X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • roletka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja mam bardzo lekki połóg, dwa dni miała krwawienie później dwa dni krew ledwo co się pokazała i od 5 dnia mam tylko różowe odchody (jak to pięknie dr nazywa) wystarczyłaby mi wkładka ale mam obawy że może jeszcze się zacznie krwawienie i wole podpaskę ubierać

super że wizyty udane :) trzymam tez kciuki za te w najbliższym czasie wizytujące &&&&

Anuszka czemu tragiczny styczeń? kurcze jestem tak do tyłu tym bardziej z różową stroną że aż wstyd :/

Eliz życzę ci aby na jednej sprawie się wszystko udało zakończyć, buziaczki :*

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:

Anuszka czemu tragiczny styczeń? kurcze jestem tak do tyłu tym bardziej z różową stroną że aż wstyd :/

Same negatywy były zero dobrych wiadomość aż strach na forum było wchodzić :( Ale za to teraz jak ruszyło to z kopyta dziewczyny nadrabiają :)

Inska lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuszka, to zapraszaj te ciężaróweczki tu do nas :)

eliz - jesteś meeeega dzielna babeczka

mysza - mój połóg - prawie 6 tyg. pod koniec były już tylko delikatne plamienia ale jednak były

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u mnie tak jak i u Ciebie Roletka dzis 10 dzien a ja mam plamienia tylko no czasem troche rozowrj krwi i martwilam sie czy cos nie tak bo niby powinien trwac duzo dluzej

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie wszystko jest ok, ja się martwiłam bo w szpitalu co wizyta to pytał dr czy jest krew a mi się skończyło i bałam się powiedzieć że jakieś czyszczenie czy coś będzie potrzebne ale w końcu powiedziałam i dr mnie uspokoił że najwidoczniej przy cc ładnie poczyścili i tak teraz myśle może dr podobało się macanko przy cc i dlatego tak się postarał :D a tak serio chodziło im o to jak pytali o krwawienie czy się szyjka za bardzo nie zacisnęła i czy mogą odchodzić skrzepy, odchody i krew, a jak leci cokolwiek to znaczy że jest ujście :)

Viki26, Inska lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza fasolka ma 6 mm, widziałam <3 nigdy niezapomne tego widoku :):)

aneczka2015, Asienka1184, vella, Evelle, Anatolka, Kava, szałwia, pragnaca dzidziusia, Viki26, arlenka, aszka, Madzia82, myszaaa, justa1234, Moniaa, Biała, Anuszka, Inska, roletka, wiecznie, _cherryLady, mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina - gratuluję :)

adrenalina lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina gratulacje :-)

O to mnie uspokoilas Roletko :-)

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina super.

Mi lekarz mowił ze po cc ma leciec bo jak nie leci to zle.

Eliz trzymam kciuki :)

Viki pozniej moze zostac taka jakby ranka czerwona w srodku i trzeba przemywac tez octoniseptem. Natomiast jezeli leci z tego krew to trzeba isc do lekarza i wtedy sie dostaje skierowanie do chirurga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:19

adrenalina, Viki26 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Adrenalina super.

Mi lekarz mowił ze po cc ma leciec bo jak nie leci to zle.

Eliz trzymam kciuki :)

Viki pozniej moze zostac taka jakby ranka czerwona w srodku i trzeba przemywac tez octoniseptem. Natomiast jezeli leci z tego krew to trzeba isc do lekarza i wtedy sie dostaje skierowanie do chirurga.
    Mi też tak lekarz muwil o połogu, że po cc może długo i obficie lecieć i mi leciało ze dwa miechy /:-)

• Biała Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie! Bierze mnie przeziębienie i nie wiem czym mogę się kurować karmiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:22

• roletka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała i nie pomogę niestety

Mi lekarz mówił że po cc może być krótszy i mniej obfity polog bo zależy jak podczas cięcia wyczyszcza, bo jak bardziej to wiadomo że nie będzie miało co lecieć

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to każdy lekarz muwi inaczej bo mi muwil że po cc może trwać nawet do 10 tyg,i że najlepiej jak długo leci to dobrze się oczyszcza i u mnie tak było i inne kobitki też mi tak muwiły jak mój lekarz ;-) czyli każdy ma inną teorie :-P
    Biała niestety nie pomogę, ale zdrówka życzę.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Czy chodzicie badz chodziliście (prowadzicie ciaze) do lekarza w klinice w której wam pomogli ? Czy w swoim mieście chodzicie na NFZ ?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice następna wizytę mam za 4 tygodnie. Mam przyjść z wynikami. I nie wiem czy zrobic je w labolatorium za kasę. Czy moze zapisać sie na NFZ do lekarza.

Czy jeszcze jest za wczesnie i poczekać jeszcze z miesiąc jak juz w klinice kartę ciazy mi założą to dopiero iść na NFZ ? A moze do końca jeździć do kliniki ?

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalino ja ostatnią wizytę w klinice miałam w 7tc ... była to tzw. wizyta <3
    Poszłam do gina normalnie na NFZ . Ale to też lekarz który w mojej klinice teraz np. prowadzi podejscie Agnieszki A. z wątku ivf. Także ten sam lekarz tylko inny sprzęt. Badania robie za darmo przynajmniej.
    A prenatalne + PAPPA połówkowe I 3 trymestru robiłam w wykwalifikowanej poradni. I tak płatne. Jak chciałam pooglądać malucha to szłam wtedy prywatnie.
    Każdy ma inne podejście. Ale jak się z ciążą nic złego nie dzieje to myślę że spokojnie można chodzić do jakiejś poradni na nfz. Tylko dobrze by było aby lekarz nie był jakiś anty in vitrowy bo i tacy oszołomi jeszcze bywają.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tego co wywynioskowałam to twoja klinika jest w innym mieście. Czyli do kosztów wizyt dochodzą jeszcze koszty dojazdów. Teraz jeszcze dasz rade jeździć. .. ale później może być ciężko.
    Myślę że normalnie zapisz się na nfz. A jeśli masz chęci to za 4 tyg podejdź jeszcze do swojej kliniki. A nie wiem czy nie podchodziłaś do ministerialnego i są tam jakieś wymogi aby w ramach programu odbyć ileś tam wizyt w klinice.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Dziewczyny pomóżcie! Bierze mnie przeziębienie i nie wiem czym mogę się kurować karmiąc.

Pewnie! Ja byłam już raz grypowa a teraz znowu przeziebienie. Karmie dużo wtedy dajesz dzieciakom dużo przeciwciał.
    Ja brałam troszkę lekow- sinupret na zatoki coś pisanego w gardło, sól morska w nos. Rutinoskorbin i tran.
    Plus do ssania tabsy. I herbata z miodem, nic małej od miodu nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:19

Viki26, Biała lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Czesc dziewczyny. Czy chodzicie badz chodziliście (prowadzicie ciaze) do lekarza w klinice w której wam pomogli ? Czy w swoim mieście chodzicie na NFZ ?

Jak dasz radę dojeżdżać do kliniki i lubisz to miejsce to chyba jak najbardziej możesz prowadzić tam ciąże. Ja odpuściłam ze względu na odległość no i lekarz na wizycie serduszkowej mi pogratulował i powiedział że z jego strony to wszystko ;) A i wychodzę z założenia że najlepiej prowadzić ciąże u lekarza pracującego w szpitalu w którym planuje się rodzić.

Anatolka, Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    A z tego co wywynioskowałam to twoja klinika jest w innym mieście. Czyli do kosztów wizyt dochodzą jeszcze koszty dojazdów. Teraz jeszcze dasz rade jeździć. .. ale później może być ciężko.
    Myślę że normalnie zapisz się na nfz. A jeśli masz chęci to za 4 tyg podejdź jeszcze do swojej kliniki. A nie wiem czy nie podchodziłaś do ministerialnego i są tam jakieś wymogi aby w ramach programu odbyć ileś tam wizyt w klinice.

Podchodziłam z MZ. Ale raczej takich wymogów nie było.

Wlasnie inne miasto, daleko nie mam bo 70 km ale w obie strony potrafi byc męczące.
    Skoro umówiłam sie juz za 4 tyg to pojadę, ale chyba tez umówię sie w miedzy czasie na NFZ.
    Troche mi głupio względem kliniki. Mam im powiedzieć ze chce chodzić na NFZ czy poprostu nie umawiac sir na kolejna wizytę ?

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ