Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
Wy macie dziewczyny dobrze. Ja nie dosyć, że księgowego mam, którego trzeba pilnować (ale na szczęście jestem na etapie zmiany księgowego) to byłam kilka dni temu w zusie w celu zapytania o składki - ile muszę zapłacić jeżeli chodzi o wysoki zus w tym miesiącu.
Wyobraźcie sobie, że "miła" Pani powiedziała, że nie udzieli mi takich informacji bo mam zatrudnionego pracownika?!?! Ja zdębiała mówię jej, że sobie żartuje, że ona ma pracę dzięki takim osobom jak ja i, ze musi mi udzielić informacji! Ogólnie pojechałam tam po niej i nic się i tak nie dowiedziałam ale jak się wkurzę naprawdę to pójdę do nich i powiem, że chce rozmawiać z osobą wyżej postawioną bo przecież to jest śmieszne... -
nick nieaktualny
-
szczerze mówiąc to jak czytam o waszych księgowych to nie dowierzam ..
przecież księgowa od tego jest zeby za Was załatwiać wszytsko to na co macie ochotę za to jej płacicie!! jestem w szoku.... moja księgowa za każdym razem jak coś mi załatwia to staję na głowie zeby było wszystko dobrze, baa i jeszcze zawsze dobrze doradzi we wszelkich sprawach -
Ehh Ona nie jest zla, jak czegos nie wie to dzwoni do skarbowki albo zusu i pyta
Ja kompletnie na tym sie nie znam, wiec potrzebuje kogos kto mnie poprowadzi
A prowadzi za nie tak mala kwote, bo za 150 mc
Dziewczyny, a czy kazda na dg moze pracowac na macierzynskim? -
No to wow ja płacę 400zł
-
A z dobrych wiadomości - pojawiły mi się kwoty i daty 22.07 data wypłaty, przypominam, że zwolnienie od 2.06, a decyzja 10.07. Sprawnie w sumie, myślałam, że będzie gorzej. A powiedzcie, te kwoty to dokładnie takie będą mi przelane czy jeszcze muszę coś odliczyć?
Mala_Czarna_89, FasUla, rah lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:A z dobrych wiadomości - pojawiły mi się kwoty i daty 22.07 data wypłaty, przypominam, że zwolnienie od 2.06, a decyzja 10.07. Sprawnie w sumie, myślałam, że będzie gorzej. A powiedzcie, te kwoty to dokładnie takie będą mi przelane czy jeszcze muszę coś odliczyć?
polkosia, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Byłam wczoraj u księgowej i wyliczyła mi, że za 3 najwyższe składki w najgorszym razie (czyli jak ustawa wejdzie) dostanę 1600 na rękę. Bez szału, ale lepsze to niż nic i przynajmniej chorobowe wysokie dostanę do porodu.
Nie zamierzam się tym stresować, będzie co będzie. Księgową mam super i ufam jej bezgranicznie - wszystko mi pięknie rozpisała z datami i nazwami deklaracji, co i kiedy robić, tak więc wreszcie czuję się bezpiecznie.alinalii, polkosia lubią tę wiadomość
-
No kaska jest naprawdę ładna - można spokojnie kupić całą wyprawkę i nie stresować się że na coś zabraknie.. a orientujecie się jak jest ze zwolnieniem dłuższym niż 30 dni? ja teraz dostałam już do terminu porodu czyli wyszło chyba 45 dni i tak się zastanawiam czy to z góry wypłacą za całość czy jakoś podzielą sobie?
-
Aga, ja miałam na 6 tygodni i mam jakby na dwie transze podzielone 2-30.06 i 1-13.07. A teraz dostałam nawet na 7 tygodni, więc pewnie będzie podział 14-31.07, 1-30.08 i 1-7.09. Ale data wypłaty jest ta sama (tych co już mam).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 10:45
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
FasUla, nie miałam kontroli na L4, ale starałam się raczej być w domu w godzinach 8-16. Ale jeszcze mogą przyjść... Wiadomo. Najważniejsze, że obyło się bez kontroli firmy, bo jakbym miała teraz wszystkie dokumenty z 2 lat im zbierać, to chyba bym się popłakałaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn