X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • roletka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja mam bardzo lekki połóg, dwa dni miała krwawienie później dwa dni krew ledwo co się pokazała i od 5 dnia mam tylko różowe odchody (jak to pięknie dr nazywa) wystarczyłaby mi wkładka ale mam obawy że może jeszcze się zacznie krwawienie i wole podpaskę ubierać

super że wizyty udane :) trzymam tez kciuki za te w najbliższym czasie wizytujące &&&&

Anuszka czemu tragiczny styczeń? kurcze jestem tak do tyłu tym bardziej z różową stroną że aż wstyd :/

Eliz życzę ci aby na jednej sprawie się wszystko udało zakończyć, buziaczki :*

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:

Anuszka czemu tragiczny styczeń? kurcze jestem tak do tyłu tym bardziej z różową stroną że aż wstyd :/

Same negatywy były zero dobrych wiadomość aż strach na forum było wchodzić :( Ale za to teraz jak ruszyło to z kopyta dziewczyny nadrabiają :)

Inska lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuszka, to zapraszaj te ciężaróweczki tu do nas :)

eliz - jesteś meeeega dzielna babeczka

mysza - mój połóg - prawie 6 tyg. pod koniec były już tylko delikatne plamienia ale jednak były

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u mnie tak jak i u Ciebie Roletka dzis 10 dzien a ja mam plamienia tylko no czasem troche rozowrj krwi i martwilam sie czy cos nie tak bo niby powinien trwac duzo dluzej

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie wszystko jest ok, ja się martwiłam bo w szpitalu co wizyta to pytał dr czy jest krew a mi się skończyło i bałam się powiedzieć że jakieś czyszczenie czy coś będzie potrzebne ale w końcu powiedziałam i dr mnie uspokoił że najwidoczniej przy cc ładnie poczyścili i tak teraz myśle może dr podobało się macanko przy cc i dlatego tak się postarał :D a tak serio chodziło im o to jak pytali o krwawienie czy się szyjka za bardzo nie zacisnęła i czy mogą odchodzić skrzepy, odchody i krew, a jak leci cokolwiek to znaczy że jest ujście :)

Viki26, Inska lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza fasolka ma 6 mm, widziałam <3 nigdy niezapomne tego widoku :):)

aneczka2015, Asienka1184, vella, Evelle, Anatolka, Kava, szałwia, pragnaca dzidziusia, Viki26, arlenka, aszka, Madzia82, myszaaa, justa1234, Moniaa, Biała, Anuszka, Inska, roletka, wiecznie, _cherryLady, mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina - gratuluję :)

adrenalina lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina gratulacje :-)

O to mnie uspokoilas Roletko :-)

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina super.

Mi lekarz mowił ze po cc ma leciec bo jak nie leci to zle.

Eliz trzymam kciuki :)

Viki pozniej moze zostac taka jakby ranka czerwona w srodku i trzeba przemywac tez octoniseptem. Natomiast jezeli leci z tego krew to trzeba isc do lekarza i wtedy sie dostaje skierowanie do chirurga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:19

adrenalina, Viki26 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Adrenalina super.

Mi lekarz mowił ze po cc ma leciec bo jak nie leci to zle.

Eliz trzymam kciuki :)

Viki pozniej moze zostac taka jakby ranka czerwona w srodku i trzeba przemywac tez octoniseptem. Natomiast jezeli leci z tego krew to trzeba isc do lekarza i wtedy sie dostaje skierowanie do chirurga.
    Mi też tak lekarz muwil o połogu, że po cc może długo i obficie lecieć i mi leciało ze dwa miechy /:-)

• Biała Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie! Bierze mnie przeziębienie i nie wiem czym mogę się kurować karmiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:22

• roletka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała i nie pomogę niestety

Mi lekarz mówił że po cc może być krótszy i mniej obfity polog bo zależy jak podczas cięcia wyczyszcza, bo jak bardziej to wiadomo że nie będzie miało co lecieć

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to każdy lekarz muwi inaczej bo mi muwil że po cc może trwać nawet do 10 tyg,i że najlepiej jak długo leci to dobrze się oczyszcza i u mnie tak było i inne kobitki też mi tak muwiły jak mój lekarz ;-) czyli każdy ma inną teorie :-P
    Biała niestety nie pomogę, ale zdrówka życzę.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Czy chodzicie badz chodziliście (prowadzicie ciaze) do lekarza w klinice w której wam pomogli ? Czy w swoim mieście chodzicie na NFZ ?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice następna wizytę mam za 4 tygodnie. Mam przyjść z wynikami. I nie wiem czy zrobic je w labolatorium za kasę. Czy moze zapisać sie na NFZ do lekarza.

Czy jeszcze jest za wczesnie i poczekać jeszcze z miesiąc jak juz w klinice kartę ciazy mi założą to dopiero iść na NFZ ? A moze do końca jeździć do kliniki ?

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalino ja ostatnią wizytę w klinice miałam w 7tc ... była to tzw. wizyta <3
    Poszłam do gina normalnie na NFZ . Ale to też lekarz który w mojej klinice teraz np. prowadzi podejscie Agnieszki A. z wątku ivf. Także ten sam lekarz tylko inny sprzęt. Badania robie za darmo przynajmniej.
    A prenatalne + PAPPA połówkowe I 3 trymestru robiłam w wykwalifikowanej poradni. I tak płatne. Jak chciałam pooglądać malucha to szłam wtedy prywatnie.
    Każdy ma inne podejście. Ale jak się z ciążą nic złego nie dzieje to myślę że spokojnie można chodzić do jakiejś poradni na nfz. Tylko dobrze by było aby lekarz nie był jakiś anty in vitrowy bo i tacy oszołomi jeszcze bywają.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tego co wywynioskowałam to twoja klinika jest w innym mieście. Czyli do kosztów wizyt dochodzą jeszcze koszty dojazdów. Teraz jeszcze dasz rade jeździć. .. ale później może być ciężko.
    Myślę że normalnie zapisz się na nfz. A jeśli masz chęci to za 4 tyg podejdź jeszcze do swojej kliniki. A nie wiem czy nie podchodziłaś do ministerialnego i są tam jakieś wymogi aby w ramach programu odbyć ileś tam wizyt w klinice.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Dziewczyny pomóżcie! Bierze mnie przeziębienie i nie wiem czym mogę się kurować karmiąc.

Pewnie! Ja byłam już raz grypowa a teraz znowu przeziebienie. Karmie dużo wtedy dajesz dzieciakom dużo przeciwciał.
    Ja brałam troszkę lekow- sinupret na zatoki coś pisanego w gardło, sól morska w nos. Rutinoskorbin i tran.
    Plus do ssania tabsy. I herbata z miodem, nic małej od miodu nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:19

Viki26, Biała lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Czesc dziewczyny. Czy chodzicie badz chodziliście (prowadzicie ciaze) do lekarza w klinice w której wam pomogli ? Czy w swoim mieście chodzicie na NFZ ?

Jak dasz radę dojeżdżać do kliniki i lubisz to miejsce to chyba jak najbardziej możesz prowadzić tam ciąże. Ja odpuściłam ze względu na odległość no i lekarz na wizycie serduszkowej mi pogratulował i powiedział że z jego strony to wszystko ;) A i wychodzę z założenia że najlepiej prowadzić ciąże u lekarza pracującego w szpitalu w którym planuje się rodzić.

Anatolka, Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    A z tego co wywynioskowałam to twoja klinika jest w innym mieście. Czyli do kosztów wizyt dochodzą jeszcze koszty dojazdów. Teraz jeszcze dasz rade jeździć. .. ale później może być ciężko.
    Myślę że normalnie zapisz się na nfz. A jeśli masz chęci to za 4 tyg podejdź jeszcze do swojej kliniki. A nie wiem czy nie podchodziłaś do ministerialnego i są tam jakieś wymogi aby w ramach programu odbyć ileś tam wizyt w klinice.

Podchodziłam z MZ. Ale raczej takich wymogów nie było.

Wlasnie inne miasto, daleko nie mam bo 70 km ale w obie strony potrafi byc męczące.
    Skoro umówiłam sie juz za 4 tyg to pojadę, ale chyba tez umówię sie w miedzy czasie na NFZ.
    Troche mi głupio względem kliniki. Mam im powiedzieć ze chce chodzić na NFZ czy poprostu nie umawiac sir na kolejna wizytę ?

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ