższy czas, nawet kilka dni po usg na którym było widać ciałko żółte pojawił się długi rozciągliwy śluz. Nie wiem co o tym myśleć. czekam do wizyty, a jak nie wytrzymam to może bete pojutrze zrobię
Po laparoskopii nic nie brałam. 3 miesiące mam odpoczywać od leków, ale coś mi się wydaje że nic z tego i luteina pójdzie w ruch
Nie wspomniałam że w laparoskopii miałam udrażniane jajowody jeden był lekko zaczopowany śluzem i zrobiono mi kilka dziurek w jajnikach. -
ja miałam kilka cykli temu tak że pomimo tego że brałam duphaston nie dostałam @ , przyszła po 2 tygodniahc spóźniona i trwała ok. 2-3 dni. Lekarz stwierdził że to wina tego że dosyc intensywnie ćwiczyłam w tamtych miesiącach i tak organizm zareagował.Edyta
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:czy macie wykupiony pełny abonament na Ovufriend? czy jest sens wykupować abonament jeżeli nie mierzę temperatury?
czy temperaturę można mierzyć no wieczorem ? -
Aleksandrakili wrote:Ja nie mam wykupionego i sama się zastanawiam czy wykupywać. Chyba szkoda kasy:) ale moze na 1 miesiac wykupie- jeszcze nie wiem A czemu nie mierzysz temp?? Temperature mozna mierzyc po 4 godzinnym śnie wiec wieczorami to bedzie nie miarodajne ) no chyba ze przed mierzeniem bedziesz spac;))Edyta