Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Z belly cz.2
"Mam katar, kaszel i ból gardła w ciąży – jakie są domowe, skuteczne sposoby na przeziębienie w ciąży?"
Przeziębienie w ciąży nie należy do przyjemności - będąc w ciąży najlepiej unikać leków. Leki na ból gardła, katar lub kaszel mogą negatywnie wpłynąć na rozwój Twojego dziecka. Jeśli to możliwe, postaw na naturalne sposoby radzenia sobie z przeziębieniem. Warto wypróbować poniższe, sprawdzone metody:
Sok z dzikiej róży - jest to skarbica witamy C, która w szczególności na początku choroby intensywnie wspiera organizm w walce z wirusami. Dzika róża ma wielokrotnie więcej witaminy C od cytryny. Kupując sok koniecznie sprawdź skład, aby był skuteczny musi być w 100% sok wyciskany bezpośrednio z owoców dzikiej róży, a nie syrop czy nektar. Dzika róża jest również pomocna przy anemii, ponieważ wspiera przyswajanie żelaza.
Sok z czarnego bzu - podobnie jak sok z dzikiej róży pomaga zwalczyć infekcje, w szczególności jeśli pijesz go na początku przeziębiena.
Syrop z cebuli – drobno posiekaj dwie duże cebule, następnie zasyp je 2 łyżkami cukru i odstaw na kilka godzin. Poczekaj, aż cebula puści sok. Następnie przelej przez drobne sitko i gotowe;
Syrop z buraka – umyj dwa / trzy duże buraki (niepryskane, najlepiej z upraw ekologicznych), wydrąż u góry niewielki otwór i wsyp do niego trochę cukru trzcinowego. Zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika (ok. 190 stopni) na około 20-30 minut, aż buraki puszczą sok;
Sok z gruszki z migdałami – składniki na ten prosty, smaczny sok to: 4-5 gruszek, kilka migdałów, ok 700 ml wody. Zalej migdały wrzątkiem, a następnie obierz je ze skóry. Gruszki umyj, ale nie obieraj ze skórki (skórka ma działanie nawilżające), pokrój na ćwiartki. Zalej gruszki i migdały wodą. Gotuj na niewielkim ogniu przez ok. 15 minut. Nie dopuszczaj do zagotowania, aby składniki nie straciły swoich właściwości;
Herbatka imbirowa – będziesz potrzebowała ok. 5 centymetrowy korzeń imbiru. Pokrój go cienko i zalej dwiema szklankami wody, a następnie gotuj przez ok. 20 minut na wolnym ogniu. Dla osłodzenia możesz dodać miód lub syrop malinowy.mia6 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
jutro o 12.30 zaczynam nowe życie. Adwokat mi mówił że mamy 80% szans że zakończy się sukcesem na pierwszej rozprawie, wiec nie może być inaczej i tego się trzymam:)
Nie ukrywam że jestem lekko zestresowana bo jeszcze nigdy się nie rozwodziłam, ba nawet nigdy w sądzie nie gościłam. Jakby co mam doping, moja mała niunia cały czas mnie okopuje -pisze do was i co chwile dostaje kopaAnatolka, aneczka2015, agulas, pragnaca dzidziusia, Viki26, arlenka, Karolina1111, Tilka, Konwalia, mia6, Biała, Astra, wiecznie, gaja13, _cherryLady, renieczka, Lilou1984, roletka, Anko:-), aszka, Takanijaka, Inska lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Ja wciąż czekam na zwrot pieniędzy od komornika. Zapewne trochę to jeszcze potrwa bo mają swoje procedury. Z mieszkaniem się nie dogadalismy, dlatego po rozwodzie musimy założyć osobną sprawę o podział majątku. Mój eks cały czas mieszka ze mną bo to też jego mieszkanie, tesciowa ostatnio zażądała zwrotu prezentów ślubnych które dostaliśmy od jej rodziny :garnki, pościel itp. Powiedziałam ze oddam te zużyte rzeczy jej synusiowi na nową drogę życia
Viki26, mia6, pragnaca dzidziusia, renieczka, roletka, aszka, Inska lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
I koniecznie mam wrócić do nazwiska panieńskiego, bo nowa wybranka mojego eks chce jak najszybciej je mieć
wcale mi to nie przeszkadza bo Migdałek nigdy mi się nie podobało a przyjełam je tylko dlatego że chyba wypadało
co do prezentów to jeśli ona chce garnki (które ledwo dają rade i które są już mega zniszczone) to proszę bardzo, mogę je oddać, a jak nowa synowa chce spać pod kołdrą którą ja używałam to też mogę jej podarować - ja bym nie chciała.agulas, pragnaca dzidziusia, Anatolka, Viki26, aneczka2015, renieczka, roletka, aszka, Inska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEliz daj znac jutro po rozprawie. Trzymamy kciuki
Bedzie dobrze
Inska baw sie dobrze I wypoczywaj Tam
Karolina111 duzo zdrowka. I skonsultuj sie z lekarzem najlepiej. Mam nadzieje, ze to chwilowe I zaraz Ci przejdzieKarolina1111, Inska lubią tę wiadomość
-
Oczywiście napisze wam relacje, mam nadzieję że same pozytywne wieści będę miała
Anatolka, Kava, agulas, aneczka2015, renieczka, mia6, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
. Trochę się nie odzywałam ostatnio, ale jakoś ani siły ani weny mi brak - wybaczcie
Eliz, powodzenia na dzisiejszej rozprawie. Oby wszystko poszło po Twojej myśli :*. A teściowa...-brak słów. Co ona ma do Waszego majątku? Może weź zażądaj od niej zwrotu prezentów jakie dostała chociażby na święta jakie jej kupiłaś. Ręce opadają na takich ludzi
Dziewuszki z okazji naszego święta życzę Wam spokojnych i bezproblemowych ciąż, a mamusiom grzecznych dzieciaczków dających pospać w nocy. No i przede wszystkim zdrówka i samych uśmiechów w życiu
adrenalina wrote:Jestem juz po wizycie. Mam kartę ciazy. Powiedział tak jak wy Że musi napisać w karcie kiedy był transfer.
Nie widzi przeciwwskazań nawet jak bede jeździć i do niego i do kliniki.
Maluszek ma 18 mm.
Kolejna wizyta za dwa tygodnie (21) a w klinice 24.
Najśmieszniejsze jest to ze zlecił mi badania (NFZ) i pójdę zrobię je i zostaną one w karcie mojej u niego.
A w klinice tez zlecili mi badania takie same i muszę iść zapłacić zeby miec z czym jechać do kliniki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 09:04
Viki26, mia6, aszka lubią tę wiadomość
-
Evelle wrote:A mam pytanko ginekolog jakie dlugie maksymalnie moze wystawic zwolnienie, gdzies doczytalam ze na 3 tygodnie a bylo chyba kiedys na 30 dni?
szałwia wrote:Też dostajecie tyle dobrych rad od doświadczonych i mniej doświadczonych? Mnie to coraz bardziej denerwuje, tym bardziej, że połowa się nawzajem wyklucza, a są mi sprzedawane jako jedyne słuszne rozwiązanie. Ogłaszam konkurs na najdurniejszą, zgłaszając tę, którą dostałam dzisiaj, otóż koleżanka mi poradziła, żebym nie rodziła za wcześnie, bo z wcześniakami kupa problemów. Padłam. Ostatnio zostałam przez nią "skarcona", bo za mało przytyłam i na pewno przez to dostanę depresji poporodowej
Moniaa, gratuluję narodzin córeczki. Zdrówka dla Was
-
nick nieaktualnyEliz współczuję takiego zawirowania w życiu. A do tego zachowanie Twojego eks i teściowej jest tak tragiczne, że aż śmieszne.
Życzę Ci abyś jak najszybciej uwolniła się od tego toksycznego towarzystwa i mogła cieszyć się córeczką i macierzyństwem. Jesteś super silną babką i na pewno sobie poradzisz i ulozysz szczęśliwie życie. Trzymam za Ciebie kciuki ♡
A i najlepsze życzenia kobietkowedla wszystkich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 13:03
aszka lubi tę wiadomość
-
Eliz dziś trzymamy kciuki za Ciebie
Monia jak u Ciebie?
Madzia masz już malutką w domu??
Dziewczyny jak to jest z obkurczaniem macicy po porodzie? W miarę sprawnie czy wychodząc że szpitala ma się jeszcze prawie brzuszek ciążowy?
Wydaje mi się, że na wyjście że szpitala jeszcze ciuszki ciążowe prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 10:53
-
Inska udanego wypoczynku
Pogoda dopisuje?
Karolina zdrowiej...mam nadzieję, że chociaż trochę się poprawiło. Ja w prawdzie nie miałam gorączki, ale na początku II trymestru bujałam się z głupim przeziębieniem przez dwa tygodnie.
Eliz- trzymam kciuki od samego ranaTo jest Twój dzień!!
Wszystkiego najlepszego kobietki z okazji naszego święta!!pragnaca dzidziusia, agulas, Karolina1111, Inska lubią tę wiadomość
-
agulas wrote:Eliz dziś trzymamy kciuki za Ciebie
Monia jak u Ciebie?
Madzia masz już malutką w domu??
Dziewczyny jak to jest z obkurczaniem macicy po porodzie? W miarę sprawnie czy wychodząc że szpitala ma się jeszcze prawie brzuszek ciążowy?
Wydaje mi się, że na wyjście że szpitala jeszcze ciuszki ciążowe prawda?wiec zalezy od budowy ciala i ile ci sie przybralo:)
aszka lubi tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?