X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    Ale tu fajnie ;) dzięki za miłe przyjęcie ;)

Dziś mam wizytę, martwię się, że coś nie tak!
    Przywróćcie mnie do porządku dziewczyny! I powiedzcie, że to normalne, że można aż tak dobrze się czuć.
    Mi wszelakie objawy ciążowe przeszły jak zmieniłam dawkę lutinusa w 7tc z 3x1 na 2x1 ... i ani zgagi ani rzyganka ani opuchniętych cycochów nie było, ani plamienia ANI NIC ...
    także można dobrze ciążę znosić ... ale nie powiem teraz w sobotę rozpoczynam 9 miesiąc o.O brzmi to poważnie, chodzę jak pingwin po tym śniegu. Dobrze że mam auto bo inaczej bym chyba zasiedziała się w chatce :)

kaarolaa, pragnaca dzidziusia, Inska, agulas, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drużyna A w komplecie. Alez sie cieszę, ze moje zaproszenie zostało przyjęte.
    Musimy sie przecież trzymać razem nie tylko podczas starań, prawda?

pragnaca dzidziusia, arlenka, Asienka1184, Inska, Anuszka, agulas, Konwalia, mia6 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja dziś zaczęłam 5 miesiąc :-) ale to brzmi...

Kurdeeeeeeeeeeeeee, byłam dziś w ośrodku zdrowia poznać położną i... nie spodobała mi się za bardzo... A jest tylko jedna na tej wsi pod miastem :-/ echhh...

W ogóle dziewczyny, które chodziły do szkoły rodzenia... Od którego tygodnia chodzilyscie? I te, które planują też od którego chcecie? Mi dziś ta baba powiedziała, że do szkoły się chodzi od 30tc. Coś mi się to nie wydaje... Jakoś późno, przecież wtedy już jest ciężko chyba się ruszać i wysiedziec dłużej w jednym miejscu, czy nie? U mnie lutowa grupa zacznie jak będę w 21 tc i położna że szkoły powiedziała, że będzie ok i że mogę dołączyć w lutym jak chce.

5m szok.....kto mi powie kiedy to minęło!!!???
    Ja chodziłam do szkoły rodzenia od 30 do 35 tygodnia, zajęcia 2 razy w tygodniu.
    Byly dziewczyny z ciazami takimi jak ja, ale o dwie czy trzy z ciazami 19tydz i 24 tydzień i 28tydz. Wiec roznie można zacząć.

Inska, Konwalia lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja dziś zaczęłam 5 miesiąc :-) ale to brzmi...

Kurdeeeeeeeeeeeeee, byłam dziś w ośrodku zdrowia poznać położną i... nie spodobała mi się za bardzo... A jest tylko jedna na tej wsi pod miastem :-/ echhh...

W ogóle dziewczyny, które chodziły do szkoły rodzenia... Od którego tygodnia chodzilyscie? I te, które planują też od którego chcecie? Mi dziś ta baba powiedziała, że do szkoły się chodzi od 30tc. Coś mi się to nie wydaje... Jakoś późno, przecież wtedy już jest ciężko chyba się ruszać i wysiedziec dłużej w jednym miejscu, czy nie? U mnie lutowa grupa zacznie jak będę w 21 tc i położna że szkoły powiedziała, że będzie ok i że mogę dołączyć w lutym jak chce.
    oczywiscie ze mozna od 21 pozniej to za ciezko.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba wolę polazić wcześniej niż później się turlac i męczyć... Zapytam gina w pt co on o tym sądzi jeszcze. A poza tym jest zima i nudzi mi się teraz...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swieta racja Kava :)

Asiula objawy przyjda, a jak nie to jestes szczesciara, bo one naprawde potrafia uprzykrzyc ciaze :/ Trzym kciuki za wizyte &&&&&&&
    Lilou ty laseczko, waga nie wazna, dopoki malenstwo zdrowo rosnie I MA sie znakomicie :)

Ja po spotkaniu z polozna juz. Mowi, ze ladnie rosne I uwaga mam juz + 12 kg :) teraz chyba zaczal sie ten najwiekszy okres wzrostu I przybierania na wadze stad tez te straszne bole wiazadel I spojenia lonowego.

I mam jeszczcze jedne dobre wiadomosci: Moja mamusia przylatuje na dwa tygodnie do 4 lutego :) bedzie prala, prasowala ciuszki, gotowalam nam obiady I sprzatala :) jestem mega zadowolona, ona tez , ze moze mam pomoc sie przygotowac, bo ja wiadomo musze lezec. Przylatuje w piatek :)

Asienka1184, Takanijaka, Inska, Moniaa, agulas, Viki26, wiecznie, mia6 lubią tę wiadomość

• Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Napewno jest tu ktoś kto posiada pakiet Luxmed?!

Nie wiem jak to działa jeśli chodzi o badania laboratoryjne, posiadając pakiet płaci się dodatkowo za coś czy to już w ramach pakietu?

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane widziałyście tę akcję Naszego Bociana "Babcia/ Dziadek z in vitro"? Oglądam te zdjęcia, na których widzę przeszczęśliwe twarze dziadków/babć/prababć z in vitro i płaczę po cichu, że mój tato w przyszłym roku też będzie mógł takie zdjęcie zahasztagować #dziadekzinvitro <3

Kolejny dowód na to, że choroba niepłodności, to nie tylko nasza choroba, ale całej rodziny. Mam nadzieję, że te pary, które podchodzą do in vitro a nie powiedziały swoim rodzicom o tym fakcie, kiedyś zdobędą się na odwagę. Bo patrząc po tych uśmiechniętych, zakochanych w swoich wnukach dziadkach stwierdzam, że ta miłość jest najszczersza, najpiękniejsza, i nie ważne że z in vitro!

Ach...na rozważania mi się wzięło ;-)

Takanijaka, pragnaca dzidziusia, Konwalia, justa1234, Lilou1984, mia6 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka ja mam ciąże bliźniaczą i nie miałam żadnych objawów typowo ciążowych nawet cycki nie bolały ;)

Anatolka gratuluje 5 miesiąca :)

ja po wizycie remont w szpitalu kończy się w niedziele, czyli planowo z czego ogromnie się ciesze, żeby nie kłaść mnie do innego szpitala a żeby mieć jakiś ogląd w sytuacji jutro i w piątek idę na ktg, poniedziałek też ktg i dr będzie dzwonić w pn do szpitala żeby zapytać czy juz wszystko mają poukładane i jeśli tak to jadę już w pn na szpital a jak nie to we wtorek, będę mieć podane sterydy na płucka i nawet nie pytałam czy chce mnie do porodu trzymać w szpitalu czy tylko parę dni obserwacji wole się nie dołować przez weekend ;) gin zadowolony z wagi maluszków bo uwaga uwaga z usg termin porodu wychodzi na 01.03.2016 :) czyli tak jakbym dziś miała 34+1 :D mam leżeć i pozwolił tylko na ewentualne pokazywanie palcem ;)

a i dostałam maila że łóżeczka zostały już wysłane :)

Takanijaka, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka w tych szkołach rodzenia chyba zależy od tego jak czesto i jak długo są spotkania. Jak byłam się zapisać nie przyjmowali już dziewczyn w 30 tc. Natomiast w innej szkole dowiedziałam się że mam przyjsc w połowie marca czyli w 30 tc właśnie.

Pragnąca dzidziusia super ze Twoja mama przyjeżdża :) może oprócz prania i układania ciuszków odciąży cie też od mycia mikrofalówki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 15:25

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka cudowne wieści. Jeszcze tylko troszkę... mocno trzymam za was kciuki.

Inska aż boję się wejść i poczytać. Sam twój post sprawił że się rozryczalam... ;(

f2w3kw7ipvto76dt.png

• roletka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka widzę że wybrałaś już imiona dla Maluszków :) twoja córcia będzie moją imienniczką :)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Anatolka w tych szkołach rodzenia chyba zależy od tego jak czesto i jak długo są spotkania. Jak byłam się zapisać nie przyjmowali już dziewczyn w 30 tc. Natomiast w innej szkole dowiedziałam się że mam przyjsc w połowie marca czyli w 30 tc właśnie.

Pragnąca dzidziusia super ze Twoja mama przyjeżdża :) może oprócz prania i układania ciuszków odciąży cie też od mycia mikrofalówki :P

Wlasnie miedzy innymi po to przyjezdza :p

Takanijaka, Kava lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Takanijaka widzę że wybrałaś już imiona dla Maluszków :) twoja córcia będzie moją imienniczką :)
    Naprawdę?? To bardzo piękne imię moim zdaniem :)
    A tak między Bogiem a prawda to zabawne że większość z nas nie zna swoich imion.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje imię raczej nie ciężko rozszyfrować :P

pragnaca dzidziusia, Inska, Takanijaka, Kava, Lilou1984, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz dziewczyny zaszyfrowane przedstawiac sie :)

Beata sie wita :) :) :)

Inska, Moniaa, Takanijaka, aneczka2015, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też chyba nie problem :D Agnieszka :D

Dziś dostałam piłkę do ćwiczen. Jestem po pierwszym dniu :) 10 minut dziennie. Super. Polecam Wam, o ile lekarz zezwoli :)

Moniaa, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, justa1234, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta się kłania nisko :)

Moniaa, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, aneczka2015, justa1234, Lilou1984, mia6 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina z tej strony :)

pragnaca dzidziusia, Moniaa, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Biała Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmęczona Aga śle pozdrowienia <3

Takanijaka, pragnaca dzidziusia, Moniaa, Konwalia, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ