Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza ja mam bardzo lekki połóg, dwa dni miała krwawienie później dwa dni krew ledwo co się pokazała i od 5 dnia mam tylko różowe odchody (jak to pięknie dr nazywa) wystarczyłaby mi wkładka ale mam obawy że może jeszcze się zacznie krwawienie i wole podpaskę ubierać
super że wizyty udanetrzymam tez kciuki za te w najbliższym czasie wizytujące &&&&
Anuszka czemu tragiczny styczeń? kurcze jestem tak do tyłu tym bardziej z różową stroną że aż wstyd
Eliz życzę ci aby na jednej sprawie się wszystko udało zakończyć, buziaczki :* -
roletka wrote:
Anuszka czemu tragiczny styczeń? kurcze jestem tak do tyłu tym bardziej z różową stroną że aż wstyd
Same negatywy były zero dobrych wiadomość aż strach na forum było wchodzićAle za to teraz jak ruszyło to z kopyta dziewczyny nadrabiają
Inska lubi tę wiadomość
-
Spokojnie wszystko jest ok, ja się martwiłam bo w szpitalu co wizyta to pytał dr czy jest krew a mi się skończyło i bałam się powiedzieć że jakieś czyszczenie czy coś będzie potrzebne ale w końcu powiedziałam i dr mnie uspokoił że najwidoczniej przy cc ładnie poczyścili i tak teraz myśle może dr podobało się macanko przy cc i dlatego tak się postarał
a tak serio chodziło im o to jak pytali o krwawienie czy się szyjka za bardzo nie zacisnęła i czy mogą odchodzić skrzepy, odchody i krew, a jak leci cokolwiek to znaczy że jest ujście
Viki26, Inska lubią tę wiadomość
-
Nasza fasolka ma 6 mm, widziałam
nigdy niezapomne tego widoku
aneczka2015, Asienka1184, vella, Evelle, Anatolka, Kava, szałwia, pragnaca dzidziusia, Viki26, arlenka, aszka, Madzia82, myszaaa, justa1234, Moniaa, Biała, Anuszka, Inska, roletka, wiecznie, _cherryLady, mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdrenalina super.
Mi lekarz mowił ze po cc ma leciec bo jak nie leci to zle.
Eliz trzymam kciuki
Viki pozniej moze zostac taka jakby ranka czerwona w srodku i trzeba przemywac tez octoniseptem. Natomiast jezeli leci z tego krew to trzeba isc do lekarza i wtedy sie dostaje skierowanie do chirurga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:19
adrenalina, Viki26 lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:Adrenalina super.
Mi lekarz mowił ze po cc ma leciec bo jak nie leci to zle.
Eliz trzymam kciuki
Viki pozniej moze zostac taka jakby ranka czerwona w srodku i trzeba przemywac tez octoniseptem. Natomiast jezeli leci z tego krew to trzeba isc do lekarza i wtedy sie dostaje skierowanie do chirurga. -
Biała i nie pomogę niestety
Mi lekarz mówił że po cc może być krótszy i mniej obfity polog bo zależy jak podczas cięcia wyczyszcza, bo jak bardziej to wiadomo że nie będzie miało co lecieć -
Kurcze to każdy lekarz muwi inaczej bo mi muwil że po cc może trwać nawet do 10 tyg,i że najlepiej jak długo leci to dobrze się oczyszcza i u mnie tak było i inne kobitki też mi tak muwiły jak mój lekarz
czyli każdy ma inną teorie
Biała niestety nie pomogę, ale zdrówka życzę. -
W klinice następna wizytę mam za 4 tygodnie. Mam przyjść z wynikami. I nie wiem czy zrobic je w labolatorium za kasę. Czy moze zapisać sie na NFZ do lekarza.
Czy jeszcze jest za wczesnie i poczekać jeszcze z miesiąc jak juz w klinice kartę ciazy mi założą to dopiero iść na NFZ ? A moze do końca jeździć do kliniki ?
-
Adrenalino ja ostatnią wizytę w klinice miałam w 7tc ... była to tzw. wizyta
Poszłam do gina normalnie na NFZ . Ale to też lekarz który w mojej klinice teraz np. prowadzi podejscie Agnieszki A. z wątku ivf. Także ten sam lekarz tylko inny sprzęt. Badania robie za darmo przynajmniej.
A prenatalne + PAPPA połówkowe I 3 trymestru robiłam w wykwalifikowanej poradni. I tak płatne. Jak chciałam pooglądać malucha to szłam wtedy prywatnie.
Każdy ma inne podejście. Ale jak się z ciążą nic złego nie dzieje to myślę że spokojnie można chodzić do jakiejś poradni na nfz. Tylko dobrze by było aby lekarz nie był jakiś anty in vitrowy bo i tacy oszołomi jeszcze bywają.adrenalina lubi tę wiadomość
-
A z tego co wywynioskowałam to twoja klinika jest w innym mieście. Czyli do kosztów wizyt dochodzą jeszcze koszty dojazdów. Teraz jeszcze dasz rade jeździć. .. ale później może być ciężko.
Myślę że normalnie zapisz się na nfz. A jeśli masz chęci to za 4 tyg podejdź jeszcze do swojej kliniki. A nie wiem czy nie podchodziłaś do ministerialnego i są tam jakieś wymogi aby w ramach programu odbyć ileś tam wizyt w klinice.adrenalina lubi tę wiadomość
-
Biała wrote:Dziewczyny pomóżcie! Bierze mnie przeziębienie i nie wiem czym mogę się kurować karmiąc.
Pewnie! Ja byłam już raz grypowa a teraz znowu przeziebienie. Karmie dużo wtedy dajesz dzieciakom dużo przeciwciał.
Ja brałam troszkę lekow- sinupret na zatoki coś pisanego w gardło, sól morska w nos. Rutinoskorbin i tran.
Plus do ssania tabsy. I herbata z miodem, nic małej od miodu nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:19
Viki26, Biała lubią tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Czesc dziewczyny. Czy chodzicie badz chodziliście (prowadzicie ciaze) do lekarza w klinice w której wam pomogli ? Czy w swoim mieście chodzicie na NFZ ?
Jak dasz radę dojeżdżać do kliniki i lubisz to miejsce to chyba jak najbardziej możesz prowadzić tam ciąże. Ja odpuściłam ze względu na odległość no i lekarz na wizycie serduszkowej mi pogratulował i powiedział że z jego strony to wszystkoA i wychodzę z założenia że najlepiej prowadzić ciąże u lekarza pracującego w szpitalu w którym planuje się rodzić.
Anatolka, Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:A z tego co wywynioskowałam to twoja klinika jest w innym mieście. Czyli do kosztów wizyt dochodzą jeszcze koszty dojazdów. Teraz jeszcze dasz rade jeździć. .. ale później może być ciężko.
Myślę że normalnie zapisz się na nfz. A jeśli masz chęci to za 4 tyg podejdź jeszcze do swojej kliniki. A nie wiem czy nie podchodziłaś do ministerialnego i są tam jakieś wymogi aby w ramach programu odbyć ileś tam wizyt w klinice.
Podchodziłam z MZ. Ale raczej takich wymogów nie było.
Wlasnie inne miasto, daleko nie mam bo 70 km ale w obie strony potrafi byc męczące.
Skoro umówiłam sie juz za 4 tyg to pojadę, ale chyba tez umówię sie w miedzy czasie na NFZ.
Troche mi głupio względem kliniki. Mam im powiedzieć ze chce chodzić na NFZ czy poprostu nie umawiac sir na kolejna wizytę ?