prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjusti90 wrote:Odebrałam wyniki prolaktyny wyszło 38 -robiona w 8dc, pierwsza była 51,9 z 27dc.
W czwartek idę do gin pewnie mi coś przepisze:) Mam nadzieję ,że nie zniosę leków źle.
czyli jest duza roznica a ja sie dziwie ze lekarz mi nie kazal powtorzyc tylko od razu zapisal tabletki. moze nie potrzebnie sie nimi truje. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgnieszkaH wrote:Wydaje mi się że lekarz dobrze zrobił przepisując Ci leki na zbicie prolaktyny. Przed miesiączką prolaktyna zawsze wzrasta ale podwyższony tak jak u Ciebie wynik na początku cyklu może z pewnością hamować owulację.
to było do justi90? to sie zgadzam. ja pisalam o sobie że sie dziwie lekarzowi ze mi nie kazal powtorzyc. -
Jestem już po wizycie u ginekolog .Jak pokazałam jej wyniki prolaktyny to nie zdziwiła się i mówi,ze czasem może sobie wzrosnąć z rożnych przyczyn...i tak z niechęci dała mi 1/2 tabletki bromocorn.
Na usg dopochwowym też za dużo mi nie powiedziała,czy owulacja była czy nie...powiedziała tylko ,ze pecherzyk na prawym ma 0,5cm a na lewym jest kilka malutkich i ,ze nie jest to jeszcze PCO ale radziłaby by mi wziąć tabletki antykoncepcyjne na dwa miesiące. Ehh teraz to ja już nic nie wiem.
Od kiedy mogę zacząć brać bromocorn? Już teraz czy od nowego cyklu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:46
justi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gosia dzięki za odpowiedź, muszę iść na monitoring wtedy będę wiedziała co i jak z moją owu.
Jestem już po pierwszej dawce bromocorn, wzięłam wieczorem 1/2 tabletki i w sumie to nie miałam jakiś skutków ubocznych. Rano przez chwilę byłam lekko spokojna i taka trochę spowolniona ,ale w dzień to ok.justi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, badałam prolaktynę i mam 31,4 (norma 4.79-23,3) a godzinę po tabletce 433,8. Z tego co się zorientowałam to nie za dobrze. Miała któraś podobnie i co to właściwie znaczy?
-
nie wiem jak z wynikiem po obciążeniu ,bo takiego nie robiłam ale zwykłe badanie prolaktyny (31,4) do zbicia. O badaniu po obciążeniu może powiedzą Ci coś inne dziewczyny.
Ja mam podobny wynik ,bo 33 i lekarz kazał mi brać 1/2 tabletki bromocorn. Tobie też pewnie coś przepisze:)Zajączek lubi tę wiadomość
justi -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, wlasnie zrobilam po raz kolajny badania prolaktyny. I wyszlo gorzej, niz bylo
3 miesiace temu mialam wynik w gornej granicy normy (21,5 przy normie 3-23), a przedwczoraj juz 52, przy takiej samej normie! Oba badania byly w 5 dc. Nie mialam wiekszego stresu niz zwykle, skad taki wynik? Tarczyca jest ok, inne hormony tez w normie.
Od 1,5 mca biore na wlasna reke Castagnus, a w drugiej polowie poprzedniego cyklu bralam tez Duphaston. Ale o ile wiem, dupek nie podnioslby poziomu prolaktyny?
Skad taki wynik???