Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Wasze wirusy dotarły do mnie bo mój walczy ze snem. Oczywiście ze mną w łóżku, to jedyna alternatywa moich rąk. Fajne to jest ale męczące, od przyjazdu ze szpitala po dziś dzień, każdy sen jedynie na rękach moich lub męża. Idzie oszaleć🙄
A jak na moich rękach i w moim łóżku to śpi do 11😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 07:04
-
Sunshine bohaterka 💪😍 gratulacje! Na pewno tulenie synka wynagradza stopniowo te cierpienia, mimo to wspolczuje, ja w ciazy nie jestem a juz sie boje porodu
Odpoczywaj!
U mnie bol okresowy:/ wiec niestety. Ale jestem gotowa na nowy cykl
sunshine03 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sunshine, ale jesteś dzielna. Jak czytam te Wasze opisy porodów to myślę sobie "też będziesz taka dzielna" a pewnie rzeczywistością będzie taka, że padnę gdzieś na podłogę i będę błagać o CC. Taka że mnie będzie bohaterka 😂
Ale do marca to tutaj będzie jeszcze z 15 opisów takich porodów więc może uwierzenia że i ja dam radę urodzić 😀Beti82 lubi tę wiadomość
-
Domi, Szymuś zrobił się rączkowy, bo od początku mieliście brzuszkowe sprawy (przesledziłam twoje wpisy jak u nas się zaczęło, bo pamiętałam, że pisałaś o czymś, co niby pomogło. I u Was był już problem 6 dnia życia). Gdyby to były przejściowe problemy, to pewnie zasypiały sam i u siebie, ale jeśli to powtarza się wiele razy, to dziecko jest tak wystraszone, że najlepiej u rodziców, bo to przynosi w bólu ukojenie. Jestem pewna, że jak już wyrówna się brzusio, to małymi krokami uda się odłożyć Szymka do łóżka. U nas sygnałem na spanie w nocy jest rożek (swoją drogą muszę uszyć chyba większy niebawem). W bezbolesny dzień po karmieniu o 20/21 wkładamy ją w rożek, w ciągu dnia jest schowany. I tylko zapinam ja w pasie luźno.
Może jak zasypia na rączkach na razie zacznij robić coś, co skojarzy z wieczornym spaniem - coś do rączki, tetra na oczy, szumiś, którego nie użyjesz w dzień. Może później przenosząc zasypianie w pojedynkę w łóżeczku będzie mu łatwiej z tym rekwizytem.Biegającą-mama, Nona lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
u mnie dwie pobudki o północy i 3 i śpi do teraz ... ale za każdym razem ta pobudka trwa ok 1h (20min karmienie a potem 40 usypianie bo nie odpływa jak przez pierwsze 4 tygodnie przy cycu a jak odkładam to się wierci i stęka
). Jak to u was wyglada? Zje i śpi od razu?
Plus taki ze zrobiłam śniadanko dla rodzinki ( domowe Berlisso - budyń z ryżem 😂) ogarnęłam trochę dom i pije kawę -
O Dzieki Lami za pomysł , właśnie w nocy wyjęłam rożek by ja w niego zawinąć i śpi już te 4h . Chyba wprowadzę go tylko na noc może faktycznie będzie to jakiś sygnał. Z drugiej strony te nasze dzieci już coraz większe , nie potrzebują 20h snu jak na początku a u mnie w dzień śpi dużo, (2x 3-4h plus reszta to krótsze przysypianie ) ale takie miesięczne ciężko jakoś przetrzymac by nie spało 🙈 Hałas i atrakcje i tak ma zapewnione przez brata.
-
Biegająca i nakładam grubsza tetre na oczka w czasie karmienia i też tylko w nocy. Czasami połowę widzę, że zagląda, ale na końcówkę ma odlot, najgorsze tylko odbijanie, bo mi się wybudza.
Moja siostra miała rytułał czapki, nauczyła się, że po kąpieli ma być czapa i to sygnał spania. I tak chyba do roku zasypiała.Biegającą-mama lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Moje hormony szaleja . wieczory sa okropne. Placze caly wieczor. M. Mnie juz do lekarza chce wywiezc 😳😭
Problem hemoroidow po masci przeszedl po 3 dniach .Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 07:56
alex0806 lubi tę wiadomość
-
Malinowa91 wrote:Tylko, ze ja jestem teraz na cyklu sztucznym i nie mialam owulacji, a takie endo mialam tydzien przed i w dniu transferu, wiec wydaje mi sie, ze tu na prawde nie ma sie czym martwic.
Jak byłam u poloznej to widzialam normalnie taki kształt endo z kreska jak sie zawsze je oglada przed owu i w nim byl malutki pecherzyk.Oprocz pecherzyka nic sie nie roznilo
Jak byłam u gin przed krwawieniem cb to mialam takie samo jw endo tylko bez pecherzyka i ona powiedziala ,ze to nie jest jeszcze ciążowe
Wczoraj natomiast bylo zupelnie inaczej.Tak jakby to endo sie rozmylo
Szkoda ,ze mi polozna zdj nie dala bo bym Wam fajnie pokazala.
Chyba trafiłam na ten moment gdzie to sie juz zmienilo.
Normalnie ten sam pecherzyk ale juz nie w tym kształcie endo tylko w innej powierzchni.Wiec chyba na samiutkim poczatku kiedy pecherzyk sie tworzy endo jest jeszcze takie ,,stare''
Ale...
Moje wnioski sa takie ,ze nie mozna powiedziec komus po owu a na poczatku ciąży ,ze endo jest nie ciążowe !!!! poniewaz to przychodzi dopiero z pecherzykiem i to jak widac nie od razu
Chyba ta zagadke rozwiązałam haha moze sie komus przydaMalinowa91 lubi tę wiadomość
-
Sun szacun jestes wielka.
Teraz odpoczywaj
Poprosimy pozniej o fotke maluszka -
Sunshine03 jesteś mega dzielna. Za chwilę zapomnisz o bólu.. Co do karmienia nie martw się. W szpitalu zawsze naciskają na częste karmienie.. W domu będzie inaczej😉😉
Meggs dorodny synuś. Niech siedzi grzecznie w brzuszku nim matka nie zdąży wszystkiego zrobić😁😁
Słoneczko gratuluję udanej wizyty.
U Nas też w tym tyg będzie rozpierducha. Ale cieszę się że coś zacznie się bo stoję w miejscu ze wszystkim.Słoneczko123, Meggs lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Wow Dziewczyny, ale ostatnio piszecie, tyle nadrabiania od rana 😃
Sunshine jeszcze raz gratulacje, byłaś bardzo dzielna!
Meggs, ale Wikuś rośnie! Jak widać bardzo dobrze mu w brzuszku i nie będzie chciał z niego za szybko wyjść 😉
Ja również jestem fanką wychowawczych zasad Nony! Nona może pisz tu dla nas pamiętniki? 😉
Słoneczko gratuluję! Pamiętam jak ja zobaczyłam moją Jagienkę taką malutką i machającą rączkami, nóżkami mega się wzruszyłam 🙂
Pestko jak tam u Ciebie?
Nikodemko dzisiaj wypuszczają Cię do domu?
Słoneczko123, Nona, Meggs lubią tę wiadomość
-
Kasztanek wrote:Czyli wynika z tego, że endo nie zmienia się od razu po owulacji na to bez kreski, tylko dopiero później? I nie ma co panikować jak na podglądzie po owu ta kreska jeszcze jest?
Ja juz mialam milion monitoringów.Zawsze kreska była.
Wiadomo ,ze na poczatku cyklu albo dlugo przed owu widac ,ze to endo jest cienkie.Pozniej robi sie pulchniutkie
Przed @ i przed poronieniem tez mialam gruubaśne -wiec nic to nie znaczy .Moze byc @ ,ciąza albo poronienie i gadanie lekarza to tak naprawde wrózenie z fusów
Aha no i w pn mialam to endo 13 mm wiec to nie jest jakies mega duzo jak na endo z pecherzykiem w srodkuTo jakby sie ktoras martwila ,ze ma cienkie
-
Widzisz Beti, miałam taka sama teorie na ten temat. Ze to endo zmienia sie dopieero w momencie zagnieżdzania się zarodka 😊
Nikodemko, Talku co tam u Was? Jak sie czujecie?Beti82, tere-fere lubią tę wiadomość