X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z belly cz.2

"Mam katar, kaszel i ból gardła w ciąży – jakie są domowe, skuteczne sposoby na przeziębienie w ciąży?"

Przeziębienie w ciąży nie należy do przyjemności - będąc w ciąży najlepiej unikać leków. Leki na ból gardła, katar lub kaszel mogą negatywnie wpłynąć na rozwój Twojego dziecka. Jeśli to możliwe, postaw na naturalne sposoby radzenia sobie z przeziębieniem. Warto wypróbować poniższe, sprawdzone metody:

Sok z dzikiej róży - jest to skarbica witamy C, która w szczególności na początku choroby intensywnie wspiera organizm w walce z wirusami. Dzika róża ma wielokrotnie więcej witaminy C od cytryny. Kupując sok koniecznie sprawdź skład, aby był skuteczny musi być w 100% sok wyciskany bezpośrednio z owoców dzikiej róży, a nie syrop czy nektar. Dzika róża jest również pomocna przy anemii, ponieważ wspiera przyswajanie żelaza.

Sok z czarnego bzu - podobnie jak sok z dzikiej róży pomaga zwalczyć infekcje, w szczególności jeśli pijesz go na początku przeziębiena.

Syrop z cebuli – drobno posiekaj dwie duże cebule, następnie zasyp je 2 łyżkami cukru i odstaw na kilka godzin. Poczekaj, aż cebula puści sok. Następnie przelej przez drobne sitko i gotowe;

Syrop z buraka – umyj dwa / trzy duże buraki (niepryskane, najlepiej z upraw ekologicznych), wydrąż u góry niewielki otwór i wsyp do niego trochę cukru trzcinowego. Zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika (ok. 190 stopni) na około 20-30 minut, aż buraki puszczą sok;

Sok z gruszki z migdałami – składniki na ten prosty, smaczny sok to: 4-5 gruszek, kilka migdałów, ok 700 ml wody. Zalej migdały wrzątkiem, a następnie obierz je ze skóry. Gruszki umyj, ale nie obieraj ze skórki (skórka ma działanie nawilżające), pokrój na ćwiartki. Zalej gruszki i migdały wodą. Gotuj na niewielkim ogniu przez ok. 15 minut. Nie dopuszczaj do zagotowania, aby składniki nie straciły swoich właściwości;

Herbatka imbirowa – będziesz potrzebowała ok. 5 centymetrowy korzeń imbiru. Pokrój go cienko i zalej dwiema szklankami wody, a następnie gotuj przez ok. 20 minut na wolnym ogniu. Dla osłodzenia możesz dodać miód lub syrop malinowy.

mia6 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :-*
    Gorączka nie jest wysoka, tylko obawiam się co będzie później, jednak wieczorem zawsze się pogarsza. Oby było ok :-/

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jutro o 12.30 zaczynam nowe życie. Adwokat mi mówił że mamy 80% szans że zakończy się sukcesem na pierwszej rozprawie, wiec nie może być inaczej i tego się trzymam:)
    Nie ukrywam że jestem lekko zestresowana bo jeszcze nigdy się nie rozwodziłam, ba nawet nigdy w sądzie nie gościłam. Jakby co mam doping, moja mała niunia cały czas mnie okopuje -pisze do was i co chwile dostaje kopa ;)

Anatolka, aneczka2015, agulas, pragnaca dzidziusia, Viki26, arlenka, Karolina1111, Tilka, Konwalia, mia6, Biała, Astra, wiecznie, gaja13, _cherryLady, renieczka, Lilou1984, roletka, Anko:-), aszka, Takanijaka, Inska lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, a jak sprawa tego komornika i pożyczki u pracodawcy? Jak rozwiazaliscie sprawę mieszkania? Powodzenia jutro :-) &&

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz jesteś mega babka! Podziwiam cię i bardzo ci dopinguje!!!!! Sciskam i pozdrawiam. Powodzenia jutro! ✊

Eliz, Inska lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż czekam na zwrot pieniędzy od komornika. Zapewne trochę to jeszcze potrwa bo mają swoje procedury. Z mieszkaniem się nie dogadalismy, dlatego po rozwodzie musimy założyć osobną sprawę o podział majątku. Mój eks cały czas mieszka ze mną bo to też jego mieszkanie, tesciowa ostatnio zażądała zwrotu prezentów ślubnych które dostaliśmy od jej rodziny :garnki, pościel itp. Powiedziałam ze oddam te zużyte rzeczy jej synusiowi na nową drogę życia ;)

Viki26, mia6, pragnaca dzidziusia, renieczka, roletka, aszka, Inska lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz polubilam za ostatnie zdanie:)
    Powodzenia jutro! &&&

Eliz lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za baba :-/ echhh brak słów... Żądać to ona sobie może. To wasz wspólny majątek do podziału po równo.

A prezenty od Twojej rodziny łaskawie pozwoli Ci zabrać? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 21:04

Viki26 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I koniecznie mam wrócić do nazwiska panieńskiego, bo nowa wybranka mojego eks chce jak najszybciej je mieć :) wcale mi to nie przeszkadza bo Migdałek nigdy mi się nie podobało a przyjełam je tylko dlatego że chyba wypadało :)

co do prezentów to jeśli ona chce garnki (które ledwo dają rade i które są już mega zniszczone) to proszę bardzo, mogę je oddać, a jak nowa synowa chce spać pod kołdrą którą ja używałam to też mogę jej podarować - ja bym nie chciała.

agulas, pragnaca dzidziusia, Anatolka, Viki26, aneczka2015, renieczka, roletka, aszka, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz daj znac jutro po rozprawie. Trzymamy kciuki :) Bedzie dobrze :)

Inska baw sie dobrze I wypoczywaj Tam :)

Karolina111 duzo zdrowka. I skonsultuj sie z lekarzem najlepiej. Mam nadzieje, ze to chwilowe I zaraz Ci przejdzie :)

Karolina1111, Inska lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, będę trzymać jutro kciuki &&&&
    Chociaż w sumie to myślę o Tobie każdego dnia. Jesteś mega dzielna kobieta!!!

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście napisze wam relacje, mam nadzieję że same pozytywne wieści będę miała :)

Anatolka, Kava, agulas, aneczka2015, renieczka, mia6, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, wypoczywasz? Jaką macie pogodę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 08:30

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). Trochę się nie odzywałam ostatnio, ale jakoś ani siły ani weny mi brak - wybaczcie ;)

Eliz, powodzenia na dzisiejszej rozprawie. Oby wszystko poszło po Twojej myśli :*. A teściowa...-brak słów. Co ona ma do Waszego majątku? Może weź zażądaj od niej zwrotu prezentów jakie dostała chociażby na święta jakie jej kupiłaś :P. Ręce opadają na takich ludzi

Dziewuszki z okazji naszego święta życzę Wam spokojnych i bezproblemowych ciąż, a mamusiom grzecznych dzieciaczków dających pospać w nocy :). No i przede wszystkim zdrówka i samych uśmiechów w życiu :)
    adrenalina wrote:
    Jestem juz po wizycie. Mam kartę ciazy. Powiedział tak jak wy Że musi napisać w karcie kiedy był transfer.

Nie widzi przeciwwskazań nawet jak bede jeździć i do niego i do kliniki.

Maluszek ma 18 mm.

Kolejna wizyta za dwa tygodnie (21) a w klinice 24.

Najśmieszniejsze jest to ze zlecił mi badania (NFZ) i pójdę zrobię je i zostaną one w karcie mojej u niego.
    A w klinice tez zlecili mi badania takie same i muszę iść zapłacić zeby miec z czym jechać do kliniki.
    Paranoja, bo przecież wyniki teoretycznie powinnaś mieć przy sobie, gdyby coś się działo. Tak jak pisały dziewczyny, poproś chociaż o kopie wyników, bo tego akurat nie mogą Ci odmówić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 09:04

Viki26, mia6, aszka lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Dniu Kobiet divers2291.gif

aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    A mam pytanko ginekolog jakie dlugie maksymalnie moze wystawic zwolnienie, gdzies doczytalam ze na 3 tygodnie a bylo chyba kiedys na 30 dni?
    Nigdzie w przepisach nie ma zapisanego ile powinno wynosić zwolnienie "ciążowe". Jakiś czas temu dopytywałam o to u siebie w księgowości i taka odpowiedz dostałam. Nawet raz babki miały przypadek, że lekarz wystawił l4 od razu na pół roku i przeszło ;)
    szałwia wrote:
    Też dostajecie tyle dobrych rad od doświadczonych i mniej doświadczonych? Mnie to coraz bardziej denerwuje, tym bardziej, że połowa się nawzajem wyklucza, a są mi sprzedawane jako jedyne słuszne rozwiązanie. Ogłaszam konkurs na najdurniejszą, zgłaszając tę, którą dostałam dzisiaj, otóż koleżanka mi poradziła, żebym nie rodziła za wcześnie, bo z wcześniakami kupa problemów. Padłam :)
    taaaak, mam jedna taką znajomą i czasami już jej słuchać nie mogę :P. Ostatnio zostałam przez nią "skarcona", bo za mało przytyłam i na pewno przez to dostanę depresji poporodowej :P

Moniaa, gratuluję narodzin córeczki :D. Zdrówka dla Was :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz współczuję takiego zawirowania w życiu. A do tego zachowanie Twojego eks i teściowej jest tak tragiczne, że aż śmieszne.
    Życzę Ci abyś jak najszybciej uwolniła się od tego toksycznego towarzystwa i mogła cieszyć się córeczką i macierzyństwem. Jesteś super silną babką i na pewno sobie poradzisz i ulozysz szczęśliwie życie. Trzymam za Ciebie kciuki ♡

A i najlepsze życzenia kobietkowe :) dla wszystkich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 13:03

aszka lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz dziś trzymamy kciuki za Ciebie :)

Monia jak u Ciebie?

Madzia masz już malutką w domu??

Dziewczyny jak to jest z obkurczaniem macicy po porodzie? W miarę sprawnie czy wychodząc że szpitala ma się jeszcze prawie brzuszek ciążowy?
    Wydaje mi się, że na wyjście że szpitala jeszcze ciuszki ciążowe prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 10:53

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska udanego wypoczynku :) Pogoda dopisuje?

Karolina zdrowiej...mam nadzieję, że chociaż trochę się poprawiło. Ja w prawdzie nie miałam gorączki, ale na początku II trymestru bujałam się z głupim przeziębieniem przez dwa tygodnie.

Eliz- trzymam kciuki od samego rana :) To jest Twój dzień!!

Wszystkiego najlepszego kobietki z okazji naszego święta!! :)

pragnaca dzidziusia, agulas, Karolina1111, Inska lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Eliz dziś trzymamy kciuki za Ciebie :)

Monia jak u Ciebie?

Madzia masz już malutką w domu??

Dziewczyny jak to jest z obkurczaniem macicy po porodzie? W miarę sprawnie czy wychodząc że szpitala ma się jeszcze prawie brzuszek ciążowy?
    Wydaje mi się, że na wyjście że szpitala jeszcze ciuszki ciążowe prawda?
    Na 2 dzien macica 2palce ponizej pępka, akurat studenci byli na wizycie:). U mnie brzuszek byl przy wyjsciu ze szpitala, powoli opada, ale widzialam bardzo szczupla babke co miala brzuch jakby z silowni wrocila, fakt ze chuda szczupla i wysoka, chyba malo w ciazy przytyla, nie to co ja ;) wiec zalezy od budowy ciala i ile ci sie przybralo:)

aszka lubi tę wiadomość

‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ