X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 09:16

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

• Dośka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Husky, w takim bordo/fiolecie 😉

Słoneczko śliczna dzidzia! ☺️

Beti jak ja Cię rozumiem, też panikowałam że za dobrze się czuję w ciąży 😉 Nie ma reguły! 🙂

Słoneczko123, Beti82 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Morska Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli mogę to też bym chciała z Wami na fb, mało się odzywam ale czekam na wizytę i decyzje u Pasnika

Beti82, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Nona kolejna rzecz to tez zaczynam "diete"🤦‍♀️ U mnie laktacja powoduje wilczy głód , ale teraz wcale tak dużo
    Ruchu nie mam wiec muszę zadbać o zdrowe posiłki i właśnie zero słodyczy ! Tak jak kiedyś pisałyśmy zaraz wy będziecie sobie dogadzać w ciazy a my z przedszkolanka zaczynamy wyzwanie powrót do formy 💪

przedszkolanka:), Nona, tere-fere lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko, dzidzia jaka duza. I jakie wyrazne zdjecie :)
    Meggs - zapowiada sie, ze bedziemy smigaly ta sama fura, bo tez nakrecilam sie na dotty.

Meggs, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegającą-mama wrote:
    A właśnie Nona kolejna rzecz to tez zaczynam "diete"🤦‍♀️ U mnie laktacja powoduje wilczy głód , ale teraz wcale tak dużo
    Ruchu nie mam wiec muszę zadbać o zdrowe posiłki i właśnie zero słodyczy ! Tak jak kiedyś pisałyśmy zaraz wy będziecie sobie dogadzać w ciazy a my z przedszkolanka zaczynamy wyzwanie powrót do formy 💪
    Haha,właśnie zjadłam czekoladowe ciastko bio dla diabetykow-bylo boskie😂😂🙈 i też mam wilczy apetyt, na plusie 3 tyg.jeszcze 😏

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Przypominam sie niesmialo z prosba o przesylki zawirusowane:) bez tego czuje, ze nie zajdę :P

Wiki, mam zawirusowana przypinkę "jestem w ciąży" dostałam w marcu jak przyszłam na forum, w kwietniu przypięlam ją koło łóżka, w czerwcu zaszłam. Chcesz? :)
    Mogę jeszcze ją jakoś zaczarować 😉😉

relgi09kukfprg92.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:07

Magda - mbc, Nikodemka, Beti82, Nona, madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie lepsze bedzie odrebne forum niz fb.

Magda - mbc, tere-fere, Nona lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, tak dokladnie tak było 😊 Mąż jeszcze zanim znalazłam pracę powiedział "coś czuję, że jak pójdziesz do pracy to nam się uda" i tak się stało 😊
    Ogólnie mam problem z zawieraniem znajomości na dłuższy czas przez swoje wcześniejsze doświadczenia, ale staram się zmieniać się i 'dopuszczać' do siebie ludzi 😊 Teraz po odejściu z pracy będę chciała walczyć o jedną znajomość z koleżanką z działu. Bardzo się polubiłyśmy i byłoby mi trudno ot tak zerwać znajomość.

Dziekuje za miłe słowa, jesteście kochane 😘

Talku, wlasnie dzisiaj wysyłam Wiki przypinkę 😀

Dzwonili niedawno do mnie potwierdzić jutrzejsze badanie i jestem miło zaskoczona. Powiedziano mi, że mogę przynieść pendrive to lekarz nagra całe badanie 😍 Nie myślałam, że w takim Sieradzu taka technologia haha

Aaa, i aktualizacja brzuszka:
    d37fde73764c.jpg

W tej bluzce trochę słabo widać..
    Nie cytujcie, później usunę ☺

Do później, zbieram się na pocztę i do endo ☺

blair., Nikodemka, Malamia, Dośka, miśka, Edyśkaa82, Meggs, Magda - mbc, Malinowa91, Lami, Niezapominajka2, Beti82, alex0806, przedszkolanka:), talku, tere-fere, Biegającą-mama, tęczova, Pestkaa, Szczęściara, madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko widać już brzuszek! ☺️

A to mój na przestrzeni ostatnich 3 miesięcy 😄

cb2e042cc68f.jpg

coma, Edyśkaa82, Domi_tur, miśka, Meggs, Magda - mbc, Lami, blair., Malinowa91, Niezapominajka2, Beti82, alex0806, Słoneczko123, przedszkolanka:), talku, tere-fere, Malamia, Rodzynka, Biegającą-mama, Ani0nka, tęczova, Pestkaa, Kasztanek, Szczęściara, madziorek86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro akcja AKTUALIZACJA to i ja dorzucam swój brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 18:51

Dośka, Edyśkaa82, Meggs, Magda - mbc, coma, Beti82, Niezapominajka2, alex0806, Słoneczko123, przedszkolanka:), talku, tere-fere, Malamia, Biegającą-mama, Ani0nka, tęczova, Pestkaa, Szczęściara, madziorek86, Malinowa91 lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś na pewno wymyślimy, dzisiaj nie musimy decydować, teraz uruchamiamy burzę mózgów 😁 Napisałam do belly czy rozważali możliwość wprowadzenia hasła na wątki forumowe. No bo wiadomo, nie zawsze nowe jest lepsze, pamiętacie jak zmienili wygląd na różu jakie było nasze oburzenie.

Przedszkolanko, ja po aktywności na forum mogę ocenić czy to dobry dzień dla Niny czy zły 😁

Niezapominajko, swojego mleka już nie daję. Jak zaczęłam przypuszczać, że to krowa to wyrzuciłam ze swojej diety mleczne rzeczy. Po butli mojego mleka nie było przebojów, tylko po mm. A kiedy zaczęłam podawać to mleko pepti, pozbawione białka krowiego w nieprzetworzonej postaci w ogóle, to po 2 dniach spokoju nagle reakcja na moje mleko tak jak wcześniej na mm i wysypało ja na dodatek. Więc nadal u mnie coś ja uczulało, ja za jedną butlę już nie miałam zamiaru eliminować kolejnych rzeczy i walczyć, poza tym taką podjęłam ze sobą umowę, że walczę o utrzymanie laktacji tylko na czas obowiązkowej heparyny skoro fontanny mleka nie miałam. Teraz odciagam tylko 2 razy dziennie, żeby wygaszać i mrożę, może się przyda przy jakimś przeziębieniu, mam 2 butlę 150 ml i jedna 80 ml. Jeszcze tydzień, może coś uzbieram., Ale mleka z każdym dniem mniej. Położna mówi, że dzięki temu, że szybko wyłapane to może już za 3 miesiące przy rozszerzaniu diety okazać się, że reakcja alergiczna minie. Mówi, że jak wychodzi po 4-6 miesiącach to z reguły po 2 latach już można wprowadzać.

Beti82, Niezapominajka2, przedszkolanka:), Biegającą-mama, tęczova, Wik89 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super brzuszki ♥️

miśka, gdzie schowalaś dzidziusia? 😁

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • blair. Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:29

Nikodemka, coma, miśka, tere-fere, Nona, Biegającą-mama, Pestkaa, madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość

• blair. Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:29

miśka, tęczova, Wik89 lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w temacie kupy jeszcze dodam, że nie ma co się bać kateterów czy innych "pomagaczy". To mit, że się maluszek przyzwyczaja i potem ma problem z wypróżnieniem :) wszyscy pediatrzy zalecają stosowanie według potrzeb, jak jest mus to i codziennie. My tak działamy a są dni kiedy Mały sam osra się po pachy 😂🙈 oczywiście najpierw warto położyć pod pupkę wałeczek, żeby była podniesiona do góry -wtedy brzuszek pracuje i wydala gazy i kupkę, pomasować ale rurek się nie bójcie :)

przedszkolanka:), Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka jak ty to robisz, że masz taki brzuszek? Ja wyglądam, jakbym była z 2tyg po terminie. Oto dowód, ale zaraz usuwam.

Cholerka ile stron zapisanych. Mam remont i wszedobylski syf w mieszkaniu, pogubiłam się nawet w tym kto już urodził :/

Sun nie pamiętam czy gratulowalam, to na wszelki wypadek jeszcze raz gratki, a co, nie zaszkodzi :)

Pestka gratuluję, zazdroszczę że masz już to za sobą i trzymam kciuki żebyście jak najszybciej byli razem :)

Beti też myślę, że wspólnie z dziadkiem dalibyscie radę poprowadzić tą ciążę 😂

Słoneczko śliczny maluszek :) ja jutro zaczynam 35tc, oby Tobie też zleciało i uciekaj na l4 :)

Co do przeprowadzki to luz, ale raczej wolałabym forum niż fb. Belly się pewnie nie zgodzi na hasło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 18:56

alex0806, miśka, Niezapominajka2, Słoneczko123, Nikodemka, blair., przedszkolanka:), Domi_tur, Lami, Magda - mbc, talku, tere-fere, coma, Malamia, Nona, Biegającą-mama, Ani0nka, Beti82, tęczova, Pestkaa, Kasztanek, Edyśkaa82, Szczęściara, madziorek86, Wik89, Malinowa91 lubią tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:30

Magda - mbc, tere-fere, Nona, tęczova, Pestkaa, madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko! Ty się wagą 2700 nie przejmuj. Moja urodziła się 2760 i urodziłam naturalnie, bez problemów dla małej :) I było u nas 37t5d :) Teraz to już 3840 wczoraj było, w weekend do 4 kg dobije. A drze się i płucka zdrowe jakby w operze miała śpiewać kiedyś :D
    Olivkowa piękny brzusio!!! <3
    Właśnie mi uświadomiłyście że miałam zamówić odbitki zdjęć i do albumu powklejać :) Może mała pozwoli to coś powybieram. Zrobię kolaż brzuszka od początku ciąży i wam pokażę :)

OlivkowaMama, Niezapominajka2, tere-fere, tęczova, madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ