X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z belly cz.2

"Mam katar, kaszel i ból gardła w ciąży – jakie są domowe, skuteczne sposoby na przeziębienie w ciąży?"

Przeziębienie w ciąży nie należy do przyjemności - będąc w ciąży najlepiej unikać leków. Leki na ból gardła, katar lub kaszel mogą negatywnie wpłynąć na rozwój Twojego dziecka. Jeśli to możliwe, postaw na naturalne sposoby radzenia sobie z przeziębieniem. Warto wypróbować poniższe, sprawdzone metody:

Sok z dzikiej róży - jest to skarbica witamy C, która w szczególności na początku choroby intensywnie wspiera organizm w walce z wirusami. Dzika róża ma wielokrotnie więcej witaminy C od cytryny. Kupując sok koniecznie sprawdź skład, aby był skuteczny musi być w 100% sok wyciskany bezpośrednio z owoców dzikiej róży, a nie syrop czy nektar. Dzika róża jest również pomocna przy anemii, ponieważ wspiera przyswajanie żelaza.

Sok z czarnego bzu - podobnie jak sok z dzikiej róży pomaga zwalczyć infekcje, w szczególności jeśli pijesz go na początku przeziębiena.

Syrop z cebuli – drobno posiekaj dwie duże cebule, następnie zasyp je 2 łyżkami cukru i odstaw na kilka godzin. Poczekaj, aż cebula puści sok. Następnie przelej przez drobne sitko i gotowe;

Syrop z buraka – umyj dwa / trzy duże buraki (niepryskane, najlepiej z upraw ekologicznych), wydrąż u góry niewielki otwór i wsyp do niego trochę cukru trzcinowego. Zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika (ok. 190 stopni) na około 20-30 minut, aż buraki puszczą sok;

Sok z gruszki z migdałami – składniki na ten prosty, smaczny sok to: 4-5 gruszek, kilka migdałów, ok 700 ml wody. Zalej migdały wrzątkiem, a następnie obierz je ze skóry. Gruszki umyj, ale nie obieraj ze skórki (skórka ma działanie nawilżające), pokrój na ćwiartki. Zalej gruszki i migdały wodą. Gotuj na niewielkim ogniu przez ok. 15 minut. Nie dopuszczaj do zagotowania, aby składniki nie straciły swoich właściwości;

Herbatka imbirowa – będziesz potrzebowała ok. 5 centymetrowy korzeń imbiru. Pokrój go cienko i zalej dwiema szklankami wody, a następnie gotuj przez ok. 20 minut na wolnym ogniu. Dla osłodzenia możesz dodać miód lub syrop malinowy.

mia6 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :-*
    Gorączka nie jest wysoka, tylko obawiam się co będzie później, jednak wieczorem zawsze się pogarsza. Oby było ok :-/

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jutro o 12.30 zaczynam nowe życie. Adwokat mi mówił że mamy 80% szans że zakończy się sukcesem na pierwszej rozprawie, wiec nie może być inaczej i tego się trzymam:)
    Nie ukrywam że jestem lekko zestresowana bo jeszcze nigdy się nie rozwodziłam, ba nawet nigdy w sądzie nie gościłam. Jakby co mam doping, moja mała niunia cały czas mnie okopuje -pisze do was i co chwile dostaje kopa ;)

Anatolka, aneczka2015, agulas, pragnaca dzidziusia, Viki26, arlenka, Karolina1111, Tilka, Konwalia, mia6, Biała, Astra, wiecznie, gaja13, _cherryLady, renieczka, Lilou1984, roletka, Anko:-), aszka, Takanijaka, Inska lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, a jak sprawa tego komornika i pożyczki u pracodawcy? Jak rozwiazaliscie sprawę mieszkania? Powodzenia jutro :-) &&

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz jesteś mega babka! Podziwiam cię i bardzo ci dopinguje!!!!! Sciskam i pozdrawiam. Powodzenia jutro! ✊

Eliz, Inska lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż czekam na zwrot pieniędzy od komornika. Zapewne trochę to jeszcze potrwa bo mają swoje procedury. Z mieszkaniem się nie dogadalismy, dlatego po rozwodzie musimy założyć osobną sprawę o podział majątku. Mój eks cały czas mieszka ze mną bo to też jego mieszkanie, tesciowa ostatnio zażądała zwrotu prezentów ślubnych które dostaliśmy od jej rodziny :garnki, pościel itp. Powiedziałam ze oddam te zużyte rzeczy jej synusiowi na nową drogę życia ;)

Viki26, mia6, pragnaca dzidziusia, renieczka, roletka, aszka, Inska lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz polubilam za ostatnie zdanie:)
    Powodzenia jutro! &&&

Eliz lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za baba :-/ echhh brak słów... Żądać to ona sobie może. To wasz wspólny majątek do podziału po równo.

A prezenty od Twojej rodziny łaskawie pozwoli Ci zabrać? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 21:04

Viki26 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I koniecznie mam wrócić do nazwiska panieńskiego, bo nowa wybranka mojego eks chce jak najszybciej je mieć :) wcale mi to nie przeszkadza bo Migdałek nigdy mi się nie podobało a przyjełam je tylko dlatego że chyba wypadało :)

co do prezentów to jeśli ona chce garnki (które ledwo dają rade i które są już mega zniszczone) to proszę bardzo, mogę je oddać, a jak nowa synowa chce spać pod kołdrą którą ja używałam to też mogę jej podarować - ja bym nie chciała.

agulas, pragnaca dzidziusia, Anatolka, Viki26, aneczka2015, renieczka, roletka, aszka, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz daj znac jutro po rozprawie. Trzymamy kciuki :) Bedzie dobrze :)

Inska baw sie dobrze I wypoczywaj Tam :)

Karolina111 duzo zdrowka. I skonsultuj sie z lekarzem najlepiej. Mam nadzieje, ze to chwilowe I zaraz Ci przejdzie :)

Karolina1111, Inska lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, będę trzymać jutro kciuki &&&&
    Chociaż w sumie to myślę o Tobie każdego dnia. Jesteś mega dzielna kobieta!!!

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście napisze wam relacje, mam nadzieję że same pozytywne wieści będę miała :)

Anatolka, Kava, agulas, aneczka2015, renieczka, mia6, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, wypoczywasz? Jaką macie pogodę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 08:30

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). Trochę się nie odzywałam ostatnio, ale jakoś ani siły ani weny mi brak - wybaczcie ;)

Eliz, powodzenia na dzisiejszej rozprawie. Oby wszystko poszło po Twojej myśli :*. A teściowa...-brak słów. Co ona ma do Waszego majątku? Może weź zażądaj od niej zwrotu prezentów jakie dostała chociażby na święta jakie jej kupiłaś :P. Ręce opadają na takich ludzi

Dziewuszki z okazji naszego święta życzę Wam spokojnych i bezproblemowych ciąż, a mamusiom grzecznych dzieciaczków dających pospać w nocy :). No i przede wszystkim zdrówka i samych uśmiechów w życiu :)
    adrenalina wrote:
    Jestem juz po wizycie. Mam kartę ciazy. Powiedział tak jak wy Że musi napisać w karcie kiedy był transfer.

Nie widzi przeciwwskazań nawet jak bede jeździć i do niego i do kliniki.

Maluszek ma 18 mm.

Kolejna wizyta za dwa tygodnie (21) a w klinice 24.

Najśmieszniejsze jest to ze zlecił mi badania (NFZ) i pójdę zrobię je i zostaną one w karcie mojej u niego.
    A w klinice tez zlecili mi badania takie same i muszę iść zapłacić zeby miec z czym jechać do kliniki.
    Paranoja, bo przecież wyniki teoretycznie powinnaś mieć przy sobie, gdyby coś się działo. Tak jak pisały dziewczyny, poproś chociaż o kopie wyników, bo tego akurat nie mogą Ci odmówić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 09:04

Viki26, mia6, aszka lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Dniu Kobiet divers2291.gif

aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    A mam pytanko ginekolog jakie dlugie maksymalnie moze wystawic zwolnienie, gdzies doczytalam ze na 3 tygodnie a bylo chyba kiedys na 30 dni?
    Nigdzie w przepisach nie ma zapisanego ile powinno wynosić zwolnienie "ciążowe". Jakiś czas temu dopytywałam o to u siebie w księgowości i taka odpowiedz dostałam. Nawet raz babki miały przypadek, że lekarz wystawił l4 od razu na pół roku i przeszło ;)
    szałwia wrote:
    Też dostajecie tyle dobrych rad od doświadczonych i mniej doświadczonych? Mnie to coraz bardziej denerwuje, tym bardziej, że połowa się nawzajem wyklucza, a są mi sprzedawane jako jedyne słuszne rozwiązanie. Ogłaszam konkurs na najdurniejszą, zgłaszając tę, którą dostałam dzisiaj, otóż koleżanka mi poradziła, żebym nie rodziła za wcześnie, bo z wcześniakami kupa problemów. Padłam :)
    taaaak, mam jedna taką znajomą i czasami już jej słuchać nie mogę :P. Ostatnio zostałam przez nią "skarcona", bo za mało przytyłam i na pewno przez to dostanę depresji poporodowej :P

Moniaa, gratuluję narodzin córeczki :D. Zdrówka dla Was :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz współczuję takiego zawirowania w życiu. A do tego zachowanie Twojego eks i teściowej jest tak tragiczne, że aż śmieszne.
    Życzę Ci abyś jak najszybciej uwolniła się od tego toksycznego towarzystwa i mogła cieszyć się córeczką i macierzyństwem. Jesteś super silną babką i na pewno sobie poradzisz i ulozysz szczęśliwie życie. Trzymam za Ciebie kciuki ♡

A i najlepsze życzenia kobietkowe :) dla wszystkich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 13:03

aszka lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz dziś trzymamy kciuki za Ciebie :)

Monia jak u Ciebie?

Madzia masz już malutką w domu??

Dziewczyny jak to jest z obkurczaniem macicy po porodzie? W miarę sprawnie czy wychodząc że szpitala ma się jeszcze prawie brzuszek ciążowy?
    Wydaje mi się, że na wyjście że szpitala jeszcze ciuszki ciążowe prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 10:53

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska udanego wypoczynku :) Pogoda dopisuje?

Karolina zdrowiej...mam nadzieję, że chociaż trochę się poprawiło. Ja w prawdzie nie miałam gorączki, ale na początku II trymestru bujałam się z głupim przeziębieniem przez dwa tygodnie.

Eliz- trzymam kciuki od samego rana :) To jest Twój dzień!!

Wszystkiego najlepszego kobietki z okazji naszego święta!! :)

pragnaca dzidziusia, agulas, Karolina1111, Inska lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Eliz dziś trzymamy kciuki za Ciebie :)

Monia jak u Ciebie?

Madzia masz już malutką w domu??

Dziewczyny jak to jest z obkurczaniem macicy po porodzie? W miarę sprawnie czy wychodząc że szpitala ma się jeszcze prawie brzuszek ciążowy?
    Wydaje mi się, że na wyjście że szpitala jeszcze ciuszki ciążowe prawda?
    Na 2 dzien macica 2palce ponizej pępka, akurat studenci byli na wizycie:). U mnie brzuszek byl przy wyjsciu ze szpitala, powoli opada, ale widzialam bardzo szczupla babke co miala brzuch jakby z silowni wrocila, fakt ze chuda szczupla i wysoka, chyba malo w ciazy przytyla, nie to co ja ;) wiec zalezy od budowy ciala i ile ci sie przybralo:)

aszka lubi tę wiadomość

‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ