X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten temat jest trochę "ponad" wybory moim zdaniem. Zaraz się prezydent zmienia, a jednak coś tam się dzieje ;) Trzeba myśleć pozytywnie, to połowa sukcesu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia to i lepiej dla nas, bo bedzie wczesniej decyzja i przynajmniej mozna to bedzie sobie zaplanować. Dla mnie najgorsze jest czekanie i niepewność, trudno byc spokojnym wtedy w ciazy i zamiast odpoczywać czy mieć czas dla siebie to biegać po kserach i wpatrywać sie w pue;)moze trochę koloryzuje ale naprawdę trzeba mieć stalowe nerwy;)

• Ppatison Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja zwątpiłam już w Polskę i godne życie tutaj...Nawet jeśli VL przedłużą i kobiety, które już są w ciąży będą miały możliwość spokojnie wychować dziecko, to co z pozostałymi przedsiębiorczymi kobietami?
    Jeśli chciałabym za 1,5 roku znowu zajść w ciążę, to co mi da mój Kochany Kraj?

Nie chcę żeby moje dzieci żyły w tym kraju. Tu tylko się zabiera człowiekowi- a jak coś chcesz w zamian- i tak musisz za to zapłacić- dosłownie i w przenośni...

Tak...wylewam żale...
    Wybaczcie

rah lubi tę wiadomość

• rafka Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppatison wrote:
    Szczerze to ja zwątpiłam już w Polskę i godne życie tutaj...Nawet jeśli VL przedłużą i kobiety, które już są w ciąży będą miały możliwość spokojnie wychować dziecko, to co z pozostałymi przedsiębiorczymi kobietami?
    Jeśli chciałabym za 1,5 roku znowu zajść w ciążę, to co mi da mój Kochany Kraj?

Nie chcę żeby moje dzieci żyły w tym kraju. Tu tylko się zabiera człowiekowi- a jak coś chcesz w zamian- i tak musisz za to zapłacić- dosłownie i w przenośni...

Tak...wylewam żale...
    Wybaczcie
    ja mam tak samo,niestety. Ja im kolejnego podatnika, a oni mi żałują jeden rok w spokoju i radości z dzieckiem. Pół ciąży mi uprzykrzył ojciec dziecka, a resztę załatwił ZUS. Jakby było mało to jeszcze długo mi będzie uprzykrzał życie, zanim coś się wyjaśni ;( szkoda słów na nich...
    Ale chwilowo jestem tak zmęczona i obolała staniem przy drukarce, że nie mam już na to siły i chyba o to im chodzi...

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic tylko iść na L4 30 października. Ja tak właśnie zamierzam, a co z tego wyjdzie, to zobaczymy...

Wystarczy równe 90 dni żeby przyznali L4, nie? Mogę iść w 91 dniu na L4 i będzie mi przyznane?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja poszłam 91 dnia :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, wyrobię się na styk po prostu :)!!

• Dada Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.dziewczyny ile czekaliście na macierzyński i w jakiej zakładce pojawia się na pue?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak patrzę jakie Wy macie kwoty wypłat to Wam zazdroszczę. Ja pewnie będę miała równo 1000 zł, ale jakbym miała 2000 to juz nie musiałabym się o nic martwić. Niestety, nie stać mnie aby zapłacić wysokie składki....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie, my od rodziców pożyczyliśmy na dwie, bo uciułaliśmy tylko na jedną. Może to jest jakiś pomysł?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pożyczałam sporo, bo tak na czysto to miałam na te niska.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nie wiem czy zdecyduje sie na druga ciaze a jak juz to zacznę oszczędzać 3 lata wczesniej a taka prawda ze u kobiety wiek tez gra role i nie wiem czy bedzie łatwo zajść... Ale drugi raz tego samego nie chce przechodzić, na razie tylko zmartwienia:/ także rozumiem Was dziewczyny

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na marzec, więc nie będę tyle wykładać i ryzykować że wejdzie legis...staram się tak podwyższyć, żeby zasiłku dostać choć 1500 zł...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Lilijka30 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z karty kredytowej będę te 2 wysokie opłacać... Zrobiłam tak, że za pierwszy miesiąc płaciłam od normalnych składek i 2 wysokie. Zawsze to mniej niż 3 wysokie składki...

Choć nie mam zielonego pojęcia ile wtedy mi wyjdzie zasiłku, bo jakoś się nie zabrałam za wyliczenia... Ale dzięki temu że opłacasz 2 składki zawsze to mniej kasy do wyłożenia na początek... Może uda Ci się pożyczyć....

polkosia lubi tę wiadomość

Lilijka30
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, trzeba to potraktować jako inwestycję ;) My już długi spłaciliśmy, a teraz będziemy tylko na plus.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inwestycja na pewno się opłaca, tylko wiadomo że ciężko się szarpnąć 3 miesiące z rzędu i wywalić naraz 3500 zł na sam ZUS :( Mi mąż się dokłada, bo sama w życiu bym tego nie zapłaciła.

Na ile przed porodem idziecie na L4? Lekarze bez problemu wysyłają np. w 7 miesiącu? Bo ciekawa jestem czy mój misterny plan żeby pójść na L4 przed wejściem w życie ustawy nie runie w gruzach, bo lekarz nie będzie chciał wypisać L4 tak wcześnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 00:37

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi ksiegowa powiedziala ze nie trzeba placic 3 dizych zusow, ze jak sie dobrze ulozy to wystarczy jeden. U mnie wyjada 2. Przypomnam ze nie ma filcykyhnej dzialalnosci, ale kest to nowa dzialalnosc

• ceska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylweczenka wrote:
    Dziewczyny a mi ksiegowa powiedziala ze nie trzeba placic 3 dizych zusow, ze jak sie dobrze ulozy to wystarczy jeden. U mnie wyjada 2. Przypomnam ze nie ma filcykyhnej dzialalnosci, ale kest to nowa dzialalnosc
    Jeden to tylko do macierzynskiego :) do l4 zeby byl wysoki to 3

oar8skjod4lwslof.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Inwestycja na pewno się opłaca, tylko wiadomo że ciężko się szarpnąć 3 miesiące z rzędu i wywalić naraz 3500 zł na sam ZUS :( Mi mąż się dokłada, bo sama w życiu bym tego nie zapłaciła.

Na ile przed porodem idziecie na L4? Lekarze bez problemu wysyłają np. w 7 miesiącu? Bo ciekawa jestem czy mój misterny plan żeby pójść na L4 przed wejściem w życie ustawy nie runie w gruzach, bo lekarz nie będzie chciał wypisać L4 tak wcześnie :/

Bez problemu. Powiedz, że już jesteś zmęczona, ciężko Ci i chciałabyś w domu odpocząć. Ja jestem na L4 od początku 6 miesiąca.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą być 2 wysokie składki, ale musi być 90 dni ciurkiem opłaconej składki. Nie muszą to być pełne miesiące, ale tylko z pełnych miesięcy liczą średnią. Np. zapisujesz się do składki 20 lipca, więc na zwolnienie możesz iść 18 października, ale do wysokości L4 policzą tylko sierpień i wrzesień.

polkosia, spytam o to wprost lekarza na najbliższej wizycie. Chodzę prywatnie i na NFZ, chyba lepiej żeby ten na NFZ mi wypisał zwolnienie żeby się ZUS nie czepnął :)

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ