Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEvaa ja podchodze do tematu ostroznie, nie upieram sie ze beda tylko wielorazowki ale chce sprobowac. Nie robilam dokladnych wyliczen czy wyjdzie taniej z praniem, rachunkami za wode, prad itp. Jednak jednorazowki to tez niezly wydatek. Ale przemawia do mnie argument ze pampersy rozkladaja sie setki lat i sa naladowane chemia. Zycie pokaze czy mi starczy zapalu.
licze sie z tym ze nie bede wyrabiac z dodatkowa robota przy wielorazowkach ale bardzo chce chociaz sprobowac. A zdradzisz jakie dokladnie kupilas?
Nadira lubi tę wiadomość
-
Tez chciałam próbować z wielorazówkami...a nawet z tetrą żeby było tak zupełnie eko. Do czasu jak Zabraliśmy noworodka ze szpitala który robił ze 20 kup na dobę i na przewijaku zanim umyłam i wypielęgnowałam pupę ze 3 razy zdążyłam zmienić pieluchę. I tak zupełnie szczerze z wielorazówkami zwariowałabym. Tym bardziej że kupy i pieluchy to nie jedyny problem do tego magicznego 3 miesiąca życia dziecka. I jak to bywa życie samo weryfikuje zamiary
ewe_a85, Evaa lubią tę wiadomość
-
Ja to się zastanawiam jak to robili nasi rodzice, dziadkowie itp używając pieluch tetrowych
tyle prania ehh przy małym dziecku czas tak szybko leci, że człowiek śniadanie zjada dopiero o 12 w południe o ile w ogóle zjada hehe a co dopiero jakbym miała co dzień pranie robić.
Zdecydowanie wolę jednorazówkiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 15:08
Nadira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ jednej strony tyle dobrych opinii o tych wielorazowkach a z drugiej domyslam sie ze duzo roboty przy tym. Sama idea mi sie podoba a czas pokaze jak to bedzie wygladalo
bardzo szybko moge miec dosyc. Do szpitala na pewno zabiore jednorazowe. Albo jeszcze chodzi mi po glowie wprowadzic wielorazowki jak dzidzius bedzie troszke starszy i czestotliwosc zmiany troche sie zmniejszy:) w kazdym razie paczka jednorazowek w domu bedzie na wszelki wypadek na pewno!
Evaa lubi tę wiadomość
-
Agi83 wrote:A co jak jeszcze pralek nie mieli tylko franie i wirówkę?!
ten co wymyślił automat powinien dostać Nobla..albo dwa, bo to samo pierze i wiruje od razu
Anatolka, Evaa lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
ja sobie nie wyobrazam dodatkowej roboty bez jednorazowych pieluch. Miliony razy zastanawiałam sie jak moja mama wychowala dwójkę dzieci ciagle zmieniając tetre...
szyję tipilink.teepee.olx
Evaa, Nadira lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
olciabos wrote:Ja też po in vitro, beta rosła ładnie, w 20 dpt blastki mamy wizytę..czy będzie widać już serduszko? Jak to u Was było, kiedy zobaczylyscie serduszko?
U mnie 1 wizyta była 26dpt 5 dniowych zarodków. Wtedy widzieliśmy serduszko.
-
Czesc, moj pierwszy syn skończył rok. Nie wiem kiedy to zleciało. Był to naturalny cud po 4 iui i 3 ivf, ale teraz nie uwierzycie jestem w kolejnej naturalnej ciąży. Dopiero sam poczatek, nawet nie wiem, ktory tydzien. Chciałabym widziec minę lekarki, ktora mi powiedziała, ze naturalnie dzieci to ja mieć nie będę. Pozdrawiam
Nadira, ana167, Kate86, Evaa, Agi83, Konwalia, lena7, Fruzia85, lipa, Vaina, Anatolka, józefka lubią tę wiadomość