Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas szybko kikut odpadł ale dlatego ze w sumie w szpitalu sie z tym nie cackali. Mi tak pokazywały pielegniarki od wczesniaków ze bierzecie wacik kwadratowy i skladacie na poł i zawijacie w dziobek trojkatny. Na to psikac octoniseptem oraz pepek i MOCNO ale oczywiscie ze bez użycia za duzo siły czy cos przemywac dookoła i lekko podwazac ten kikutek bo jak dobrze umyjecie to na waciku bedzie taki zoltawy/pomaranczowy/brazowawy nalot (albo takie drobinki/kuleczki) i sie nie bac bo to zeby uszkodzic to trzeba by było naprawde ostro i bez wyczucia umyc. I dziecka to nie boli, kwestia wprawy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:35
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
A ja już po wizycie i pierwszym ktg... termin z usg mam na dzis... a z om na za tydzień czuli jednak 01.03
Jeśli chodzi o ktg to wszystko w porządku i bez jakichkolwiek zastrzeżeń. Na kolejne ktg mam się zgłosić we czwartek. A i skurcze to jakieś malusie się pisały... 20-30
GBS na szczęście ujemny!
Jeśli się nie rozpakuję do przyszłego wtorku to lekarz wystawi skierowanie do szpitala.
Lekarz pooglądał młodą na usg. Po mierzył i powiedział ze na chwile obecna młoda waży 3500 ... wiadomo z ta waga to różnie może być. Ale lepiej usłyszeć 3500 niż 4200 ☺
agulas, _cherryLady, pragnaca dzidziusia, Inska, szałwia, Viki26, wiecznie, mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
ja również melduję się po wizycie.
Mała ma już 1800 g. Zaliczyliśmy ostatnie usg anatomii. Z Alą wszystko ok. Ja schudłam 0,3 kg, a ona urosła 600 g przez 3 tygodnie
Łożysko znowu się przesunęło. Obecnie jest 1,4 cm od ujścia wewnętrznego. Lekarz ostrzegł przed krwawieniem - wtedy szybko do szpitala. Powiedział, że powinno być ok ale ostrzega na w razie W.
Myślę już tylko o tym krwawieniu, ale cieszę się że z nią wszystko ok. Przetrwamy wszystkoMoniaa, _cherryLady, pragnaca dzidziusia, Madzia82, Anatolka, szałwia, Viki26, mia6, aszka lubią tę wiadomość
-
Jejciu jak tutaj zrobiło się noworodkowo. Super się czyta i wspomina te pierwsze chwile w domu z noworodkiem.
Agulas Ty już prawie na mecie. Jejciu jak to szybko zlecialo. Dopiero co pamiętam jak cieszyłas się, że w ciąży jesteś.pragnaca dzidziusia, agulas lubią tę wiadomość
-
Napiszę Wam, że im starsze dziecko, to coraz więcej uciechy. Lilcia nawiązuje juz relacje i smiechowo z nią jest strasznie. Nauczyła się gestu "nie" I jak tylko widzi dziadka to tak z nim rozmawia. Poza tym strasznie kocha tatusia. Jak wraca z pracy to cała jest uradowana. Powiem Wam, że w weekendy jak tata jest z nami jest bardziej szczęśliwa. Rozumie juz zabawki grające i jest to wciągające patrzenie na nią jak wszystko poznaje. Zwykły chrupek to jest coś! Poza tym śpi na boczku jak prawdziwy dorosły. Jest przy tym taka słodka.
pragnaca dzidziusia, agulas, Lilou1984, Madzia82, Anatolka, Sanna, vella, roletka, szałwia, Inska, Viki26, justa1234, mia6, Anko:-) lubią tę wiadomość
-
Aszka a pępek spędza mi sen z powiek hmmm jak to wszystko sie nam ułoży czy damy rade opiekować sie takim maleństwem i tysiąc pytań np jak przebiegnie poród i takie tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 06:38
Inska lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, właśnie przeżyłam badanie krzywej cukrowej. Siedzę w laboratorium. Na razie nie jest źle
melduję wam również że mam wyznaczony już termin rozprawy rozwodowej.8 marca zaczynam nowe życie
Anatolka, agulas, Moniaa, roletka, aneczka2015, vella, szałwia, Inska, _cherryLady, Astra, pragnaca dzidziusia, wiecznie, arlenka, Viki26, mia6, gaja13, aszka, Madzia82, Biała, Lilou1984 lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Hej. Wypiszecie o swoich porodach i malenstwach a ja wam zazdroszczę. Ja przed sobą mam dzis pierwsze usg. Jestem taka panikarą ze zaraz zejdę na zawał. Oby było wszystko dobrze. Musi byc dobrze.
Miłego dnia. Trzymajcie kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 08:06
Evelle, agulas, vella, roletka, Inska, pragnaca dzidziusia, arlenka, Viki26, mia6, Anuszka, Anko:-) lubią tę wiadomość
-
Witam sie z rana
Adrenalina kciuki za usg
Eliz trzymam kciuki. 8 marca Dzien Kobiet befzie Twoj i zaczniesz nowe lepsze zycie
Dziewczyny mam pytanie o polog. Ile czasu krwawilyscie po cc?Viki26 lubi tę wiadomość
-
Eliz, taki cytat Kasi Nosowskiej znalazłam jakiś czas temu i pomyslałam o Tobie;
"Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko!".
To taka Ty Kochana!pragnaca dzidziusia, mia6, szałwia lubią tę wiadomość
-
Adrenalina- limit nieszczesc wyczerpany- teraz bedzie tylko dobrze
) daj znac po wizycie
Ja dzis tez wizytuje ale juz na spokojnie bo czuje malenstwo) od pierwszego puk puk byl dzien przerwy a teraz ze dwa razy dziennie jak sie poloze to czuje jak sie rybka a to otrze o mnie, a to musnie cialkiem...
pragnaca dzidziusia, Asienka1184, Inska, arlenka, agulas, mia6, szałwia, roletka lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
_cherryLady wrote:Ja dzis tez wizytuje ale juz na spokojnie bo czuje malenstwo
) od pierwszego puk puk byl dzien przerwy a teraz ze dwa razy dziennie jak sie poloze to czuje jak sie rybka a to otrze o mnie, a to musnie cialkiem...
Ah Sylwia, cudownie! Ja też moją kruszynkę już czuję choć myślę, że przez łożysko na przodzie, ciut mniej niż gdyby było na tylniej ścianie. M. mi bardzo zazdrości i jak osiołek ze Shreka chodzi i się pyta codziennie: "Poczuję już...poczuję już?"
agulas, mia6, szałwia, _cherryLady lubią tę wiadomość
-
Aszka u nas kikut ma odpaść lada dzień
w szpitalu tez sie nie cackali. Położna zaczła nim kręcić, ruszać na lewo i prawo i mamy też tak robić, mówi że synka to nic nie boli.
A jak odpadnie to co kazali wam robic, dalej psikac?
Roletka a ten plasterek to sie zakłada tylko jak jest wypukły pępuś?
Astra ładnie zleciałas z kg, mi póki co zeszlo 10kg, wiec zaledwie połowa:/
Eliz 8 Marca-jak nic sie uda!
Adrenalina kciuki za usg:)
Agulas mocne kciuki!&&&&
Moniaa mi wg usg wyszlo o 100 mniej:)
Konwalia a u Lilki juz 8 miesiac sie zaczal!
pragnaca dzidziusia, agulas, Moniaa lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Kurcze dziewczyny, ależ Wy szybko te kg ciążowe gubicie
Super
Monia - codziennie zaglądam i sprawdzam, czy już przypadkiem nie rodzisz
Agulas - kciuki
Eliz - ja też dzisiaj na tym samym badaniu byłamTeraz czekam 2 dni na wyniki. 8 marca, to będzie Twój dzień!
Adrenalina - kciuki za usg
A nas dzisiaj belly poinformowało, że osiągnęliśmy granicę przeżywalności
Miłego dniaViki26, szałwia, pragnaca dzidziusia, agulas, Moniaa lubią tę wiadomość
-
Dziekujemy kochane
) my juz po, miala znowu leniuszka bo sobie tylko troche raczkami machala
martwi mnie tylko szyjka, bo ma 3,5 cm ale dr mowila ze moze po prostu taka mam drobna bo ostatnio tez tsk miala 3,5 w porywach 4 cm ale wtedy jeszze cos tam mi tlumaczyla ze to mogla byc szyjka ale predzej nierozprezona macica czy cos tam. W kazdym razie mowila ze nie jest zle o ile taka po prostu mam byle sie nie skracala. Za 3 tyg polowkowe na 10 a na 11 zaraz potem jeszcze do niej mam wejsc to sprawdzimy ta szyjke
A no i lozysko na tylniej scianie ale na prenatalnych bylo nisko a teraz wysoko. Aaaa i eidzialam pipusie
Inska moj ma to samoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:39
szałwia, pragnaca dzidziusia, Anuszka, Viki26, Inska, wiecznie, arlenka, mia6 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Kava wrote:dziewczyny, jeśli któraś z was jest na bieżąco po różowej stronie (ja od 2 tygodni już nie bo czasu nie wystarcza
) to werbujcie świeżo zaciążone dziewczyny do nas.
W kupie raźniej.
Teraz wyspy pozytywnych testów po tragicznym styczniu to może nas przybędzieViki26, szałwia, Inska, agulas, Evelle, mia6 lubią tę wiadomość