X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Tak będzie córa Aleksandra :) u Ciebie nadal płeć niepewna?
    Ja bardzo dobrze znoszę tą ciążę, czuję się nieźle jak na czołg :P nic mnie nie boli i nic złego się specjalnie nie działo.

Ledwo się schizy o poronienie skończą i puls 200 przed każdą wizytą to zaczną się schizy o hipotrofie i poród przedwczesny :P
    Ja teraz zaczynam panikę o poród a największą to o to czy ja będę dobrą matką i czy ja to ogarnę. Nie jestem gotowa a jednocześnie już bym chciała ją mieć przy sobie. Ale każda jakoś sobie radzi więc ja chyba też dam radę ;)
    Aleksandra bardzo ładnie :-) u mnie zmiana, bo po 1 prenatalnym trzech lekarzy stwierdziło też dziewczynkę :-)
    Tak masz rację, jak nie strach przed wizytami czy wszystko ok, to teraz o poród..też się go zaczynam bać, pod kątem komplikacji, które mogłyby się wydarzyć..ale moja mam wypływała podobno nas na porodówce, a ja mam jej budowę, więc łudze się że i u mnie tak będzie ;-)

A czy podołamy? Jak nie my to kto? :-P

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mimo krwiaka macicy ciąża przebiega dość spokojnie. Obecnie mam odstawiany steryd. Trochę się boje...Do którego tygodnia bralyscie steryd?

• lena7 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja, ja też się bałam odstawiania..brałam do 12tc.

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze biore encorton 5 ale cwiartke dziennie do wtorku.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam do 10tc ale ja odstawiałam stopniowo po pół tabletki od pozytywnej bety. Zależy dlaczego miałaś zapisany. Jeśli w razie "w" profilaktycznie (ja tak brałam) to bym się nie bała odstawienia a jeśli w jakimś konkretnym problemie immunologicznym to trzeba słuchać lekarza.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam stwierdzonych problemow immunologicznych,tylko wtogosc śluzu ale to badanie ponoc juz jest poddane wątpliwości, dostałam encorton najniższa dawke i zaraz po pierwszej wizycie Lekarz kazal mi odstawic,też sie bałam

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Metypred 16 mg obecnie pół tabletki bo stopniowo kazała mi dr odstawiać,ale każde kłucie czy ciągnięcie w pachwinie budzi mój niepokój...

• Nadira Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam encorton 10mg gdzieś chyba do 15tc

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęka mi dziś opadła jak usłyszałam w radio kampanię reklamową naszego ministerstwa zdrowia... Bo wiecie ja tu po jednym, drugim, trzecim in vitro szczęśliwie udało mi się zostać mamą a tu słyszę poradę z resortu od Konstantego :Bądź jak królik ! Dobrze się odżywiaj , dużo ruszaj czy ru..aj i rozmnażaj. Nie wiem czy śmiać się czy płakać, czy lecieć do warzywniaka po marchewkę i sałatę bo mój chłop nie będzie jak królik i cóż począć ?! ;-)

józefka, Fruzia85 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja ja w okolicy 17 tc miałam takie ciągnięcie w prawej pachwinie że mąż pomagał mi gacie ściągnąć bo nogi nie mogłam podnieść. Modliłam się żeby to nie wyrostek. Więzadła jak się rozciągają mogą strasznie boleć.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Szczęka mi dziś opadła jak usłyszałam w radio kampanię reklamową naszego ministerstwa zdrowia... Bo wiecie ja tu po jednym, drugim, trzecim in vitro szczęśliwie udało mi się zostać mamą a tu słyszę poradę z resortu od Konstantego :Bądź jak królik ! Dobrze się odżywiaj , dużo ruszaj czy ru..aj i rozmnażaj. Nie wiem czy śmiać się czy płakać, czy lecieć do warzywniaka po marchewkę i sałatę bo mój chłop nie będzie jak królik i cóż począć ?! ;-)

kurczę dużo jem i jadłam marchewki i nie zadziałało. może to jakaś specjalana :) uśmiałam się do łez.

Nadira lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, iż większość społeczeństwa uważa zajście w ciążę za sprawę lekką, łatwą i przyjemną, która przychodzi ot tak... Po latach starań i wydanym majątku na procedury medycznie wspomagane uważam ciążę za swego rodzaju cud

Nadira, Evaa lubią tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Do jednego wora ich wszystkich, i nad wisłę! Ja mam zaraz taką ku..ce pępka, jak slysze tych pajacow, ze czasem nie dziwie sie takim ludziom, co potrafia sie podpalic, albo wysadzic gdzies,..ręce opadaja :(
    No..to powiedziałam :P

Nadira lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo ta reklama 1 na 3 kobiety w Polsce doświadcza nieplanowanej ciąży. Jak widzę ile na ovu nas było to na prawdę nie ogarniam czegoś takiego jak "wpadka".

Pisiory też chcą całkowicie zabronić przerywania nieprawidłowych ciąż. Nawet jeśli płód nie ma szans dożyć do terminu porodu

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni by się zajęli podatkami od działalności gospodarczej i sprawami ekonomicznymi a nie z przeproszeniem babską.... kobiecym łonem...

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos tu strasznie cicho...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to co u ciebie Anatolko? :)

age.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no cicho...jakos sie zrobilo ;) pozdrawiam wszystkie zabiegane Mamy :*

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    no to co u ciebie Anatolko? :)

Pracuje, Pawełek zlobkuje. Biega po chacie i gada po swojemu. Powoli kolekcjonuje prezenty świąteczne. Tak leci :-)

lipa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Pracuje, Pawełek zlobkuje. Biega po chacie i gada po swojemu. Powoli kolekcjonuje prezenty świąteczne. Tak leci :-)
    Miałam pytać, dlaczego tak szybko wróciłaś do pracy, ale przecież Pawełek ma mu pół roku... Bono gdzie jest? Babcia? Żłobek? Czy jakoś godzisz swoją pracę z opieką?

age.png
‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ