LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:No ja też się bardzo cieszę, okropnie sie bałam:) też już bym @ chciała. normalnie jak nigdy
) Ja clo mam brać od 2 do 6 dc potem od 7 do 12 estrofem i od 20 do 25 luteinę. Ciekawę czemu jeden lekarz każe brac tak clo a inny inaczeć. Czy to od czegoś jest zależne czy tylko od lekarza?
)
. Ja mam nadzieję że dostanę @ normalnie chociaż nie wiadomo bo po laparoskopii chyba różnie bywa, chociaż mój lekarz twierdzi że powinnam dostać normalnie.
Ola a na co jest ten Estrofem??Edyta
-
pudelekpl wrote:hej,
dziewczyny jak długo czekałyście na okres po laparoskopii? miałam laparo 2 stycznia i jak na razie cisza...... a to już 33 dc. wcześniej miałam różnie cykle ale 28 dni to był max.Edyta
-
Aleksandrakili własnie nie dokońca wiem kiedy ta owulacja była. W poniedziałek w 25dc było ciałko żółte, ale kiedy sama owulacja ? śluz miałam prawie że od 12 dc dłuższy czas, nawet kilka dni po usg na którym było widać ciałko żółte pojawił się długi rozciągliwy śluz. Nie wiem co o tym myśleć. czekam do wizyty, a jak nie wytrzymam to może bete pojutrze zrobię
Po laparoskopii nic nie brałam. 3 miesiące mam odpoczywać od leków, ale coś mi się wydaje że nic z tego i luteina pójdzie w ruch
Nie wspomniałam że w laparoskopii miałam udrażniane jajowody jeden był lekko zaczopowany śluzem i zrobiono mi kilka dziurek w jajnikach. -
widzicie co lekarz to inna opinia i strategia
pudelekpl - dziewczyna po laparoskopii miała robione to co ja ma 3 miesiące zrobić sobie przerwy od leków
ja plimka- też po laparoskopii i lekarz uznał że od 1-szego cyklu trzeba ruszyć ze wszystkiem tj. clo, duphostan, pregnyl. metformax żeby wykorzystać tą laparo
cholercia wie które postępowanie jest lepszeEdyta
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:nie wiem, ja kiedyś brałam od 3 czy od 2dc do 7dc . Może eksperymentują
. Ja mam nadzieję że dostanę @ normalnie chociaż nie wiadomo bo po laparoskopii chyba różnie bywa, chociaż mój lekarz twierdzi że powinnam dostać normalnie.
Ola a na co jest ten Estrofem??)
-
nick nieaktualnypudelekpl wrote:Aleksandrakili własnie nie dokońca wiem kiedy ta owulacja była. W poniedziałek w 25dc było ciałko żółte, ale kiedy sama owulacja ? śluz miałam prawie że od 12 dc dłuższy czas, nawet kilka dni po usg na którym było widać ciałko żółte pojawił się długi rozciągliwy śluz. Nie wiem co o tym myśleć. czekam do wizyty, a jak nie wytrzymam to może bete pojutrze zrobię
Po laparoskopii nic nie brałam. 3 miesiące mam odpoczywać od leków, ale coś mi się wydaje że nic z tego i luteina pójdzie w ruch
Nie wspomniałam że w laparoskopii miałam udrażniane jajowody jeden był lekko zaczopowany śluzem i zrobiono mi kilka dziurek w jajnikach.)
-
ja miałam kilka cykli temu tak że pomimo tego że brałam duphaston nie dostałam @ , przyszła po 2 tygodniahc spóźniona i trwała ok. 2-3 dni. Lekarz stwierdził że to wina tego że dosyc intensywnie ćwiczyłam w tamtych miesiącach i tak organizm zareagował.Edyta
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:czy macie wykupiony pełny abonament na Ovufriend? czy jest sens wykupować abonament jeżeli nie mierzę temperatury?
czy temperaturę można mierzyć no wieczorem ?A czemu nie mierzysz temp?? Temperature mozna mierzyc po 4 godzinnym śnie wiec wieczorami to bedzie nie miarodajne
) no chyba ze przed mierzeniem bedziesz spac;))
-
Aleksandrakili wrote:Ja nie mam wykupionego i sama się zastanawiam czy wykupywać. Chyba szkoda kasy:) ale moze na 1 miesiac wykupie- jeszcze nie wiem
A czemu nie mierzysz temp?? Temperature mozna mierzyc po 4 godzinnym śnie wiec wieczorami to bedzie nie miarodajne
) no chyba ze przed mierzeniem bedziesz spac;))
Edyta