X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    '

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 14:07

OlivkowaMama, madziorek86 lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale brzuszki piękne!!💕💕 zazdroszczę Wam ich;p
    Domi mój trafił na super babkę w aptece. Poradziła mu,powiedziała co i jak. Teraz czekam na pólozna i jeszcze z nią skonsultuje.
    Lami ja właśnie pamiętam po Poli,że ona miała wysyłki itp.ale z brzuszkiem problemów nie miała (karmiłam piersią a później mieszane z pepti),ma AZS. Olek póki co brzuszek/kupki . Wiem,że chce kp ale jak trzeba będzie dokarmic pepti to to zrobię,Pola mi przez mój upór spadała z wagi. A Olek i tak jak spi w dzień to co muszę wzbudzać bo zapomina o jedzeniu..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 3 października 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa pochwalę sie-odpadł nam pepuszek:D

Lami, Słoneczko123, miśka, OlivkowaMama, alex0806, blair., tęczova, Pestkaa, Kasztanek, Niezapominajka2, Szczęściara, madziorek86, Magda - mbc lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, jaka duża ta Twoja Calineczka 😮 Zobaczysz, że urodzisz 3300, w 50 centylu. I będzie nie za duża, nie za mała, a w sam raz!

Misia, po porodzie nawet nie dasz rady wciągnąć brzuszka, bo od razu płaski będzie 😁

Moje dziecię śpi od 10, dwa razy na jedzenie pobudka i na pieluchę. Bez moich rączek, po prostu leży na wersalce, a ja na drugiej i oglądam amerykańskie remonty domów i piję kawkę i odświeżam fioletową stronę mocy. Takie matkowanie mi się podoba 😁

Meggs, Niezapominajka2, Pestkaa, Edyśkaa82, kalcia, miśka lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Aa pochwalę sie-odpadł nam pepuszek:D

Ooooo jak szybko! Brawo! :)
    Używałaś octanisept (oktaseptal - dużo tańszy :D) czy waciki z alkoholem?

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr napisałam posta i skasowałam.

Piękne macie brzuszki. Zazdroszczę wszystkich bo ja nie mam nic. Jak po szpitalu chodziły wszystkie z takimi dużymi to mega zazdrościłam i wypinałam swój 😉

Słoneczko, piękna dzidzia! Dopiero moja taka była a już ma 15 cm i 150 gramów. Robi fikołki na każdym USG i ciężko go zmierzyć. Będzie niezła impreza jak już zacznę go czuć 😀

Malamia, ja też Cię pamiętam z marcowego i kwietniowego testowania. Ja potem uciekłam na chwilę z forum bo jakoś ciężko mi było psychicznie ale wróciłam za dwa miesiące z Kropkiem w brzuchu :)

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:

Misia, po porodzie nawet nie dasz rady wciągnąć brzuszka, bo od razu płaski będzie 😁

Moje dziecię śpi od 10, dwa razy na jedzenie pobudka i na pieluchę. Bez moich rączek, po prostu leży na wersalce, a ja na drugiej i oglądam amerykańskie remonty domów i piję kawkę i odświeżam fioletową stronę mocy. Takie matkowanie mi się podoba 😁

Tej cesarki się właśnie bardzo boję, wyobrażam sobie zamiast brzucha - flaka, którego ciężko będzie z bólu dotknąć :/ Jednak to całkiem duża rana. Kupiłam plastry Sutricon..

Jaka kochana Nineczka, córcia na medal 😁 Gdzie o takie dzieci się prosi? :D

VianEthel2 lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki dziewczyny ❤ i te mniejsze i te większe 😍 choć miśka bijesz rekordy w chowaniu skrzacika 😁

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi robotnicy nawalili chyba za dużo gipsu czy ch wie czego. Miałam obliczone na styk gdzie wejdzie łóżeczko po Oli i lipa. W żaden sposób go nie upchnę.

Jak nie urok to sraka. Mam dość. Muszę je teraz złożyć, wynieść do piwnicy i zamawiam mniejsze. Ja prdl

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa, tez nasmarowalam i anulowalam 🙈
    Olivkowa - wygladasz jak milion dolarow 😍
    Miska - az musialam spojrzec na Twoj suwaczek :D ale brzuszek piekny!
    Talku - nie martw sie, mojego tez nie widac... Kto nie przychodzil na sale, na ktorej lezalam nie wierzyl, ze jestem w ciazy.
    Tym bardziej, ze schudlam kolejny kilogram i wygladam jeszcze bardziej mizernie.

OlivkowaMama, miśka lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, dostaliśmy Ninkę pod choinkę. Więc albo Mikołaja, albo Gwiazdkę albo Dzieciątko Jezus 😁

Brzuszek po cesarce może być większy niż po sn, ja swojego nie oglądałam na pewno ponad tydzień i chyba dobrze zrobiłam, też tak radzę 😁 Teraz mam taki jak przed ciążą, ale ja jestem plus size, więc brzuszek po prostu miałam i mam (nie wiem czy Wam pisałam, że podczas CC lekarz mówi do drugiego młodego przy szyciu, że muszą zrobić tak i tak, bo jest tu trochę "niesympatycznego tłuszczyku", nosz kurcze, ja przecież cała jestem sympatyczna 😁). Kolezanka normalnych wymiarów jest 9 tygodni po CC i brzuszek piękny, płaski już od dawna.

talku, madziorek86 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mamy znowu walkę z kupą ;( od samego rana się męczy. Mała kupa była z rana, a teraz co chwila się pręży i płacze, purka i lekko budzi pampersa. Nic więcej. Marzę, dosłownie marzę o tym żeby się obsrała po pachy. Niczego więcej dzisiaj nie chce :)
    I gila musiałam jej odciągnąć. Obym nie zaraziła jej swoim przeziębieniem;/ obserwuję do wieczora i jak coś to pediatra. Dobrze że już mam dla niej medicover tez

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Kuzwa, tez nasmarowalam i anulowalam 🙈
    Olivkowa - wygladasz jak milion dolarow 😍
    Miska - az musialam spojrzec na Twoj suwaczek :D ale brzuszek piekny!
    Talku - nie martw sie, mojego tez nie widac... Kto nie przychodzil na sale, na ktorej lezalam nie wierzyl, ze jestem w ciazy.
    Tym bardziej, ze schudlam kolejny kilogram i wygladam jeszcze bardziej mizernie.

Ja nadal mam -6kg od początku ciąży.
    I teraz jak trochę ustąpiły mdłości i wrócił apetyt to nadrobiłam w miesiąc kilogram. To przez ostatnie bóle znowu schudłam i tak w kółko.
    Ale Ty już tu prezentowałas pokaźny brzuszek w spódnicy :) co się z nim stało? :)

Olivkowa, cudną masz tę sukienkę. To typowo ciążowa? Ja będę szukać czegoś do sesji na grudzień/styczen.

Zwolnił się termin do tego fizjoterapeuty co mnie wczoraj masował i oglądał w szpitalu więc jadę do niego dzisiaj na 16:00

Nikodemko, a obejrzeli wczoraj Kacperka? Miałaś mieć chyba wczoraj USG. Nie doczytałam tej informacji nigdzie chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:25

relgi09kukfprg92.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ty ciasto bio eko dla diabetyków a ja pol czekolady Milki powiecie co to było - ale tej 300g 🤦‍♀️ Ale to było wczoraj od dziś zero cukru 🤤

• talku Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, że czytam każdego jedno Wasze słowo o tych dziecięcych kupkach i bardzo Wam współczuję że dzieciątka tak się męczą ale najbardziej to mnie to przeraża! Ja nie wiem co ja zrobię jak mojemu dziecku będzie się tak ciężko wypróżnić, chyba będę beczeć razem z nim.
    Podziwiam Was kobiety za wytrwałość i determinację w szukaniu rozwiązania.
    Pewnie do marca wszystko zapomnę i będę pytać

relgi09kukfprg92.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku tak, ciążowa ale nie moja tylko pani fotograf 😜

Co do tych kup to nic nie zrobisz, trzeba ten etap przetrwać, masować, zginać nóżki i nosić. Niestety

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Beti82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka Ty chyba nie masz zadnych narządów wew ,ze ten brzuch taki mały hahhaha
    Szok-zazdro <3

miśka, madziorek86 lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka nic nie używałam! Suchutki sam wysechl i odpadł chyba w nocy. Położne mówiły że psikac jak odpadnie i lekko przecieram całkiem i tyle,jak był to nie moczyć.

Alex a jak Wy się karmicie?
    Biegająca brawo Ty :D
    Talku zadziała instynkt ,będziesz wiedziała co robić;)

talku, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też szybko odpadł pępek :) Też niczym nie psikałam. Broń boże spirytusem bo moja cudowna znajoma tak robiła, stara położna jej poleciła... Jak już to octenisept. Ale najlepiej wycierać do sucha wacikiem/patyczkiem. Żeby nic się nie zbierało. I później jak odpadnie to też do sucha, bo tam pod spodem się taka maź zbiera. U nas już zupełnie czysto.

Chyba kupa idzie! Dałam cyca, zasnęła i tsunami w pampersie. Oby to kupa a nie same bąki, błagam! Wtedy tańczę macarenę, lambadę i w ogóle! Patrzcie, jak się zmieniają priorytety. Jedne chcą urodzić, a drugie żeby dziecko obsrało się w końcu po pachy! :D Pomogło leżenie na boku i kocyk pod nóżkami.
    Zanim skończyłam pisać to widzę, że spodnie mokre z boku. Poszło!!! :D Idę tańczyć :D

Przedszko, u nas sam cyc. Teraz już będzie na żądanie, wcześniej wybudzałam w nocy co 3 h. Położna wczoraj pozwoliła się wyspać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:46

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, myślę, że rekordzistką to będziesz Ty z Wikusiem :)
    Lami, musieliście zasłużyć, skoro Mikołaj takim grzecznym prezentem Was obdarował :D
    Biegająca, duża milka to wchodzi jak baton, po co łamać na kostki?! 🤤
    Beti, akurat narządów to ja mam w nadmiarze, hahaha (jedna nerka ma podwójny układ kielichowo-miedniczkowy). O wielkości brzucha chyba świadczy tylko ułożenie brzdąca, na wadze +8kg, a tu dziewczyny piszą, że w ciąży schudły! :D

Biegającą-mama, VianEthel2 lubią tę wiadomość

‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ