Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie moja księgowa twierdzi, że z automatu, ale podjadę i się dowiem. No szybko, szybko
Ale nawet jakichś większych starań nie było, bo do 24dc miałam testy owulacyjne negatywne, więc daliśmy sobie spokój, a tu bach
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
mnie nie wyrejestrowali
zależy od oddziału...
Moja koleżanka tak samo... córa kończy w maju roczek a ona rodzi syna w sierpniumusisz się powoli rozglądać za wózkiem bliźniaczym
chociaż ja polecam zwykły + dostawkę boczną siedzącą
polkosia lubi tę wiadomość
-
hejka!
a ja mam takie pytanko
kontynuacja zwolnienia (29tydzien ciazy!)
mam je od dziś do 13.06
i jak mam teraz myslec co do wyplaty z zus?
czy jesli zaniosę je jutro to będzie liczone 30 dni od daty zlozenia?
nawet jesli zwolnienie jest dluzsze?
czy inaczej to liczą?Kasandra -
Dziewczyny, L4 biorę dopiero po skończonym macierzyńskim. Wiem, że to tysiak na miesiąc, ale z drugiej strony musiałabym mieć znów osobę współpracującą (-300 zł zdrowotnej składki) i jednak L4 to stres, może tym razem jakieś kontrole, nie wiadomo co... Wolę ciut mniej, a spokój
jenny88 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
kasandra w kazdym Zusie inaczej sobie wyplacaja- zwolnienie zanies bo musisz miec ciaglosc i na doniesienie ma sie 7 dni.
takze nie pomoge inaczej:)
Polkosia- ja tez bym tak zrobila. Spokoj najwazniejszy.
ja na L4 ciagle sie denerwowalam czy przyjda i rano nie wychodzilam z domu:Dpolkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny pytanie mam. Wreszcie uporalam sie z zusem i z podwyzszeniem macierzynskiego do 1000zl, dostala. Tez wyplate z wyrownaniem i teraz musze wreszcie sie wyrejestrowac ze skladek i sama nie wiem z jakich. Bo rozumiem ze prowadzac dzialalnosc place skladke zdrowotna, ale czy z calej spolecznej sie wyrejestrowuje czy tylko z chorobowego?
-
Polkosia gratulacje!!! nie było mnie strasznie dawno, wchodzę a tu od razu takie info!
I pewnie jesteś bardziej zorientowana ode mnie bo my też planujemy drugie dziecko.. jak wygląda L4 i macierzyński? są wogóle jakieś szanse żeby dostać wg starych zasad czy już zupełnie inaczej to wygląda?polkosia lubi tę wiadomość